Men Glabladet var ikke død! (LOL)

Skrevet av Sindre | 07. juni, 2009

LOL betyr “Laugh out loud” og er en forkortelse som brukes mye på internett for å vise at man “ler”. Jeg brukte også den forkortelsen mye da jeg var fjortis (ca. 18). Men jeg sluttet å bruke den rundt samme tiden jeg sluttet å sKrIvE sÅnN hEr og sluttet å skrive “klemz” og “nuzz” til jentene i mitt “online harem”.

Men hva skjer nå? I det siste har jeg begynt å skrive “LOL” igjen. Det er en enkel og grei måte å vise at jeg syns noe er morsomt på, selv om jeg ikke nødvendigvis “ler høyt”, som forkortelsen egentlig sier.

Så sitter du kanskje der og leser dette akkurat nå og tenker: “Hva?! En artikkel om “LOL”?! Begynner Sindre å gå tom for idéer eller?!” Og du har rett til å begynne å lure. Jeg har nettopp lagt bak meg tidenes lengste (og uplanlagte) pause i bloggingen min siden jeg begynte å blogge 1. februar 2008. Det er hele 9 dager siden forrige innlegg!!

“LOL” indikerer egentlig bare at min personlige utvikling er i aksjon, og denne gangen minner det om et lite “tilbakefall”. Ja, det føles faktisk som at jeg frivillig har gått inn for å senke bevissthetsnivået mitt den siste tiden. Jeg har bl.a. gjort noe jeg nesten aldri gjør: Vært ute og festet 2 helger på rad (og 2 dager på rad forrige helg).

Og jeg VILLE det selv. Og jeg likte det. Jeg oppsøkte det, jeg trengte det. Jeg har syndet. (Men jeg har holdt snurrebassen i buksene, så bare slapp av!)

Noen ganger trenger man en pause…

Jeg vil ikke akkurat si at jeg har en stressende jobb. Jeg har en fuckings drømmejobb. Men når jeg tenker etter, så har jeg jobbet med Glabladet i ett strekk i snart halvannet år. De lengste pausene jeg hadde (riktignok kun mellom innleggene) var på 7 dager, og har kun skjedd to eller tre ganger før. Nå har det gått 9 dager - over en uke. Jeg har ikke tillatt meg å ta noen ordentlige pauser eller ferier tidligere. Selv forrige sommer, mens jeg var på “ferie”, måtte jeg innom og oppdatere/vedlikeholde bloggen hver dag. Og hadde jeg ikke tilgang til den, hadde jeg den i bakhodet hele tiden.

I disse 9 dagene har ansvaret av å opprettholde en blogg stått foran meg som en stor vegg som hindret meg i å bidra med nytt innhold. For å være helt ærlig så følte jeg ikke for å oppdatere bloggen. Jeg har ikke hatt lyst. Det er risky business, med tanke på at inntekten min avhenger av denne bloggen. All respekt til mine mange bannersponsorer og tektslinksponsorer som ikke gir meg opp under slike perioder.

Men man kan ikke styre hva man føler. Jeg har nevnt før at jeg sliter litt med å være konsekvent (velge én ting og holde meg til det), og at livet mitt ofte går i “bølger”. Jeg har fremdeles ikke funnet mirakelkuren som kan redusere bølgene til et vindstille vann. Det er fantastisk digg å være på topp. Men veien ned kan være faretruende kort. Og er man på bunn kan det være vanskelig å klatre opp igjen.

Alt eller ingenting

I det siste har det føltes nesten “feil” å skulle fortsette i samme stil som jeg tidligere har gjort, ved å gi folk tips og råd til hvordan leve et bedre liv. Jeg har gjort dette i stor skala til nå, men har i det siste følt at jeg har gitt det jeg har å gi. Jeg har jobbet hardt med å presse ut ting jeg mener andre kan ha godt av å lese, og å presentere det på en måte folk flest kan forstå. Men nå føler jeg at jeg må “leve litt mer” og oppnå nye ting selv, før jeg kan gi nye råd. Ellers blir det bare å gjenta seg selv.

Et eksempel er dette med å gi folk råd til tankegang for å lykkes økonomisk. Jeg syns ærlig talt det er på tide at jeg selv hever mitt økonomiske nivå før jeg fortsetter med dette. Jeg er ikke bekymret for troverdigheten min, fordi suksess uansett er en tankegang, og jeg vet at jeg er på rett vei. Men jeg føler at jeg først og fremst trenger å “hjelpe meg selv” nå, for å kunne stille enda bedre til å hjelpe andre senere. Dermed sier det seg selv at eventuelle tips og råd enten må komme naturlig når jeg føler for å skrive noe, eller å midlertidig kutte det ut, til jeg føler jeg har noe nytt å bidra med. Ellers blir jeg fastklemt i en vond sirkel her på Glabladet, som bare vil sørge for at jeg vil forbli på mitt nåværende inntektsnivå, uten noen betydelig økning eller reduksjon.

Heldigvis har jeg flere andre prosjekter på gang akkurat nå hvor inntektspotensialet er høyt. Disse andre prosjektene har også litt av skylden for manglende oppdateringer på Glabladet den siste tiden. Hvis jeg skal konse fullt og helt om å skrive fenomenale innlegg til Glabladet, vil jeg bare gjøre det. Til nå har jeg faktisk nesten bare hatt Glabladet å “bry meg om”. Men når jeg nå har to andre prosjekter på gang, samt har funnet ut at jeg trenger å ta meg pauser av og til, komme meg mer ut og være mer sosial, så sier det seg selv at Glabladet… må forandres litt på…!

Men Glabladet var ikke død…!

Enda en grunn til manglende oppdateringer er faktisk at kvaliteten og verdien i mitt forrige innlegg var så enorm at jeg fikk en øyeblikkelig følelse av at “sånn vil jeg drive Glabladet”. Ergo, jeg vil gjerne kun bidra med det aller beste for mine lesere. Dette er dog en illusjon som ikke er realistisk - har jeg funnet ut. Slike innlegg er gull verdt når det er mulig å lage dem, så det kommer jeg til å fortsette med når jeg har mulighet. Det er slike innlegg som er med på å demonstrere kvaliteten og verdien i en blogg. Og selvfølgelig hadde det vært flott med en blogg med kun slike fenomenale innlegg, uten noe fjas.

Tingen er at den bloggen maks ville blitt oppdatert 12 ganger i året…

Jeg har derfor en alternativ løsning. Jeg tror akkurat nå at både jeg og mine lesere er bedre tjent med at jeg skriver mer personlige innlegg, mer som en logg fra mitt eget liv, mine egne erfaringer underveis og min egen personlige utvikling, enn å skulle fortsette å fortelle andre hvordan de skal/kan leve. Jeg vil holde råd og tips til et minimum og fokuset på å “hjelpe andre” vil tones ned, selv om jeg vil bidra med slikt når det føles riktig. Cluet er at nettopp ved å skrive logger og rapporter fra mitt eget liv, og å tillate leseren å bli enda mer kjent med meg, vil jeg indirekte kunne hjelpe leserne mine likevel. Samtidig som det bidrar til min troverdighet fordi jeg ikke holder noe tilbake, og lar alle bli mer kjent med meg.

Historisk sett vet jeg at dette er en sikker suksess. Mine mest personlige innlegg har alltid blitt best mottatt. Det finnes mangfoldige eksempler på dette i arkivene mine - bare se på de mange eksperimentene jeg har kjørt her på bloggen. Og det leder oss inn på konklusjonen:

På tide med nye eksperimenter

Det er rett og slett på tide med nye 30 dagers utfordringer. Det er sånn jeg hovedsaklig ønsker å holde liv i bloggen de neste månedene. Slike utfordringer vil nesten garantert ha relevans til personlig utvikling, så det passer perfekt inn i den “nye” profilen til Glabladet fremover, ved å la meg selv være “eksempelet” andre kan lære noe av, fremfor å bare komme med tips til “hvordan” uten å ha konkrete eksempler på “hvorfor”.

Jeg tror ikke nødvendigvis flere kommer til å handle og gjøre noe med sin egen personlige utvikling som følge av at jeg tar en utfordring og blogger fra den hver dag eller et par ganger i uken. Men, det vil bidra til økt underholdningsverdi, om ikke annet. Det vil bidra til at folk kommer til å følge med på hvordan det går. Og hvis jeg innimellom loggingen kan komme med artikler på samme måte som før, samt motta flere bidrag fra gjesteskribenter, har jeg oppskriften på hvordan jeg vil drive Glabladet de neste månedene, kombinert med å drive de andre prosjektene mine fremover.

De 3 tidligere 30 dagers utfordringene jeg har kjørt her på bloggen var:

 • 30 mai 2008: Stå opp kl. 6 hver dag samt trene styrke annenhver dag
 • 07. november 2008: Polyfasisk søvn (sove ca. 20-30 minutter av gangen, 6 ganger i døgner, hver 4. time)
 • 12. januar 2009: Poste et blogginnlegg hver dag

Jeg er åpen for alle forslag til nye 30 dagers utfordringer jeg skal ta. Jeg har noen idéer selv, men akkurat nå vil jeg ha innspill fra deg! Hva bør jeg gjøre de neste 30 dagene, som jeg kan blogge om hver dag eller minst en gang i uken? Jeg vil også prøve å skaffe sponsorer til det hele hvis eksperimentet koster penger å gjennomføre. Så her er det bare fantasien som setter grensene!

Du har nå en unik mulighet til å påvirke hva jeg skal vie livet mitt til i 30 dager. Jeg håper på masse kreative innspill, og så skriver jeg et nytt innlegg om noen dager med hva det blir til. Slipp fantasien løs! ;)

Dette innlegget ble postet søndag 07. juni 2009 klokken 16:55, under Blogging, Business, Jobb & Karriere, Penger, Personlig utvikling, Produktivitet, Suksess

Hvis du finner innholdet på denne siden hjelpsomt og nyttig, vurder gjerne en donasjon til Glabladet, så du kan ta del i givergleden også.
LESERNE MENER:
18 kommentarer så langt

07.06.09

Wow! Har du drevet med Polyfasisk søvn?!? Det har jeg faktisk hatt lyst til å rpøve selv! Hvordan funker det? Ble du smartere og fikk gjort mer?

Interessant post forresten ;o)

Her er mitt forslag til 30 dagers challenge:

Bygge opp en sikker og lønnsom bedrift fra bunnen av - På 30 dager. =D

07.06.09

Du kan kle deg som en kvinne i 30 dager. DET hadde vært interessant, det :) Blogge om reaksjoner på gaten, osv.

..Okei, tror du må spørre noen andre. ^^

Michal
07.06.09

Vel, det første som slo meg inn til forslag om 30 dagers utfordring..: Spise og drikke sunt i en måned :) Kanskje det er lett for noen, , men for meg selv er dette en stor utfordring som jeg ikke engang gidder å prøve ut :)

07.06.09

Liker ideen! Har du sett serien “30 Days” med Morgan Spurlock (fyren fra “Supersize Me”)? I hvert program prøver han eller andre seg på ting de ikke kan i 30 dager. Der kan det kanskje være inspirasjon å hente.

Noen ideer:
Røyke i 30 dager
Sitte i rullestol i 30 dager
Snakke en annen dialekt i 30 dager
Være veganer i 30 dager
Være kjev/høyrehendt i 30 dager

07.06.09

Åh, jeg liker idéene deres, det var akkurat dette jeg håpet på! Det hadde vært sykt gøy å gjøre noe helt sinnssykt, som f.eks. forslaget til Jannekake. :lol: Tror også det kunne vært interessant å snakke en annen dialekt i 30 dager, som Petter foreslo! Og med min fantasi klarer jeg absolutt å se at dette kan gå innunder “personlig utvikling”. ;)

Liker selvfølgelig også idéen til Preben - DET kaller jeg en utfordring. Men det siste jeg trenger nå er enda en stor businessball i luften - må få de andre på beina først. ;)

Når det gjelder spise/drikke sunt (eller veganer), holder jeg med Michal i at jeg tror jeg like gjerne kan gi opp før jeg begynner. Helse-området er definitivt noe jeg bør jobbe med selv, men det får være litt grenser for selvpining (kutte ut samtlige goder på én gang - i en måned!!)

Dritbra. Ikke nøl med å komme med flere forslag! Tar jeg ikke ditt forslag denne gangen, kan det godt hende jeg tar det ved en senere anledning. Jeg tenker flere eksperimenter fremover, ikke bare ett! :)

07.06.09

Jeg mener da et 30 dagers eksperiment med å sove i et telt (samme om det er rett ute i hagen), må være absolutt noe som må prøves, forklares og testamenteres av noen i denne verden. Sindre, up for it?

Kanskje eventuelt gi opp visse goder… om du da f.eks velger et “public” sted å sette opp teltet, er det muligheter for sponsorer, besøkende og iherdige glablad-turister/tilhengere som kommer innom…

Tror du nevnte dette i et tidligere blogg-innlegg, med telt…

Mvh,
Vegard Wikeby

07.06.09

@Vegard: Hmm, enda et slags søvneksperiment?! Tja, hvorfor ikke. Hadde jeg holdt meg til telt i hagen kunne jeg koblet meg til trådløsen vår og blogget fra teltet også. :)

lars
07.06.09

prøve 30 dager uten å skrive et bloginnlegg,sjekke glabladet og bare spise sunt
trene og være sosial. sjekk hvordan det er uten å ha den JOBBEN her.

da ser du kanskje verdien av det du har lagd og hva slags verdi det har hos deg.
kanskje du innser noe nytt?

08.06.09

Jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver. Av og til blir motivasjonen og inspirasjonen til å skrive rett og slett borte. Jeg tror det er viktig å ikke stresse for mye med dette, som du selv erfarer kommer den tilbake igjen. Å bare presse på med intetsigende poster i slike perioder med lite inspirasjon er nok ikke alltid noen god løsning.

Jeg kjenner meg også igjen i det å ha skrevet et virkelig godt innlegg som man ønsker å holde på topp på bloggen ekstra lenge. Personlig får jeg en glede av å gå inn på min blogg og se et slik innlegg, igjen og igjen. På lang sikt er det naturligvis ikke bra for bloggen hvis man bare soler seg i glansen fra noen få gode poster, men av og til tror jeg ikke det gjør noe å la ekstra gode saker ligge litt lengre på topp.

En metode jeg har brukt av og til når jeg virkelig har vært uten inspirasjon eller drar bort på ferie, er å dra frem eldre gode innlegg og poste dem på nytt. Enten som en ren kopi, eller med en liten omskrivning. OK, det er ikke nytt unikt innhold, men noen besøkende har kanskje ikke lest posten tidligere og bloggen ser i det minste ut som om den blir oppdatert jevnlig.

08.06.09

Så gøy! Jeg har noen forslag:

- 30 dager der du kun bruker penger på det absolutt nødvendigste, dvs maten du trenger for å overleve + evt husleie. Hoj, det tror jeg at jeg skulle fått problemer med :P

- 30 dager der du ringer en gammel venn, slektning, bekjent du ikke har pratet med på lenge. Ny person hver dag alså.

-30 dager uten internett. nei, det blir ikke noe gøy for oss. Det hadde i alle fall ikke jeg klart!

-30 dager der du skal lære deg noe nytt hver dag. (noe som du egentlig ikke hadde planer om å lære deg) F.eks. strikke, gjøre kortkunster, spille en sang på et instrument, slå hjul, lage en fæncy kake osv. Jeg har en million forslag, hvis det skulle bli aktuelt:)

Hadde tenkt å foreslå veganertilværelsen også, men der hadde noen kommet meg i forkjøpet..

Følger spent med deg :)

08.06.09

Likte forslaget om å lære noe nytt hver dag! Jeg driver faktisk med noe liknende selv - prøver ihvertfall.

Tro meg, det er KONGE! DA snakker vi personlig utvikling ass!

Men synes ikke du skal prøve å leve uten internett… Det kan bli problematisk for oss begge hvis du skjønner =P

Ta i så fall noe produktivt som heller ikke ødelegger for business.

- Prebzz

08.06.09

Besøk et nytt sted hver dag i 30 dager. En slags norgesturne med reisedagbok på glabladet

08.06.09

Hei Sindre :-)

Hmmm….hva med å gjøre noe du hater å gjøre, hver eneste dag i 30 dager?

Det kunne bli morsomt å lese om :-)

PL
08.06.09

Norge rundt på 30 dager høres ikke dumt ut.

Erik
09.06.09

Lære noe nytt er jo slettes ikke dumt. Ikke bare vil du kanskje kunne utvikle deg, men også få nye opplevelser og erfaringer å blogge om. Du bør i tilfelle planlegge denne perioden, sette opp en plan om hva du skal lære deg hver dag. Og dette er noe leserene dine igjen kan hjelpe deg med. De beste tingene kan være ting som gir verdiskapning som f. eks. lære ting tilknyttet data, oppussing(Bytte vinduer, hagearbeid) Eller mer trivielle ting som å spille et instrument, lage mat (hjembakt brød f,eks). Lære seg å sjekke damer (Her antar jeg du, som jeg, har mye å lære, som f.eks. å la snurrebassen få snurre, noe som sikkert vil hjelpe på motivasjonen og :P Blir iallefall interessant å lese om) osv osv osv

Hvor komplisert dette blir fra dag til dag vil være avhengig av hvor mye tid du vil bruke på dette prosjektet og hvor mye tid du vil bruke på sideprosjekter. Det kan bli ganske interaktivt ettersom du kan få tilbakemeldinger og tips fra lesere underveis, og da kan du f.eks. ta opp ting du ikke fikk lært deg skikkelig for å gjøre det bedre.

09.06.09

Hva med å teste ut sjekking? Du har gått ut på byen sier du… nå har du en glimrende ide for å sjekke opp jenter og ha det morro samtidig som du skriver om din ferd her på glabladet. Samtidig kan du omtale forskjellige produkter der ute, hva som er av kvalitet o.l

Pickup er essensen av personlig utvikling!

Mot de la Vie ;)

Ole
09.06.09

Hei!

Hva med å leve 30 dager på ett veldig lavt pengebeløp, type 25 kr pr dag. Som ett eksperiment på hva vi “faktisk trenger”. Det kunne vært interessant å se hvordan du hadde taklet dette og hva du lærer av det. Det går en historie her om en kar som visst nok var steinrik og eide/drev en del forskjellig næring og levde som en konge, men mistet alt og endte “halveis” på gaten, alltså uten fast boplass. Der lærte han seg å leve på det absolutt minimale. Etter en stund kom han seg på bena igjen, men lot nesten alt av inntekt gå til sparing/veldedige formål, da han heller foretrakk det enkle liv etter å ha prøvd begge varianter.

Hvis ikke, så stemmer jeg for å kle deg som en kvinne ;)

Heicha
09.06.09

Her er en utfordring, Sindre.

Begynn med 1000 kroner i startkapital og se hvor mye du klarer å tjene på 30 dager. Her kan du gjøre mye i det fysiske univers også. Kjøpe iskrem og selge det på gaten. Pusse sko …. ….

Du har sett the apprentice, så du vet hvordan du kan gå ut og forsøke å få flere penger enn du startet med. :)

Holder forøvrig med deg i avgjørelsene dine ang. Glabladet. Lykke til Sindre, det blir moro å se hva som skjer med deg videre nå. :)

LEGG IGJEN DIN KOMMENTAR HER:
Advarsel: Upassende kommentarer risikerer å slettes uten forvarsel.

Donér | F.A.Q. | Kontakt | Annonsere? | Abonner på RSS |
Alt innhold er beskyttet av Åndsverkloven © 2008-2009 www.Glabladet.no | Privacy Policy
Gratis bloggekurs! Lær:

- Få en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!

Abonner på Glabladet:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

...eller, abonner via Epost:

Om Sindre Låstad
Sindre LåstadJeg tjener til livets opphold ved å blogge og lever "The Dot No Lifestyle". Ta bloggekurset mitt for å lære hvordan du kan gjøre det samme! (Profil)
Bli min Facebook-venn

Siste Twitter fra Sindre

  Siste kommentarer

  • Captain Cock: Jeg anbefaler ingen menn å låse seg fast i et forhold i tidlig alder.
  • Camilla: Veldig inspirerende kurs som jeg selvfølgelig tar. Likte artikkelen din. Stå på videre:-)
  • Geir: Kjempebra artikkel på avis2 grattis:)
  • LenaBeatrice: Nå vet jeg ikke helt om jeg kommer til å finne noe springbrett etter at jeg begynte å...
  • Linn Emilie: Så utrolig kjekt å lese denne artikkelen. Kjempe bra :D
  • Victoria: Utrolig bra Sindre! Grattis med artikkel i Avis2 :) Linket til dette innlegget på bloggen...  Sponsorer

  Apple Store
  Bokkilden
  CDON
  Haugen Bok

  iTunes
  Kondomeriet
  Leger uten grenser
  MPX
  One.com
  Røde Kors-fadder

  Spreadshirt
  Star Tour
  Unicef-fastgiver
  Yves Rocher

  Sponsorer

  • Artigste.net
   Artige og (u)interessante nyheter!
  • Casino
   Guide til casino på nett
  • Kreta
   Vacation in Crete. Accommodation, maps, rent a car, buses and ferries. All you need in one place.
  • Din link her?
   Kun kr. 150 pr. måned
  • Din link her?
   Kun kr. 150 pr. måned