Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Intervju med Ole fra Glade Talenter

Skrevet av Sindre | 05. juli, 2009

Han har stått bak innleggene «Flørt som en baby» og «Det blir hva du gjør det til (2)«. Nå er han tilbake meeed… et INTERVJU! Han heter Ole Kvernmo Landfald, er 23 år og bor i Verdal men understreker at han flytter til Trondheim til høsten. Denne konkurransen oversvømmes tydeligvis av trøndere. Ettersom jeg er bergenser, priser jeg meg bare lykkelig over at jeg ikke er fotballfrelst akkurat nå. :)

Ole driver tydeligvis med litt av hvert. Han har studert grunnfag musikk, grunnfag kroppsøving, ferdigheter og prestasjonsutvikling i idrett og bachelorfordypning i idrett. Til høsten har han søkt på religion, og utdanningen er rettet mot læreryrket.

1. Fortell oss om deg selv. Hvem er du?

Jeg er en 23 år liten guttunge, som spekulerer på hvilken vei han skal gå i livet. Jeg elsker psykologi, mennesker, humor, idrett og musikk. I fra barndommen av var det kun idrett som sto i fokus. Det var det eneste jeg brydde meg om, frem til jeg var 16 år. Prestasjon i idretten var veien til suksess, og samtidig den eneste interessen jeg hadde. Friidrett, fotball og langrenn er de tre idrettene jeg har deltatt aktivt på, og jeg satset på langrenn frem til jeg var 19 år. Jeg spiller i dag fotball i 3. divisjon, men satser ikke lenger. Jeg er nødt til å ha en daglig dose fysisk aktivitet for å føle meg bra.

Den andre interessen min er musikk. Jeg har alltid elsket å synge, men turde aldri å synge noen annen plass enn inne i mitt eget hus, og helst på mitt eget rom. For å få en unnskyldning til å synge begynte jeg å spille gitar som 18 åring, og et av mine store mål i livet var å tørre å synge forann folk. Det målet er oppnådd! Nå er jeg ingen artist, men spiller både gitar og piano på hobbybasis. Instrument er noe jeg må ha med meg i livet, selv om jeg ikke spiller i noe band, skaper det trivsel på fester og turer. Jeg har også begynt å skrive noen sangtekster selv.

Den tredje og største interessen er selvutvikling og menneskelig kommunikasjon. Når jeg begynte på høgskolen som 20 åring merket jeg at det var vanskelig å holde samtalen i gang med folk. Med 4 år på langrennslinja i Meråker var jo alle interesserte i idrett, og det var ikke noe problem å prate med folk. På høgskolen var det andre samtaler enn idrett som betydde noe, og jeg følte meg ikke helt inne i gjengen. Jeg fant ut at det gikk å forandre seg selv, og jeg ble mildt sagt fjatret over hva denne verden hadde å tilby av gode bøker, blogger og video seminarer, som hjelper folk med å vokse som mennesker. Innenfor dette området er sosialdynamikk, kroppspråk og generelt sosiale ferdigheter det som interesserer meg mest. Hvorfor fungerer mennesker i lag? Hva er det som gjør at vi liker hverandre? Hvordan fører man en interessant samtale? Hvordan får man seg selv og andre i godt humør? Den dagen man slutter å prøve på å forbedre seg, og lære seg nye ting, er man på vei inn i en kjedelig verden. Etter å ha dykket ned i selvhjelpsbøker og annet materiale ser jeg det er mye livet har å by på.

2. Hvordan oppdaget du Glabladet?

Jeg husker ikke nøyaktig hvordan jeg oppdaget glabladet. Kanskje søkte jeg etter spesielle yrker på internett. Jeg har aldri vært ute etter en typisk A4 jobb, og så søkte jeg etter ideer til arbeid på internett og så mener jeg glabladet dukket opp. Jeg har vært fast leser siden slutten på i fjorsommeren.

3. Hva er din motivasjon for å delta i denne konkurransen?

Motivasjonen min er å bidra med mine kunnskaper, og å se om det skaper verdi for folk. Jeg har selvfølgelig lyst til å vinne konkurransen, og det hadde vært fett å postet noen gode artikler på glabladet. Skriver man innlegg vil dette også utvikle meg selv. Jeg vil bli tvunget til å tenke mer på selvutvikling, og for å lære bort til andre må man kunne det selv. Så det å skrive artikler gjør at man lærer mye bedre selv.

[Sindre: Jeg kan bekrefte at dette stemmer. Ved å drive Glabladet har jeg kommet meg inn i en slags god sirkel som gjør at så lenge jeg skriver selvutviklingsartikler og holder meg fokusert på det, hjelper jeg også meg selv med min egen selvutvikling. "Selvutvikling" er forøvrig et godt ord for å beskrive hva jeg driver med - det sier seg nesten selv. :P ]

4. Hva er din sterkeste side i denne konkurransen? Hva liker du best å skrive om eller lese om?

Min sterkeste side i denne konkurransen er at jeg har lest mye bøker og fokusert svært mye på selvutvikling i de to siste årene. Akkurat nå hører jeg på noen lydbøker av Richard Bandler, samtidig som jeg har en bok som kalles ”Kunsten å lese tanker” Temaet NLP virker svært interessant for meg, og det er dette som er hovedtemaet akkurat nå. For dere som ikke vet hva NLP er forklares det slik på nlpcenteret.no: ”NLP er et verktøy for å bedre kommunikasjon, skape endringer i fastlåste tankemønster og adferd. Motivere, endre overbevisninger og gi mennesker et sterkere ståsted innenfor menneskebehandling. Med innsikt og forståelse om de psykologiske mekanismer som ligger til grunn for at vi tar de valg vi gjør, er NLP kjent som en av de mest effektive og moderne former for psykologi.” Jeg hører mye på lydbøker, noe som er genialt ettersom man kan høre på det samtidig som man gjør noe annet.

5. Hva syns du om konkurranser som dette, og hva tror du er grunnen til at det ikke kjøres mange konkurranser på norske blogger?

Konkurransen er genial, det blir også på en måte en sommerferie for deg Sindre. Noe du fortjener;) Grunnen til at folk ikke kjører konkurranser tror jeg er fordi de vil gjøre alt selv, eller fordi de ikke har noen premie å gi vinneren. Er det noe jeg mener folk bør fokusere på for å komme seg frem, er det å dele og samarbeide med andre.

[Sindre: Haha. "En sommerferie for meg". I wish! Hyggelig at du ønsker meg det, men jeg må ærlig innrømme at denne konkurransen har krevd mye mer av meg enn jeg hadde forventet. Jeg jobber mer nå enn jeg gjør til vanlig. Men jeg klager ikke, for jeg er enig med deg - denne konkurransen ER genial, og det er veldig gøy å drive den også. Med så flinke deltagere som dere, så flinke meddommere, og fornøyde lesere, kan det jo ikke bli bedre.

Forøvrig enig med deg i at samarbeid med andre er viktig for å komme seg frem. Altfor mange tror de skal klare å gjøre alt selv... Men som regel fører det bare til at man blir sin egen bremsekloss. Outsourcing er viktig. Jeg bør skrive en artikkel om det for de som ikke vet hva det innebærer!]

6. Hvorfor fortjener du å vinne? Hvordan vil du skille deg positivt ut fra de andre dersom du vinner?

Om jeg fortjener å vinne per i dag, vet jeg ikke, men jeg er ekstremt motivert til å utvikle meg som menneske. Når jeg har fått en interesse er jeg av natur slik at jeg må lære meg det, og går inn med full innsats.

7. Jeg vet det er vanskelig å «gå der», men ta i betraktning et øyeblikk muligheten for at du IKKE vinner. Hvem av de andre i denne konkurransen syns du bør vinne og hvorfor?

Personlig synes jeg at J172 har prestert bra. Jeg liker artikkelen om smiling, og det er en lærerik artikkel som ikke alle vet at virker. Et smil er ankret til en positiv opplevelse, og det går å lure seg selv til å bli i godt humør. Den siste artikkelen hennes var også bra. Selv ble jeg svært irritert på henne i starten, og lurte på hvilken bitch og egoist som skrev et slikt inlegg. Glabladet skal ikke handle om hvordan man er en drittsekk tenkte jeg. Etter hvert ble jeg ganske så enig og det var en lur måte å skrive på.

[Sindre: Ja, som sagt måtte jeg selv heve et øyenbryn på begynnelsen av hennes forrige artikkel, men egentlig var hun bare genial - som meg. :P ]

8. Du liker åpenbart å skrive. Har du selv en blogg? (Hvis nei: Hvorfor ikke?)

Jeg liker å skrive notater, og å skrive slik at jeg selv lærer av det, og har derfor fokusert alt for lite på å skrive med et godt språk. Jeg tror interessen for å bli en bedre skribent kommer, og jo mer man går inn i en aktivitet, jo mer interessant blir det. Derfor kan skriving bli svært interessant. Jeg har ingen blogg selv, fordi jeg har vært for lat til å lage en.

[Sindre: Haha. Elsker ærligheten. Ingen unnskyldninger, bare: "Jeg er for lat". Vel, latskap er ikke nødvendigvis bare negativt. ;) ]

Tusen takk for at du ble med på dette intervjuet, Ole!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på søndag 05. juli 2009 klokken 11:13 i kategoriene: Glade Talenter, Intervjuer,

LESERNE MENER:
4 kommentarer så langt

[...] Ole sa noe a'la det samme. Faktisk tror jeg ordet han brukte var… Ge… geni… GENIAL – han også [...]

[...] G543 Ole (”Flørt som en baby” og “Det blir hva du gjør det til (2)”) [...]

[...] Dette er bidrag nr. 17 til Glade Talenter 2009, skrevet av Camilla. Deltagerne har fått tildelt “personlige oppgaver”. [...]

[...] Antall skribenter ser ut til å være 3, men det er fordi mine tidligere skribenter Ole og Jonas sine kontoer ikke er slettet enda. Jeg har slettet Camilla og Melissa sine (innleggene består fortsatt, de er bare postet som gjesteinnlegg under min egen bruker). [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere