Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Og vinneren av Glade Talenter 2009 er…

Skrevet av Sindre | 17. juli, 2009

Da er det klart for å kåre vinneren av Glade Talenter 2009. 8 deltagere har blitt til 3, og for at konkurransen ikke skulle vare i evigheter valgte vi å ha «finalen» med alle 3, og plukke ut vinneren derfra. Ettersom alle de gjenværende deltagerne har vært svært flinke på hver sine måter, har det vært et vanskelig valg for min del. Vi har nå uansett kommet frem til et resultat.

I løpet av konkurransen har leserne kunnet stemme på deltagerne de ønsket videre. Den siste pollen ble opprinnelig laget for å gi dommerne et inntrykk av hvem leserne ønsket videre til finalen. Men ettersom alle 3 kom til «finalen» gadd jeg ikke lage enda en ny poll, så den kan like gjerne være indikatoren på hvem som skulle vinne hele driten. Uansett så er ikke pollresultatene avgjørende, men her er de:

Hvem bør gå til finalen av Glade Talenter? (Kun én stemme er mulig)

  • J402 Camilla (47%, 55 Stemmer)
  • J172 Melissa (43%, 50 Stemmer)
  • G543 Ole (10%, 11 Stemmer)

Antall stemmer: 116

Loading ... Loading ...

Ut fra pollresultatene har Camilla vunnet med 55 stemmer, tett etterfulgt av Melissa med 50 stemmer. Ole har kun fått 11 stemmer. Dette synes vi i dommerpanelet er litt merkelig, ettersom vinneren av Glade Talenter 2009 er:

G543 – Ole Landfald!!!

Juryen var altså helt samstemt igjen. Vi mener at Ole har svart best på alle oppgavene og kommet med mest innsikt, verdi og nyttig informasjon/inspirerende innhold. Lars Martin mente at han leverte skitbra innlegg, Victoria har likt alle hans «kvalitetsinnlegg» og jeg mener personlig at han har klart å utfylle Glabladet på best måte med litt «nytt stoff» i forhold til hva jeg selv har skrevet om før.

Hva Ole vinner: Ole vil nå få sin egen brukerkonto på Glabladet hvor han kan skrive innlegg så ofte han vil. Han vil få sine egne Adsense-annonser i sine egne innlegg hvis han ønsker det, og får dermed muligheten til å tjene penger på arbeidet sitt. Jeg har kontinuerlig tjent godt over utbetalingsgrensen på $100 på Adsense hver måned siden april 2008, så det skulle være gode muligheter til å tjene litt ekstra lommepenger her.

Hvor lenge samarbeidet vil vare? I utgangspunktet så var hele idéen med «Glabladet-Idol» å ansette flere skribenter ved å forvandle Glabladet til en slags «nettavis/magasin». Min egen plan for videre blogging var å hovedsaklig fortsette på en annen blogg, selv om jeg ikke kommer til å forlate Glabladet heller. Men da konkurransen kun fikk 8 deltagere, tenkte jeg at jeg toppen kunne kåre én vinner… Tok jeg feil?

Hva med Melissa og Camilla?!

Jeg innser at Melissa og Camilla har vært svært populære deltagere gjennom denne konkurransen, de også. De har fått mest stemmer og flere har i kommentarfeltet og via mail gitt uttrykk for at de ønsket at en av disse skulle vinne. Jeg sa selv i forkant av konkurransen at det med stor sannsynlighet kom til å bli en jentevinner, ettersom 80% av deltagerne var jenter. Så hva skjedde?

Drit i hva som skjedde. Det er hva som skjer som er mest relevant. Og det som skjer nå er ganske – av mangel på godt norsk uttrykk – inzane!! Jeg har bestemt meg for å gi både Melissa og Camilla egne brukerkontoer med egne annonser også. Du kan faktisk si at de alle har vunnet – selv om Ole vant selve konkurransen basert på best innhold. Dette betyr at jeg gir fra meg svært mye potensielle inntekter jeg selv kunne ha tjent. Men det gjør meg egentlig ingenting…

I utgangspunktet får Melissa og Camilla disse brukerkontoene i en prøveperiode. Poenget nå er å se litt hvordan det går å drive en slags alternativ/positiv/intelligent nettavis. Glabladet er inne i en stor omveltningsprosess. For meg, som «internettentreprenør/gründer/whatever» ser jeg på dette som en måte å lære på. Er dette en klok beslutning? Vil dette bli en suksess eller vil det få negative konsekvenser?

Den eneste måten å utvikle seg på og bli en god entreprenør, er å ta en masse beslutninger. Jeg kan ikke vite om dette er en god eller dårlig beslutning før en stund etter jeg har tatt den. Det er bare én måte å finne ut. Uansett føler jeg meg sikker på at dette er en positiv avgjørelse fordi: Enten blir det en suksess (hurra), eller så blir det en negativ erfaring som jeg lærer noe fra. Uansett så lærer jeg noe og uansett vil jeg være i stand til å ta enda bedre beslutninger med årene.

Hva skjer nå?

Nå ser jeg frem til å drive en nettavis sammen med 3 flinke skribenter, som alle har fått grundig opplæring i «hvordan skrive artikler til Glabladet». :) Jeg tenker vi alle tar en velfortjent pause nå i helgen og så får vi ting på plass i løpet av neste uke. Det vil i tillegg til disse åpenbare forandringene bli en del mindre forandringer på selve siden. I tillegg har skribentene selvsagt enda litt mer å lære når det kommer til å poste innlegg på WordPress, tips til markedsføring og diverse.

Hva mener du om denne avgjørelsen? Kommentarfeltet er for deg. ;)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 17. juli 2009 klokken 16:24 i kategoriene: Blogging, Business, Generelt, Glade Talenter, Gode nyheter, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
10 kommentarer så langt

1. Geir
17.07.09

Grattis Ole, den klart beste vant:)

2. Mats
17.07.09

Gratulerer til alle 3.

men sindre du taper jo ikke inntekter på den måten. adsense er jo ikke den eneste inntektskilden i innleggene. Du får faktisk både mer innhold og kanskje litt mer penger, ikke at de andre 3 kan klage. Det er en vinn-vinn situasjon, du kan fortsette på det andre prosjektet ditt og du kan få glabladet på nye høyder.

3. Sindre
17.07.09

Ja, det er definitivt vinn-vinn, Mats. Jeg håper det blir vinn-vinn-vinn også. Altså at leserne blir fornøyde og lesertallet øker i lengden. :)

[...] Det kan også by på uante muligheter og bidra til å sette Glabladet enda mer på kartet i nett-Norge. Som jeg var inne på i gårsdagens innlegg: Det er bare én måte å finne ut. [...]

5. Kim Jonni
18.07.09

Kvinner kan komme seg tilbake til kjøkkenet! XD… Tross alt var det faktisk en kvinne som oppfant vaskemaskinen… Det skal kvinner ha all ære for!

6. Marius
18.07.09

Gratulerer til alle sammen :) blir spennende å se fremover!

7. Ole
19.07.09

Tusen takk for gratulasjoner og dommernes avgjørelse! Dette ser jeg frem til, og det blir morro å begynne å skrive tekster på glabladet sammen med Melissa og Camilla

8. Melissa
21.07.09

GRATULERER så mye til deg, Ole :D

Ser frem til å samarbeide med deg!

9. Atle
23.07.09

Kim Jonni , hvorfor har du vaskemaskinen på kjøkkenet? Den hører da ikke hjemme der.

10. Kim
25.07.09

Ja, du har rett Atle. Oppvaskmaskina ble oppfunnet av en kvinne, men aldri i verden om kvinna oppfant vaskemaskina:P

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere