Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Har du stor nok nese til å bli rik?

Skrevet av Sindre | 17. august, 2009

Den evigvarende diskusjonen rundt hvorvidt størrelsen på spesielle kroppsdeler har noe å si for ..øh.. hva man kan oppnå her i verden, tok nylig en interessant og uventet vending…

Forleden mailet jeg litt med min venn Stig over på Dinevibber.no. Han innledet den ene mailen med å si at jeg hadde en stor nese.

«Akkeeeei…» tenkte jeg, og lurte på om jeg burde føle meg fornærmet. Men den gang ei.

Å ha en stor nese var, i følge ham, bokstavelig talt en «fordel». Vedlagt mailen lå det bilder av en rekke rike mennesker. Han ba meg legge spesielt merke til nesa…

Og i følge Stig hadde jeg altså en såkalt «pengenese».

«Bull-med-ring-i-nesen-shit», tenkte jeg, og lurte på hva Stig måtte ha dopet seg på. Men han var dønn seriøs. Så jeg så på bildene, studerte nesene, og riktignok var det noen neser som kunne kvalifiseres som «store», men selv «bildebevisene» var ikke akkurat nok til å få meg overbevist.

Stig forklarte videre at en med stor nese ikke nødvendigvis trengte å være rik, men at en med «pengenese» hadde større forutsetninger for å lykkes. Det eneste han ikke kunne svare på var hvorfor det er sånn. Og da kom det: «Kanskje det har noe med hva slags vibrasjoner akkurat den formen på nesa sender ut?»

Jeg turde ikke stille Stig mitt neste spørsmål: «Blogger du fra bak murene på en mentalklinikk?» :P

Vel, man kan le av og spøke med dette, men jeg må ærlig innrømme at tanken ikke har forlatt hodet mitt siden. Jeg har lagt merke til at denne ville påstanden ser ut til å stemme ganske bra med de rike/suksessfulle menneskene jeg har sett i etterkant. Jeg kan faktisk ikke komme på noen rikfolk med bitteliten nese. Kan du?

Med nese for rikdom…

Vedlagt følger bildene Stig sendte meg. Se og bedøm selv. Tilfeldig eller universal sannhet?


Bill Gates

Donald Trump

Idar Vollvik

Ingvar Kamprad (Ikea)

Olav Thon

Kjell Inge Røkke

Stein Erik Hagen

Steve Jobs

Uansett nesens tilstand oppfordrer jeg deg til å følge Ivar Medaas sitt gode gamle råd: «Ver glad i den nasen du har». :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 17. august 2009 klokken 20:18 i kategoriene: Bevissthet, Business, Humor, Penger, Suksess,

LESERNE MENER:
13 kommentarer så langt

1. Ithil
17.08.09

Her er det jo businessfolk som er omtalt, men hva med f.eks Hollywood-stjerner eller modeller med små nesestumper? De har jo ganske fyldig bankkonto, de også ;)

2. Sindre
17.08.09

Vet ikke om Stig har en overveldende genial fasit på det du spør om, men jeg kan jo tillate meg å spekulere litt inntil videre.

Kanskje det i større grad gjelder businessfolk enn modeller og skuespillere fordi businessfolk som regel har bygget seg opp fra scratch og vært ganske på egenhånd i begynnelsen av karrieren og til tross for dette hatt evnen til å slå gjennom med sine idéer (til slutt). Kanskje uttrykket «bein i nesen» stammer herfra? Kanskje folk uten bein i nesen i større grad trenger hjelp fra talentspeidere, agenter osv, mens de som har slått gjennom med «bein i nesen» først har ansatt hjelpere etter eget valg ETTER at de ble suksessfulle? Som sagt trenger du ikke være rik fordi du har stor nese. På samme måte trenger du ikke IKKE være rik fordi du har liten nese. Men kanskje metodene og evnene varierer etter graden av «bein i nesen», ergo hvor stor den er?

Syns faktisk svaret mitt høres genialt ut om jeg skal si det selv. Jeg har nok rett! :cool:

3. Ithil
17.08.09

Jeg må si meg uenig; selv skuespillere har veldig mye bein i nesa. Showbiz er en veldig hard og konkurransepreget bransje som krever mye av en person, både fysisk og psykisk. Selv om skuespillere får hjelp av agenter til å skaffe roller, så kan de ikke lene seg bedagelig tilbake og få alt servert på sølvfat, de må jobbe hardt hvis de ønsker å nå langt.

4. Sindre
17.08.09

Jeg sa ingenting om at de ikke må jobbe hardt de også. Jeg snakket om hvordan folk kommer seg til posisjonen hvor de tjener penger. Og der er forskjellen ganske klar. Det går ikke bare på å «jobbe hardt», men å se muligheter og løsninger der andre ser hindringer og generelt stå på, drite seg ut og bygge seg opp igjen gang på gang på gang til man omsider oppnår suksess og tjener bøttevis med penger.

Businessfolk bygger som regel sine egne imperier mens skuespillere og modeller som regel hentes inn i allerede veletablerte imperier.

Dessuten snakker du nå om uttrykket «bein i nesa», jeg snakket om å fysisk ha bein i nesa og dermed potensielt stor nese.

5. Ithil
17.08.09

Selv om businessfolk er flinke til å se muligheter og gripe disse, så surfer de ikke akkurat fra start til mål. Du må yte noe for å bygge opp et imperium. Businessfolk som bygger sine imperier, skaper et navn. Det gjør skuespillere også. Ingen bryr seg om en ukjent nykomling, mens f.eks. Nicole Kidman har et kjent navn etter flere år med muligheter og jobbing. En kjent skuespiller er et lite imperium i seg selv, hin har innflytelse på miljøet, blir sett opp til og tjener på at folk kjenner navnet.

«… men å se muligheter og løsninger der andre ser hindringer og generelt stå på…» > For å i det hele tatt kunne bli en kjent skuespiller, må du også være i stand til å se muligheter. I begynnelsen må du gripe enhver muligheter du får ved å gå på forskjellige auditions og delta på workshops. Etterhvert får du kanskje muligheten til å velge og vrake, men du må vite hvilket manus du skal gå for, du blir ikke stor om du konstant spiller i lavbudsjettssplattergrøsser. Du må også være taktisk for å komme deg i mål, vite hvilke mennesker du bør omgås osv. Oppførselen har også en del å si, ingen har lyst til å jobbe med en person som har diva-nykker.

6. Sindre
17.08.09

Altså… Dette var bare et forsøk på å forklare hvordan selv folk med knøttsmå neser potensielt kan være rike. Alt sammen ut fra en «teori» jeg tviler på har grobunn i vitenskapen anyway. Jeg vet ikke med deg, men jeg gir meg nå. ;)

7. Stig
18.08.09

Hey Sindre!
Dette ble jo en morsom, men dog en interssant artikkel.

@Ithil: Du kommer med gode poeng. Det er ikke bare i business, men også i showbiz det finnes folk som er målrettet og villige til å jobbe hardt for suksess.
Det å lese ansiktet er ingen eksakt vitenskap. De fleste vil nok si at det overhodet ikke er vitenskap i det hele tatt. Sannheten er den at det finnes velrenomerte vitenskapsfolk som har forsket på ansiktform. Kanskje ikke i denne sammenheng, men f.eks. om det finnes spesielle ansikts/hode-trekk som gjør at en f.eks. lettere velger en kriminell løpebane.

Når det gjelder showbiz, ta en titt på nesa til Tom Cruise. ENORM! Og Tom Cruise er kjent for å være en av de mest målrettede og hardarbeidene i Hollywood.

Det vil selvsagt finnes unntak som bekrefter regelen, om det i det hele tatt er en regel. Mr. Schwarzenegger har vel ikke så stor nese så vidt jeg husker, men hans suksess er nesten episk.

Mennesket er et komplekst byggverk, og hvorfor vi er som vi er avhenger av så mange faktorer. Det som fører til suksess avgjøres selvsagt ikke utelukkende av formen på nesa. Hvor du vokser opp, hva slags bakgrunn du har, genene dine, intelligens, evne til å arbeide hardt, dine egne (og dine foreldres) bekjentskaper osv. har nok en enda større betydning for hva slags suksess vi oppnår enn neseformen.

Går vi suksessfulle showbiz-folk nærmere i sømmene, vil vi veldig ofte se at de har foreldre som er kunstneriske, de er barn av allerede kjente entertainere. Det jeg mener er at ofte er omgivelsene lagt til rette for suksess. Altså ytre faktorer.

Jeg kjenner på meg at dette kan bli en kommentar med flere tusen ord, så jeg skal gi meg her.
Følg med på dineVibber, så får du snart lese om hva ansiktet forteller rent generelt…

8. Stig
18.08.09

Når jeg ser på bilder av Arnold ser det jammen meg ut som at han har en stor nese han også!

18.08.09

Fillern, jeg har liten nese.

Der røyk den sjansen for å bli millionær.

10. milkman
18.08.09

Øh.. Noen som syns Donald Trump har stor nese?

11. kim
19.08.09

MJ, han har mye penger. Og en nese som nesten ikke finnes hehe.

12. Camilla
19.08.09

Haha, godt poeng Kim. Men han er var til gjengjeld født med verdens største, så det spørs om det fortsatt hang igjen :P

13. Stig
19.08.09

Ja, og vi så hvordan det gikk med MJ til slutt. Suksessen dalte og skandalene blomstret. Også døde han…

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere