Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hva lykkelige mennesker ikke gjør

Skrevet av Sindre | 08. august, 2009

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Camilla fra Glade Talenter.

Lykkelige mennesker bruker tiden sin like forskjellig som deg og meg. Hva de derimot ikke gjør, er å se på tv.

Det er det nemlig de mindre lykkelige som gjør.

I hvert fall hvis vi skal tro studiet som ble utført ved universitetet i Chicago. Der har forskere gjennom 35 år kartlagt 45 000 amerikanere, og har undersøkt hva slags sysler de lykksalige bedriver tiden sin med. Ikke overraskende er det ganske variert. Men selv om mennesker som anser dem selv som lykkelige oppgir at de hygger seg med å se tv, er dette den eneste aktiviteten som har en negativ sammenheng med folks lykkenivå. Den utpekte seg ved at den var den eneste som forekom hyppigere hos de ulykkelige.

Hva undersøkelsen ikke kunne fortelle, var om det var tv-tittingen som gjorde menneskene mindre fornøyd, eller om det var de mindre fornøyde som så mer tv. Man kan dermed ikke påstå at det å skru av fjernsynet vil gjøre deg gladere.

Kanskje ikke, men det skader vel ikke å prøve?

Kilde: New York Times


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 08. august 2009 klokken 11:51 i kategoriene: Bevissthet, Helse, Kultur & Media, Selvutvikling, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
11 kommentarer så langt

1. larrrs
08.08.09

syns ikke den bloggen her hadde noe godt innhold i det hele tatt for å være ærlig.
syns det hadde vært bedre om du klarte å få frem for eksempel hvordan de tenker
og hvorfor det ikke gjør dem lykkeligere eller noe

2. Mats
08.08.09

Loggfør først hvor mye tid du bruker månedlig på tv. Du kan komme frem til et antall timer som tilsvarer 1-3 arbeidsuker :o

Bruker du så den tiden på business, så kan du lett komme deg til et lykkeligere sted i livet, med mer penger, mer kontakter osv…Eller bruk den sparte tiden på å være med familien, venner. Du vil merke at du setter mer pris på at tiden blir brukt på denne måten :)

Viktig å ha fokus på hva det er du vil, og kutte ut det som ikke virker pr dags dato.

Ps. For de som absolutt ikke kan kutte tven ut, så finnes det PVR bokser, de lar deg ta opp de programmene du må få med deg og du kan korte ned tvtittingen dramatisk ved å samle alle programmer i løpet av en uke og se dem en søndag, spole over reklame og uviktige deler av programmene ;)

08.08.09

Det er nok mye sant i dette. Årsaken kan kanskje være at folk blir ulykkelige om de mangler et sosialt nettverk, og så bruker man tv som et substitutt på dette. Selv om det finnes mange som synes det er koselig å se på tv sammen med noen, så er og bli tv en antisosial aktivitet. Med andre ord; det er ikke tv som er årsaken, men virkningen.

4. Ithil
08.08.09

Jo mindre tid du bruker på å glo på kopekassen, jo mer tid får du til å gjøre ting som faktisk gir deg noe :) Jeg har ikke tv, mest fordi vi ikke har antennekontakt/tv-signaler her, men jeg savner ikke å surfe gjennom kanaler i timevis uten å egentlig se noe som helst. Paradis Hotel, hva er det, lizm?

5. Camilla
09.08.09

Larrs: poenget var heller ikke å spekulere i hvorfor det er slik, men kun opplyse om at det var gjort et slikt funn i lykkeforskning.

Mats: Oj, det er mye tapt tid, PVRboks var et godt tips:)

Pengemannen: det er sant, og det skrev jeg også, det kan godt være det er virkningen, ikke årsaken. Litt som høna og egget det der!

Ithil: hadde tre måneder uten tv selv nylig, og det ble ikke savnet et sekund av meg heller:)

6. Morten
10.08.09

Jeg har levd uten TV i 2,5 år… ikke savnet det i hele tatt :-)

Det gjør det også ekstra morsomt å se hvordan andre blir påvirket, som jeg selv slipper å tenke på :-)

Synes denne var god Camilla.

Jeg tenker også en av grunnen til at ulykkelige mennesker ser på tv, er at de vil distrahere sinnet sitt fra å tenke på problemene sine. Så kanskje det er noe å tenke på, om du har problemer…koster du dem under matten med å distrahere deg fra dem, eller konfronterer du dem?

7. Camilla
10.08.09

Godt poeng Morten! Den fungerer jo veldig bra som virkelighetsflukt.

Lever du fortsatt uten TV forresten? Er det et bevisst valg eller gikk den i stykker uten at du har giddet fikse den? :)

8. Morten
10.08.09

Jepp, lever fortsatt uten TV :-) Jeg ga fra meg den gamle sist jeg flyttet, og bestemte meg for å leve uten. Har egentlig aldri vært noe problem… men så var jeg kanskje heller ikke noen tv-slave før det heller!

Det jeg derimot gjør iblandt er å se filmer/serier, men ikke så ofte som en tv-titter. Blir heller mer konsentrert titting i perioder hvis jeg kommer over en serie jeg liker skikkelig godt, men slipper jo her reklame :-)

9. Kim
11.08.09

Hvem trenger vel TV?

Ta f.eks realityserier. Alle menneskene der har ikke tanker om venner, slekt. De er superegoister uten tanker. Folk har vært borte i mange år fordi de fucket opp livet sitt i en random realityserie. Tenk å skjule seg for hele Norge?

TV gir deg reklamer som tukler med følelsene dine. Reklame vil gi den en følelse der du skal kjøpe produktet.

TV skal ta deg bort i fra virkeligheten, men det gjør ikke det desverre. Det finnes reklamepauser og all slags mulig innslag som gjør at du ikke helt kan drømme deg bort fra alle problemer.

MEN, ser man på en hel film eller TV-serier, da drømmer man seg virkelig bort fra virkeligheten. Det er det som er funksjonen til film/TV-serier. Nemlig å få deg til å koble av. Bli inspirert og underholdt.

Hvis virkeligheten er helt bånn, se heller en bra film eller TV-serie. Etter 2 timer med underholdning er det godt å ta til å løse problemer igjen.

Allikevel, jeg vil anbefale alle mennesker til å kaste bort en dag i uken bare på å ikke gjøre noenting som helst. Ingen problemer eller forpliktelser. Null stress. Det skal være din hvile og din dag. Hvis du vil se film, gjør det med god samvittighet. Gjør det du har lyst til.

Personlig så har jeg ikke TV fordi jeg er personlig skuffet over hele opplegget. Det er rart med det, men jeg har ikke hatt TV på 1 år.

Istedenfor koser jeg meg med egen underholdning på en HD-hjemmekino til 30.000…:P

10. Camilla
11.08.09

Enig, reality utgår, tommelen opp for gode serier og kvalitetsfilmer fri for reklamepauser :)

11. Thomas
24.08.09

@ Morten: Du kan ikke komme nærmere sannheten enn det du sa om at de ulykkelige ser på tv for å distrahere sinnet sitt fra å tenke på problemene sine.

Når folk underholdes og sinnet blir okkupert så «forsvinner» den gnålende og gnellende stemmen i hodet kalt «tanker» forårsaket av egoet.

Alle som ikke har mestret å hysje sinnet sitt men lever i en «drømmetilstand» av egoet, vil alltid søke etter å «oppnå ting» for å få det bedre. Det disse ikke vet er at så lenge man lever i en dualistisk verden vil man alltid strebe etter å oppnå nye ting, for så å føle seg ulykkelig igjen.

Den eneste løsningen for å virkelig føle seg bra er å «våkne opp» fra den forvrengte verden skapt av egoet. Da vil du oppleve en total stillhet, og en total nytelse.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere