Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Kraften av å visualisere

Skrevet av Sindre | 26. august, 2009

Opp gjennom Glabladets løp har jeg mottatt mange kommentarer om at jeg må ha lest/studert Tony Robbins. Faktum er at jeg knapt nok har visst hvem han var. Mesteparten av min inspirasjon kommer fra bloggere som Steve Pavlina (som selv har studert Tony Robbins og andre).

Etter å ha sett navnet hans nevnt så mange ganger, bestemte jeg meg for å søke ham opp og finne ut mer. Tony Robbins kan vel i korte trekk sies å være kjent som den aller største nålevende selvhjelps-überguruen av de alle. Det er heller ikke så rart når jeg ser ham i diverse YouTube-klipp; han har en unik evne til å motivere andre (selv om han hater å bli sett på som en «motivator»).

Noe av det aller mest inspirerende jeg har sett fra ham kom jeg dog over for et par dager siden. Det traff meg kanskje spesielt godt siden jeg selv er i «tjene penger på internett»-markedet.

I denne videoen har han slått seg sammen med to internettmarkedsføringsguruer: Frank Kern og John Reese, som har tjent seg styrtrike ved å selge produkter på internett. Disse (spesielt Frank Kern) har jeg selv fulgt i over et år via deres nyhetsbrev og blogger. Og videoen de har laget sammen med Tony Robbins er helt knall. Den handler om hva som gjør at enkelte mennesker ikke klarer å komme seg noen vei uansett hvor mange produkter de kjøper, og hva som gjør at et fåtall (under 1%) faktisk klarer det.

Stikkordene her er i korte trekk: Å visualisere og bestemme seg.

I min situasjon akkurat nå er dette akkurat sånt stoff jeg trenger. Hvis du selv snuser på muligheten av å tjene penger på nettet eller business generelt, tror jeg du vil ha nytte av denne videoen. Jeg tror du vil finne det Tony har å si meget innsiktsfullt.

[PS. Videoen er på engelsk og utekstet. Hvis du har vanskeligheter med engelsk kan det hende du ikke får så mye ut av den.]

Du kan også se videoen på Tonys nettside.

Hva tenker du om dette?


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 26. august 2009 klokken 8:17 i kategoriene: Bevissthet, Business, Inspirasjon, Law of Attraction, Penger, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess, Video,

LESERNE MENER:
12 kommentarer så langt

1. Ståle
26.08.09

Finnes det ikke et sammen drag du ikke behøver å bruke en hel arbeidsdag på å se?

2. Sindre
26.08.09

Nå må du ikke klage så fælt, Ståle. ;) Ta det i kveld, etter arbeidstid (eventuelt når du får litt tid, dersom «arbeidsdagen» er hele dagen).

Jeg fikk inspirasjon til å skrive flere artikler ut fra det som blir nevnt i videoen, men syntes Tony forklarte det godt her. Skal revurdere det hvis flere ikke har tid/ikke forstår engelsk så godt.

3. Jonas
26.08.09

veldig bra video.

takk for at du delte den.
disse gutta har skjønt det.
inspirerende og lærerikt!

4. lars
26.08.09

syns mye av det går igjen litt men visualisere er noe vi gjør uten at vi tenker allverden over det i hverdagen som regel. er lurt å bevisstgjøre tankene fordi
kan bidra til å innse at man kanskje ikke jager drømmene våres i stor nok grad.
du på en måte hvor norske variant av oprah winfrey sindre. stå på! vi elsker sida di;)

5. Sindre
26.08.09

@lars: Vet ikke helt hva jeg skal si til den Oprah Winfrey-kommentaren… Tja, skjønner jo hva du mener hvis vi tar bort en god del kilo, skifter hudfarge, nasjonalitet og kjønn. ;)

Fra spøk til alvor: Takk for kommentaren, hyggelig at du/dere liker siden! :)

6. Arvid
27.08.09

Hallo Sindre!

Likte denne videoen med T Robbins – alltid bra med folk som har noe interessant å fortelle!

Han er inne på de samme saker som «The Secret» prater om. Det hører med til historien at prinsippene har vært kjent i de forskjellige mysterie-tradisjoner i hundrevis av år. Det nye er at «vanlige folk» er i ferd med å forstå det hele. Men som videoen påpeker, det kan være vanskelig å komme ut av innlærte uhensiktsmessige tankemønster.

Sannheten er nok at menneskets skaperkraft til og med er større enn det som presenteres i videoen – og kan brukes på mye annet enn å bli rik på penger via internett!

Et viktig poeng jeg syns ikke ble stresset nok i videoen er dette med «momentum». De fleste som visualiserer vil plutselig oppleve å komme i en strøm av hendelser som alle synes å «gå i riktig retning». Opplevelsen kan være så «mind blowing» at en del blir grepet av frykt og foretar seg ting som ødelegger «flyten» man er kommet inn i. Når «momentum» inntreffer, er det imidlertid viktig å bare «surfe videre» på bølgen som har oppstått.

Jeg så disse forhold i aksjon den tid jeg drev med nettverksmarkedsføring. Personene som trodde på konseptet kom plutselig i «momentum» og skaffet nye kunder i hopetall og tjente bra med penger, mens personer av min type (!) som innerst inne ikke trodde på konseptet, gjorde det dårlig. (I dag vet jeg bedre…)

Kanskje vår skaperkraft er større enn de fleste er modne til å ta inn over seg. Hvis du for eksempel på neste fest med kamerater og lettlivede og villige damer kaster ut en påstand om at du kan fjerne skyer ved egen tankekraft, er vel sannsynligheten stor for at de tenker at «NÅ har det rablet fullstendig for Sindre…»
(Foreløpig er det vel heller slik at du tenker at «nå har det rablet for Arvid….)

Før du eventuelt satser på dette stuntet i offentlighet, vil jeg anbefale å prøve det i hemmelighet. Som nybegynner (?) anbefaler jeg å velge en passe liten sky, se på den og konsentrer deg om at skyen skal bli borte. Seansen kan ta 10-15 minutter, så vær tålmodig. For å styrke deg i troen på at det hele er mulig, kan du først se på en av videoene du finner på Youtube under brukernavn StreetMUNKdotcom.

Med mystisk hilsen Arvid

7. Sindre
27.08.09

@Arvid: Takk for en utfyllende og fin kommentar! Det med å fjerne skyer ved hjelp av tankekraft grenser til å høres helt sinnssykt ut, men jeg skal sjekke ut noen av klippene under brukernavnet du anbefalte likevel! Kan ikke si at jeg her og nå tror jeg kunne klart det… Blir det ikke nesten litt som å tro på at man kan gå gjennom en vegg? Kan han bevise at det er mulig i videoene sine? I så fall lutter jeg øre. :P Hvis noen andre her har prøvd å fjerne skyer med tankene og lykkes, vær vennlig og legg igjen en beskjed. ;)

Forøvrig enig i at denne videoen ikke nødvendigvis kun trenger å inspirere til å tjene penger på internett. Det er derfor jeg driver en «generell selvutviklingsblogg» her, fordi alt henger sammen. Det er de samme problemene og utfordringene vi står ovenfor overalt i livet, bare forskjellige «varianter» av dem, så det virker egentlig mer komplisert enn det er. Det meste ligger i knotten, psykisk, som f.eks. min sperre til å tro på at jeg kan fjerne skyer med tankene, eller hvorfor jeg syns det er vanskelig å snakke foran store forsamlinger samt takler usaklig kritikk dårlig, hvis det blir for mye av det. Som du sier er det virkelig vanskelig å komme seg ut av innlærte tankemønstre – det tar tid. Og gir man opp for tidlig, må man begynne fra scratch igjen. Som Tony Robbins sier i videoen, så kan en «failure» fort «bekrefte» det man trodde før man satset, og forsterke den negative spiralen.

Merker forøvrig også at jeg har litt problemer med å bestemme meg for nøyaktig hva jeg ser for meg for min egen fremtid. Tenker jeg på «fint sted å bo» veksler det mellom forskjellige rom/innredninger, hus og leilighet, osv. Noen drømmebil har jeg definitivt ikke, men det hadde vært fint å ha en som var «litt» fin. Jeg jobber for tiden med å finne ut av hva jeg konkret ser for meg i min egen fremtid, «gjøre det mulig» før det har skjedd, og dermed «la det skje». Men det er viktig å bestemme seg, og ikke sende ut miksede signaler til universet…

8. EinStein
28.08.09

Hei Sindre og alle dere andre! Først og fremst tusen takk for linken til denne videoen! Tony Robbins er knallbra og dette intervjuet med Frank Kerne og John Reese er jo bare helt ubeskrivelig bra! Tenk om flere folk kunne skjønne «magien» (momentumet, dynamikken) i disse 4 boksene som Tony Robbins tegner opp!
Jeg er et levende bevis på at dette virker og følgende sanne historie er beviset: da jeg var så blakk som en kirkerotte tidligere, spillegal og stod foran jernbaneskinnene klar til å hoppe foran toget da jeg heldigvis kom til å tenke på 3 ting: 1) Alle som jeg visste var glade i meg 2) Låta til Timbuktu med tittelen: «Det årnar sej» og 3) Tony Robbins utsagn om at «The past does not equal the future»!
Kombinasjonen av disse faktorene gjorde at jeg valgte å kjempe meg tilbake istedenfor å hoppe ut foran toget og gi f… Jeg tror at folk som tar livet av seg i avgjørende stund, den lille korte stunden mellom liv og død slutter å tenke… Hadde de klart å tenke de rette tankene så hadde de ikke tatt livet av seg, hadde de visst at du blir det du tenker, og skjønt at det går an å FORANDRE tankene om seg selv, så hadde de ikke tatt livet av seg. Bob Proctor ble intervjuet i en TV-dokumentar og han ble spurt om han kunne si den viktigste røde tråden i alle selvhjelpsbøker som er skrevet og han skulle formulere det i en setning. Han svarte: «YOU BECOME WHAT YOU THINK».
Belønningen min for at jeg ikke tok livet av meg fordi jeg klarte å tenke i det lille avgjørende sekundet mellom liv og død, var at jeg kom hjem til min bittelille kjellerleilighet på 25 kvadrat, singel, 15 kilo overvektig og hadde ikke en melkeskvett i kjøleskapet engang. Men jeg hadde noe mye viktigere, nemlig boka «Ubegrenset kraft» av Tony Robbins som jeg hadde lånt penger av en tidligere kjæreste for å kjøpe, men som jeg ikke hadde lest mer enn innledningen av for det var ikke noen bilder i den…. Nå leste jeg den fra perm til perm for jeg hadde ikke noe annet å bruke tiden på og så leste jeg den en gang til og streket under det jeg fant som var viktig. Deretter begynte jeg gradvis å anvende det jeg hadde lært av boka til Tony Robbins. Jeg fant også på nettet et 30-dagers kurs som heter «Personal Power II, The driving force» som jeg studerte flittig. Gradvis kom jeg meg i jobb og sluttet å spille på automater og lagde et utrolig enkelt system for regningsbetaling, jeg hadde den gangen 3 bæreposer med ubetalte regninger og hadde nok vært en ypperlig kandidat til «Luksusfellen på TV3″. Men lesingen av «Ubegrenset kraft» og studiet av 30-dagers kurset hadde gjort noe med min LIVSOVERBEVISNING (belieth som Tony kaller det) og målet mitt var som Tony Robbins blir sitert på på slutten av filmen: «Make it so today is not like yesterday, and tomorrow will be different forever». Jeg gjorde dette ved å ta små skritt i riktig retning hele tiden: Jeg reduserte drastisk inntaket av fastfood, begynte på helsestudio, gikk ned i vekt gradvis og pent, fikk meg en jobb som jeg elsker veldig høyt (kan noen elske jobben sin spør du kanskje? Og jeg svarer: Ja! Jeg gjør det og grunnen er innholdet i jobben min og meningen jeg gir den og verdien av jobben!), jeg har giftet meg med verdens nydeligste kone, har startet en frisørsalong, har flyttet til en passe stor leilighet, kjøpt hus i Brasil og har en sportsbil av fiin gammel årgang!, skal kjøpe en Tesla Roadster i 2011 (Rom ble ikke bygget på en dag vet dere!), jeg skal også gi ut en cd med små moroviser jeg har laget om diverse kjendiser og jeg skal utgi en rapport hvis navn ikke kan røpes, og jeg har startet på patentsøknad på to forskjellige oppfinnelser og jeg har laget et filmmanus til en skrekkfilm. ALT DETTE har jeg klart på grunn av at Tony Robbins! Jeg er så takknemlig overfor han at jeg skal reise ned til USA i 2011 og delta på et av seminarene hans og i pausen mellom øktene hans skal jeg fortelle han min historie! Han er ikke noen hoven snobb selv om han tjener flere hundre millioner dollar i året og han tar seg tid til å prate med helt alminnelige folk som meg som har lyktes i å gå fra null til GULL.
Håper derfor at alle som har lest dette skjønner at ALLE KAN LYKKES!!!
Kommenter gjerne innlegget og la oss dele med hverandre historier om fremgang og suksess og hvordan du snur motgang til medgang!
Jeg har lært at dersom du gir så får du tilbake om ikke nødvendigvis av den du gir til men helt garantert av noen andre, det er en universell lov!

Hyggelig hilsen EinStein

9. Sindre
28.08.09

@EinStein: Fantastisk kommentar! TAKK! Alle bør lese den! :)

10. EinStein
30.08.09

Hei Sindre!

Tusen takk for kompliment! De som leser mitt innlegg og min historie og så anvender samme teknikk på sitt eget liv vil garantert lykkes med å forandre livet sitt til noe mye bedre. Tenk at det er ca. 40% av norges befolkning som er misfornøyde med jobben sin og sikkert like mange som er misfornøyde med sin økonomiske situasjon. Men det hjelper ikke å lese all verdens litteratur hvis man ikke anvender det man lærer! Mange tror at man må gjøre store forandringer og jobbe knallhardt for å lykkes, men sannheten er at bare man tar små skritt hver dag, noe som jeg liker å kalle «konstante gradvise forbedringer», så vil man utrette «mirakler» med livet sitt! Men som sagt: Man må gå fra å høre til å GJØRE! Og man må ha troen på seg selv uansett hva andre måtte mene om det man foretar seg! Wayne Dyer sa det klokelig: «Share your give-up-goals with everyone and your GO-UP-GOALS with no one!» Da slipper du all kritikken fra folk som lever som relalister i sin snevre lille verden hvor blokkeringer lages fortere enn min kone rekker å kjøpe seg nye sko (og det er raskt!) Tony Robbins sa det forresten veldig klokt: «Don’t get real, get intelligent»!
Sier du til kollegaene dine på jobben at du skal kjøpe bil til 1 million når du kjører rundt i en gammel bil til 10.000 så tror de at det har klikka for deg, men det er fordi de ikke skjønner «magien» i å visualisere hver dag at du har bil til en million, du lukker øynene og kjenner interiøret mot kroppen din, du starter motoren som maler som en katt, du suger inn alle sanseinntrykkene og kjenner at du cruiser avgårde med den nydelige dama sittende ved siden av deg! Deilig, ikke sant?
Forskjellen på Tony Robbins og «The secret» som mange har trykket til sitt bryst, men ikke blitt hverken lykkeligere eller rikere av er nettopp boks 2 som Tony Robbins tegner i videoen som du sindre ga oss linken til! Det er nemlig tilnærmet umulig å sitte å ønske seg en sportsbil til en million og tro at du skal få den uten å gjøre noe for det. Oppskriften til Tony er såre enkel, her får dere den: Sett deg et mål, se for deg at du allerede har nådd målet, still deg så spørsmålet: HVORFOR skal jeg nå dette målet? Gjør målet meg til et bedre menneske? Hjelper eller gleder jeg andre ved å nå målet? Gjør målet meg til et lykkeligere menneske? Når du har nok grunner til hvorfor du må nå målet, må du fylle deg selv med livsoverbevisningen om at du vil komme til å nå målet! (BELIETH). Så må du ta massiv «action»!! Dette innebærer å brainstorme og få ned på papiret uten å tenke over 100 ideer til hvordan du skal oppnå målet ditt! Uansett hvor dum en ide kan se ut, så skal den ned på papiret! Grunnen er at den kan se dum ut i utgangspunktet, men bare ved hjelp av en liten justering kan den vise seg å være genial!! Det er neste punkt på programmet: Når du går til aksjon vil ting begynne å skje! (Results). Det er her det er viktig å se på hvilke handlinger som tar deg nærmere målet og hvilke som tar deg lenger vekk fra målet og så må du JUSTERE KURSEN i henhold til dette! For hvert resultat du oppnår som tar deg nærmere målet, jo sterkere vil din livsoverbevisning bli! (INCREASED BELIETH!) På denne måten kommer du inn i en god sirkel som sakte men sikkert tar deg til målet! Nå må jeg legge meg, min vakre kone roper på meg :-) Vil bare si helt til slutt et motto jeg har adoptert fra Tony: «LIVE WITH PASSION»! Hyggelig hilsen EinStein :-)

31.08.09

Et lite tips:

Du burde få NED kilobyten på artikkel bildene dine. Blir lett 1-2 MB bare på forsiden, kan ikke si at det er så mobilvennlig :) Du kan lett få ned størrelsen til 15-20% av dagens (uten å tape kvalitet).

Vurder JPEG istedenfor PNG (selv om jeg er veldig for PNG).

12. Sindre
31.08.09

@Vegard: Hvis du gir meg formelen på hvordan jeg får ned størrelsen uten å tape kvalitet tar jeg gjerne imot. Jeg bruker forøvrig Photoshop.

Beklager at jeg ikke har tatt så veldig hensyn til dette – har rett og slett ikke tenkt så mye på at noen besøker Glabladet via mobilen, men det er et godt poeng. Forøvrig er de aller fleste bildene JPG. Hva vil du si er passelig kb på et bilde av de størrelsene som brukes her på Glabladet?

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere