Bli multimillionær ved å knytte skolissene dine selv om du bare skal hente posten

Skrevet av Sindre | 17. september, 2009
Hvis du er ny her, vil du kanskje abonnere på min RSS-feed. Takk for besøket!

Det følgende er et gjesteinnlegg av 27 år gamle Jonas Meyer fra Oslo. Han jobber i barnehage, ungdomsskole og sykehjem i tillegg til å være frilansskribent. Han driver en non-profit coaching business (her ble det mye engelske ord gitt), samt har et ukentlig radioprogram på Radiorakel FM 99,3 (lokalradio for Oslo).

Det er ikke sikkert at du har lyst til å bli multimillionær, eller millionær for den saks skyld, men om du er interessert i personlig utvikling, vil du allikevel ha glede av denne bloggposten.

Jeg skal avsløre for deg en snarvei til suksess og framgang, en slags ”KONGEVEI” rett til oppfyllelsen av dine innerste ønsker og drømmer!

*Trommevirvel*

Ved å bestemme deg for å forbedre deg på absolutt alle områder i livet, ikke bare ett område eller to, men absolutt ALLE områder, vil du skape en synergieffekt som er så sterk at utviklingen din vil akselerere raskere og raskere og raskere og raskere og raskere.

Du kan fortsatt ha noen fokusområder som er viktigere for deg i perioder, og poenget er ikke å bli verdensmester i alt over natten, men selve avgjørelsen om at du er i en prosess og i ferd med å heve kvaliteten på absolutt ALLE områder i livet, vil gjøre ting enklere og mer oversiktlig for deg.

Hvorfor det?

Fordi du gjør suksess til en vane.

Du blir vant til å alltid gjøre ditt beste.

Både i smått og i stort.

Og du blir vant til å tenke potensiale i stedet for begrensninger.

Her kan du more deg med å utvikle sider som: Klesstil, sangstemme, sexliv, evne til å spare penger osv. Men..

Dette prinsippet innebærer også at du kanskje må utvikle deg på områder du ikke trodde du trengte å utvikle deg på. For eksempel er det mange som har et anstrengt forhold til det å ta oppvasken, rydde opp og lignende. Tidligere ville du kanskje prøvd å sluntre unna, nå kan du se på disse pliktene som gylne muligheter til å trene opp evnen din til å være handlingsdyktig og fullføre det du starter på!

Dette øyeblikket av klarhet hvor noe klikker oppe i hodet ditt og du går i gang med en oppgave er selve ”The Holy Grail” innenfor suksess og selvutvikling. Uansett hvilke mål du har for deg selv, så er evnen til å skjære igjennom tvil og motstand, og bare begynne på det du skal gjøre noe av det viktigste du kan lære deg.

Og det beste er at hver eneste dag er PROPPFULL av muligheter til å trene på dette! Absolutt hele tiden finnes det noe du kan gjøre for å bidra rundt deg. Kanskje det er å lukke opp vinduet i et rom med dårlig luft, rette opp bildet som henger skjevt på veggen eller si den lille tingen til kjæresten din som du er litt redd for å si! Hvis du begynner å legge merke til det vil du se at det nesten er som om livet kontinuerlig tester deg og spør deg: Hva velger du? Kvalitet eller forfall? Initiativ eller prokrastinering?

En muskel som ikke brukes blir bare svakere, en muskel som brukes ofte, helst hver dag, blir sterkere og sterkere hele tiden.

Dette kan høres overveldende ut, og lite nyansert, svart eller hvitt, men så brutalt er det faktisk. Enten gjør du fremskritt innen et område eller så gjør du tilbakeskritt. Progresjon eller regresjon, det er umulig å stå helt stille. Superhelt Tony Robbins sier det slik: If you aint climbing, you are sliding!

Her er tre gode perspektiver som kan hjelpe deg underveis:

  1. Suksess er ikke en posisjon, men en retning. Det ligger mye kraft i å ha store ambisiøse mål, men nyt de små framstegene, finn glede i prosessen.
  2. Alle fly er ute av kurs 99 % av tiden. Men det lander allikevel akkurat der det skal. Det samme gjelder i livet. Du vil være ute av kurs mesteparten av tiden. Hemmeligheten er å gjenvinne fokus og gjøre de nødvendige justeringer. Selv om huset ditt ikke er superryddig hver dag og selv om klesvasken din iblant hoper seg opp, trenger du ikke bli deprimert. Å glemme seg bort iblant er en del av dette gamet. Men vit at du kommer til å nå målene dine om det så skal ta 1000 år.
  3. Husk at du vil møte platåer, perioder hvor du tilsynelatende ikke gjør fremskritt. Klarer du å fortsette gjennom en slik periode, vil du alltid bli belønnet!

Så hvis du ønsker å bli millionær, eller multimillionær, så kan det være en god ide å starte i det små. Bryt igjennom prokrastineringens boble. Ta oppvasken, skriv den emailen, knytt den skolissen. Kvalitet skaper selvtillit og det er ingenting som føles bedre enn å gjøre noe man har utsatt lenge. Du kan for eksempel starte med papirhaugen på kjøkkenet som bare vokser og vokser. Eller kanskje det er litt vel lenge siden du har støvsugd?

Og neste gang du går ut for å hente posten, og såvidt har slengt på deg skoene fordi det fortsatt er tidlig på morgenen, ta deg den lille ekstra tiden til å knytte skoene ordentlig, se dollartegnene framfor deg, og kjenn hvordan hver eneste lille positive handling du tar er med på å gjøre deg ustoppelig, som en snøball som ruller raskere og vokser seg større og større, som Snake-spillet på en gammel Nokiamobil eller universet i miniatyr.

| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut Hvis du finner innholdet på denne siden hjelpsomt og nyttig, vurder gjerne en donasjon til Glabladet, så du kan ta del i givergleden også.
LESERNE MENER:
9 kommentarer så langt

lars
17.09.09

hehe den artikklen her nådde meg faktisk helt spesielt. du malte et bra bilde her!

Jonas
17.09.09

Kult :-)

Ole
18.09.09

Flott artikkel Jonas! Jeg har sett mye skryt av deg på nettet. Lykke til videre, og med foredraget i Oslo!

St.Ian
18.09.09

Spørsmålet blir vel da hva det er å forbedre seg i enhver situasjon. Jeg ser for meg en del “interessekonflikter”.

Ta eksemplet med å forbedre seg selv, til og med i en så hverdagslig prosess som det er å hente posten. Dersom man ser på det som ett suksesskriterium å se presentabel ut så vil man kanskje kunne kalle det en forbedring å bruke tid på å knyte skolissene selv for en slik oppgave. En annen type forbedring kan være å gjøre jobben raskere, eksempelvis ved å droppe lisseknytingen. Evt kan man ta inn posten når man alleikevel har turen forbi postkassen ila dagen. Det nevnes synergieffekt i artikeklen. Hva er vel en mer klar synergieffekt enn effektivisering ved å sammenfatte flere oppgaver der de naturlig hører sammen.

Jeg tror nøkkelen ligger i å identifisere hvilke type forbedringer man behøver å gjøre, og jobbe med disse, snarere enn å jobbe med alt!

St.Ian

18.09.09

@St.Ian: Prøvde å motstå fristelsen, men jeg er et svakt menneske (sorry Jannicke), MEN: Det skal sies at du sparer mer tid på å knytte skolissene når du henter posten, enn når du dropper lisseknyttingen, snubler i lissene, tryner i trappen og havner på sykehus i 2 uker. Sånn sett vil jeg ikke anbefale noen å spare tid ved å droppe lisseknytting. Da finnes det langt mer intelligente måter å spare tid på. :)

Thomas
18.09.09

Jeg tenkte penger og tid når jeg leste artikkelen, ved å knytte skolissene er viktig fordi vist du går på skolissen så vil den mest sannsynelig slite av, har ikke hørt at det er så mange som tryner i sine egne skolisser :) Når skolissen sliter så reiser du ikke rundt i butikker for å se om de har riktig skolisse til den type sko du har, (vist du gjør det så bruker du mye tid på en ting som du ikke behøvde å bruke tid på, på grunn av du ikke knyttet skolissen:) Du drar heller og kjøper deg nye sko og bruker en liten 500,- lapp. Da har du allerde brukt mye ekstra tid og penger, på grunn av den teite skolissen :) No brukte jeg tid på å skrive denne lille tekst hehe :)

St.Ian
19.09.09

… Og både tid og penger spares ved å velge mellom følgende mulige løsninger:
- Sko kan knytes litt løst slik at de kan tas på uten å måtte gjøre knuten på nytt.
- Lisseløse sko kan benyttes.
- Eller som jeg sa i mitt forrige innlegg, ta med posten når du allikevel har turen forbi postkassen.
… Skal nok sikkert også kunne komme med en del alternativer til om disse alternativene ikke faller i smak.
Dog er det ikke lisseknyting som er kjernen i diskusjonen. Kjernen er hvordan man skal tilegne seg mest mulig suksess i livet. Her kan jeg vanskelig se at det er å forbedre alle aspekter med deg selv som vil gi best mulig effekt. Best mulig effekt får man uten tvil om man identifiserer de områder man trenger å forbedre seg mest på, og jobber med dette.

Ett annet viktig punkt er å bevistgjøre seg selv på hva men selv mener er suksess. Det er lett å tenke penger, bil eller hus, og kanskje det er det som er suksess for nettopp deg. Ingen svar er feil, med mindre de ikke stemmer for den som trenger svaret. Og dermed er vi inne på tråden igjen. Kanskje det finnes mennesker som trenger å forbedre seg på absolutt alle områder. Har faktisk aldri tenkt tanken engang! Det er meget mulig at jeg har vært noe naiv når jeg antok at alle mennesker har noe de gjør godt nok, og som derfor ikke trenger forbedring!

mvh St.Ian

Jonas
19.09.09

Selv tenkte jeg ikke så mye på å spare verken tid eller penger,.

Men mere at prinsippet om å bryte igjennom motstand og utføre noe er utfordringen du står ovenfor uansett hvilket området du velger å forbedre deg i.

lisseknyting eller internettmarketing eller golfspilling eller konfliktløsning eller….

Handling er fellesnevneren.

“The Holy Grail”

Og det kan man alltid bli bedre på :-)

[...] Jonas har allerede skrevet et gjesteinnlegg til Glabladet og ytret ønske om at han ville bli fast skribent. Jeg har derfor opprettet en brukerkonto til han for å la han prøve seg litt fremover. [...]

LEGG IGJEN DIN KOMMENTAR HER:
Advarsel: Upassende kommentarer risikerer å slettes uten forvarsel.

Donér | F.A.Q. | Kontakt | Annonsere? | Abonner på RSS |
Alt innhold er beskyttet av Åndsverkloven © 2008-2009 www.Glabladet.no | Privacy Policy
Gratis bloggekurs! Lær:

- Få en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!

Abonner på Glabladet:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

...eller, abonner via Epost:

Siste fra Twitter

    Følg Glabladet på Twitter

    Siste kommentarer

    • Forbrukerombudet: Lykke til med investeringen alle sammen :) http://www.aftenposten.no/p...
    • Todar: Morten: Imponerende research! Leste nettopp denne artikkelen i Aftenposten hvor CCP får slett...
    • Gof: Morten!! Det finnes andre alternativer for hjelp enn å skape dårlig stemning blant hvermansen på...
    • Petter Falch Rasmussen: Polygami er heller ikke så ulikt. Det betyr ganske enkelt flergifte, og er det...
    • Petter Falch Rasmussen: Jeg vil si at polyamori kan omfatte utroskap. Det betyr jo flerkjærlighet, og...
    • www.Glabladet.no: Dessverre, som alle vet, har slike gode forsetter en tendens til å kollapse etter et par...



    Sponsorer

    Apple Store
    Bokkilden
    CDON




    Haugen Bok

    iTunes
    Kondomeriet
    Leger uten grenser
    MPX
    One.com


    Spreadshirt
    Star Tour








    Unicef-fastgiver
    Yves Rocher

    Sponsorer