Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvorfor du fortjener en overflod av penger

Skrevet av Sindre | 14. september, 2009

Jeg vet at mange har vanskeligheter med å overkomme sin «mentale sperre» for hvorfor de i det hele tatt fortjener å ha mer penger enn andre. Med så mye fattigdom og elendighet i verden skal det godt gjøres å rettferdiggjøre dette for mange. I dette innlegget skal jeg gi deg en alternativ måte å tenke på.

For det første mener jeg at «rettferdighet» er et menneskeskapt konsept. Rettferdighet finnes ikke i naturen. Heldigvis har vi utviklet en intelligens hvor vi kan leve sammen og være «snille» mot hverandre, så rettferdighet er ikke negativt. Men vær bevisst på at det er en illusjon.

For det andre: Hvis du vil se forandringer i verden, hvem syns du burde få mer penger? Store firmaer som produserer ting vi ikke egentlig trenger og som i mange tilfeller gjør oss mer syke og elendige? Hvordan hjelper det de fattige i verden at du selv er fattig? Hva kunne du gjort for en fattig person hvis du var rik? Vil du at grådige mennesker skal få mer penger eller at gode, snille, fornuftige mennesker skal få mer penger? Tenk på hva du kunne gjort for å forandre verden til det bedre hvis du faktisk hadde penger?

Se på det som at dersom du overhodet kan tjene penger, har du faktisk en plikt til å gjøre det, hvis du er en god person som bryr deg om andre. Hvis du vil se forandring i verden er det en fordel at du tjener penger. Penger er bare et verktøy. Gjennom dette verktøyet kan du leve på en måte som hjelper andre, setter et eksempel, øker folks bevissthet, etc.

Selvsagt skal man også kunne ta vare på seg selv. Men etter å ha lest og forsket mye rundt dette temaet i noen år nå, har jeg funnet ut, direkte fra «rike» mennesker, at å plutselig tjene en haug med penger ikke gjør deg spesielt mye tryggere. Du slipper en del bekymringer som du har hatt før, du føler deg kanskje OK en stund fordi du har oppnådd noe stort. Men hva så? Tror du den følelsen varer for evig?

Sannheten er at for folk flest er «jaget etter penger» en ganske tom og meningsløs måte å leve livet på. Hvis du kun er ute etter pengene vil du sannsynligvis bare opparbeide deg større og større gjeld, og når du faktisk tjener litt penger vil du oppleve at de forsvinner like fort ut igjen.

Hvis du ikke har et klart mål og mening med det du gjør kan du like godt la vær. Du må først finne ut formålet med å gjøre det du gjør. Et hint ligger ofte i å følge din egen lidenskap. Når du finner noe du liker å gjøre, noe du kunne gjort gratis, samtidig som du er bevisst på hvordan du kan klare å generere en inntekt på det, vil du kunne klare å tjene penger etterhvert. Det tar kanskje noen forsøk, men hvis du forsøker deg frem med ting du elsker å gjøre, lider du ikke akkurat noen nød under forsøkene.

Så, åpne opp «pengetjeningskanalen», fjern sperrene, husk at rettferdighet er en illusjon, prøv deg frem og tenk på alt det gode du kan bidra med dersom du en dag skulle tjene mer penger på en måned enn de fleste gjør på et år. Får du dårlig samvittighet av tanken hindrer du deg selv i å noen gang oppnå det. Hva godt i verden kommer det egentlig ut av det?

Tenk på «riktig» måte og enhver som leser denne artikkelen har potensialet til å «gjøre sin plikt». Hvis du er et godt menneske, that is. ;)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 14. september 2009 klokken 9:26 i kategoriene: Bevissthet, Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Penger, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
2 kommentarer så langt

14.09.09

Du har noen poenger her Sindre. Ingen får det bedre om jeg velger å være fattig. Men det er ikke sikkert at så mange får det bedre om jeg velger å bli rik heller. Det kommer tross alt an på hvordan jeg fovalter rikdomen min i ettertid.

Det er valg i dag, og jeg har gjort min borgerplikt. Men jeg har IKKE stemt på det partiet som tilbyr seg å fylle mest mulig opp i MIN lommebok. Årsaken til det er at veksten i min lommebok vil gå på bekostning av lommeboken til andre. Og da gjerne noen som virkelig trenger de pengene…

Jeg har tidligere skrevet i et innlegg på Veien til Rikdom at å bli rik er noe en velger selv. Noen har valgt å bli rik – noen har valgt å ikke bli rik. Det triste er jo alle de som ønsker å bli rik, men ikke forstår at valgene de har tatt bare fører dem lengre og lengre unna målet deres. http://veientilrikdom.blogspot.com/2009/08/sa-enkelt-bli-rik.html
http://veientilrikdom.blogspot.com/2009/08/derfor-er-ikke-du-rik.html

2. Sindre
14.09.09

@Pengemann: Å stemme på et parti bare fordi man tror man vil bli «rikere» er i beste fall ren og skjær uvitenhet. :)

Det kommer fullt og helt an på deg selv, uavhengig av hvem som regjerer landet, hvorvidt du kan skape masse nok verdi for andre mennesker til at du kan tjene masse penger. Folk som skal ha alt billigst mulig har allerede feil tankegang (begrensninger) enn folk som er i stand til å skape mye verdi (muligheter, overflod)…

Det med at veksten i din egen lommebok går på bekostning av andres lommebok er ikke nødvendigvis negativt. Det høres tvilsomt og negativt ut dersom du tenker på tvilsomme måter å skaffe de pengene på. ;) Hvis du derimot tilbyr noe av genuin verdi for andre mennesker, som de selv er villig til å betale for ved å ta et bevisst valg, gjør det jo ingenting. Det er jo dette som er verdiskapning. Du kan også motta penger i form av sponsorer og provisjoner. Alt går alltid ut av noens «lommebok»/bankkonto, men så lenge dette er frivillig fra alle involverte parter ser jeg ikke noe problem med det.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere