Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Jeg elsker meg selv

Skrevet av Ole | 19. september, 2009

Hva er det som feiler deg nå da Ole? Du er da ikke så selvopptatt og egoistisk at du kan starte en tekst med en slik overskrift. Hvor er det blitt av den ydmyke og trivelige fyren som jeg likte så godt fra før?

Greit, Mr. Jantelov! Jeg likte ikke den ydmyke fyren, han likte ikke meg, og nå er han ”ditcha”. Den nye personligheten er en selvsentrert, egoist, med et medlemskap i Facebook-gruppa ”Fuck janteloven”, og elsker meg overalt på jord!

Ok, det får være månedens oppdatering av min egen personlighetsstatus. Jeg skal innrømme at jeg skjemmes litt av å starte med en slik overskrift, og i tillegg åpne meg opp til venner og bekjente på Facebook med å poste: ”Ny tekst på Glabladet skrevet av Ole: Jeg elsker meg selv”. Men venner eller ikke venner fortsett og les! Dette blir ikke en stor skrytetekst som skal fortelle dere hvor enestående jeg er, selv om jeg må innrømme at jeg ville vært litt av en ”catch”. ;) Ok, nok skryt.

Teksten kommer til å handle om hvorfor man skal sette pris på seg selv, og hvilke fordeler dette kan gi i livet! Så i bunn og grunn er dette en ren veldedighetstekst, som stiller opp med tekniske virkemidler og forklaringer som kan hjelpe dere til å tenke i nye baner.

Hvorfor skal man elske seg selv?

For å like seg selv, er man nødt til å ha det bra både fysisk og psykisk. Man er avhengig av å være glad i seg, for å utvikle et meningsfullt og godt forhold til andre mennesker. Viss du ikke elsker deg selv, er det heller ingen grunn til at noen andre skal like deg.  Liker du din egen person, vil det være mye lettere å finne glede innenfra som du kan dele med andre. Har du ikke omsorg for deg selv, vil du aldri få overskudd til å være noe for folk i rundt deg. En som er glad i seg, vil lett glede andre.

I filmen Gladiatoren møter vi keiseren Commudus, som er et prakteksempel på hat i mot seg selv. Hvis dere ikke husker hvem det var, er det han som drepte sin far, og tok over kongeriket. Han løper rundt i hele filmen med hat til gladiatoren Maximus, resten av folket, og seg selv. Mordere, mobbere og voldsmenn er som regel ikke så fryktelig glad i sitt indre jeg. Det gjør at de heller ikke blir spesielt glad i andre. En som hater seg selv, vil ikke finne kjærlighet innenfra til å dele med resten av verden.

Bli kjent med deg selv

For å bli glad i deg, er du også nødt til å bli kjent med deg selv. Hva kan du forbedre? Hva er dine styrker? Hva kan du gjøre for å finne den indre roen? Det er utrolig mye som bor i hvert et menneske. Dessverre er det så utrolig lite folk som viser nysgjerrighet for å finne det vidunderlige i seg. Folk vet utrolig godt hvordan sin egen bil, datamaskin og andre tekniske avanserte maskiner fungerer. Menneskene har jo så store kunnskaper at de kan få en tung gjenstand til å fly til månen. Det er merkelig at fåtallet har interesse for hvordan man programmerer sin egen hjerne på best mulig vis. Vi vet verken hvordan vi kommuniserer med vårt indre, eller hvordan vi kan bruke potensialet som bor i hjernen. Rockestjerner, komikere, skuespillere og folk som blir elsket av hele verden har også depresjoner, rusproblemer og psykiske vansker. Grunnen til dette er at de ikke har stor nok kjærlighet for seg selv. Det hjelper ikke å bli elsket av andre, så lenge du ikke blir elsket av deg selv.

Ettersom du er en leser på Glabladet, er det stor sannsynlighet for at du er ute etter å vokse som person. Å vokse gir indre glede. Gi skryt til deg for at du leser denne teksten. Si: ”Jeg er spesiell og flink som er ute etter å bli en bedre person.” Gi ros til deg selv hver dag! Den indre stemmen som skryter gjør det lettere å komme i godt humør, og sette pris på deg! ”Du er flink Ole som har skrevet en tekst om hvor glad du er i deg!” Jeg føler meg bedre allerede! Bruk navnet ditt under selvskryt. Det føles godt, og det er den vakreste lyden i verden. Alt for mange kritiserer seg selv hele tiden. Leter du etter positive ting, er jeg sikker på at du finner noe. Det var alt for i dag.

Love me

Egoisten Ole ;)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Ole på lørdag 19. september 2009 klokken 11:11 i kategoriene: Bevissthet, Helse, Inspirasjon, Law of Attraction, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
12 kommentarer så langt

1. lars
19.09.09

nei altså du har nødt å være smart. utrolig godt sammensatt formulert og gjennomtenkt artikkel. har lest her i snart 2 år tror jeg men den artiklen her er i
grenseland til noe av det beste jeg har lest. utrolig bra artikkel! god helg og stå på!

hilsen ivrig glabladet fan!

19.09.09

Med denne elskende teksten kan jeg også meddele glabladets lesere Jaeson Ma’s nyeste singel: http://www.youtube.com/watch?v=73kZ6wBoqTk .

3. Ole
20.09.09

Lars: Tusen takk for fin og hyggelig tilbakemelding :)

Vegard: Denne sangen likte jeg svært godt. Det var fin gladmusikk med bra tekst. Jeg er egentlig møkk lei kjærlighetssanger, men denne var annerledes.

20.09.09

Hei Ole :)
Bra artikkel du har skrevet her:)
Man klarer ikke elske andre før man har lært å elske seg selv. Og det er en fordel om man også tar seg tid til og bli kjent med seg selv. Tror det er en del mennesker som kanskje glemmer å gi seg selv en positiv kommentar og ett klapp på skulderen når de har gjort noe bra. Det skader ingen å smile til seg selv i speilet om morgenen og si noen positive ord og tenke over hva man kanskje er takknemlig for i livet, istedenfor å tenke over alt man ikke har og som man ikke så takknemlig for. Men totten i været for deg Ole og en klapp på skulderen fra meg :)

5. Ole
20.09.09

Takk for tott i været, klapp på skuldra og en fin kommentar Sjefsberta :)

6. galfisk
21.09.09

Ah, vi møtes igjen!

Du er en orntli’ gla’laks du Ole. Men du burde skrive en post om at naivitet kan være like skadelig som hat og annet moro. Og å si at hat aldri har skapt noe er vel tåpelig? Hitlers jødehat kuliminerte i et fristed for jøder i Israel (om det fungerer er en annen sak.) Hatet for russerene skapte en bin Laden, som igjen skapte et amerikahat uten like. Dette ble til en herlig suppe som nå resulterte i noe som ligner på et demokrati. Saddam ble styrtet på grunn av hat. Osv.

Kriger fremskynder teknologien, og kriger startes ofte av at folk elsker seg selv litt for mye.

7. Ole
22.09.09

Hei Galfisk, jepp jeg er en gladlaks! :) Jeg skjønner hva du mener, og målet med teksten var ikke å få folk til å bli superegoister, som bare tenker på seg selv. Jeg tror ikke de som starter kriger elsker seg selv, men de elsker makten, medaljene og posisjonen de har. De elsker sitt ego. Hadde de blitt fratatt makten ville det med en gang oppstått ulykke og mistrivsel til seg. Målet med denne teksten var å få folk til å tenke positivt, og lære seg å sette pris på livet og seg selv. Vi glemmer ofte å skryte av oss, og mange er litt for harde og selvkritiske.

8. Ole
22.09.09

Så at jeg glemte å svare på spørsmålet ditt om hat. Hat kan sikkert skape en del teknologiske framskyndelser. Nå har jeg mye mer troen på fremgang med samarbeid og kjærlighet, enn hat. Den teknologiske fremgangen gjør nødvendigvis ikke at vi får det bedre i livet heller. Jeg er derimot overbevist om at en person som er fylt med kjærlighet har det bedre enn en som er fylt med hat.

23.09.09

Tommel opp og ned på kommentarer hadde ikke vært noen gærn plugins Sindre… hehe…

10. Sindre
23.09.09

Faktisk litt enig der, Vegard. Vanligvis sletter jeg bare dårlige kommentarer som oser av negativ energi og tankegang som ikke passer inn på Glabladet, men det kan være artig å godkjenne dem noen ganger for underholdningens skyld, samt også for å få en god diskusjon i kommentarfeltet (da har som regel kommentaren et godt poeng og inneholder mer enn bare syting og klaging).

Finnes det en slik plugin?

11. Dante
25.02.10

Hei.

Vil starte med å si at dette er en kjempeflott side med mange fine artikler, gleder meg til å lese mer videre gjennom mange sider. Så over til det jeg ville kommentere her inne:

Ole: kjempefint innlegg, jeg trenger litt egopåfyll og denne artikkelen kan være til hjelp, dagene mine er baserte på frykt og konstant negative tanker om hvordan ting kan gå galt, ofte kommer det negative scenarioer i hodet mitt, tusen takk for dette innlegget, skal bruke denne til å «finne meg selv» igjen :)

Vegard: kjempeflott sang, skal se om jeg ikke får sunget den på en av mine karaoke shower på internett :D

Sjefsberta: Du skriver også fint her, bare en tanke som slo meg her etter å ha lest ditt kommentar her, det er ikke lett å bare stå foran speilet og si fine ting til seg selv uten å bli flau av det man holder på med??

galfisk: kommentaren din ga meg også litt å tenke på, mye egoisme kan ikke være sunt heller da det kan skremme folk litt bort så der er jeg enig med deg, men litt egoisme må vel til om man skal trives med meg selv?

12. Ole
28.02.10

Takk for fin tilbakemelding Dante. Jeg synes også denne teksten er bra :) . Jeg kunne gjerne utfylt den mer, og ettersom det er en stund siden jeg har skrevet den så kan jeg ta en kort oppdatering på hvordan mitt syn i dag er på temaet, og jeg har blitt enda mer egoist etter jeg skrev denne teksten.

Alt for mange mennesker er så opptatt av å bli elsket av andre. Vi er fanget av hva andre synes om oss. Våre handlinger og ord blir begrenset av hva andre synes om oss. Eks:

«Jeg tør ikke å begynne på danskekurs fordi vennene mine synes det er gay»

«Jeg synes det er kult med hatt, men jeg tør ikke gå med det i frykt for at Johan skal le av meg»

Vi bryr oss nesten mer om andre elsker oss, enn om vi elsker oss selv. En som elsker seg selv vil ikke bry seg om hva andre folk tenker. Jeg vil slenge inn en god leveregel I fra Sean Stephenson som gjør det lettere å bli glad i seg selv og andre.

“Care about other people, just don’t care what they think of you.” -Sean Stephenson

Love me

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere