Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

«Hvilken planet bor du på?» – Dag 2 Steve Pavlina-seminar

Skrevet av Jonas | 04. oktober, 2009

Jonas er i Las Vegas for å delta på Steve Pavlina-seminar og blogger fra oppholdet, inntrykkene og innsikten fra seminaret.

Heisann! En kort oppdatering fra lørdagen!

Ikke så mye nytt, men mye reflektering rundt egen situasjon innenfor områdene: Karriere, penger, helse, utdanning og evner, vaner og daglige rutiner.

Jeg har lyst til å dele en metafor som ble mye brukt idag.

Du er i en situasjon i livet ditt, du har funnet deg en komfortsone som fungere til en viss grad. Dette kan sammenlignes med å være på en planet.

Vennene dine, stedene du går til, vanene dine osv. Alt dette er med på å definere hvilken planet du er på akkurat nå, og er krefter som holder deg på din nåværende planet. Du er trukket inn av planetens gravitasjonsfelt.

Hvis du ønsker å forandre noe og komme videre kan det være vanskelig å se hvor du ønsker å reise hvis din nåværende planet har for stor gravitasjonskraft. Planeten din er kanskje behagelig, men ikke nødvendigvis det du trenger. For å komme videre til en annen bedre planet, Planet B , kan det være ok å starte med å bryte ned kraften fra Planet A. Dette kan innebære å slutte i en jobb, kutte ned på antall obligasjoner innenfor et spesielt emne du ikke er interessert i lenger, henge mindre med venner som har dårlig innflytelse på deg, droppe et internettforum som ikke hjelper deg lenger osv. Alt dette lar deg rive deg litt løs fra gravitasjonsfeltet slik at det blir enklere å komme seg ut i det frie rommet, få mer oversikt og se hvor du ønsker å gå.

Jeg syns dette var en stilig metafor for hvordan man har et ideal (Planet B ) som man ønsker å bevege seg mot, og visse strukturer som opprettholder den nåværende situasjonen (Planet A ) som motvirker reisen ut i rommet og over til den nye planeten.

Dagens hjemmelekse var Star Trek-inspirert:

Se for deg at du er sjefen, kapteinen, lederen for alle menneskene på Planet A.

Du forbereder en reise ut i rommet og over til Planet B og skal holde en motiverende Braveheart-aktig tale til folket ditt. Dette skal du gjøre til deg selv høyt, mens du ser deg i speilet. Du kan snakke om hvordan din nåværende planet har vært bra, behagelig, at dere har hatt det fint der, men at tiden nå er inne til å søke nye havner. Du kan inspirere mennene dine til mot, advare dem mot farer osv. En slags metafor for å virkelig ta avgjørelsen og steget inn i en ny virkelighet!

Lykke til!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Jonas på søndag 04. oktober 2009 klokken 17:19 i kategoriene: Selvutvikling,

LESERNE MENER:
7 kommentarer så langt

04.10.09

Jeg er snart på vei tilbake til hjemplaneten min … denne planeten har vært bra, komfortabel og trygg. Men nå skal jeg endelig gjennomføre planen om å skyte meg selv ut i det store rommet, med mye lavere økonomisk trygghet, men jeg skal styre mot drømmen!

Here I come… wohooo…

2. Sindre
04.10.09

Jeg liker det jeg leser, Vegard! Det går mot forandringer for min del også, noe jeg vil komme mer tilbake til etterhvert.

Dette seminaret virker fantastisk lovende, tror nok ganske sikkert at jeg kommer til å bestille DVD-utgaven når den kommer. :)

[…] Etter å ha gått igjennom alle mine livsområder begynner jeg å se et mønster. Jeg begynner å se hva som skal til for å komme videre til Planet B. Og nøkkelen, the missing link er mot. COURAGE som Steve kaller det. Å følge veien med et hjerte. […]

[…] De fleste kan gjenkjenne og være enig om ting man kan være glad for, ting man kan bli trist for og ting man kan bli provosert av. Men ofte er det bare de ekstreme ytterkantene som ser ut til å være noe man har tilfelles (og selv her er det unntak). Foruten dette kan det føles som om vi mennesker bor på hver våre planeter. […]

5. Elena
07.10.09

Hei!
Jeg har nesten så lenge jeg kan huske hatt et negativt tankemønster. Som veldig mange nordmenn har desverre. Dette påvirker SÅ mye i en persons liv at jeg har ikke ord for det engang!
Har alltid ønsket å komme ut av denne vanen, har også prøvd diverse metoder og kommet et stykke, men mangler en slags piff på en måte! Her om dagen så søkte jeg på «selvtillitt» fordi det var der jeg mener noe av problemet ligger, og fikk opp treff på glabladet.
Allerede nå så føler jeg at dette er nøkkelen for meg til å få meg til å føle meg hundre ganger bedre. Jeg leste masse artikler her i forigårs, og dagen i går var helt strålende!
Jeg skal faktisk lage en perm og skrive ut innlegg herfra som jeg setter inn jevnlig, som skal hete «føle-seg-bedre-permen»! Den kan jeg ta fram og lese i når jeg trenger det, eller bare så ofte jeg kan! Takk for bra inspirasjon!

6. Sindre
07.10.09

Hei Elena,

Jeg er overveldet over alle de fine tilbakemeldingene jeg får for tiden, får også mye ros på mail. Jeg må bare si tusen takk til alle leserne som stadig finner Glabladet og setter pris på det jeg har gjort og det vi nå fortsetter å gjøre etter at det ikke lenger bare er meg som skriver.

Jeg skjønner akkurat hva du mener med det første du skriver i kommentaren din, høres faktisk ut som vi har en del tilfelles. Glabladet er her for å gi folk litt alternative måter å tenke på, og for min egen del har det funket som en borg jeg har bygget opp rundt meg, som holder meg på «rett kjør», til tross for negativiteten jeg omringes av. Det hender noen trenger inn gjennom denne borgen, men jeg merker stor forbedring i forhold til før jeg startet Glabladet. Glad det kan hjelpe andre på samme måte. :)

7. Håkon
08.10.09

Wow, Jonas i Las Vegas med selveste Steve Pavlina!

Utrolig artig å se at det faktisk er mulig å møte sine store idoler uansett hvor store de er og hvor langt vekke det virker som de befinner seg. En metafor man kan bruke i forhold til sine mål og, tenk det. 😉

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2016 | >> Personvern | >> Disclaimer |