Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Lær deg å visualisere på 60 sekunder

Skrevet av Jonas | 28. oktober, 2009

Dette er for deg som har sett «The Secret» og vil lære mer om visualisering. :-)

Glabladet presenterer: Superrask 60 sekunders kick-ass visualiseringsteknikk™

 1. Finn et område av livet du ønsker å forbedre. F.eks mer selvtillit med det motsatte kjønn (eller eventuelt det samme kjønn :-) ), kulere klær, mer glede, mer medfølelse, mer penger, etc.
 2. Sett deg ned i en stol.
 3. Lukk øynene.
 4. Si til deg selv: Jeg setter meg nå ned og lukker øynene i ett minutt, med den intensjonen å … (her fyller du inn det du ønsker å få til. Vi bruker eksempelet med å få mer selvtillit med det motsatte kjønn.)
 5. Få frem de følelsene i kroppen du ville hatt, hvis du ALLEREDE hadde mye selvtillit med det motsatte kjønn. Hvordan ville du følt deg? Hvordan ville du sett ut? Hvordan ville andre mennesker reagert på deg? Hva ville du sagt til deg selv? Målet her er å komme i kontakt med de følelsene du ville hatt om du allerede hadde oppnådd det du ønsker. Pass på at det er gode følelser, følelser som gjør deg gira, inspirert, fornøyd osv.
 6. Etter ca ett minutt med dette takker du deg selv for innsatsen, åpner øynene og fortsetter det du holder på med.

Noen punkter:

 • I en visualisering er det følelsene som er viktig. Du trener på å få frem følelsene. Selv om det heter visualisering, trenger ikke bildene du ser for deg være superklare, så lenge du kommer i kontakt med følelsene.
 • Å visualisere er noe man blir bedre til for hver eneste gang.
 • Du kan bruke dette til alt mulig rart. Jeg var selv usikker på hva jeg skulle skrive om på Glabladet i dag. Jeg satte meg ned og visualiserte hvordan det ville føles å ha en skikkelig god ide til en bra artikkel. Etter et minutt med å dyrke fram følelsene av å ha en god idé og artikkel, begynte jeg å skrive og kom opp med dette. :-)
 • Du må gjerne sitte lenger enn 1 minutt. Mange anbefaler 20 minutter eller en halvtime. Jeg hadde stor motstand mot å visualisere da jeg trodde man måtte bruke så lang tid. Etter at jeg lagde denne 1 minutts-versjonen har jeg visualisert hver dag de siste ukene. Etter hvert kan du jo trappe opp om du ønsker det og bruke lenger tid på avspenning før selve visualiseringen begynner.
 • Dette er ikke en artikkel om hvorfor, eventuelt om visualisering funker. Du må prøve det for deg selv og finne ut om det er noe for deg! Skriv i kommentarfeltet om du får det til å fly!

Det tar bare ett minutt. :-)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Jonas på onsdag 28. oktober 2009 klokken 17:45 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Law of Attraction, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
9 kommentarer så langt

1. Vegard Wikeby
29.10.09

skal prøve dette her igjen i morgen… hehe

2. Rune
29.10.09

God morgen Jonas/Sindre! Til det siste punktet i denne artikkelen: visualisering funker! Jeg har brukt dette viktige og interessante verktøyet i mange år på alt fra å anskaffe meg ting, til å sette mål, avspenning, i relasjon til andre mennesker – you name it! Og det er riktig det som blir sagt: Alle klarer ikke med en gang å danne seg lynskarpe bilder i hodet, men bare det å få fram de riktige følelsene hjelper. Og som i alt annet: trening gjør mester! Jeg bruker f.eks visualisering til å komme meg opp om morningen. Før jeg legger meg visualiserer jeg den tiden jeg ønsker å våkne opp på. Jeg stiller bestandig klokka for sikkerhets skyld, men etter litt øvelse våkner jeg nå alltid før klokka ringer. Har vært oppe siden kl 5 i dag blant annet for å skrive denne kommentaren :-)
Takker ellers for en bra site med masse bra stoff om selvutvikling. Dette med positiv tenking, mentale teknikker og selvutvikling burde vært dratt inn i skolevesenet som en del av undervisningsopplegget. Det er ei verktøykasse man kan gjøre seg nytte av hele livet. Kan forøvrig tipse om en bra hjemmeside som omhandler dette med visualisering, affirmasjoner, positiv tenkning etc.:
http://www.successconsciousness.com – utenlandsk riktignok, men bra! Ellers har jo Anthony Robbins også mye bra å si om dette.
Ha en fin dag videre. Hilsen Rune

3. Sindre
29.10.09

Bedre lesere enn de som står opp tidlig pga. Glabladet skal man lete lenge etter! ;) Takk for en inspirerende kommentar!

4. Thomas
29.10.09

Du sier «Få frem de følelsene i kroppen du ville hatt».
Hvordan kan jeg få frem følelsene jeg ønsker å føle?

5. Jonas
30.10.09

Thomas:
Noen måter å gjøre det på:

1. Tenk tilbake på et tidspunkt hvor du følte noe lignende. En gang alle lo av en vits du sa, en gang du ble invitert på fest osv Bruk tidligere referanser som utgangspunkt.

2. Se for deg et bilde (derav «visualisering») av det du ønsker å få til. f.eks deg og masse jenter som ler av vitsene dine. Hvordan føler du deg da?

3. Om du ikke har noen tidligere referanser bruk fantasien. Vær kreativ, hvordan tror du du ville følt deg?

Selve nøkkelen til god visualisering er å skape følelser i kroppen, bilder osv som om du allerede har det du ønsker å få til. Du må være litt modig og leke deg litt med det. Det er en kreativ prosess ikke noen fasit.

Et genialt spørsmål er : Hvis du visste hvordan det føltes å oppleve det, hvordan ville du ha følt deg?

Finnes ingen «riktig» følelse, så lenge følelsene du skaper er gode, inspirerende, «positive» er du på rett vei.

Hjalp det?

Mennesker har et stort potensiale for dette.

Når du ser en film, leser en bok, kan du ha opplevelser du selv enda ikke har «opplevd». Det kan gi en viss idé om hvordan du ville ha følt det, hvis du var med i en krig. Sjekket opp drømmedama, kjørte Ubåt, Kunne fly osv.

6. Thomas
30.10.09

Ref punkt 1 og 5:

Hvordan kan en person som ønsker å ha god selvtillit med det motsatte kjønn VITE hvordan det føles å ha god selvtillit mot med det motsatte kjønn?

Hvordan kan en person vite hvordan en følelse kjennes når han aldri tidligere har følt den følelsen?

Er du ikke enig i at en person som er vettskremt for det motsatte kjønn ikke har mulighet til å vite hvordan det føles å ha god selvtillit til det motsatte kjønn?

Må man ikke allerede ha kjent den følelsen før man kan «gjenopprette» den i en stol med lukkede øyne?

7. Jonas
30.10.09

Thomas:

Du kan forestille deg (Hvordan tror jeg det ville vært)

Det er forestillingsevnen du bruker når du visualiserer.

Om du forestiller «riktig» eller ikke, har ikke noe å si :-)

Dette handler ikke om å VITE
eller å
«gjennopprette» eksakt.

Det handler om å velge den følelsen som føles best, og tørre å forfølge den videre uavhengig om den er «korrekt» eller ikke

Jeg er ikke dessuten helt enig med deg: En person som er vettskremt for det motsatte kjønn, tror jeg absolutt klarer å forestille seg hvordan det kunne ha vært å ha god selvtillitt.

Har du et spesielt område du ønsker å visualisere rundt, men ikke helt vet hvordan, vil jeg mer enn gjerne hjelpe deg med å komme igang :-)

8. Stine
03.12.09

Jeg har forsøkt før, men ikke fått det til. Dette hjalp – ihvertfall har jeg fått noen pointere. Og jeg vet AKKURAT hvordan jeg ville følt meg!

[...] Law of Attraction er ingen garanti for at du alltid vil lykkes i alle livets områder for evig og alltid, selv om du tror på teorien, selv om du “visualiserer“, selv om du er “takknemlig” og selv om du “mottar“. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere