Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

«Trenger menneskeheten deg?» – Dag 1 Steve Pavlina-seminar

Skrevet av Jonas | 03. oktober, 2009

Jonas er i Las Vegas for å delta på Steve Pavlina-seminar og blogger fra oppholdet, inntrykkene og innsikten fra seminaret.

Jeg har vært SUPERFAN av Steve Pavlina de siste 4 årene, og var ganske spent og litt nervøs da jeg møtte opp på Harrahs hotell fredag morgen for å registrere meg.

Steve virket ganske nerdete og keitete i forhold til den smoothe konferansieren som introduserte han, men desto mer menneskelig. Og han leverer sakene så det holder! Jeg har lest boken hans, fulgt bloggen hans lenge og til og med fått en psychic reading av kona hans. Allikevel fikk jeg flere AHA-opplevelser på seminarets første dag. Dette lover godt. :)

Første dagen ble brukt til å gå igjennom de mest basic prinsippene i hans modell for personlig utvikling. Truth Love, Power, Authority, Courage, Oneness, Intelligence. Jeg skal ikke oppsummere alt, men gi noen personlige høydepunkter:

Høydepunkt 1

TRUTH

Vi ble delt opp i grupper på tre og skulle velge ut et område av livet vårt.

Vi skulle så snakke om området vi hadde valgt og fortelle hvor vi er i dag , om vi er fornøyd, og hvor vi eventuelt ønsker å være om 1 år. De to andre skulle så på bakgrunn av det du sa forsøke å forutsi hvordan det kommer til å gå.

Denne øvelsen var ganske avslørende.

Ved å lytte til tonefall, intensitet og kroppspråk til en person som snakker om målene sine, får man ganske fort et bilde av om denne personen faktisk kommer til å gjøre noe med situasjonen.  Hvor vi er om et år har mye å gjøre med hvor vi er idag, og hvor stort driv og vilje til forandring vi har bygget inn i livene våre. Dette kan andre mennesker merke på et blunk.

Det var ganske treffende og ikke minst avslørende for meg å se hvordan to helt ukjente mennesker klarte å gi en ganske presis analyse av situasjonen min, og ikke minst min vilje til forandring kun etter at jeg hadde snakket i 3 minutter. Det er så lett å bare prate og aldri gjøre noe konkret…

Høydepunkt 2

ONENESS

Dette var kanskje det som traff meg mest. Oneness er prinsippet om at alt er del av en større helhet. Steve snakket om hvordan livet hans forandret seg etterhvert som han skiftet fokus fra å bare passe på seg selv og sine egne behov til å tenke på menneskeheten som helhet.

Det som fikk meg til å våkne her var det enkle og litt brutale spørsmålet:

TRENGER MENNESKEHETEN DEG?

Er du en kreftcelle, en sykdomscelle, eller er du en viktig celle som hjelper kroppen å overleve som f.eks en hjertecelle eller en hjernecelle.

På samme måte som kroppen fordeler ressursene sine og gir mest til de cellene som er viktigst for den egens overlevelse, mener Steve at verden er på samme måte. Det oppstår en slags kollektiv bevissthet som vil gjøre alt for å hjelpe deg så lenge den merker at du er en av «the good guys», en av de som er viktig for menneskehetens videre trivsel.

Er det gunstig for menneskeheten og planeten å opprettholde din videre eksistens?

Er det gunstig for menneskeheten og planeten å gi deg tillgang til det du ønsker?

Jeg syns disse spørsmålene var veldig tankevekkende…

Høydepunkt 3

Jonas og Steve gir hverandre en highfive og klem!

Å følge veien med et hjerte, lunsjøvelsen, alle menneskene som deltar, stemningen i lokalet, de heite amerikanske jentene, å highfive Steve på scenen, alle gullkornene, jeg kunne skrevet i timesvis… (Seminaret blir filmet og lagt ut for salg senere.)

I tillegg til øvelsene vi gorde fikk vi også en lekse som jeg gir videre til Glabladets lesere:

Gjør en vennlig handling til en fremmed person.

Det må komme fra hjertet og gjerne kreve litt mot. Bare legg merke til hva som skjer og la det være en læreopplevelse.

Personlig har jeg ikke bestemt meg hva jeg skal gjøre enda. Jeg vurderer å forbarme meg over en av de hardtarbeidende hootersjentene og gi henne en velfortjent massasje!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Jonas på lørdag 03. oktober 2009 klokken 17:22 i kategoriene: Selvutvikling,

LESERNE MENER:
4 kommentarer så langt

1. Magnus
03.10.09

Å møte sitt idol er bare helt fantastisk, og det unner jeg alle som får muligheten til det. Jeg har selv opplevd det, og hva skal jeg si? Følelsen er ubeskrivelig… :) dette er gull verdt for Glabladet, IMO.

2. Thomas
06.10.09

Er det å gi en massage til en hooherjente en vennlig tjeneste for hooterjenta eller deg selv ?? :P

[…] Jeg kom over en bloggpost i stad, av Jonas Meyer som tar for seg en øvelse han gjorde på Steve Pavlinas seminar i Las Vegas. Jonas introduserte denne til oss på Mortens seminar, så dere som ikke var der, bør dere sjekke ut “Truth-øvelsen” Det var eyeopening for meg! Jeg fant ut, at jeg ikke var frustrert nok til å ta action, i visse aspekter av livet, og må nå deale med det! […]

[…] Misforstå meg rett – det er viktig å bidra med noe av verdi for samfunnet og dermed også tjene penger til å selv overleve… Hvis ikke – trenger egentlig menneskeheten deg? […]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2016 | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker