Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Film: Avatar

Skrevet av Sindre | 25. desember, 2009

Jeg skal være den første til å innrømme at da jeg så traileren til Avatar tenkte jeg: «Å nei… Ikke enda en datafilm med teite vesener og fjollete verdener». Førsteinntrykket var at de blå vesenene ikke så realistiske ut og at dette ikke kom til å være noe jeg kunne kjenne meg igjen i eller knytte noen bånd til.

Men da jeg så at det var James Cameron som hadde laget filmen, åpnet det seg automatisk en «Okey, jeg skal gi den en sjanse»-port i hodet mitt. Han har jo bare laget noen av de beste filmene jeg har vokst opp med, som Terminator 2 (som jeg liker bedre enn 1), True Lies og Titanic. Og dette er hans første film siden sistnevnte.

Og min umiddelbare turn-off til denne filmen har blitt til en av de største turn-ons jeg har hatt på kino.

Har ikke du et skittent sinn, din gris, men la oss holde oss til temaet om Avatar, eller hva? :P

Denne filmen er ubeskrivelig. I motsetning til hva jeg først trodde, lurer jeg nesten på om jeg knyttet et sterkere bånd til den spektakulære Avatar-verdenen enn til denne, til sammenligning, kjedelige menneskeverdenen vi lever i. Handlingen føler jeg minner om mye vi har sett før, blant annet hvis vi ser på historien og innvandringen til Amerika, men det spiller faen meg ingen rolle, fordi utførelsen ligner ikke på noe du hadde drømt om at du skulle se noensinne.

Så jeg ville bare skrive denne posten for å anbefale Avatar på det sterkeste til Glabladets lesere. Har du ikke sett den, gå å se den nå! Du kan takke meg senere. ;)

PS. Sørg for å se 3D-versjonen av filmen!!!!! Du kommer til å føle at du er en del av filmen. Joda, du må ta på deg latterlige 3D-briller, men det må alle andre og, og dessuten er det mørkt! Og dessuten kommer du til å være for oppslukt i filmen til å tenke over det.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 25. desember 2009 klokken 12:25 i kategoriene: Kultur & Media, Omtaler,

LESERNE MENER:
12 kommentarer så langt

1. Camilla
26.12.09

Wee, gleder meg til å se den! 30.12 har jeg en kinodate;)

2. picxx
29.12.09

Har akkurat vært å sett filmen (ikke i 3D) og syntes den var meget bra.
Mulig 3D hadde gjort den enda bedre, men har en forkjærlighet for naseroten min, og ønsker ikke gnagsår der :)

3. Stine
02.01.10

Godt Nytt År, Sindre!

4. Sindre
03.01.10

Godt nyttår, Stine, og gratulerer som vinner av Glabladets Julekalenderkonkurranse!

5. Marita
07.01.10

Jeg så Avatar forrige helg, og er enig med deg – en helt fantastisk film var det! Jeg var både sint og provosert og lei meg og rørt og.. I det hele tatt.

Jeg gleder meg enormt til de neste filmene, ettersom jeg skjønner skal det bli en trilogi?

6. Sindre
07.01.10

@Marita: Ja, det blir mest sannsynlig en trilogi i følge ryktene! Jeg så opprinnelig filmen 19. desember, og jeg har så sykt lyst til å se den en gang til. Det er nesten så det klør! Jeg MÅ se den en gang til på kino med de flotte 3D-effektene. Jeg føler nesten at det James Cameron har gjort med 3D-versjonen av denne filmen kan sammenlignes med overgangen fra svart/hvitt til farger. Det er en opplevelse jeg personlig ikke har sett maken til! Så jeg gleder meg til å se den igjen!! :)

7. SGH
11.01.10

Trilogi, seriøst? Såfall er det kun en ting å si; Jippi! :D
Hvordan er 3D i forhold til vanlig? Aldri sett en 3D-film.. *shame on me*.. :P

8. Sindre
11.01.10

@SGH: Yes! 3D i forhold til vanlig er som om lerretet ikke lenger er der. Lerretet blir mer som et vindu rett inn i en annen verden. Det er som et hyperavansert «teaterstykke» fordi bildet får en slags dybde som ikke har vært der tidligere i vanlige 2D-filmer. Og det føles noen ganger som at bildet kommer rett «in your face». Så det er absolutt å anbefale! Du får ta turen fra Fitjar til Bergen for å se den i 3D. ;)

9. SGH
11.01.10

Høres knall ut! Det MÅ jo bare testes ut, så får vel ta å prøve en dag:)

[...] 12 år senere: Regissør James Cameron, som ikke har laget noen filmer siden Titanic, følger opp med Avatar, en film som har nok et hyggelig, underliggende budskap: Det rike, onde firmaet skal voldta og plyndre denne planeten og det stakkars folket for å utnytte dens energikilder for å tjene mer penger! [...]

22.02.11

Denne filmer er virkelig noe spesielt! Gleder meg til neste!

08.03.11

James Cameron er et geni!
Gleder meg virkelig til hans neste prosjekter!

Avatar var helt konge!

Forbrukslån

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere