Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Julekalender #13: Bloggsuksess uten å blogge

Skrevet av Sindre | 13. desember, 2009

Bak luke nr. 13 skjuler det seg en inspirerende påminnelse om at passiv inntekt fortsatt er fullt mulig.

I november hadde jeg bloggepause. Jeg skrev kun ett innlegg som informerte om nettopp den pausen. I kommentarfeltet til det innlegget sa jeg at jeg kunne se på det som et eksperiment for å finne ut hvor mye det var mulig å tjene på Adsense uten å løfte en finger. Dette var ikke formålet med pausen (den var nødvendig av andre grunner), men det var en fin anledning til å finne ut hvor mye avkastning den investerte tiden i nesten 2 års blogging kunne gi, uten å gjøre noe annet enn å la siden ligge åpen for trafikk.

Og mine damer og herrer, her er resultatene. Jeg presenterer herved den første «inntektsrapporten» på over et år:

  • Adsense: Litt over 1000 kroner
  • Div. affiliateprogrammer: Ca. 1500 kroner
  • Private annonsører: Ca. 1700 kroner

Alt i alt tjente jeg ca. 4200 kroner på tidligere arbeid. Adsense presterte bedre enn på flere måneder og jeg hadde forøvrig ingen «kunder» som jeg hjalp med WordPress-relaterte ting eller annet frilansarbeid denne måneden, som jeg pleier (dette tok seg dog opp igjen med en gang jeg begynte å blogge igjen, så jeg lider ingen pengenød i desember heller).

Dette er selvsagt ingen inntektsrapport å «skryte» av, 4200 kroner er tross alt ikke mye penger i seg selv. Men poenget her er å vise at det går an å tjene penger uten å gjøre noe, så lenge du HAR gjort noe. Dette funker dårlig i de fleste vanlige jobber, men er fullt mulig på internett. :)

Som jeg har sagt en del i det siste er det ikke lenger blogging som er «hovedinntektskilden» min, men jeg fortsetter å blogge likevel. Og skulle jeg trappe ned er det greit å vite at jeg har et lite maskineri her på Glabladet som tusler og går uten at jeg trenger å gjøre noe, og dermed tjene en 100% passiv inntekt i tillegg til det andre jeg gjør.

Dette er altså mulig med en blogg som har vært jobbet med i nesten 2 år. Én blogg. Men hva hvis jeg hadde flere? Okey, det skal godt gjøres å holde liv i flere blogger på samme måte som jeg har gjort med Glabladet, med flittige oppdateringer av innholdsrike, tankevekkende og gjennomførte innlegg. Men det er faktisk en ganske tungvint måte å gjøre det på.

Hva hvis det fantes en lettere måte…? Kanskje det finnes? En av de mange tingene jeg kommer til å prøve meg på fremover er å bygge små nisjesider som promoterer et eller flere bestemte produkter innen en spesiell nisje. Da kan jeg satse på å få gode plasseringer i søkemotorer og dermed dra trafikk automatisk, men dette kan ofte være vanskelig, spesielt innenfor felter hvor det er mye konkurranse. Derfor kan det også være et alternativ å benytte Adwords, Facebook Advertising eller lignende PPC (pay per click)-kampanjer.

Det sier seg nesten selv at hvis man skulle klare å lykkes med noe sånt, og i tillegg tenker «utenfor Norges landegrenser», kan resultatet bli meget innbringende. Men det er som oftest lettere sagt enn gjort, og blir litt som å spille Lotto. Du må mest sannsynlig prøve og feile mye før du endelig får litt igjen får strevet. Og når det skjer, er det ikke sikkert det blir så mye. Men så må man altså delta for å i det hele tatt vinne. Og hvis premien er en stabil inntekt som lar deg slippe et A4-liv i en vanlig jobb, skulle det vel være verdt det? Jeg vet det er for meg!

Gründerlivet er gøy. Selv om det ikke alltid er like innbringende i starten. Jeg vet at jeg kommer til å få «jackpot» før eller siden, så lenge jeg fortsetter som nå og ikke gir meg. Det vil de fleste som ikke gir seg. Så lenge de har et snev av fantasi samt evne til å gjennomføre noe.

***

Nå er det bare 11 dager igjen! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på søndag 13. desember 2009 klokken 14:58 i kategoriene: Julekalender,

LESERNE MENER:
11 kommentarer så langt

1. Kåre
13.12.09

Det er vanlig å ha en del inntekter den første måneden uten oppdateringer, men så vil raskt besøket avta og intektene forsvinne. Nå er også kudos.no lagt ned, noe som vil skape store problemer med å nå ut for mindre blogger som glabladet med kanskje bare et par hundre besøkende pr. dag. Annonsører vil også forsvinne etterhvert.

2. Sindre
13.12.09

Wow, visste ikke at Kudos var lagt ned før jeg leste denne kommentaren. Jeg må si at jeg er bare glad for det. Kudos har aldri vært min største trafikkilde (dog var den blant de største før) – jeg får mye søkemotortrafikk. Og den trafikken vil ikke nødvendigvis forsvinne, slik du så dystert prøver å påstå, «Kåre». Men det er sant at man ikke kan regne med private annonsører når det ikke er særlig liv i siden, med mindre de annonserer av SEO-relaterte årsaker og ikke så mye pga. trafikk fra Glabladet.

Selv har jeg ikke brukt Kudos siden slutten av oktober. Og med det utrolig useriøse nivået som ble holdt av blogger med en «morsom video» og unødvendige «nyheter» på en blogg overfylt av reklame, samt all den evindelige manipulasjonen av listene der inne, var det på tide at noen gjorde NOE. Jeg har sendt mange mailer og klagd på useriøse og trakasserende kommentarer og begraving av saker som ikke burde vært begravet (altså juks) etc, men aldri fått svar.

Å legge ned Kudos var kanskje noe av det beste som kunne hendt fordi de fleste bloggere som var involvert der, ble mer fokusert på plasseringene på Kudos enn å faktisk skrive gode innlegg. Kanskje dette kan være med på å gjenopprette litt kvalitet i den norske bloggosfæren. Nå er det omtrent ingen slike lister/toppoversikter igjen, så nå må vi ty til alternative metoder for å nå de store massene. Jeg vet at for min del vil det bli å servere eksepsjonelt godt innhold og la «word of mouth» ta seg av resten. :)

Jeg lider ingen nød over dette da jeg har en fast leserskare av både vanlige surfere og nyhetsbrev/RSS-abonnenter. Så takk for alt Kudos, det var bra en gang i tiden, men for min del vil det ikke bli savnet!

4. Sindre
13.12.09

Jeg for min del er ferdig med slike sider nå.

13.12.09

Det er bra Sindre, men for vi «småbloggere» er det likevel kjekt å ha!

6. Sindre
13.12.09

Hmm… Selvutnevnte «småbloggere» burde kanskje spørre seg selv hvorfor de er nettopp det og heller gjøre noe som kunne forandre den statusen fremfor å sette seg selv i en «småblogger-bås» og dermed gjøre seg avhengig av nettopp slike tjenester som Kudos og Blopp. Når jeg begynte å blogge var det i hvert fall ikke for å satse smått, og for å være ærlig har jeg mislikt å bruke Kudos helt siden starten. Det ble mer en vane etterhvert. Hva jeg mente om Kudos allerede etter 15 dager i min «bloggekarriere» kan leses i dette innlegget.

Så igjen, like greit at det er lagt ned. :)

13.12.09

Gode poeng du kommer med Sindre! Ja, ting man lager blir liggende på nettet og plukke kroner uansett om man sitter foran PC’en eller er på ferie. Det er jo det som er spesielt med å jobbe med nettsider – det handler om tålmodighet og «forsinket inntekt». Ang. alternativer til Kudos, så bruker også jeg dem på noen av bloggene min.. Det handler da ikke mest om trafikk, men om å bygge linker. Vet ikke hvor mye verdi slike linker har, men jeg tror de gagner mer enn de skader. Dessuten er jeg jo en deltids- og små-blogger :)

8. Kjetil
13.12.09

Jeg velger å tro at dette er en grunn til at mange søker lykken online. Etter å ha jobbet hardt med en side i et par år, kan en ta seg en liten pause eller eventuelt finne på noe nytt mens pengene fortsetter å rulle inn. Dessuten er det vel ganske greit å sette seg i sofaen og jobbe på vinterdager, istedet for å tvinge seg ut i kulden grytidlig hver dag :)

At Kudos er lagt ned er kanskje like greit. Jeg pleide å stikke innom der et par ganger for dagen for å se om det var noen spennende nyheter, men i det siste har det kun vært tull der. Var bare folk som har promotert tullenyheter og allslags useriøse ting der for egen vinning. Like greit at det er borte.

9. Rover
02.01.10

Gratulerer Sindre! På rett vei mot økonomisk frihet.

4000 kr pr mnd kan for eksempel finansiere et forbrukslån på ca 200.000,- som du kan bruke til å kjøpe en eller flere internettsteder som tjener mer og sper på din egen inntekt mye mer samtidig som lånet går sin gang med denne bloggen :) Just a quick tip!

10. Preben
13.01.10

@Rover – Sykt bra tips i grunn!

Standardpriser for lønnsomme nettsider er ofte 3x månedlig inntekt (Ihvertfall for små-medium sider)

Hvis man da har litt teft og erfaring, kan man jo i grunn relativt lett finne noen greie sider å kjøpe som allerede er lønnsome, og optimisere de, samt tweake de en del og evt. selge de videre senere. (Såkalt «flipping») Ellere bare kose seg med en ekstra passiv inntekt hvis de ikke trenger så mye vedlikehold. (Så kan man alltids ansette en VA til å vedlikeholde sidene etter hvert, hvis det trengs)

– Preben

[...] Jeg har skrevet flere inntektsrapporter hvor jeg detaljert har beskrevet hvor mye jeg har tjent og hvordan. Dette er ment som inspirasjon og tips til andre bloggere og nettgründere. Jeg kommer til å dele mine inntektsdetaljer i dette innlegget også. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere