Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Julekalender #15: Hvordan stoppe å utsette til siste liten

Skrevet av Sindre | 15. desember, 2009

15. desember er her og du burde begynne å kjenne nervene og presset legge seg over deg som en ambolt på størrelse med Moskva-Marit hvis du enda ikke har kommet deg ut og fått unnagjort årets presanger. Her er jeg den rette til å snakke vet jeg, som selv ikke har kjøpt mer enn 1 presang. Heldigvis unngår jeg enkelt julerushet siden jeg er min egen sjef og kan shoppe mens andre fortsatt sliter på jobb. :twisted:

Bak dagens luke skjuler det seg en slik irriterende påminnelse du bare ikke vil høre. Av og til kan Glabladet føles like kjærkomment som et gnagsår som ikke forsvinner eller «fornuftige» bestemor Olga på 93 år som stadig spør deg: «Hva har du tenkt å gjøre med livet?!»

Så her er dagens irriterende, men dog så sanne påminnelse:

~ «Et bortkastet liv er en tidlig død. Alt må starte et sted, en gang. Hvilket bedre sted enn her og hvilken bedre tid enn nå?»

Oh yeah, den satt, tenker jeg. You gotta love Glabladet! :twisted:

Hva venter du på? Livet er kort. Enten det er snakk om å kjøpe julegaver eller gjøre skolearbeid – hva er det som gjør at så mange stadig utsetter til siste liten? Jeg skrev «Hvordan utsette til siste liten»-boken, men jeg skrev aldri «Hvorfor utsette til siste liten»-boken. Så jeg gir deg et lite preview akkurat nå:

De aller fleste utsetter alt de ikke ser på som givende eller spesielt gøy. Ting som «må» gjøres. Det føles lettere å tenke at «jeg tar det i ‘fremtiden’«. Og det er mye mer fristende å få med seg den siste episoden av Lost eller gå ut og henge med kompisene. Det er bare sånn vi er laget.

Mennesker er late av natur. Mange som hører dette vil umiddelbart benekte det og gå i forsvarsposisjon fordi ordet «lat» forbindes med noe negativt. Men latskapen er en av hovedgrunnene til vår stadige fremdrift og utvikling fordi hvis ikke vi hadde vært så late, hadde vi aldri tenkt opp nye oppfinnelser som fjernkontrollen, lyspæren, den elektriske ovnen og bilen.

Problemer oppstår når vi utsetter alt som ikke er umiddelbart gøy og disse tingene hoper seg opp. Folk flest gidder ikke å starte for seg selv fordi de blir turned off av tanken på alt papirarbeidet, regnskapsføringen og det generelle ansvaret det medfører. Folk flest ønsker ikke å bli ledere fordi det er mye lettere å vente til noen andre tar beslutningen for deg og dessuten risikerer du ikke å gjøre deg selv upopulær.

Dette henger sammen med hvorfor vi alltid utsetter til siste liten. Så, uten å erklære meg selv som ekspert på dette feltet enda, her er hvordan jeg nå tenker for å unngå å utsette kjipe oppgaver:

Fremtiden eksisterer ikke. Fremtiden er en illusjon. Du har bare akkurat dette øyeblikket. Du kan i teorien være død om et sekund. Hvis noe må gjøres, selv om det ikke er blant de kuleste tingene du kan gjøre, do it now! Få det overstått, så du kan fortsette å gjøre gøye ting som å gå ut eller ha Lost-maraton (med god samvittighet!).

Konsekvensen av å utsette alt som ikke er gøy kan fort bli at du går på en real smell. Ikke la det skje med deg selv.

For mer relevant lesning om tingene jeg har tatt opp her, les:

***

Nå er det bare 9 dager igjen! :)

Finn ut hvordan du kan vinne gratis medlemskap til min nye medlemskapsside som kommer på nyåret – ved å kommentere på Glabladet. Hvis du vil ha enkel og forståelig hjelp til å komme i gang med blogging og lære alt det grunnleggende du trenger å vite samt lære hvordan du kan tjene penger på blogging, MÅ du få med deg dette kurset! Det vil ikke være gratis men DU kan altså vinne gratis medlemskap! Les mer her.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 15. desember 2009 klokken 8:07 i kategoriene: Julekalender,

LESERNE MENER:
12 kommentarer så langt

1. Stine
15.12.09

Der er jeg redd alle gode råd er bortkastet på meg. Men jeg er klar til jul klokken 16.59 på julaften. Hvert år. Heldigvis er det 9 netter til jul også, i tillegg til de 8 dagene…

2. Stine
15.12.09

Det skulle være i tillegg til de 9 dagene.

3. Ithil
15.12.09

Livet er kort, så hvorfor kaste det bort på gaveinnkjøp? ;)
Det finnes sikkert tusen andre ting som er mer morsomt å drive med :)

4. Sindre
15.12.09

Feirer du ikke jul, Ithil? Jeg har vært inne på tanken. ;)

5. Ithil
15.12.09

Nei, jeg gjør egentlig ikke det. Er ikke så glad i jul, 17. mai og bursdag, så jeg hopper over alle anledningene jeg får sjans til å hoppe over. I år skal jeg tilbringe mesteparten av juleuken alene i Syden med en bunke bøker :) Lade opp batteriene og D-vitaminlageret, og slippe unna stress :D

6. Sindre
15.12.09

Wow, Ithil… Du innbyr til mer tankeutfordring enn Glabladet akkurat nå. Du burde ha fast jobb her. ;)

Jeg skjønner definitivt hva du mener, men jeg har alltid likt julen veldig godt og syns det er vanskelig å «kvitte seg» med den. Dog kan det hende dette blir min første jul helt mutters alene hvis jeg dropper familiesammenkomsten på Østlandet. Jeg merker at jeg har ca. like mye lyst til å være alene og være produktiv som jeg har til å slappe av og feire jul og glemme alt i noen dager, så jeg er helt delt på midten akkurat nå.

7. Ithil
15.12.09

Hehe, det er bare noe så enkelt som «Hvorfor gjøre det bare fordi resten av verden gjør det?» ;) Jeg vil heller feire vintersolverv, for jeg er så glad i sola at jeg blir helt ekstatisk av tanken på at det betyr at mørketiden etterhvert tar slutt. Planen er å starte 22. desember med «solhilsen» (yoga) og deretter ligge på stranda eller ved bassenget resten av dagen og nyte solen.

Du kan jo reise over til familien og tilbringe 24. og 25. (evt. 26. også) med dem, så resten av julen kan du tilbringe hjemme? Da får du litt av hvert :)

8. Sindre
15.12.09

«Hvorfor gjøre det bare fordi resten av verden gjør det?»… Ahh… Nettopp! Hvor mange ganger har jeg ikke tenkt den tanken om det aller meste i dette samfunnet! Syns det virker som vi bare godtar det meste og har slått oss til ro med alt, uten å stille spørsmål eller våge å tenke annerledes. Hvorfor gifter folk seg? Hvorfor feirer vi jul? Hvorfor «skal» man bare dele livet med én person? Hvorfor følge saueflokken?!??

Selv om noe passer best for folk flest betyr det ikke at det er løsningen for alle! :)

9. Line
16.12.09

Føler at slike ting ikke kan slå inn i for mange aspekter i livet, så i år har jeg vært flittig student og elendig julegavekjøper. Eller, det begynte bra, for jeg kjøpte de første i september, men så har jeg igrunn ikke kjøpt flere…panikken starter på lørdag :P

10. Line
16.12.09

Btw, jeg synes det er utrolig tøft av Ithil å ta stand på det viset der – respekt! Kos deg i Syden! Jeg er for familie- og tradisjonskjær til å noensinne gjøre det samme, men gud å digg med en uke i Syden i selskap av gode bøker!

17.12.09

Det julegaverushet gidder jeg ikke lenger, nå kjøper jeg bare gaver til mine aller nærmeste. Og når det gjelder selve julefeiringen har jeg pga jobb og andre oppdrag vært bortreist mange ganger, så det gjør ikke meg så mye….

12. Stine
18.12.09

Med stor familie som man har proppa full med tradisjoner over tid, er en uke i sola for mor i jula aldeles utenkelig – for alle andre enn mor… Ithil – en uke mo splitt alene høres himmelsk ut!
Men det må nok bli utenom jul for meg.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere