Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Julekalender #16: Alle er «eksperter»…

Skrevet av Sindre | 16. desember, 2009

…men ikke alle vet hva de snakker om! Og bak luke nr. 16 i kalenderen vår, ligger det en påminnelse om noe vi alle burde være flinkere til å huske når vi skal ta et valg. For hvem er det vi henvender oss til for å fortelle om de nyeste idéene og innfallene våre? Jo, som oftest er det våre nærmeste. Men husk at dine nærmeste er mest sannsynlig ganske lik deg selv der du er nå, og de kan dermed bidra til å holde deg tilbake, slik at du ikke tør å satse for deg selv. Du er så god som de menneskene du omgås…

Dagens oppfordring går som følger:

~ «Lær fra de som allerede har suksess innenfor feltet du er interessert i, og ignorér meningene til de som ikke engang har prøvd.»

Jeg sier ikke at du skal ditche familie og venner og bli en egoistisk drittsekk. Bare vær bevisst på at dine nærmeste faktisk vil det beste for deg. Dessverre vises dette ofte i form av at de er langt mindre entusiastiske til en idé som deg. Dette kan ha med å gjøre at de ikke ser for seg hvordan de selv skulle ha klart det og dermed ikke tror at det vil være en god idé for deg heller.

Dine nærmeste vet kanskje ikke like mye om temaet som deg og de har kanskje ikke engang hørt om at det du foreslår kan være mulig, eller hørt om de du har blitt inspirert av. Du vet dermed mer enn dem og derfor kan du ikke egentlig forvente så mye støtte hvis du kommer fra en gjennomsnittlig skeptisk, norsk familie. Selv om det hadde vært flott hvis alle kunne vært flinkere til å oppmuntre hverandre, er ikke dette alltid realiteten.

Hvis du vil lese mer om dette anbefaler jeg følgende innlegg:

***

Nå er det bare 8 dager igjen! :)

Finn ut hvordan du kan vinne gratis medlemskap til min nye medlemskapsside som kommer på nyåret – ved å kommentere på Glabladet. Hvis du vil ha enkel og forståelig hjelp til å komme i gang med blogging og lære alt det grunnleggende du trenger å vite samt lære hvordan du kan tjene penger på blogging, MÅ du få med deg dette kurset! Det vil ikke være gratis men DU kan altså vinne gratis medlemskap! Les mer her.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 16. desember 2009 klokken 9:07 i kategoriene: Julekalender,

LESERNE MENER:
9 kommentarer så langt

1. Line
16.12.09

Dette er veldig sant, det hjelper alltid å snakke med noen som har peiling på det de driver med. Men jeg trur på en «ja takk, begge deler»-orientering. For eksperten kjenner kanskje feltet, men dine nære kjenner deg – og det kan faktisk hende at det er de som får rett. Vi kan ikke alle være gründere før vi er 25 :P

2. Stine
16.12.09

For min del tror jeg jeg har en spaltet personlighet. På den ene siden er jeg min egen verste «idéfiende», på den andre er jeg hellig overbevist om at alt går, bare man vil nok.

3. Sindre
16.12.09

@Line: Hva så om de får rett? Poenget er ikke hvem som får rett. Poenget er at du selv skal kunne satse på det du ønsker, og ikke la deg diktere av hva de som kjenner deg best måtte mene. Du kan høre på hva de har å si hvis du er mentalt sterk nok til å holde pessimismen og skepsisen ute, men pass på å gjøre som du vil til syvende og sist. Lar du deres meninger påvirke deg negativt kan det dog være lurt å ikke spørre dem i utgangspunktet. Jeg tør vedde på at mange gode idéer aldri blir realisert pga. slik destruktiv påvirkning, og det er trist.

@Stine: Hehe, tror vi alle kan kjenne oss igjen i akkurat det til tider. ;)

4. Line
16.12.09

Sindre: for meg handler alt om realisme – jeg er ganske sta, men noen ganger litt overoptimistisk (inngår i pakka med lett å glede og generelt ivrig :P ), så for meg hjelper det å få noen pekepinner på hva andre tenker og mener, ellers ender jeg gjerne opp med 70 studiepoeng i semesteret (30 er normalt) fordi det er så mange spennende fag og ting en skulle ha inkludert i studieplanen sin :P

5. Sindre
17.12.09

@Line: Jeg ser du virker veldig «ivrig», for å si det sånn. Hele 5 linjer i forrige kommentar, uten et eneste punktum! Wow! :D

Du har sikkert mye energi og er veldig flink på skolen hvis du virkelig vil, eller hva? Hvorfor bruke andre til å «roe deg ned»? Tenk på alt du er i stand til å oppnå! Kanskje problemet ditt er at du har så mye du ville prøvd at du aldri ville fått fullført noe? Akkurat det har vært et av mine største problemer! Mange baller i luften og da går det ofte treigt, dessverre. Blir vanskelig å fokusere.

17.12.09

Selvfølgelig bør man lytte til «erfarne fjellfolk» men merker att det er mye jeg har lyst til å finne ut av selv. Jeg er nok en som liker å gå mine egne veier ;-)

7. Line
17.12.09

Sindre: haha…ja, du har litt rett der.. det er så mye en skulle ha rukket! Men det er greit å få roa seg ned og fokusert litt innimellom også – ekke heeelt ferdig utdanna som superwoman ennå :P

8. Stine
18.12.09

@Line: Livet som Superwoman er oppskrytt i det lange løp…

9. Line
22.12.09

@Stine: Mja, ikke helt umulig… men det må jo lissom testes ut det også. Man fåkke mere moro enn man lager sjæl vet man (fritt etter harry-Svein :P )

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere