Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Julekalender #19: Å bare være

Skrevet av Sindre | 19. desember, 2009

Husker du Scatman? Han toppet listene på midten av 90-tallet med låter som «Scatman (Ski Ba Bop Ba Dop Bop)» og «Scatman’s World». Ved å kombinere scat-synging med moderne dancerytmer solgte han 6 millioner eksemplarer av debutsingelen. Og dagens sitat kommer fra nettopp Scatman:

~ «I wanna be a human being, not a human doing.» – Scatman John (1942 – 1999)

Jeg liker virkelig det sitatet. Jeg syns det reflekterer et ønske om å kjenne følelsen av å faktisk bare være til, eksistere, ta det med ro og stresse mindre, fremfor å kaste bort livet på all verdens bekymringer om å «velge en karriere», «bli noe», «finne seg en jobb», «tjene nok penger» og jobbe ræven av seg i en slavelignende tilværelse som en annen rotte i et samfunnets laboratorium.

Jeg syns vi putter altfor mye viktighet i slike ting, til en sånn grad at det gjør oss totalt overveldet og maktesløse når vi, som 15-åringer i slutten av 10. klasse, skal finne ut hva vi skal «gjøre med livet».

Misforstå meg rett – det er viktig å bidra med noe av verdi for samfunnet og dermed også tjene penger til å selv overleve… Hvis ikke – trenger egentlig menneskeheten deg? …Men noe av problemet ligger i mangel på opplysning rundt muligheter. Det skapes nærmest et inntrykk av at vi alle må ende opp i en 9-16-tilværelse resten av livet, mens dette overhodet ikke trenger å være tilfellet i det hele tatt. Selv er jeg sjeleglad for at jeg fant ut jeg kunne leve som blogger/frilanser/gründer fremfor å frivillig bytte bort tiden min mot et modernisert slaveri.

Men det er meg da… :)

Så husk denne meldingen nå, midt i det travleste julerushet: Ro ned tempoet. Ikke kast bort livet på ting som ikke betyr noe i lengden uansett. Gjør noe med mening for deg, hva det enn er, så lenge du innerst inne vet med deg selv at du stortrives med det du gjør og neppe kunne hatt det bedre.

Historien om Scatman er forøvrig inspirerende på andre måter. Han stammet i hele sitt liv og opplevde derfor en traumatisk barndomstilværelse. Som 12-åring begynte han å spille piano, som etterhvert gjorde ham i stand til å utfolde seg kreativt, som en kompensasjon for hans talevansker… Til tross for at han ble en profesjonell jazzpianist og spilte mange steder på 70 og 80-tallet, nådde ikke karrieren noen store høyder…

…Inntil han flyttet til Tyskland i begynnelsen av 90-årene og agenten hans, som jobbet for et plateselskap, fikk en glimrende idé… Og resten er historie!

Scatman var 52 år da debutsingelen ble sluppet, så det er aldri for sent! Dessverre døde han av lungekreft i 1999. Han var positiv helt til siste slutt, og sa: «Whatever God wants is fine by me… I’ve had the very best life. I have tasted beauty.»

Du kan lese mer om Scatman her.

Relatert lesning:

***

Nå er det bare 5 dager igjen! :)

Finn ut hvordan du kan vinne gratis medlemskap til min nye medlemskapsside som kommer på nyåret – ved å kommentere på Glabladet. Hvis du vil ha enkel og forståelig hjelp til å komme i gang med blogging og lære alt det grunnleggende du trenger å vite samt lære hvordan du kan tjene penger på blogging, MÅ du få med deg dette kurset! Det vil ikke være gratis men DU kan altså vinne gratis medlemskap! Les mer her.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 19. desember 2009 klokken 8:30 i kategoriene: Julekalender,

LESERNE MENER:
6 kommentarer så langt

19.12.09

Jeg er såpass gammel att jeg husker Scatman John ja :-) Synd han ikke fikk nyte mer av sin suksess.

2. Stine
19.12.09

“Whatever God wants is fine by me… I’ve had the very best life. I have tasted beauty.”
Om jeg kan gå ut av tiden med de ordene på leppene, behøver jeg da å be om mer?

[...] Bare for å fortsette den nye «trenden» fra forrige luke in the kalender, kommer også dagens sitat fra noen innen dancemusikken. Scooter har nemlig også noen visdomsord å komme med en gang i blant – mellom alle de til tider absurde ropene som bare de selv forstår. (Noen som sa «How much is the fish?!») [...]

20.12.09

Var en fantastisk innpakning på dette innlegget… følte et snev av å være i kontakt med ditt indre liv. Keep it up!

5. Line
22.12.09

Ååååh, nostalgi! Og litt ferske minner – vi spilte 90tallsmusikk over en lav sko her for noen uker siden – Scatman John var selvsagt på lista! Noen ganger er det litt gøtt å værra «gammal» :P

6. Sindre
22.12.09

90-tallsmusikk eier! Jeg vokste opp med den musikken, så den kommer alltid til å ha en spesiell plass i hjertet mitt! :)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere