Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Julekalender #21: Kjærlighetens galskap

Skrevet av Sindre | 21. desember, 2009

Det sies at grensen mellom å være genial og å være gal er veldig tynn. Jeg tror det er en sannhet i det. Smarte mennesker har ofte mye på gang i hodet og kan fremstå som «rare» i sosiale sammenhenger, mens mindre intelligente mennesker ikke kan noe særlig annet enn nettopp å være sosial, dermed har de ofte større sosial intelligens. Jeg generaliserer litt her, men dette ser ut til å være hovedregelen for de fleste.

Men hvis det er én fellesnevner for både smarte og dumme folk, er det at når det kommer til kjærlighet, kan vi alle krysse grensen over til noe som ligner mest av alt på galskap for enhver utenforstående som ikke er smittet av «kjærlighetsviruset». Vi kan bli villige til å gjøre «hva som helst» for våre kjære, og miste evnen til å tenke rasjonelt.

Et eksempel på dette kan sees i filmen Troja, hvor to selvopptatte, unge turtelduers «forbudte» kjærlighet fører til en episk krig med masseslakt og elendighet. Nå hadde sikkert den krigen funnet sted uansett pga. griske konger, men likevel burde det gå an å tenke på andre enn seg selv i en sånn sammenheng.

Tenk over det selv. Hva er det mest sinnssyke, merkelige, absurde du har gjort pga. kjærlighet? Åh, kom igjen. Du har helt sikkert mange eksempler. Ta meg f.eks. Jeg flyttet til Drammen…! Hva kan jeg si…? Jeg tenkte ikke klart. :)

I den siste Matrix-filmen sies det godt:

~ «It is remarkable how similar the pattern of love is to the pattern of insanity.» – Merovingian, The Matrix Revolutions

Les også:

***

Nå er det bare 3 dager igjen! :)

Finn ut hvordan du kan vinne gratis medlemskap til min nye medlemskapsside som kommer på nyåret – ved å kommentere på Glabladet. Hvis du vil ha enkel og forståelig hjelp til å komme i gang med blogging og lære alt det grunnleggende du trenger å vite samt lære hvordan du kan tjene penger på blogging, MÅ du få med deg dette kurset! Det vil ikke være gratis men DU kan altså vinne gratis medlemskap! Les mer her.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 21. desember 2009 klokken 8:55 i kategoriene: Julekalender,

LESERNE MENER:
9 kommentarer så langt

21.12.09

Jeg måtte le når jeg så ditt eksempel, Drammen! Hehe…

Lurer på om jeg kjente meg igjen der ja, litt. Men har kommet utrolig mye godt ut av det i samme slengen. Du får ha en virkelig God Jul Sindre…

Jeg driver med siste julevask av hybelen og har fått omtrent alt ordnet/planlagt hentet av folk på finn.no (har dårlig tid så får ikke ventet på din BANG tjeneste som er på vei). Tok meg fantastiske 1-2 minutter fra annonse godkjent på gis bort til at seng, komfyr og litt annet dill forsvant gjennom telefonrøret… folk er hauker på finns-gi-bort.

2. Rebecca
21.12.09

kloke ord!:)

3. Sindre
21.12.09

Jeg er en opplyst luring vettu! 😉

4. Rebecca
21.12.09

skjønner det mer og mer!:)

21.12.09

De fleste som er genier eller er enere på sine områder har sine mørke sider for å si det sånn, se bare på Tiger Woods som sliter big time nå….

BANG tjeneste, hva snakker vi om her da? 😉

6. Sindre
21.12.09

Tiger Woods er menneskelig, som alle andre.

Mer om «BANG»-tjenesten etterhvert. 😉

7. Line
22.12.09

At veien er kort mellom geni og gæren tviler jeg ikke på et sekund – all erfaring tilsier at for mye lesing bikker Line over på den mørke sia – heldigvis bikker jeg greit tilbake etter eksamen igjen foreløpig. Eller…jeg har jo bodd i Drammen helt uten lokkende kjærleik da…kanskje jeg er gal på fulltid? 😛

8. J355
22.12.09

Drammen er galskap, ja. Der går grensen.

På den annen side står det faktisk i skriften at vi skal tåle litt galskap, så jeg holder en knapp på kjærligheten tross alt.

God jul, Sindre!

22.12.09

Ok Mr BANG :-) Må innrømme jeg sjekka kjapt noen domener ment fant ikke noe som sa BANG der hehe

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2016 | >> Personvern | >> Disclaimer |