Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Julekalender #5: Inspirert i gjerningsøyeblikket

Skrevet av Sindre | 05. desember, 2009

Glabladet teller ned mot jul og slår ihjel ventetiden med en julekalender og konkurranse.

Å være inspirert i gjerningsøyeblikket er bare gründeres måte å si at vi er «sinnssyk i gjerningsøyeblikket» på. Egentlig er vi stort sett sinnssyke hele tiden, men det er en annen sak.

La oss se hva som skjuler seg av visdomsskatter og kloke ord bak dagens luke, nr. 5:

Dagens tanke:

~ «De gangene du har en idé og du føler et rush av inspirasjon er det utrolig viktig å handle. Hvis ikke, vil følelsen forsvinne fort og du mister ofte motivasjonen. Vi går alle rundt med idéer verdt millioner, men mangler ofte evnen til å tro på oss selv og handle.»

Noen ganger får man idéer som bare klinger veldig bra. Hele julekalender-idéen min var en slik. Grytidlig på morgenen 1. desember begynte idéen å komme. Sakte men sikkert, mens jeg lå og tenkte, utviklet jeg idéen og bitene begynte å falle på plass. Jeg var for inspirert til å sove videre!

Dette skjedde til tross for at jeg var midt oppi kreative perioder på andre prosjekter. Ofte er det sånn at når man føler seg mer kreativ enn vanlig, orker man mer. Min erfaring er gang på gang at når det er mye som virkelig skjer samtidig, oppnår man mest. Det er utrolig mye å holde styr på og veldig hektisk, men til gjengjeld vil du føle deg god og sliten på den riktige måten og virkelig føle at du har arbeidet hardt og oppnådd noe. Du vil sove godt den natten. :)

For min del kommer de periodene litt i rykk og napp. Jeg antar at det er derfor jeg etter en stund begynner å tvile og til tider angre litt på det hele. Allerede da jeg begynte å skrive informasjonsinnlegget om julekalenderen begynte jeg å tenke på om jeg «bare skulle la være…?» Jeg skjønte at det jeg bega meg ut på var ganske omfattende.

Både Glade Talenter-konkurransen og Julekalenderen var slike ekstremt spontane innfall. I begge tilfeller begynte jeg å implementere idéene før jeg rakk å la tvilen komme «til gode». Dette fordi det der og da føltes mer riktig enn feil. Kanskje kan du gjenkjenne noen slike eksempler fra ditt eget liv også.

En ting som hjalp meg i gang med Julekalenderen var at det faktisk allerede var 1. desember. Jeg måtte enten se til he***te å gjøre noe «NÅ» eller så ville sjansen være tapt for resten av måneden. Jeg følte så mye inspirasjon at det føltes feil å la sjansen gå forbi, så da satte jeg heller i gang. Og resultatet ser du nå. Dette er tingen som utgjør forskjellen på et stappfullt desember-arkiv og et nesten tomt.

I utlandet bruker de ofte et uttrykk som heter «The Window of Opportunity». Det vinduet vil ikke være åpent for alltid. Hva føler du deg inspirert til å få gjort akkurat nå? Hvis svaret er «ingenting», husk dette innlegget til neste gang du faktisk føler deg inspirert. (PS. Luke nr. 5 i Glabladets Julekalender!)

Visste du at 10 av 10 suksessfulle gründere har suksess fordi de hadde inspirasjon i gjerningsøyeblikket og handlet?. De hoppet gjennom vinduet mens det fortsatt var åpent!

Hvor mange ganger skal du fortsette å miste toget? Bli med, da. Join the community! :twisted:

Nå er det bare 19 dager igjen! :)

************************

Glabladet gir i år bort eksklusive bloggepremier til nesten 10.000 kroner. For å være med i trekningen må du:

a) Hvis du har en blogg: Fortelle leserne dine om denne konkurransen, les instrukser her. Deretter må du fortsette å kommentere på julekalenderinnleggene for å holde deg blant månedens 10 flittigste kommentatorer. Sjekk listen over «Månedens lesere» i høyre sidemeny.

b) Hvis du ikke har en blogg: Det samme som over, bortsett fra bloggdelen. Du må kommentere innleggene og holde deg blant de 10 øverste.

FRIST FOR Å DELTA I KONKURRANSEN ER 12. DESEMBER, HALVVEIS TIL JUL!

Alt står forklart i denne artikkelen, så vær sikker på å lese den før du spør om noe i kommentarfeltet. Lykke til!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 05. desember 2009 klokken 10:05 i kategoriene: Julekalender,

LESERNE MENER:
6 kommentarer så langt

1. Rune
05.12.09

Liker at det kom et helt vanlig innlegg her i julekalenderen. Det du skriver om har jeg erfart mange ganger så det er helt riktig. Grip sjangsen når muligheten er der!

05.12.09

Tidligere har jeg nok ikke vært spesielt kreativ eller flink til å gripe muligheter. Men etterhvert som man blir eldre og mer livserfaring man får så ser man viktigheten i dette.
Og jeg prøver nå og heller leve litt mer i «nuet» og gripe de muligheter jeg får, håper ihvertfall ikke jeg blir en sur gammel gubbe som sitter på gamlehjemmet og angrer på det man ikke fikk gjort ;-)

3. Stine
06.12.09

Grip dagen, ja. Kunsten er å se dagen i tide.
Har forøvrig så smått begynt å visualisere. Det funker…

4. Line
06.12.09

Oi! Så store mengder med studier at jeg gikk glipp av det beste julekalenderinnlegget så langt – det er rikski å være student forstår jeg ;-)
Jeg er helt enig med deg, og lever selv etter mottoet; det er bedre å angre på noe jeg gjorde enn på noe jeg ikke gjorde. Når du topper detta med innstillinga; det er liten vits å angre på noe, for du får ikke gjort noe med det uansett, så blir livet ganske herlig =)

5. Camilla
08.12.09

Sp bra at du er tilbake. Takk for ett inspirerende innlegg:-) Hjalp meg på denne grå morgenen.

[...] Vi mennesker har en tendens til å reagere før vi tenker rasjonelt. Dette kan få både positive og negative konsekvenser. Det kan være gunstig når det gjelder å ta sjanser i livet, og handle når man er inspirert i gjerningsøyeblikket… [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere