Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Julekalender #9: Løgner!

Skrevet av Sindre | 09. desember, 2009

Glabladet teller ned mot jul og slår ihjel ventetiden med en julekalender og konkurranse. Du kan vinne flotte premier relatert til blogging, til en verdi av nesten 10 000 kroner. Det beste av alt: Det er utrolig enkelt å delta!! Klikk her for mer informasjon. Frist for å delta er 12. desember!

La oss åpne den 9. luken i den inspirerende kalenderen vår:

Dagens tips:

~ «Hvis du aldri forteller en løgn trenger du heller aldri å huske noe.»

Du tror kanskje du kan åle deg gjennom livet ved å fortelle en haug med løgner hele tiden. Men før eller siden vil du avsløres! Kanskje nettopp fordi det plutselig ble en løgn for mye å huske på.

Hva er det som er så vanskelig med å fortelle sannheten? Jeg opplever det som overveldende lett! Det er jo bare å… fortelle sannheten! :D

^(Jeg håper det sitatet kan brukes av noen i en annen julekalender… Feel the dybde!!)

Har du noengang blitt bedt med ut eller på besøk eller på tur, etc, og tenkt: «Neeei. Jeg vil ikke!!»… men i stedet for å fortelle sannheten har du diktet opp at du skal jobbe, er opptatt, hadde andre planer, etc, selv om du egentlig overhodet ikke hadde noen andre planer enn å ligge og dra deg på sofaen foran TV’en med en ULTRA-giga-pose chips?

Hehe… Du syns kanskje det ikke gjør så mye så lenge det ikke er snakk om «store» løgner, men sannheten.. (ja, du vet… den vanskelige vettu?) er at å rette opp på selv dine minste lille feiltagelser vil gjøre deg til et mer ærlig menneske – og dermed også et bedre menneske, i de flestes bøker.

Så det var dagens oppfordring! Nå skal jeg ta heisen ned fra kontoret mitt i toppetasjen på mitt nye bygg i Dubai, sette meg godt til rette i min røde Ferrari og dra på middagsbesøk til en ny venn av meg som happens to be oljesjæik. Minstekravet i årsinntekt for å komme inn er 50 mill i året. Siden jeg er bloggionær befinner jeg meg som regel øverst på VIP-listen. So long, suckers!

Nå er det bare 15 dager igjen! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 09. desember 2009 klokken 9:09 i kategoriene: Julekalender,

LESERNE MENER:
8 kommentarer så langt

1. Stine
09.12.09

Nei, det har jeg aldri gjort. Hils sjæiken og si takk for kamelene.

2. Kristin
09.12.09

Og jeg antar at du aldri har blitt utsatt for uttrykket «forbannet ærlig»? ;-)

09.12.09

Å være 100% ærlig i alt en sier og gjør er umulig, de fleste kommer nok med en liten løgn i ny og ne, sånn er det bare ;-)

10.12.09

Sannheten er ingenting. Det er hvordan saken fremstår som teller!

5. Sindre
10.12.09

Kan du utdype den, Kim Jonni?

10.12.09

Takk for at du spør, Sindre!

Mennesker er ikke bare rasjonelle skapninger som lar seg overbevise av logikk og fornuft. Vi forholder oss ikke til hvordan ting faktisk er, men hvordan de fremstår. Sannheten har ingen sjanse mot viljen og frekkheten.

Det går ann å uttrydde sannheten ved å overdrive, spissformulere og forvrenge. Bli personlig, vær bøllete og grov. Da vil du få sannheten til å forsvinne.

Man kan nemlig ha objektivt rett, men allikevel kan det se ut som man tar feil. Det er flott at man har en sannhet eller et bevis, men den kan lett brukes en gang til slik at motparten oppfatter den annerledes, og på den måten forandres hele oppfatningen.

Hvorfor vil man forandre på sannheten? Det skyldes menneskets naturlige ondskap, hadde vi i bunn og grunn vært ærlige, ville sannheten kommet frem i hver eneste diskusjon. Vi ville ikke vært opptatt av om sannheten viste seg å understøtte den meningen eller påstanden man la frem, eller om den ødela motpartens argument.

Det som er sant, fremstår ofte som galt, og det som er galt, fremstår ofte som sant. Men det som er litt artig er at noen tviholder på påstanden som virker gal.

Jeg er sikker på at noen av dere har vært fullt og fast overbevist om at det du sier er sant, men at motpartens argument ser ut til å motbevise det. Hvis du forlater ditt standpunkt nå, ville du nok innsett at du hadde rett allikvel.

Når du har en påstand, er det viktig at du legger frem riktig bevis. Det argumentet som kunne ha blitt din redning, falt deg bare ikke inn med det samme.

Jeg vet at alle nordmenn ønsker å få gjennomslag for sin egen påstand, også når han selv synes den virker gal eller tvilsom. Til en viss grad er hver eneste nordmann rustet med de rette midler til dette, takket være sin egen sluhet og ondskap. Det lærer nordmannen seg ved daglig erfaring.

En nordmann klarer å eliminere sannheten ved å forsvare sine egne påstander og meninger. Det er mulig å opprettholde falske påstander og kamuflere deler av sannheten.

Slik som House sier så lyver alle mennesker! Ingen unntak!

7. Line
10.12.09

Jeg elsker at Kim Jonni refererer til House – elsker House! Det var ingen løgn – ingen overdrivelse heller. Han er den eneste mannen jeg har sett som virkelig kler å ha stokk og dårlig humør :P

Løgner er jobbig, men særs nødvendig av og til. Hvite selvsagt – ikke de store, stygge «nei det var ikke jeg som kjørte over barnet ditt», men de hyggelige «åh, så flott du var på håret – lilla er virkelig din farge!» ;-)

8. Sindre
10.12.09

Her er jeg uenig, Line! Det er ikke hyggelig å komplimentere noen for en flott hårsveis, farge eller klesstil etc, hvis du egentlig mener det motsatte. Du villeder jo vedkommende totalt hvis du holder på sånn. Prøv i stedet å gjøre som jeg gjør her på Glabladet – vær DØNN ærlig og tør å si det folk ikke nødvendigvis vil høre. Du blir ikke nødvendigvis like populær som løgnen ville gjort deg – på kort sikt, men et bedre og langt mer populært menneske på lang sikt! :)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere