Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Julekalender, ellevill konkurranse og verdifulle premier!

Skrevet av Sindre | 01. desember, 2009

La det bare være sagt: Glabladet hadde tatt pause, jeg jobber på spreng med andre prosjekter og jeg hadde ingen planer om å starte bloggingen igjen før nærmere midten av desember. Det nye designet som jeg har lovet er heller ikke på plass enda, så poenget mitt er at dette er et ekstremt spontant påfunn.

I dag våknet jeg nemlig opp med en følelse av at jeg MÅTTE lage en julekalender. I fjor var ikke dette aktuelt da jeg måtte bruke førjulstiden på å flytte fra en stygg by til en pen by. :)

Og i år hadde jeg opp til knærne med andre ting på gang, så tanken slo meg ikke… før i dag, 1. desember! Men nå er altså Glabladet endelig på banen med en julekalender samt konkurranse du ikke har sett maken til i hele galaksen kalt Melkeveien!

Julekalenderen

Julekalenderen vil ganske enkelt bestå av et innlegg med et sitat, visdomsord, tips eller råd i typisk Glabladet-ånd. Hver dag mot julaften kan du gå inn her og lese et nytt lite, inspirerende innlegg som forhåpentligvis vil gjøre dagen din lysere og bedre på et vis.

Jeg gjør det på denne måten for å ta en slags siste oppsummering av Glabladet som du kjenner det. Glabladet 2.0 vil nemlig se ganske annerledes ut, både designmessig og innholdsmessig. Den planlagte relanseringen utsettes dermed til slutten av måneden – eller kanskje vi sier 1. januar. Det passer jo sykt bra. :)

Okey, det var julekalenderen. Men hva går konkurransen ut på? Og ikke minst…

Hva kan man vinne?!

Vel, sponsorer… Leser dere dette? Dette er en UNIK mulighet for dere til å få økt oppmerksomhet rundt virksomheten. De sponsorer som måtte melde seg frivillig til å bidra med en premie til denne konkurransen vil nevnes i hvert innlegg i julekalenderen f.o.m. datoen de henvender seg. Så ta kontakt.

Men uansett har jeg en premie på lur. En premie til en verdi av flere tusen kroner! Det er på tide å introdusere deg for et av mine lenge planlagte prosjekter som jeg nå, så vidt, er i gang med!

Hvis du går med en blogger i magen, eller hvis du ønsker å ta den strevende bloggen din til det neste nivået, har jeg kanskje svaret på dine bønner! Jeg er i gang med en medlemskapsside som hjelper deg med alt fra hvordan du kommer i gang med blogging, til hvordan opprettholde en suksessfull blogg og tjene penger på den. Et program hvor jeg deler alt jeg har lært i løpet av mine snart to år som blogger.

Jeg har gått med denne idéen siden i mai. Jeg ser stadig rundt meg at nye bloggere starter opp, bare for å gi seg like fort. De lar seg inspirere av meg og andre som både lykkes med blogging og lever av blogging, bare for å innse at det var mye vanskeligere enn de trodde.

Programmet vil bestå av videoer og enkle forklaringer som alle kan forstå – ikke noe komplisert geek-snakk. Medlemskapspris vil være kr. 375,- pr. mnd. og innholdet er strukturert slik at det ikke varer lenger enn 6 måneder. Deretter vil man for alltid ha tilgang til alt sammen (inkl. oppdateringer).

Så her er dealen (så langt):

3 vinnere får gratis tilgang til denne siden, alle videoene og modulene.

Dessuten:

2 vinnere (av de som har en blogg eller nettside) får et gratis review av meg på 500-1000 ord – verdi kr. 1000,-! Jeg vil bl.a. komme med forslag til hvordan jeg tror du kan forbedre bloggen. Ikke bare kan dette hjelpe deg med å forbedre bloggen din – det gir deg økt eksponering også!

Konkurransen

Konkurransen er selvfølgelig tett knyttet opp mot julekalenderen. For å delta i «konkurransen» trenger du ganske enkelt bare å kommentere innleggene. Det er regelen for å delta. Den eneste måten jeg kan vite at du vil være med i konkurransen, er at du skriver kommentarer på Glabladet i desember. That’s it.

Det kommer til å bli så livlig her i desember at selv om du ikke skulle vinne, vil ikke dine anstrengelser nødvendigvis være forgjeves! Jeg har gjenopprettet en plugin på en gunstig plassering i sidemenyen som viser en liste over de 10 mest ivrige kommentatorene og som linker direkte tilbake til deres blogg (hvis den finnes). Så her skulle du få bra uttelling uansett!

Den overraskende vrien

Har du ikke en blogg kan du se bort fra denne vrien.

Det er en vri for de som allerede har en blogg: Hvis du vil delta i konkurransen og allerede har en blogg må den første «kommentaren» komme i form av en trackback fra din blogg. Hvis det hørtes vanskelig ut, fortvil ikke. Alt du trenger å gjøre er å skrive et innlegg på bloggen din hvor du forteller om denne konkurransen.

Ganske enkelt inkluder den følgende teksten:

Sindre fra www.Glabladet.no har startet en julekalender og en ellevill konkurranse hvor han gir bort premier til en verdi av tilsammen 8750 kroner!!! Bloggen hans inneholder bl.a. mange gode tips til å tjene penger på blogging og han har kommet opp med en konkurranse som tar hensyn til alle som deltar, selv om de ikke vinner!

HTML-versjon klar til å kopieres direkte inn:

Sindre fra www.Glabladet.no har startet en julekalender og en ellevill konkurranse hvor han gir bort premier til en verdi av tilsammen 8750 kroner!!! Bloggen hans inneholder bl.a. mange gode tips til å tjene penger på blogging og han har kommet opp med en konkurranse som tar hensyn til alle som deltar, selv om de ikke vinner!

Du kan selvsagt skrive hva du vil før og etter teksten ovenfor, men du må inkludere linkene og teksten akkurat som den er.

Slik limer du inn HTML-koden korrekt i bloggen din:

 1. Okey, kopier HTML-versjonen av teksten ovenfor.
 2. Gå til vinduet hvor du skriver ditt innlegg.
 3. Sørg for å bytte til HTML-visning før du limer inn koden. I blogg.no skal det være en knapp hvor det står «HTML av/på» like under tekstfeltet. Trykk på den én gang. I WordPress er HTML-knappen øverst til høyre i tekstfeltet. Noe lignende finnes trolig på de andre bloggplattformene.
 4. Hvis alle de fancye funksjonene forsvant fra vinduet og alt ser kjedeligere, gråere og kanskje mer rotete ut, har du valgt riktig visning. Kopier inn koden der du ønsker i teksten.
 5. Publiser.
 6. Gå til innlegget på selve bloggen og sjekk at linkene faktisk fungerer som de skal.

All right? Have fun, folks!

Andre vilkår:

 • Konkurransen starter 1. desember og varer til 24. desember. Vinnerne vil bli trukket kort tid etter.
 • Hvis/når flere sponsorer melder seg med flere premier vil det bli flere vinnere! Nye, egne blogginnlegg vil postes for hver nye sponsor og premie, så du er oppdatert.
 • For å kvalifisere for en av de 5 hovedpremiene må du ligge på topp 10-listen over «Månedens lesere» i høyre sidemeny.
 • Hvert julekalender-innlegg må ha minimum 15 kommentarer (innen konkurransens slutt) for at konkurransen skal være gyldig. Samtidig kan ikke kommentarene bare bestå av enkle fraser som «bra innlegg, helt enig». Du må skrive noe om hva som er bra eller hvorfor noe er bra. Ofte oppstår det små diskusjoner på naturlig vis og da går kommentarene av seg selv.
 • For deltagerne med blogg: Bloggen må være en ekte blogg, ikke noe som er lappet sammen kun for å delta i denne konkurransen. Har du flere blogger skriver du innlegget på den du bruker mest.
 • Jeg kan ikke nekte folk å kommentere eldre innlegg i denne perioden, så hvis du vil ta opp kampen med noen, er dette et alternativ.
 • Jeg forbeholder meg retten til å avvise spam og upassende/dårlige innlegg.
 • Vær oppmerksom på at det kan ta litt tid før dine kommentarer og trackbacks vises på Glabladet fordi alt må godkjennes manuelt før det publiseres. Dersom din trackback ikke ser ut til å ha kommet frem selv om andre kommentarer har blitt godkjent siden sist, kan du skrive en kommentar hvor du forteller at du har skrevet innlegget og linker tilbake til det manuelt.
 • EDIT 02.12.09: Siste frist for å delta i denne konkurransen er 12. desember, halvveis til julaften. Alle «nye» kommentatorer i desember som først poster 13. desember eller senere, vil ikke kunne delta i denne konkurransen. Dersom du er interessert i å bli med bør du begynne NÅ hvis du skal ha en fair sjans, både mot de andre og innen fristen.

Lykke til!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 01. desember 2009 klokken 12:16 i kategoriene: Blogging, Julekalender,

LESERNE MENER:
35 kommentarer så langt

1. Stine
01.12.09

Da var tracken backet. Hyggelig å «se» deg!

2. Ole
01.12.09

Du er en kreativ mann Sindre. Jeg har ingen adventskalender i år så da får Glabladet være adventskalenderen. Fint å se innlegg av deg igjen :)

01.12.09

Ok i`m in ;-)

4. Sindre
01.12.09

Supert alle sammen, velkommen skal dere være! Rart at ikke trackbackene deres dukker opp i kommentarfeltet her… Så kanskje det er best at alle bare skriver en kommentar manuelt. Bare husk å legg ved linken til innlegget i kommentaren. :)

6. Line
01.12.09

Jeg er med!

Dvs. jeg har forsøkt meg som trackback’er – ingen høye forventninger her nå! For sikkerhetsskyld slenger jeg med link – det enkle er tross alt ofte det beste ;-)

http://linepus.sprayblogg.no/1259674494_julekalender_hos_glab.html

[...] Hvis du har en blogg: Fortelle leserne dine om denne konkurransen, les instrukser her. Deretter må du fortsette å kommentere på julekalenderinnleggene for å holde deg blant månedens 10 flittigste kommentatorer. [...]

8. Kjetil
01.12.09

Jeg og vil være med! :)

Ganske interessant å se hvordan «alle» nettstedene kjører julekalendere nå i desember, og ikke minst hvilke premier de stiller med ^^.

Forresten flott å se noe fra deg igjen, Sindre. Gleder meg til Glabladet 2.0!

9. spill
01.12.09

Det here adventskalender, ikke julekalender.

Beklaer, men ser ut som hele norge i dag tror det heter julekalender..

01.12.09

Hmm, oppdaget plutselig Sindre att linkene i dine i html versjonen var feil. Jeg fjernet to hermetegn på hver link og da kom det seg ;-)

11. Sindre
01.12.09

Så vidt jeg kan se, Travellingman, så er linkene riktig? Sjekket også om noen av de andre sine linker fungerte, og Line sin gjorde, men Stine sin har det skjedd noe rart med som sannsynligvis har med blogspot å gjøre.

Kan du prøve å fikse det, Stine, hvis du leser dette? :)

01.12.09

Fjerna hermetegn på min side og da ble det riktig, kanskje Stine også må gjøre det?

13. Line
01.12.09

Jeg fjerna også hermetegn i mine linker – jeg liker ikke at ting åpner i samme vindu som bloggen min (spør meg ikke hvorfor, jeg blir shitirritert av å ha for mange vinduer selv – lenge leve dobbeltmoralen!) og fjerna hermetegnene på en intuisjon om at det ikke ville fungere (blogg.no krasjer jo aldri på småting mener jeg).

Kjenner jeg er både litt stolt og litt bekymra over eget tekniske hodet idag – ville ikke vært for sikker på at verden står til påske nå :P

14. Sindre
01.12.09

Sett på maken ja. Her ble det jo helt feil da jeg kopierte koden også. Hermetegnene ble noen merkelige svarte tegn. Så jeg har fjernet hermetegnene fra koden nå. Grunnen til at dette inntraff var nok fordi jeg slet med å finne ut hvordan man kunne vise html-linkene i teksten uten at det faktisk ble linker av dem, så jeg måtte ty til noen alternative løsninger. Men nå er teksten og kodene trygg å bruke og kan kopieres til din bloggpost.

STIIIIIIIIIINEEEEEEEEE??? Får du med deg dette? ;) Bare kopier koden på nytt og lim den over den gamle i bloggposten din… Så får vi håpe det funker!

Takk for advarslene, Travellingman og Line.

15. Yngvil
01.12.09

Jeg er med!

16. Sindre
01.12.09

Hei Yngvil! Velkommen til konkurransen! Jeg ser at det er noen feil i linkene hos deg også. Blant annet linker ikke posten din tilbake til dette innlegget. Kan du prøve å legge inn teksten en gang til? Hvis du opplever problemer med HTML-koden kan du jo kopiere den andre versjonen av teksten og så kan du bare sette inn linkene manuelt med riktig link til riktig tekst. Dette er viktig for å kvalifisere. :)

17. Vegard Wikeby
01.12.09

Har aldri satt meg inn i hva trackback er og hvordan den helt fungerer, så dette burde jeg kanskje lese meg opp på (men så driver jeg ikke blogg, ehm, enda ;) …)…

18. Sindre
01.12.09

Trackback er det man av og til får i kommentarfeltet istedenfor ekte kommentarer. Når noen skriver om deg på et annet nettsted og linker til en artikkel du har skrevet, får du av og til en trackback i kommentarfeltet, med et utdrag fra det som ble skrevet og link tilbake til kilden. :)

19. sarah
02.12.09

kan hende jeg gidder, vinner sjeldent anyways:P

20. Sindre
02.12.09

Kanskje det blir deg? ;) Alt du trenger å gjøre er å kommentere «lukene» i julekalenderen etterhvert. Du trenger ikke kommentere alle, men det er en fordel å kommentere nok til at du blir «lagt merke til».

21. sarah
02.12.09

da skal jeg gjøre det hver eneste dag, Sindre. OG skrive om det på min egen blogg:P

22. Sindre
02.12.09

Ja, da skulle det bli minimum 24 kommentarer på deg, og da ligger du godt an med tanke på topp 10-listen over månedens kommentarer. ;)

23. Sindre
02.12.09

Eh, Sarah, du fikk med deg delen om å lime inn den teksten på din egen blogg, right? Ellers kan du kommentere deg grønn og blå og garantert ikke vinne ;) Du MÅ nok reklamere for Glabladet på bloggen din… MOAHAHAHAHAHAHAHAHA!!

24. sarah
02.12.09

http://www.sarahandrea.blogg.no Ute nå.

25. Sindre
02.12.09

Ehm. Av og til, når solen står på linje med Jupiter, månen og kometen Hale-Bob og Jorden stiller seg på punktet nærmest Mars, altså ca. 1 gang hvert 100 Billioner år, hender det at selv den beste (dvs. meg… selvsagt) KAN gjøre feil. Du må… gå inn på innlegget mitt igjen og kopiere koden på nytt og lime inn på bloggen din på nytt. Det skjedde noen grusomme, vanvittige feil med linkene nemlig, som gjør at linkene ikke virker sånn som du har det nå. :(

Skulle det fortsatt ikke virke nå som jeg har ordnet koden regner jeg med du klarer å sette inn linkene på de riktige ordene selv? Er bare å se på eksempelet i innlegget mitt. :) Lykke til… I know you gonna need it.

26. Sindre
02.12.09

***VIKTIG MELDING***

Jeg oppdaterte innlegget for å legge inn en tidsfrist for deltagelse. Alle som vil delta må begynne å linke fra bloggen sin og/eller kommentere FØR 12. desember. Konkurransen for alle som kommer seg inn før den tid vil gå som normalt frem mot julaften.

Like etter julaften plukker jeg ut 5 tilfeldig valgte fra «Månedens lesere» – altså de som har kommentert mest. Sjansen for å bli en vinner er altså 50/50 for de som kommer seg inn på topp 10-listen. Blir det flere sponsorer med flere premier kan det fort bli vinnere utav alle på listen og selv de utenfor listen.

Hvis noen som leser dette kjenner noen som kanskje kunne passe til å sponse denne konkurransen med en premie av noe slag, hadde det vært fint om de kunne sendt en forespørsel til den potensielle sponsoren. Hvert julekalenderinnlegg vil tydelig merkes med «Sponset av (sponsor(er))» og arkivet til Glabladet vil trolig bestå i mange år. Med tanke på fremtidig vekst og stadig klatring i søkemotorer er dette en særdeles god deal for de fleste annonsører.

27. Sindre
02.12.09

***Hvordan lime inn koden korrekt***

1. Okey, kopier HTML-koden fra innlegget.
2. Gå til vinduet hvor du skriver ditt innlegg.
3. Sørg for å bytte til HTML-visning før du limer inn koden. I blogg.no skal det være en knapp hvor det står «HTML av/på» like under tekstfeltet. Trykk på den én gang. I WordPress er HTML-knappen øverst til høyre i tekstfeltet. Noe lignende finnes trolig på de andre bloggplattformene.
4. Hvis alle funksjonene forsvant fra vinduet og alt ser kjedeligere, gråere og kanskje mer rotete ut, har du valgt riktig visning. Kopier inn koden der du ønsker i teksten.
5. Publiser.
6. Gå til innlegget på selve bloggen og sjekk at linkene faktisk fungerer som de skal.

And 7. DONE! (Håper jeg…) :)

***Oppdaterte også selve innlegget med denne informasjonen.***

28. Stine
02.12.09

Hei – sjekka linkene i dag, og kom ikke frem, så jeg gjorde dem om selv . Ikke at jeg så hva som var feil, men da jeg hadde lagt dem inn på nytt, så funket de. Åsså kom jeg hit og så at det har vært full oppstandelse…
Men nå skal det være i orden, også hos meg :-)

29. Stine
03.12.09

Hei – jeg ligger langt bak med kommentarene her!

30. Sindre
03.12.09

Det gjør du ikke, Stine, akkurat nå ligger du som nr. 2 på «månedens lesere». Husk også at det er ikke nødvendigvis om å gjøre å kommentere mest, så lenge man holder seg på topp 10-listen. :)

[...] Allerede da jeg begynte å skrive informasjonsinnlegget om julekalenderen begynte jeg å tenke på om jeg “bare skulle la være…?” Jeg skjønte at det jeg bega meg ut på var ganske omfattende. [...]

[...] Dette var et spontant innfall jeg fikk 1. desember, så noe særlig planlegging og gjennomtenking utover det som ble presentert i det opprinnelige innlegget ble det ikke tid til. [...]

[...] Etter å ha avholdt tidenes enkleste konkurranse å delta i – alt du trengte å gjøre var å kommentere innleggene i desember og hvis du ble blant de 10 ivrigste kommentatorene var du med i trekningen av tilgang til min nye medlemskapsside – har jeg nå trukket en vinner! [...]

[...] Etterhvert følte jeg at jeg sjanglet rundt som en hodeløs Twitter-fugl i en verden full av muligheter, uten evne til å velge noen av dem til fordel for å desperat holde liv i en stadig synkende skute kalt Glabladet. Kaptein Sindre var ikke lenger skikket til å holde skuta oppe alene, og et skrik etter forandring begynte å åpenbare seg. Effektene av dette kan sees i “blogge-hver-dag-i-en-måned“-eksperimentet, “Glade Talenter“-konkurransen, helomvendingen fra nyetablert magasin tilbake til enmannsblogg igjen, bloggepausen og Julekalender-konkurransen. [...]

[...] Dette er min mest brukte strategi. Bortimot hvert eneste innlegg jeg skriver på Glabladet går under denne kategorien, fordi jeg hjelper andre å vokse, samtidig som jeg gjør det selv. For å skrive gode artikler, må jeg dypdykke inn i temaene og gjøre grundig research, både i meg selv og ved å bruke eksterne kilder. Noen konkrete eksempler finner man i Law of Attraction-kurset fra 2008, blogge daglig-eksperimentet, Glade Talenter-konkurransen, julekalenderen og kjøkkenutfordringen, for å nevne noe. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere