Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan automatisk oppdatere copyright-notisen på bloggen din

Skrevet av Sindre | 06. januar, 2010

Et nytt år står for tur og det er på tide å oppdatere copyright-notisen på bloggen din til 2010. Har du ikke gjort dette enda, bør du gjøre det nå. Hvis bloggen din ikke har en copyright-notis bør du legge det til umiddelbart. Selv om dette er en tilsynelatende liten detalj, er det slike «småting» som får bloggen din til å fremstå mer profesjonell.

For bloggere flest er det bare å logge inn på dashbordet i WordPress og redigere footer.php-filen under Redaktør/Editor. Der redigerer du området hvor det står «copyright 2009″ til «copyright 2010″. Ettersom dette bare trengs å gjøres en gang i året er det mange bloggere som glemmer å oppdatere denne copyright-notisen.

Hvordan oppdatere copyright-notisen automatisk

Logg inn på Redaktør/Editor (avhengig av hvorvidt du har WordPress på norsk eller engelsk) og åpne filen hvor copyright-informasjonen står. I de fleste tilfeller gjelder dette footer.php. Finn området med copyright-notisen og erstatt den med dette:

© Bloggnavn

I stedet for å manuelt taste inn «2010″ erstatter du årstallet med
, som automatisk henter inn årstallet fra server-kalenderen din. Dette vil bare fungere hvis serveren er satt til riktig år. Hvis ikke må du få hosten din til å justere datoen.

I mitt tilfelle foretrekker jeg å vise copyright-notisen fra det årstallet bloggen startet. Koden vil da se slik ut:

© 2008- www.Glabladet.no

Så i stedet for å skulle huske denne lille oppdateringen ved hvert årsskifte, vil bloggen din heretter gjøre det automatisk! Så sant klokken på serveren din går korrekt. :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 06. januar 2010 klokken 9:10 i kategoriene: Blogging, Generelt, Teknologi,

LESERNE MENER:
8 kommentarer så langt

1. Caper
06.01.10

ehm… det er jo beskyttet automatisk av norsk åndsverkslov, så å ha copyright på en norsk side er ikke nødvendig. Og jeg føler at det faktisk blir mindre profesjonelt av det.

2. Sindre
06.01.10

Det er ikke copyright-symbolet i seg selv denne artikkelen handler om – det kan man gjøre som man vil med. Men å ha det nåværende årstallet i «Åndsverkslov-notisen» eller «opphavsrettslig beskyttet»-notisen, gjør at bloggen fremstår langt mer profesjonell enn uten.

3. Roger
08.01.10

Caper: Så siden det er ulovlig å stjele i Norge (etter loven) så låser du ikke bilen når du parkerer i byen heller? ;)

Selvfølgelig er det OK å sette en «2001 – 2010 © Alle rettigheter er reservert Firmanavn» i footeren på sidene.

Blir absolutt MER profesjonelt av det da!

09.01.10

Smart sak dette, @Caper: hører liksom med med sånt.

5. Christian
12.01.10

Hei Sindre.

Dette var jammen et snedig lite tips som jeg skal ta med meg når jeg får min blogg opp og går. Ser jo at bloggen din inneholder enormt mange nyttige tips for bloggere og det setter jeg veldig stor pris på. WordPress virker som det tilbyr mange slike finurlige små detaljer og tricks som dette. Flott at noen har utviklet et sånt system for oss mindre kompetente. Vi får bare håpe at jeg klarer å sette meg inn i WordPress…

Mvh Christian

6. Kristine
02.05.10

SUPERT tips! Tusen takk!!!!

[...] Bloggen ble sist oppdatert i 2006… Prøv etter beste evne å hold bloggen din oppdatert så ofte som mulig. Det skaper lang mer tillit hos nye lesere å se en nylig oppdatert blogg enn en “spøkelsesblogg”. Jeg hater å komme til blogger og nettsider generelt i håp om å finne en løsning på noe, bare for å oppdage at årstallet på Åndsverkslov-notisen er 2006 og den siste “nyheten” handler om “syyyltynne Ipådd fra Æppel med hele 500MB lagringskapasitet” (som egentlig så ut som en murstein). PS. Slik får du WordPress til å automatisk oppdatere årstallet på bloggen din hvert år. [...]

8. J to the K
17.12.10

Kjempelekkert! Det her skal jeg huske å gjøre før nyttår (Y)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere