Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan lage en fanside for bloggen din på Facebook

Skrevet av Sindre | 09. januar, 2010

(Denne guiden kan også brukes hvis du vil opprette andre sider på Facebook enn nødvendigvis for en blogg – det er samme fremgangsmåte, bare andre detaljer som må fylles ut underveis.)

I tillegg til å være et nettsamfunn hvor man kan holde kontakten med sine nærmeste venner, tilbyr også Facebook en del muligheter for oss som vil markedsføre noe. Man kan annonsere, men det koster penger. En gratis mulighet jeg nylig benyttet meg av, var å lage en egen side for Glabladet på Facebook.

Jeg vet ikke enda hvor mye dette vil ha å si for besøkstall, trafikk osv, men det virker fornuftig for meg å benytte seg av de muligheter man har tilgjengelig, når man driver med sånne ting som jeg driver med. :)

Har man opprettet en side på Facebook kan man også benytte seg av en del nyttige funksjoner:

 • Du kan opprette en «beundrerboks» som du limer inn på bloggen/hjemmesiden din, som reklamerer for siden din på Facebook og som viser bilder av tilfeldig utvalgte tilhengere
 • Når du får 25 tilhengere kan du lage din egen URL som ser slik ut: http://www.facebook.com/dinblogg (ganske stilig, eller hva?)

Steg 1: Opprette siden

Så, vil du også ha en side på Facebook? Det er veldig enkelt! Slik gjør du:

 1. Logg inn på Facebook.
 2. Gå til http://www.facebook.com/pages/ og trykk på «Opprett en side»-knappen.
 3. Velg deretter «Merke, Produkt eller Organisasjon og velg «Nettsted» fra rullegardinmenyen.
 4. Skriv inn navnet på siden. (VIKTIG: Pass på at du velger et navn du er fornøyd med på langsiktig basis. DU KAN IKKE FORANDRE NAVNET SENERE!! Dette fikk jeg bittert erfare da jeg, naiv og uvitende, «gikk ut fra» at dette skulle gå an, så jeg skrev bare «Glabladet». I ettertid skulle jeg ønske jeg hadde skrevet «www.Glabladet.no» og dermed gjort utenforstående folk oppmerksomme på at Glabladet er en nettside. En liten detalj, men som kan ha mer å si enn man tror.)
 5. …og følg instruksene videre, som å laste opp et bilde, skrive litt info om siden din og begynne å invitere venner.

Pass på å ikke velge for mange venner på en gang når du skal sende forespørsler. På mitt første forsøk valgte jeg alle vennene mine (og man må klikke manuelt på hver enkelt, så det tok sin tid), men guess what: Ingen forespørsler ble sendt. På mitt neste forsøk valgte jeg derfor bare noen få av gangen (3-4 forbokstaver om gangen skulle gå greit), og da gikk det bra.

Forvent heller ikke at alle kommer til å bli tilhenger. Noen av de jeg var mest sikker på skulle bli tilhengere, sa nei, mens noen av de jeg var i tvil om, sa ja… Så belag deg på overraskelser…!

Steg 2: «Beundrerboks» (ikke døpt av meg)

«Beundrerboks» er faktisk Facebooks eget navn på det som på engelsk heter «Fanbox». Dette er boksen du limer inn på din egen blogg for å vise at du har en fanside med aktive tilhengere på Facebook.

Eksempel:

 1. Klikk her: http://www.facebook.com/facebook-widgets/fanbox.php
 2. Velg om du vil inkludere tilhengere og Facebook-logo i boksen din.
 3. Har du Blogger eller Typepad følger du knappene for disse. Har du WordPress trykker du på «Other».
 4. Markér koden og kopier den inn på ønsket plassering i themet ditt. (Kan være for avansert for nybegynnere, men henvend deg til et skikket forum e.l. for spesifikk hjelp.)
 5. Det kan også hende du vil «kundifisere» koden for å passe bedre inn på nettopp din nettside. Det gjorde jeg. Igjen bør du henvende deg til profesjonelle hvis du ikke vet hva du driver med.

Steg 3: Din egen URL

Du må vente til du har 25 tilhengere før du kan få din egen URL på Facebook. Du vil altså få en URL som ser slik ut: http://www.facebook.com/dinblogg. Om dette kan ha noe å si for søkemotorene vet jeg ikke, men mest sannsynlig har det det. Uansett så er det greit å «sikre» seg sitt eget navn her, før noen slemminger med skumle hensikter skulle gjøre det på din bekostning.

 1. Følg denne linken: http://www.facebook.com/username/
 2. Pass på å ikke bytte navn på profilen din, så klikk på «Velg brukernavn for your Pages» (du må jo bare elske Facebooks «norskelsk»)
 3. Igjen, pass på å skrive navnet nøyaktig som du ønsker det, fordi dette kan ikke endres senere.

Nå skulle du være godt rustet til å opprette din egen side på Facebook, og et steg videre på veien mot stjernene!

Og hvis du liker å få servert tips og guider som dette og vil hjelpe meg i mitt mål om å få 100 tilhengere innen slutten av januar hadde jeg satt stor pris på om du ble med i Glabladets fangruppe på Facebook! Takk for støtten! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 09. januar 2010 klokken 17:58 i kategoriene: Blogging, Business, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Produktivitet, Teknologi,

LESERNE MENER:
29 kommentarer så langt

1. Marita
09.01.10

Hmm, så smart – hvordan kom du på dette da? ;)

Steg 3 punkt 2 er forresten KJEMPEviktig, tunga rett i munnen! :)

2. Sindre
09.01.10

Jada, jada… *kremt* og MARITA skal ha æren for å ha pushet meg til å endelig gjøre det! Takk skal du ha, Marita! ;)

3. Marita
09.01.10

Ingen årsak :)

Jeg tror du klarer 100 i løpet av uka jeg da – spesielt om folk inviterer noen av vennene sine igjen. :)

Fanside kan være smart å ha – men, ikke forvent at det blir en helt annen verden for det….

Selv opprettet jeg for Handballmagasinet.no i september 2009 og i dag er det over 4200 fans der!

http://www.facebook.com/handballmagasinet

5. Sindre
09.01.10

@BKM: Det syns jeg virker som et imponerende tall, veldig bra! Selv om det ikke forandrer verden, vil jeg tro du trekker en god del trafikk fra fansiden når du har 4200 tilhengere?

Ikke noen sinnsyke tall akkurat! Søkemotorer er fremdeles en mye viktigere trafikkilde!

Men, det er klart det er en fordel å ha et møtested hvor en kan kommunisere hurtig med leserne.

10.01.10

Jeg har herved meldt meg inn!

1-2 dager til så har du 100 ;)

8. Sally
10.01.10

Hei!

Jeg har allerede en gruppe på facebook men nå ønsker jeg å få til en sånn : følg oss på facebook»-knapp.

Aner du hvordan man gjør dette?

9. Sindre
10.01.10

Hei Sally! :)

Jeg vet ikke om det finnes en spesifikk knapp for det, men du kan lage noe manuelt, noe tilsvarende som de knappene jeg har nederst i innleggene mine, f.eks. Det er egentlig bare å legge til et lite bilde av Facebook-f’en etterfulgt av en link med «Følg oss på Facebook», hvor du linker direkte inn til siden din.

Ellers gjør jo «beundrerboksen» nevnt i artikkelen her omtrent samme nytten, men spørs litt hvordan du vil ha det nøyaktig. Tenker du å ha en knapp i innleggene eller i sidemenyen f.eks?

10. Sindre
10.01.10

NYTT, HÅRREISENDE MÅL: 150 tilhengere innen februar! Foreslå siden for dine venner!

Ettersom det allerede nærmer seg 100 medlemmer og vi ikke er kommet lenger enn til 10. januar, ser det ut til at målet skal nås, så jeg setter listen enda litt høyere.

Bare ved å sette solide, målbare målsettinger kan man komme seg dit man vil! ;)

[...] Nylig skrev jeg om hvordan du kan lage en fanside for bloggen din på Facebook. Noen har allerede lagt merke til at jeg har fått en ekstra “tab” på siden min hvor det står “GRATIS BLOGGEKURS”. Trykker man på den, kommer man direkte til en spesiallaget side jeg har “lurt inn” på Facebook-siden, med nok et skjema hvor du kan registrere deg for å abonnere på nyhetsbrevet mitt og dermed motta et gratis bloggekurs. [...]

15.01.10

Siden «alle» andre har fansider måtte jeg lage meg en også :-)
http://www.facebook.com/pages/Videosidencom/249078423403?v=wall
Og så er jeg fan av Glabladet også ;-)

[...] Sindre som skriver www.Glabladet.no har tidligere skrevet to gode artikler om hvordan du oppretter en fanside på facebook, og også om hvordan du kan legge til egen “tab” på fansiden din. Tenkte derfor å fortsette litt der han slapp jeg da, og skrive litt om hvordan du kan markedsføre facebook fansiden din. [...]

14. Marita
23.01.10

Jeg tror jeg blir skrullete. Jeg har plassert fanboks-sak på smartetips.no, men ble nødt til å gjøre den mindre i bredden (200 px), og da vil den plutselig ikke vise nederste blå linja?

Ser at du har fått det til Sindre – korleis?

15. Sindre
23.01.10

Wow, JEG, smartere enn designerkodingsjenten herself?! :P Jeg bare prøvde meg frem og fant til slutt på den lure idéen av å sette inn height=»NOE» i koden, etter width… Og det funket. Prøv deg frem med det, du! :D

16. Marita
23.01.10

noe? none? Skal prøve meg frem. :) Og designerkodingsjenten my ass :p

17. Sindre
23.01.10

Akk, snakk om å ha det inn med teskje. :P Skriv inn et tall der det står «NOE»! Prøv med 500 og se om det hjelper da… ;)

18. Marita
23.01.10

Haha :D (I rest my case angående designerkodingsjente-beskrivelsen din) ;)

19. Marita
23.01.10

68 fant jeg ut var lur høyde – når jeg selv er medlem. For de som ikke er fan («bli tilhenger»-knappen trenger mere plass), 76 – så da ble det den.

Da ser det litt dumt ut for de som er tilhengere OG er pålogget Facebook, men det får heller være. Thankyou! :)

20. Marita
05.02.10

Jeg lurer på mere jeg.. Den lille utgaven av profilbildet på fanside, den som kommer opp i nyhetsstrømmen – den kan man jo beskjære. Jeg vet hvordan jeg gjør det på min personlige profil, men hvordan gjøre det på bildet på fansida?

Heisann!

Tusen takk for dette innlegget, det var veldig nyttig! Vi har en Facebookgruppe med ca 260 medlemmer, men ser helt klart fordelene med å ha en Fan-side i steden.

Det eneste jeg skulle ønske, var at jeg hadde lest dette innlegget før jeg opprettet Fan-siden. Jeg gjorde nemlig akkurat samme tabbe som deg da jeg navnga siden…. ;-)

22. Tommy
17.06.10

Alle disse guidene dine om blogging og Facebook setter jeg stor pris på. Lærer virkelig mye av å følge denne bloggen, tusen takk for strålende info.

23. Victoria
27.06.10

Tusen takk for denne =)

24. Torunn
04.08.10

Ha! Den feilen med navnet har jeg også gjort.. tontoliso istede for tontoliso.com… hmmfrr.. Må jeg liksom lage helt NY facebookside, eller har de funnet en ny fancy teknikk siden januar i år?;)

25. Lars
04.08.10

Er det ikke mulig å endre navnet på siden? Merkelig…

26. Torunn
04.08.10

Har faktisk ikke tenkt over det før smarte mr. Sindre skrev det her. Og nå kommer det til å plage meg, men ikke nok til at jeg sjekker det ut selv… En fin jobb til Sindre;)

27. Sindre
04.08.10

Jeg tror ikke de har funnet opp en ny fin teknikk siden januar, nei. ;) Det er dessverre fortsatt noe vi bare må leve med – hvis vi ikke vil lage en ny side, noe som fort begynner å bli uaktuelt når du begynner å få en 20,50,100,200++ stk. :)

08.10.10

Veldig nyttig denne lille guiden. Jeg brukte den selv da jeg satte opp flere grupper for Altaavisen og en for mariusbergmo.com, samt at jeg har gitt den videre til en del firma som jeg har anbefalt å benytte Facebook til markedsføring.

[...] Jeg har tidligere blogget om hvordan man lager en side på Facebook, men forvent at noen steg og detaljer kan være annerledes ettersom guiden ble skrevet i januar 2010. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker