Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan legge til Aweber på din Facebook-side

Skrevet av Sindre | 13. januar, 2010

Aweber er min leverandør av nyhetslisten her på bloggen. Når du melder deg på nyhetsbrevet mitt og skriver inn navn og epost og trykker «Send» er det Aweber som tar seg av automatikken i det hele. For å legge ut slike skjemaer, bruker jeg en HTML-kode som genereres for meg inne på min Aweber-konto.

Jeg skrev nylig om hvordan du kan lage en fanside for bloggen din på Facebook. Noen har allerede lagt merke til at jeg har fått en ekstra «tab» på siden min hvor det står «GRATIS BLOGGEKURS». Trykker man på den, kommer man direkte til en spesiallaget side som jeg har «lurt inn» på Facebook-siden, med nok et skjema hvor du kan registrere deg for å abonnere på nyhetsbrevet mitt og dermed motta et gratis bloggekurs.

Dette kan være en god måte å få nye registreringer og bygge mailinglisten din videre på. Hvis du har fulgt med når jeg har fortalt hvordan jeg tjener penger på blogging, vet du hvor viktig mailinglisten er. Jeg la til Aweber-registreringsskjemaet ved hjelp av applikasjonen Facebook Static FBML. Her er en screenshot av hvordan sign up-boksen på min Facebook-side ser ut:

Applikasjonen vil altså legge til en side på din Facebook-side som du kan legge inn HTML på. Så når du legger inn HTML-koden fra eksempelvis Aweber, vil sluttresultatet bli omtrent som du ser over. Her er en engelskspråklig video som forklarer prosessen steg for steg:

Hvis dette innlegget hjalp deg, bli medlem på min Facebook-side.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 13. januar 2010 klokken 18:34 i kategoriene: Blogging, Business, Internettmarkedsføring, Teknologi, Video,

LESERNE MENER:
25 kommentarer så langt

1. Asle Skarpengland
13.01.10

Ah! Kult! Nyttig! Og en smule nerdy.

2. Sindre
13.01.10

Jepp! Oppfyller alle 3 ønskene på en gang. ;)

3. Asle Skarpengland
13.01.10

… akkurat som et Kinderegg: Litt sjokolade. En liten leke. Og en gul ting som man kan smugle hasj i :)

4. Julie
13.01.10

jepp, purkens kinderegg ;-) siste sted de leter….

5. Ingar
13.01.10

Supert Sindre! Sparte meg for masse lesing på (u)nyttige sider dette :)

6. picxx
14.01.10

Takker for et flott innlegg Sindre :)

Vil derimot anbefale alle å se videoen du har liggende i bunn av posten først som sist. Der er det meget godt forklart hvordan man gjør dette.
Jeg ræste selvsagt bare over til applikasjonen, og skjønte egentlig ingenting av hva jeg skulle gjøre… tok meg da tid til å se ett par min. av videoen, og *poff*, «det ble lys», som en eller annen kjent tulling sa en gang i tiden.

7. Sindre
14.01.10

Ja, innlegget var lagt opp til at selve prosessen skulle forklares i videoen. ;)

8. picxx
14.01.10

Du er en knupp Sindre!

Da har jeg fått rota opp noe selv.
Sjekk:
http://www.facebook.com/pages/CrankBiz/272548160624

9. Sindre
14.01.10

Jeg vet – jeg er en engel! :twisted: Se der ja, der ser man hvor mye grafisk «penere» og fargerikt det kan se ut enn i mitt foreløpige tilfelle på bloggekurs-siden.

Bloggekurset blir snart en ebok, så da fikser jeg nok noe grafisk vakkert jeg også. :)

10. Synna89
14.01.10

Sv: Takk for kommentar. Flott å høre at du er enig :) !!

Smart å få en sånn liten tab hvor folk kan melde seg på nyhetsbrevet. Da får du sikkert mange flere som melder seg på :) !!

11. Sindre
14.01.10

@Synna: Takk i like måte! :)

Ja, det ser ut til at den allerede har gjort litt nytte for seg… Man kan jo også legge inn andre ting der hvis man ikke har nyhetsbrev enda… Så det er mange muligheter! ;)

[...] This post was mentioned on Twitter by Mats Holmvik, Sindre Låstad. Sindre Låstad said: Ny på Glabladet: Hvordan legge til Aweber på din Facebook-side http://bit.ly/6sn9XI [...]

[...] Sindre som skriver www.Glabladet.no har tidligere skrevet to gode artikler om hvordan du oppretter en fanside på facebook, og også om hvordan du kan legge til egen “tab” på fansiden din. Tenkte derfor å fortsette litt der han slapp jeg da, og skrive litt om hvordan du kan markedsføre facebook fansiden din. [...]

14. Heidi
19.05.10

Burde du ikke si at du tjener penger på å promotere aweber?

15. Sindre
19.05.10

@Heidi: Aweber anbefales fordi det er det eneste nyhetsbrevsystemet jeg har erfaring med. Jeg bruker det jo selv! Før jeg valgte Aweber var det Aweber som ble anbefalt av alle bloggere og markedsførere i det store utland også. Så jeg ser ingen betenkeligheter med å anbefale det, ettersom jeg selv bruker – OG er fornøyd med det – OM jeg så skulle tjent penger på å promotere det.

16. Heidi
21.05.10

Sorry, my mistake
Heidi

16.06.10

Tusen takk, Sindre. Som mange andre av dine tips er også dette gull verdt.

16.06.10

Du må svare på facebookmeldingene dine Sindre ;-) (ref. bildet)

19. Sindre
17.06.10

Jeg vet, Aksjebloggeren. ;) Glemte å fjerne det i Photoshop, som jeg gjorde på en annen screenshot av Facebook-profilen min på en relatert artikkel… Men det er vel ikke meningen at man skal kunne holde sånt skjult, tydeligvis. :P

Der ser du litt av effekten av å drive Glabladet – de aller fleste ubesvarte meldingene har vært Glabladet-relaterte forespørsler, forslag, samt noen som er satt «på vent» av meg selv, for å huske å svare ved en senere anledning. Det er ikke lett å få svart på alt innen «rimelig» tid. Prøver å prioritere viktige forespørsler samt generell businessdrift før jeg svarer «nei takk» til utallige linkbytteforespørsler, f.eks. ;)

Hvis noen trodde Facebook-innboksen min var ille, skulle de sett mail-innboksen(e)..!

20. Christian
19.07.10

Heisann sindre.

først av alt, utrolig bra blogg du har :) stå på!

Ser du bruker Aweber, den er bra, men dyr å bruke. Du må betale mer og mer for antall subscribers du får på din liste. Jeg vil derfor anbefale TrafficWave for dere. der betaler man 17.95 USD pr måned uansett hvor mange subscribers du har, de har også et fanastisk bra affiliate program man kan tjene bra med penger på. Les mer på TrafficWave.Net eller kontakt meg om du vil registrere under meg og bli med i et større Joint Venture Team som promoterer trafficwave sammen.

Mvh
Christian

21. Sindre
19.07.10

Tusen takk, Christian! Takk for tipset også, det er jo sant som du sier at Aweber vil koste litt mer når man får betydelig mange flere abonnenter. Men likevel, inntil videre vil jeg fortsette med Aweber, ettersom det er de som har blitt anbefalt av bortimot samtlige bloggere jeg leser i utlandet. Nylig byttet også Steve Pavlina til Aweber. Ser det er en del ‘guruer’ som bruker GetResponse (og noen andre), men foreløpig er jeg godt fornøyd med det jeg har. Men hatten av for affiliatesystemet til TrafficWave (som jeg forøvrig aldri har hørt om før nå). Med slike affiliateløsninger har man en reell sjans til å få en pangstart i markedet, etter som mange vil gå mann av huse for å promotere. Jeg planlegger forøvrig selv å tilby et sjenerøst affiliatesystem for tjenester jeg kommer til å tilby etterhvert. :)

21.07.10

Dette var det nærmeste jeg fant noe som handlet om Aweber. Det jeg lurer på er enkelt og greit hvordan du har greid å unngå å oppgi mailing address på mailene du sender ut via Aweber? Jeg fikk en mail der de snakket om såkalt CAN-SPAM. Erfaringer?

23. Sindre
21.07.10

Er ikke helt sikker på hva du mener? Kan du ikke se mailadressen min på mailene jeg sender ut via Aweber? Uansett, man må lage en egen «mailadresse» hos Aweber når man lager listen. Men man kan fortsatt se hvem den er sendt på vegne av, og da kommer min vanlige mailadresse her på Glabladet opp.

Hva er CAN-SPAM og hvorfor fikk du mail om det?

21.07.10

Please read this entire email before calling or emailing with
any questions.

To bring all of AWeber’s customer email into compliance with the
US Federal CAN-SPAM Act, all outgoing emails must include a
physical postal mail contact address. The address that you
currently have misconfigured is:

—- Misconfigured CAN-SPAM Address —-
********************************, Norge
—————————————-

The address above has been reset to the billing address on file
for your account in order to keep it in compliance with US
Federal law requiring a valid address. The new address set in
the list is:

—- New CAN-SPAM Address —-
*****************, ************, XXXX ************, Norge
——————————

If the address above is okay, then no further changes need to be
made, your list is CAN-SPAM compliant.

Jeg er vel ikke interessert i å ha adressen min på hver mail jeg sender ut :S

25. Sindre
22.07.10

Åja, jeg trodde du mente mailadresse. Ja, man må oppgi en fysisk adresse som står i slutten av hver mail. Den kan ingen unngå. Det burde ikke være noen big deal med mindre du har hemmelig adresse og er paranoid over at noen skal «finne ut hvor du bor». :) En mulighet er jo å opprette en postboks, hvis alt annet er utelukket…

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere