Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Mitt fokus i 2010 (business, blogging og personlig)

Skrevet av Sindre | 12. januar, 2010

Da jeg hoppet ut i «hvordan tjene penger på blogging»-verdenen for to år siden, visste jeg ikke hva jeg gikk til. Jeg satte min lit til de eksemplene jeg visste om fra utlandet om at det var fullt mulig å tjene penger på blogging, og ved å levere en spesiell type innhold på en annerledes designet blogg enn vanlige blogger, ble Glabladet fort lagt merke til, og allerede i min 5. aktive måned klarte jeg å tjene 10.000 kroner kun via bloggen.

Men det jeg ikke visste var at jeg allerede hadde nådd et tak som ville være vanskelig å komme over med min daværende fremgangsmåte. Jeg har pr. dags dato aldri tjent over 10.000 kroner på en måned via blogging. Trekk fra skatt og MVA og enhver skjønner at det ikke er mye man sitter igjen med til syvende og sist.

Dette i seg selv gjorde at ting begynte å skurre for meg. Selv om den såkalte «dot .no-livsstilen» medførte en rekke fordeler som å være sin egen sjef, jobbe hjemmefra, etc., begynte det etterhvert å føles litt feil å skulle fremstå som et eksempel på noen som hadde lyktes (økonomisk) med blogging, når jeg i realiteten stadig måtte streve for å holde den relativt beskjedne inntekten oppe. Det er én ting å tjene penger på internett, noe jeg definitivt gjør, men en helt annen ting å tjene nok til å leve godt av det. Ettersom jeg har et sterkt ønske og behov for å flytte ut hjemmefra igjen, for å konsentrere meg 100% om det jeg virkelig vil drive med; skape verdier og inspirasjon for andre via internett, måtte jeg bare innse at min fremgangsmåte ikke så ut til å ta meg til det neste nivået.

Personlig gikk jeg på en stor smell da jeg måtte flytte hjem igjen i slutten av 2008. Selv om jeg prøvde mitt beste, og ofte lyktes overraskende godt (når jeg ser i arkivet), føltes det innvendig som at det bare ble vanskeligere og vanskeligere for meg å kunne bidra på best mulig måte med inspirerende innhold når jeg ikke selv hadde det så bra som jeg skulle ønske. Mitt liv i begynnelsen av 2008 og mitt liv i slutten av 2008 var som natt og dag… Eller kanskje dag og natt.

Etterhvert følte jeg at jeg sjanglet rundt som en hodeløs Twitter-fugl i en verden full av muligheter, uten evne til å velge noen av dem til fordel for å desperat holde liv i en stadig synkende skute kalt Glabladet. Kaptein Sindre var ikke lenger skikket til å holde skuta oppe alene, og et skrik etter forandring begynte å åpenbare seg. Effektene av dette kan sees i «blogge-hver-dag-i-en-måned«-eksperimentet, «Glade Talenter«-konkurransen, helomvendingen fra nyetablert magasin tilbake til enmannsblogg igjen, bloggepausen og Julekalender-konkurransen.

Disse tingene ble alle sett på som eksperimenter, men i motsetning til f.eks. mine 2008-eksperimenter; «Stå opp kl. 6 hver dag + begynne å trene» og «Polyfasisk søvn«, som alle var dedikert til min egen personlige utvikling, var 2009-eksperimentene kun relatert til blogging. Jeg hadde et behov for å finne meg selv i bloggverdenen, fordi jeg bare ikke kunne fortsette 100% på samme måte som jeg begynte, etter at jeg flyttet hjem til Bergen igjen.

Alle eksperimentene var artige å gjennomføre og bragte mye verdi både for meg selv og leserne – så jeg angrer dem ikke. Jeg har lært utrolig mye om meg selv. Og på en måte kan man si at hele 2009 var en oppladning til 2010: Nå trapper jeg ned bloggingen i den forstand at innlegg trolig vil komme litt sjeldnere, men være bedre når de først kommer. Min hovedinntektskilde skal ikke lenger bare være blogging. Da det er fullt mulig å leve av en blogg i Norge, er det vanskelig med Glabladets fremgangsmåte med fokus på innsiktsfulle, positive og inspirerende selvhjelpsartikler, som for en relativt sta og staut (har jeg erfart) norsk befolkning fort kan oppfattes mest som woo woo «ikke ta helt seriøst»-stoff – dessverre. Jeg utelukker ikke at dette kan ha med måten jeg skriver på å gjøre. Fanbasen jeg har er heldigvis sterk, men det er vanskelig å nå ut til de store massene.

Så med denne introduksjonen (på steroider), her er mine hovedfokus i år 2010:

Forbedre og utvide «businessen» min for å VIRKELIG tjene penger på nettet

Businessmessig, med tanke på å faktisk tjene en relativt god og noenlunde stabil inntekt på nettet, kommer jeg til å ha et solid fokus på å sette opp en rekke «systemer» og «modeller» som forhåpentligvis kan bidra til å oppnå mine økonomiske mål. Tidligere har jeg ikke vært den som starter opp ting i hytt og pine, men det skal jeg faktisk bli flinkere til. Jo mer man prøver, jo større er sjansen for å endelig få «jackpot». Hvis jeg ser på hver lille nye ting jeg starter som en aldri så liten «business», blir det bare om å gjøre å finne den businessen som oppfølger de nedenforstående kravene best mulig, og videreutvikle derfra:

 1. Være gøy å holde på med
 2. Bidrar med noe meningsfylt av verdi
 3. Tjener meg penger nok til å ha den som hovedfokus

Det fine med internettbusinesser, er at selv om du starter forskjellige prosjekter, kan du faktisk kombinere flere av dem hvis du vil, så selv om jeg finner en «hovedbusiness» kommer jeg ikke nødvendigvis til å legge ned Glabladet f.eks. Kanskje blir Glabladet også hovedbusinessen til syvende og sist. Bare her på Glabladet har jeg jo flere individuelle små «businesser», utenom bare det å skrive blogginnlegg og tjene penger på annonsørene.

Noen av mine planlagte prosjekter i 2010:

 • Å starte en «slags» finn.no-aktig side (dette har jeg allerede begynt på)
 • Å starte et bloggnettverk
 • Lage en medlemskapsside dedikert til bloggere (denne var også premien til vinneren av Julekalenderkonkurransen)
 • Starte egne, små nettsider dedikert til å promotere et enkelt produkt, samt prøve litt AdWords-annonsering og muligens Facebook Advertising i den forbindelse
 • Og litt til…

Men businessmålene mine går ikke bare ut på å starte opp nye ting. Vel så viktig kommer det til å være å forbedre det jeg allerede har:

 • Nyhetsbrevet mitt skal legges om. Mål: Å skape Norges BESTE nyhetsbrev – uansett hvilket tema det gjelder ;)
 • Bloggekurset (en del av nyhetsbrevet) skal gjøres om til en e-bok
 • Tjenestene jeg tilbyr i form av å installere WordPress ++ kommer til å bli enda bedre og kommer i 3 forskjellige pakker (informerende post om dette snart!!)
 • Jeg vil «la meg kjøpe» i mindre grad når det gjelder produktomtaler – etter at bortimot en samlet leserskare mislikte min omtale av CCP :D
 • Og garantert mye mer…

Mitt «personlig»-fokus…

Bloggen kommer til å bli enda mer personlig enn før. Den har til en viss grad alltid vært personlig, men jeg tenker mer spesifikt på å la leserne bli enda bedre kjent med meg i form av historiefortelling, personlige anekdoter osv. Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig dette er for alle seriøse bloggere. De fleste bloggere gidder knapt lage en egen «Om«-side engang, og om de så lager den, får vi neppe stifte noe særlig bekjentskap med eieren. Navn, bilde og personlige historier uteblir ofte til fordel for en vag beskrivelse av nettstedet. Jeg lover deg: Who cares??!?

Dessverre blir de fleste nye pengebloggere for opptatt av tanken på å tjene penger at de glemmer at de har med mennesker å gjøre på den andre siden. Hvis du demonstrerer din menneskelighet vil flere personer begynne å like deg som en person, og dette er trolig det beste utgangspunktet du kan ha når det gjelder å selge noe. Hvis du leser bloggen min og abonnerer på nyhetsbrevet mitt vet du at jeg ikke er den som prøver å selge deg alt jeg kommer over i håp om en rask provisjon. Dessverre er dette dog tilfellet for mange som hopper inn i dette «gamet», og når de ikke engang har noen emosjonell forbindelse med leseren, er det ikke rart disse bloggerne går dunken først, og taper like fort som de startet.

I 2010 kommer du til å motta flere eposter fra meg via nyhetsbrevet som består kun av kvalitetsopplæring og tips. Det føles alltid best å sende ut eposter som er skrevet av meg 100% for å hjelpe noen (eller som sender deg videre til innhold som eksisterer kun for å hjelpe), uten å be om noe annet enn din oppmerksomhet. Så bak kulissene kommer jeg til å «rigge» autoresponderne på nytt og skrive mange nye eposter, for å bedre reflektere mitt nye fokus. Når alt dette er på plass vil jeg ha en enda bedre maskin som går på automatikk, så jeg kan bruke tiden min på nye prosjekter. («Autorespondere» er automatiske oppfølgingseposter ved å bruke et system som Aweber).

Så – for å oppsummere «business»:

 • Nye prosjekter
 • Forbedrede tilbud
 • Mer personlighet
 • Mer automatikk

Og dette skjer med bloggen:

 • Bloggen kommer til å være samlingsstedet for kvalitetsinnhold, tips og inspirerende innlegg skrevet ut fra mine erfaringer med prosjektene underveis
 • Innlegg vil trolig postes noe sjeldnere, men til gjengjeld være bedre når de kommer
 • Det kommer fortsatt til å postes vanlige selvutviklingsartikler som før – positiv tankegang er viktig for enhver gründer
 • Samtidig vil mitt bloggfokus flyttes mer over til blogging (tips) og internettmarkedsføring enn før
 • Det vil bli flere intervjuer enn før, av personer som de fleste av oss kan lære noe av
 • …og generelt vil Glabladet fortsette å være en inspirerende, alternativ blogg, som før, bare med litt forandringer i selve fokuset

Jeg har ikke skrevet så mye om konkrete målsettinger i dette innlegget. Litt usikker på om jeg skal dele de offentlig eller holde de litt for meg selv. Å dele de offentlig er mer i tråd med mitt nye fokus på å være «personlig», men jeg har erfart at mange av mine tidligere mål har mistet litt av gløden og gnisten når jeg har fortalt om dem til andre, og dermed fått målene «filtrert» gjennom en annen persons «filtreringssystem», som i verste fall kan være fylt med langt mer skepsis og energitappende spådommer enn de ville vært i mitt eget syke, mentalt ustabile, crazy, opp-i-skyene, woo woo-sinn. Så jeg lurer på om ikke enkelte av målsettingene sitter tryggest her, enn så lenge.

Det var tross alt sånn Glabladet ble til. :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 12. januar 2010 klokken 16:36 i kategoriene: Blogging, Business, Generelt, Jobb & Karriere, Penger, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
21 kommentarer så langt

1. Roger
12.01.10

Nytt år, ny Sindre :)

Godt å høre, stå på – gleder meg allerede til å lese posten du skriver den 31.12.10 :)

Merk dette: Jeg forventer at den inneholder en oppsummering av hvordan måloppnåelsen ble ;)

2. Håkon
12.01.10

Dette tror jeg kommer til å utvikle seg i en positiv retning. Virker som du har driven, og innsikten som skal til for å lykkes på den måten du ønsker. Masse lykke til, gleder meg til å følge med videre!

3. Sindre
12.01.10

Jeg har, for å si det litt vagt, satt meg som mål at 2010 skal bli året for meg, så vi får se den 31.12.10 på hvordan det gikk. :)

Takk for hyggelige tilbakemeldinger!

4. Marita
13.01.10

Veldig bra! Jeg tror at det alltid er en lur ide, når ting ikke fungerer optimalt, å gjøre ting litt annerledes. Kanskje er det ikke så mye som skal endres for å komme dit du vil? Trenger ikke kjøpe ny skute og seile mot øst istedetfor vest, skuta trenger kanskje bare en liten endring i kurs.

Kjempespennende Sindre, jeg gleder meg til å følge deg i 2010! Woo eller ikke woo ;)

5. Sindre
13.01.10

Der sa du det godt, Marita! Det er akkurat sånn jeg tenker og derfor ikke bare gir opp Glabladet med en gang ikke alt går etter planen. Jeg har bygget opp utrolig mye her, og hvis jeg går delvis i motvind i blant, er det bare å fortsette å forandre kurs helt til jeg er i 100% medvind. Og med det mener jeg ikke å bli elsket av alle, men å drive en business som skaper verdi for alle involverte og virkelig går på skinner!

Tipper forøvrig det blir en god blandingswoo! ;)

6. Mats
13.01.10

Vis du vil lage et bloggnettverk så kan wordpress mu være noe å se på, bare et tips ;) . Men vis du mer tenker på å sette sammen eksisterende blogger er det nok andre måter å gjøre det på.

Du skal uansett ha lykke til i år 2010.

7. Sindre
13.01.10

Det er WordPress MU jeg har hatt i tankene, ja. Kan ikke tenke meg å jobbe med noe annet enn WordPress egentlig – det er jo et genialt CMS.

Lykke til i år 2010 du også, Mats!

8. picxx
13.01.10

Fint å se at du satser Sindre :)
Ikke farlig å plante eggene i litt forskjellige kurver.
Ble litt sånn *åja…* når jeg leste om hva du skulle starte med, for det var veldig forutsigbare saker. Ang. bloggnettverk poppet de jo opp på «hver odde» på norsk i 2009, og foruten blogsoft er det neppe andre som tjener annet enn lommepenger på dette. Finn.no/rubrikk/auksjon/whatever finnes det vel også en god del av , og foruten rubrikksamarbeidet til itpro og finn er det vel nesten ikke sider som blir indeksert av søkemotorer engang.

Selv har jeg satt igang noe med wordpress mu (som nå heter ms – multi site), men det har ikke noe med blogging å gjøre, og det er også et skrikende marked etter dette i norge.
Ellers kan du smake litt på intencive sites…GPT sites. Finnes et par gode i norge, men ingen som egentlig har tatt av noe skikkelig, og de konverterer som om medlemmene skulle stått i brann.
TD fremmer jo slike rabattkode sider nå så det smeller etter, men det er vel i bunn og grunn ikke så veldig mye annet enn en katalog, dog med rabatter, men dog bare en katalog :)

Ønsker deg lykke til i 2010, og gleder megogså til posten den 31.12.2010 :D

9. Sindre
13.01.10

Cluet når det gjelder bloggnettverk og rubrikksider, siden det finnes store aktører på markedet allerede, er jo å gjøre det med en liten vri. Jeg har ikke tenkt å bare kopiere noe som finnes fra før og «se hva som skjer».

Takk for tipsene forøvrig, har også vært inne på tanken om rabattkode-sider med TD.

10. Thomas
13.01.10

Hvordan skal vi overleve uten KUDOS a Sindre?

Jeg tror man bør gå Vertikalt, altså lage mere generelt stoff som treffer de store massene. Gjerne sjekke lister ala mest søkt på osv…

Sjekk også denne :http://www.timepoint.no/2009/12/kudos-no-legges-ned/

11. Sindre
13.01.10

@Thomas: Hør nå! (For å dra en Eyvind Hellstrøm): Du får IKKE lov av meg til å gjøre deg avhengig av slike juks…eeeh, stemme-sider som Kudos og annet tull. Ja, slike sider kan generere litt ekstra trafikk, men skriver man virkelig en god blogg, kommer leserne til å komme etterhvert, og i mange tilfeller BLI der. Jeg er utrolig glad for at Kudos er nedlagt.

Sjekk mine kommentarer i kommentarfeltet til dette innlegget for å lese mer om hvorfor jeg mener at nedleggelsen av Kudos var «like greit».

12. Preben
13.01.10

Lykke til i 2010 Sindre!

Her er noen kommentarer og tips fra meg ang. innlegget ditt:

1. Som du sier er det mye å hente på internett. I likhet med @Marita her, er trikset ofte å Teste, Tracke og Tweake.
Dessuten, hvis bloggkatalogen din er bra og slår ann, har den MASSE potensiale.

Ikke fordi det ikke finnes bloggkataloger, men hvis du klarer å gjøre den så god og unik, og få ballen til å rulle, vil den spre seg viralt. Bloggerne følger jo med på hverandre, og om noen blogger om en ting de andre liker, er sjansen stor for at de gjør det samme, og store blogger har jo mange lesere også…

2. Du skriver at noe av businessen din i 2010 inkluderer

«Starte egne, små nettsider dedikert til å promotere et enkelt produkt, samt prøve litt AdWords-annonsering og muligens Facebook Advertising i den forbindelse»

– her gjelder de 3 T’ene mye mer enn før, og «prøve litt adwords og muligens facebook» kommer definitivt ikke til å funke. – tro meg, jeg har prøvd.

Hvis du ikke har vært så mye borti adwords eller facebook før, bør du virkelig lese deg kraftig opp før du gjør noe som helst. Skaff deg en $50 annonsekupong hos facebook, og noe liknende hos adwords. (Tror du får en facebook kupong hvis du signer opp hos Azoogle cpa nettverket)

Dessuten kommer ikke «litt prøving» til å gå noen vei heller, og du må belage deg på en del tap,testing,tracking,og tweaking før det blir antydninger til lønnsomt.

Tror nok det både er lettere, mindre stressende, og mer lønnsomt (ihvertfall på kort sikt), å sette opp SEO optimiserte nettsider bygget på god keyword research.
Eller evt. å finne en god, enkel formel du kan outsource til en VA (Virtual assistant) helttid for $160/uke.

En ting til, hvis du først skal begi deg ut på ppc, er å bruke billigere annonseringsplattformer, som f.eks. Bing. (Som undersøkelser også viser at brukerne er mer responsive ovenfor reklame)

Dessuten går det en smule saktere, og er stort sett billigere.

Uansett, lykke til! Er bare å spørre hvis du lurer på noe.
– Preben

13. Sindre
13.01.10

Yo Preben! Hyggelig å høre fra deg igjen! :)

Setter pris på tipsene dine her, men jeg tror du hang deg litt mye opp i min bevisste vage formulering av hva jeg skal drive med når det gjelder PPC samt Adwords og Facebook. Jeg gikk ikke i detaljer på alle tingene i dette innlegget, da det allerede var ganske langt. Jeg har prøvd dette før ja, riktignok ikke med så mye hell, men jeg har jo mottatt så mange tips fra alle de uendelige mailinglistene jeg står og har stått på, samt bloggene til mange av de, at jeg selvfølgelig vet litt hva jeg driver med før jeg går i gang med noe sånt.

De sidene blir sannsynligvis mest for moro skyld, for å eksperimentere litt på si, jeg kommer neppe til å legge så mye energi i det som jeg skal i de andre prosjektene, som ærlig talt inspirerer meg mer. Men vi får se hvordan det går! :)

14. Preben
13.01.10

Hehe, bare deler mine erfaringer med PPC, ettersom jeg hadde akkurat den «La oss bare prøve oss litt på adwords. Alle sier det er så fint…»-holdningen, og feilet brutalt.

Mulig det også kan være kult å begynne med PPC+CPA hvis du er god til å lage «landingssider».

Uansett, jeg ligger på $5-10 dagen 100% passivt for noen sider jeg lagde på et par dager i september i fjor, og tenker å scale ut og ansette en VA på nytt.

Skulle egentlig bare se om det ville lønne seg i lengden, og det har jeg fått bekreftet. Man får jo en heltids VA (8 t*6 dager i uka) for ~$25 pr. dag, så det lønner seg fort.

Har forsåvidt en del andre ting å holde på med om dagen, men når jeg kommer i gang vil det nok ikke ta lange tiden før det merkes på økonomien.

Husk på at en VA også kan gjøre mye annet for nisjesidene dine. (Backlinks,rss submission, osv.)

For ikke å snakke om følelsen av å våkne opp hver dag til en mail som starter med «Dear Sir *Ditt navn*
Today I have completed x,x,and x. Is it okay?» osv… – Det er NESTEN verdt prisen i seg selv ;o)

– Preben

P.S. Hvis noen synes det er uetisk med VA, fyr løs! Det er en morsom og engasjerende diskusjon jeg aldri har tapt =)

15. Sindre
13.01.10

Dette her er inspirerende i seg selv, Preben! Kanskje jeg tar kontakt med deg når jeg begynner med disse sidene for fullt! :)

V.A. for de som ikke vet det, da mener du Virtual Assistant, ikke sant?

16. J355
13.01.10

Godt nytt år, Sindre!

Det er på tide å få av seg nisselua nå.

Lykke til med spennende planer!

17. Sindre
13.01.10

@J355: Takk for det og godt nyttår! Enig ang. nisselue – fikses i løpet av natten. ;)

18. Marita
13.01.10

Preben, hm, VA vil jeg høre mere om :)

Hvorfor mener noen det er uetisk? Fordi de ikke tjener så mye? (Regner med at disse du snakker om jobber fra Asia?) Har du ekspempler på hva din VA har gjort? Går det på tekniske ting, innholdsmessig, design..? :)

19. Henrik
17.01.10

Hvis du virkelig er så ambisiøs som du fremstår, hvorfor ikke satse større? Norge er jo et ekstremt lite marked. Hva med å lage en tilsvarende blogg på engelsk? Da åpnes jo en helt nytt marked, en helt ny verden for deg. Jeg skjønner at det gjerne ikke er like lett å utrykke seg så fritt på engelsk, men dette kan jo læres og forbedres.

Ellers må jeg bare si at jeg liker siden din og spesielt bloggerkurset hvor jeg nå er i gang med å lage min egen (nisje)blogg. Jeg er nok ikke ute etter å tjene penger på den, men det er godt å endelig være i gang. Jeg vil nok bygge opp litt innhold før jeg begynner å markedsføre den.

Lykke til videre

Hilsen en medBergenser

20. Sindre
17.01.10

Hei Henrik! Ja, jeg må nok være ambisiøs når jeg driver med «dette». ;)

Du er ikke den første som foreslår at jeg skal starte en blogg på engelsk, og det er ikke et dumt forslag, men det er flere grunner til at jeg har holdt meg på norsk med blogging til nå (og kommer til å fortsette med det) innen akkurat denne nisjen. Bl.a. kan det nevnes at det engelske markedet allerede er overfylt av den typen artikler jeg skriver, mens i Norge er dette litt sjeldnere.

Men jeg kommer garantert til å prøve meg på noe «internasjonalt» en gang i tiden, jeg tror bare det heller mer i retning av et produkt eller en tjeneste enn akkurat en blogg, selv om en blogg kan være en del av det. Jeg er veldig hekta på idéen om å kunne tilby noe, relativt billig OG nyttig til et stort antall mennesker, gjerne i form av gjentagende månedlig inntekt. Man trenger ikke engang finne opp hjulet på nytt for å klare det, men det gjelder likevel å ha noe litt lurt og unikt… Det viktigste for meg vil jo være at det er noe som virkelig hjelper de kundene jeg ville fått, så jeg jobber fortsatt med saken for å finne ut nøyaktig hva jeg skal satse på…

Uansett, takk for skryt og lykke til med bloggingen din! Heia Brann! ;)

[...] Jeg har hatt flere lange, tøffe runder med meg selv for å få klarhet i hva jeg egentlig vil. Og som jeg sa tidligere i år, ønsker jeg faktisk å trappe litt ned på bloggingen til fordel for andre nettrelaterte prosjekter. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere