Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Glabladet 2 år – Tusen takk alle sammen!

Skrevet av Sindre | 01. februar, 2010

I dag blir Glabladet to år! På denne datoen for to år siden skrev jeg mitt første innlegg. Og for ett år siden skrev jeg om mine mål for hvordan jeg skulle jobbe med Glabladet det neste året. Jeg ønsket å oppnå en bedre balanse mellom jobb og fritid. Det første året gikk det nemlig i ett eneste kjør med blogging og et ikke-eksisterende sosialliv. Dette har definitivt forandret seg til det bedre for år 2!

En av de store fordelene med å flytte hjem igjen til Bergen var å møte gamle venner og bekjente igjen. Det var utrolig sunt og godt å komme seg mer ut igjen – men til en viss grad har bloggen måttet lide litt som følge av hele min nye livssituasjon. Jeg har hatt flere lange, tøffe runder med meg selv for å få klarhet i hva jeg egentlig vil. Og som jeg sa tidligere i år, ønsker jeg faktisk å trappe litt ned på bloggingen til fordel for andre nettrelaterte prosjekter.

Det jeg har funnet ut er at blogging på dette nivået kan være utrolig krevende. Når inntekten avhenger av det hele skal det lite til, av ting som kan skje ellers i livet, før ting kan gå skeis, og det kan være vanskelig å komme på rett spor igjen. Jeg startet Glabladet i en periode av mitt liv hvor jeg var utrolig inspirert, så lyst på livet og leste vanvittig mye om selvutvikling… Jeg leser ikke så mye lenger, inspirasjonen kommer sjeldnere og livet mitt er er langt ifra på topp for tiden – selv om jeg ikke klager av den grunn.

Tross alt har januar vært en av mine mest innbringende måneder på lenge, selv om det er en av de månedene med minst nye innlegg noensinne. Automatikken og den passive inntekten føles fortsatt helt fantastisk. Men jeg kan ikke skrive virkelig godt innhold med mindre jeg er i «virkelig godt humør» og omringes av støttende omgivelser.

For nøyaktig et år siden hadde jeg skrevet 240 artikler. I dag skriver jeg Glabladets 408. innlegg. Jeg skulle gjerne sett at de to siste sifrene var byttet om og at det sto «480″, altså dobbelt så mye. Men man må både ta og gi her i livet og noe måtte ofres hvis jeg i det hele tatt skulle «få meg et liv».

Jeg er mye «stuck» i mitt eget hode for tiden, kanskje litt for mye. Jeg har perioder hvor jeg er utrolig inspirert av én idé, for så å plutselig miste gnisten og få mer lyst til noe annet. Det går mer tid på tenking og filosofering over hva jeg skal gjøre, enn å faktisk få noe gjort. Ofte kan det skje pga. omstendigheter utenfor min kontroll, som f.eks. at det tar akkurat litt for lang tid å registrere en ny nettside, og dermed overtar noe annet oppmerksomheten min… Jeg har vært tålmodig hele livet men kanskje jeg er litt lei?

Noen ganger føles det bare ikke som at noe skal funke. Andre ganger har jeg full tro på meg selv igjen, og føler at alt jeg ønsker meg er «rett rundt hjørnet» – det avhenger bare av meg selv. Men bare vent – en dag skal jeg på nytt virkelig vise hva jeg er god for. ;)

Tusen takk alle sammen!

Og nå, over til noe helt annet. Etter å ha lettet de vektene vekk fra skuldrene mine gjennom skriving, samt vissheten om alle de uendelig støttende kommentarene jeg kommer til å få (hint, hint), kan jeg omsider gå løs på den delen av innleggets tittel som villedet deg til å tro at dette var et positivt innlegg! Haha, sucker!!

Jeg er så sykt glad for at dere, deg, DU har gitt meg anledning til å drive Glabladet til nå, og faktisk kunnet leve av det, om enn for mindre i enkelte måneder enn sosialklienter og studenter. Det er utrolig hva som er mulig med dagens teknologi, og jeg er glad for at mange som har fulgt mine råd og tips, skrevet i mine beste perioder, virkelig har fått noe ut av det. Enten det var noe så lite som å starte en blogg eller noe mye større og langt mer personlig relatert til deg selv.

Jeg vil også rette en stor takk til Camilla, Melissa, Ole og Jonas som i en kort periode gjorde Glabladet til et enda mer fargerikt og innsiktsfullt sted, og minner samtidig om at Glabladet fortsatt er åpen for innlegg skrevet av andre! Enten fra gamle kjenninger eller nye fjes! :) –> Send inn!

Takk til sponsorer og annonsører, menneskene bak WordPress, de som har laget alle plugins og themes, folka i SolidHost, alle supre folk som har hjulpet meg og støttet meg, linket til meg og blitt inspirert av meg, kommentert og kritisert.

I LOVE YOU ALL!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 01. februar 2010 klokken 7:16 i kategoriene: Blogging, Business, Generelt, Gode nyheter, Inspirasjon, Suksess, Teknologi,

LESERNE MENER:
21 kommentarer så langt

1. Marita
01.02.10

Grattis med 2-årsdagen, Sindre! You can do it! :)

2. Sindre
01.02.10

Yes, I, CAN… Yes, I, CAN!!!!! *Hjernevasket av Obama* :twisted:

01.02.10

Gratulerer med 2 års dagen :)

4. Caper
01.02.10

wow, skal si tiden går fort… føler ikke det er så lenge siden du kom med sjokkinnlegget ditt «jeg slutter i jobben min og begynner blogging på fulltid» :p

Gratulerer med 2 årsdagen Sindre ;) Keep up the good work :)

5. Sindre
01.02.10

Hehe, du har helt rett, Caper. Sykt hvor fort tiden går…

Takk for hilsener! :)

01.02.10

Gratulerer med 2 år Sindre!
Og når det gjelder antall innlegg fortvil ikke, det er bedre med kvalitet frem for kvantitet ;-)

7. ode
01.02.10

Hei Sindre.
Gratulerer med 2-årsdagen. Jeg har lest mye på GB, mest i starten, da du skrev mye om selvutvikling. Jeg er imponert over hva du hva du har fått til, og du må bare stå på videre. Inspirasjonen går alltid litt opp og ned og hvis du trenger nytt påfyll jeg anbefaler jeg at du vurderer dette: http://www.uniquemindesp.no/ Jeg var selv på kurs i helga, og for meg ga det ny inspirasjon i en tid der ikke alt går på skinner. Lykke til videre hva enn du finner på:)

mvh ode

01.02.10

Gratulerer med dagen Sindre og lykke til med nye prosjekter ;-)

9. Geir
01.02.10

Grattis du vil nok klare deg godt videre…..

01.02.10

Gratulerer så mye Sindre, glabladet er et flott nettsted og jeg håper du vil fortsette å drive det videre. Jeg må også si meg selv enig med Travellingman. Heller mindre antall innlegg som har bra kvalitet enn mange innlegg laber kvalitet.

Slik tankegang har jeg på mitt nettsted. Det gjør ikke noe om det tar en uke før jeg skriver noe nytt. Jeg er inne for the long run. :)

01.02.10

Gratulerer med 2års dagen, du har god grunn til å være fornøyd. Selv har jeg fulgt Glabladet i et år, og har hatt glede både av løpende artikler, men ikke minst det gode arkivet. Akkurat det er nok grunnen til at siten har vært innbringende også i en måned uten så mange nye artikler. Lykke til med nye og gamle prosjekter, jeg håper og tror vi får følge noen av dem her på Glabladet.

12. Morten Kristoffersen
01.02.10

Gratulerer masse med 2 års dagem, Sindre!
Du har jo allerede vist at du kan lykkes, så det burde ikke være noen grunn til å ikke lykkes videre. Jeg tror forutsetningen for å lykkes er at man sikter seg inn på noe man brenner for og gir full trøkk der. Hvis man er som et barn i en godteri-butikk som ikke klarer å bestemme seg, så risikerer man å komme ut igjen med ingen ting…
Men du har en spennende blogg, og du er superflink til å hjelpe andre med blogg, Sindre.
Så det er bare å lade opp magasinet!
Lykke til:)

13. Sindre
01.02.10

Setter veldig pris på at dere sier det dere sier! Men jeg har nok vært litt for mye som et barn i en godteributikk, ja. Jeg har vært forfulgt av den slags ubesluttsomhet hele livet, og brukte det bla.a. som eksempel i denne artikkelen. Jeg sliter med å følge enkelte av mine enge råd for tiden. Men jeg sa aldri at det var lett. ;)

Du har helt rett, Morten, i at forutsetningen for å lykkes er å sikte seg inn på noe man brenner for og gi fullt trøkk. Det var akkurat det jeg gjorde med Glabladet, og det er akkurat det jeg kommer til å gjøre i mine neste prosjekter, når jeg først klarer å bestemme meg i denne uendelig store jungelen av en godteributikk av lidenskaper, internettmuligheter og prioriteringer… :P

Jeg skal nok holde dere oppdatert…

14. Roger
01.02.10

Husker enda veldig godt ditt første spørsmål om blogging som jeg leste på et forum rett før du faktisk startet Glabladet – og som jeg sendte et laaangt svar på! Utrolig at det er 2 år siden allerede :)

Det har vært morsomt å følge med, og jeg ser frem til å se at folk spiser hatten sin.. det burde vel være på tide nå, 2 år etter – og du er her fremdeles ;)

Stå på videre Sindre. Med tålmodighet og utholdenhet kommer man lenger enn en skulle tro :)

Lykke til videre, og håper å kunne følge med på GB, drevet av Sindre – videre fremover!

Beste ønsker på 2 års dagen!

Roger

15. picxx
01.02.10

Grattis Sindre :)

16. Håkon
01.02.10

Gratulerer så mye! Du har gjort en god jobb! Fortsett med det.

17. Arne
01.02.10

Gratulerer med toårsdagen. Det gjeld å finna eit nivå som fungerer for deg. Blogging er sjølvsagt ikkje heile livet. Men det skal du vita: du skriv godt og har tydelegvis inspirert mange lesarar. Lukke til vidare!

18. PK
01.02.10

Gratulerer med dagen!! Bra jobbet, mye snadder for sjel og sinn her :)
Stå på

19. Magnus II
03.02.10

Gratulerer Sindre. Du driver en av de mest interessante bloggene i Norge – om ikke den mest interessante. Noe av det jeg husker best, var dine rare eksperiment – slik som å sove mindre. Selv om det ble turbulent for deg, var det meget underholdende lesing – og man måtte jo bare komme tilbake for å lese hvordan det gikk. Lykke til videre!

20. Morten
12.02.10

Gratulerer med dagen (litt forsinket).

Jeg har 2 forslag. De hører egentlig mer hjemme under «Hvilke planer for 2010″ enn her, men de passer greit nok inn her også.

1. Kan du tilføre NUMMER på kommentarene? Slik at man kan henvise til en tidligere kommentar i en lang tråd – f.eks. «Jeg la igjen link til kilder i kommentar nummer 57 i denne tråden.»

Forslaget er rettet mot å gjøre det enklere for brukerne hvis en kommentartråd begynner å bli lang.

2. Du bør ha et system som registrerer antall VIEWS (visninger) du har på hver enkelt artikkel, og gjerne synliggjøre totalt antall overfor lesere og andre.

Forslaget er rettet mot å gjøre det enklere for deg å SELGE annonseplass, tiltrekke sponsorer eller andre kommersielle tiltak. Det vil også gjøre det enklere for deg å finne ut hva som har mest appell, og hvor lenge et tema fortsetter å ha appell.

God innsikt i slike forhold kan være av betydning overfor annonsører, spesielt hvis det bidrar til at de kan «treffe» bedre med annonsene sine.

Dette er bare FORSLAG, dvs. at jeg ikke har vurdert om det er enkelt å gjennomføre eller ikke. Disse leder opp til neste forslag:

3. TA VARE PÅ ulike forslag du får fra leserne, selv om de ikke er praktiske å gjennomføre i øyeblikket. Dette vil gi deg flere løsninger å velge mellom neste gang du skal gjennomføre lignende prosjekter – det kan hende at forslaget passer svært godt inn i et etterfølgende prosjekt.

21. Per Rommetveit
09.03.10

Du er en stayer! Grattis!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere