Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Kan du bli en blogger?

Skrevet av Sindre | 01. februar, 2010

Nå kan det jo hende at ting som gjelder i utlandet ikke nødvendigvis gjelder i Norge, men i følge en poll gjennomført av Problogger for en stund siden, viste det seg at de fleste som leser blogger om blogging ikke er bloggere selv enda. I stedet utforsker de muligheten for å bli det. Hvis du er en av de som lusker rundt på bloggeblogger og lurer på om du kan bli en blogger, har jeg skrevet 3 kjappe spørsmål du kan stille deg selv for å få klarhet i dette. Hvis du svarer ja på samtlige kan du slutte å tenke på å bli en blogger, og bli det. ;)

Har du en lidenskap?

Man skulle tro det var åpenbart, men det motsatte viser seg ofte å være tilfelle. Det første og kanskje viktigste du bør tenke på for å bli en suksessfull blogger, er om du har en lidenskap. Enten må du bry deg om det du skriver om, eller så kan du regne med å ende opp som en del av den dystre statistikken over bloggere som «ikke klarer det». De som bare er ute etter raske penger holder ikke ut den lange tiden det tar å gjøre en blogg profitabel.

Blogging er krevende og du må være i stand til å tenke på og skrive om ditt tema daglig, i en lang tid, hvis du vil bli suksessfull. En som ikke er flink til SEO, markedsføring og «pengifisering», men som er lidenskapelig opptatt av det h*n skriver om, har en mye bedre sjans til å lykkes på lang sikt, enn en som har masse «internettskills» som prøver å tjene noen raske kroner.

Har du tid?

Som sagt, blogging er krevende. Nytt, innholdsrikt og relevant innhold må produseres på en nesten daglig basis, spesielt i begynnelsen. Det er mye debatt rundt hvorvidt lange eller korte innlegg er det beste, men fellesnevneren for begge metodene er at det kreves en enorm mengde med skriving uansett!

Dette er ikke nødvendigvis begrenset til skriving i ordets rette forstand; bildeblogger og videoblogger blir stadig mer populært, men uansett format på innleggene vil det kreves mye innsats fra din side, og det vil ta tid…

Takler du motgang?

Bloggen din vil feile! Du suger! Tror du virkelig noen vil lese hva du har å si? Sjansen for å få en suksessfull blogg er minimal. Du er ikke spesiell! (…)

Med denne «vissheten», orker du fortsatt å gjøre research, skrive, publisere og markedsføre hver dag? Det kan være lett for oss bloggere å falle inn i selvdestruktive atferdsmønstre. Vi overvåker febrilsk trafikkstatistikken og kommentarfeltet når vi starter en ny blogg og ser ingenting, og fortsetter å komme tilbake for å levere innhold til et ikke-eksisterende publikum, med et håp om at en dag, sannsynligvis om en lang stund, vil vi ha et…

Husk at det som oppleves som motgang ofte er fremgang i sneglefart. Kritikk betyr også at du når ut til stadig flere. Og statistikken blir ikke bedre av at du ser på den. Har du det som skal til for å holde fokus på rett sted under tøffe tider?

***

Svarte du ja til alle disse spørsmålene? I så fall, ikke drøm om å bli en blogger – bare gjør det! Ingen andre stopper deg enn deg selv.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 01. februar 2010 klokken 9:18 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Inspirasjon, Penger, Suksess,

LESERNE MENER:
6 kommentarer så langt

1. kars
01.02.10

helt utrolig at du skriver om det her nå!!! jeg så nettopp alle thesecret filmene på oprah winfrey show og tenkte på om jeg burdte bli en blogger. 10min etterpå havner jeg hit og du har skrevet «kan du bli en blogger» LOL
god lesning forresten.

2. Sindre
01.02.10

LOL, LoA. ;) Er vel ikke noe å tvile på lenger, da…? :)

3. Line
01.02.10

Tidsklemma lenge leve! Jeg har IKKE tid, men jeg blir så hekta at jeg gjør det lell…selv om det har gått shit de siste dagan :(

Gratulerer med 2års dagen forresten!

02.02.10

Line: Ja, merker denne tidsklemmen jeg også. Så for meg at det var jo bare til å skrive litt hver kveld, men det tar betraktelig mer tid enn jeg først trodde det du skulle ta, men jeg liker å holde på med det så jeg håper bare leserne mine har tolmodighet for jeg vil heller gi ut kvalitet og tidløst innhold enn å skrive flest mulig innlegg.

5. Hakasu
20.02.10

Om man vil bli en blogger, så er det vel bare å kjøre på, og se hvordan det går. Så lenge man er klar over at det kommer til å bli tidskrevende og vanskelig, så har alle en god mulighet til å bli en god blogger!

03.03.10

What’s great about blogging is that you have an international audience. The power of the web is the fact that it is global. With a little creativity you can write about things that you love and people from around the world can enjoy your content. The use of translation tools makes your writings popular around the world!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere