Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Alt du sender ut kommer tilbake

Skrevet av Sindre | 29. april, 2010

«Alt du sender ut kommer tilbake»… Tygg litt på den!

Det er en ganske nådeløs regel. Du kan forøvrig velge å se på det som en teori eller en måte å tenke på («tankesett»). For min del føles det grunnleggende riktig å se verden på på denne måten, så jeg har ingen problemer med å godta dette som en regel.

La oss gjøre et lite tankeeksperiment:

Se for deg at du er et radiotårn. Et radiotårn for en heller obskur kanal. En kanal som sympatiserer med all form for rasisme, oppfordrer til vold hvis du ikke får det som du vil, som hater alt og alle. La oss si at du kringkaster dette på frekvensen din hver eneste dag. Du har kapasitet til å nå ut til alle norske hjem.

Hva tror du vil skje? Jepp, folk vil respondere på samme måte tilbake. Det betyr ikke at folk blir rasister som hater alt og alle. Nei, den illusjonen må du og radiokanalen din bare leve med oppi hodene deres. Du kan nemlig ikke kontrollere andre mennesker, men du kan påvirke. Og med litt hell, fra ditt synspunkt, vil du kanskje kunne klare å «konvertere» noen få «fans» til deres illu… eeeh, tankegang. Men når det gjelder folk flest… Den vanlige pimp og tøs i gata… Så vil du bare vekke avsky.

Vi mennesker har en tendens til å reagere før vi tenker rasjonelt. Dette kan få både positive og negative konsekvenser. Det kan være gunstig når det gjelder å ta sjanser i livet, og handle når man er inspirert i gjerningsøyeblikket… Og eksempelvis kan det slå negativt ut og bidra til en vond spiral når du reagerer i form av sinne, drittslenging, krangling og til og med vold, fordi noe skjer eller blir sagt, som du ikke liker.

I «mørke perioder» hvor negativitet får flyte fritt på grunn av en eller flere håpløse situasjoner, som gjerne baller på seg, vil det være lettere for en slik radiokanal å lykkes med konverteringen.

Menneskesinnet er skjørt. Over lengre perioder med elendighet kan man bli villig til å godta den første og «beste» løsningen, selv om den egentlig er helt klin kokos bananas høl i huet. Under normale omstendigheter ville du kanskje gjenkjent galskapen i «løsningen», men du har blitt utsatt for så mye undertrykkelse, hjernevask og desperasjon over så lang tid at du er villig til å ta det du får. Så lenge noen bare kan komme og tilby en løsning, hva som helst, om det bare kan forbedre situasjonen bittelittegranne… Så ville du sett på vedkommende som selveste Messiah himself.

Hmm, noen som kan komme på noen eksempler fra historien hvor dette har skjedd? :roll:

Hvilken frekvens sender du på?

Okey, let’s plante the feets back on the jord again.

Hvordan ser man påstanden om at «alt man sender får man tilbake» bevist i den virkelige verden? I dagliglivet? Når du ser deg selv i speilet om morgenen, reiser på jobben, plukker kattedriten ut av kattedassen, tester den nye Ultra Giga Vibrating Gynging Horse 2000… Uhm, you get the pikktjør? Gudd.

Vel… Hvis du smiler til verden… Har du lagt merke til at verden har en tendens til å smile til deg? (Seriøst, prøv det, om du ikke har gjort det, les om mine egne erfaringer med dette her.)

Når du sender ut gode, glade, hallelujah(uten-å-nødvendigvis-være-kristen)-vibber, får du som regel mye av den samme positiviteten tilbake. Joda, du vil få noen som irriterer seg over at det er mulig å være så forbanna glad hele tiden også, men… (mellom deg og meg… det er de som hører på den kanalen vi snakket om vettu? Ja, den ja… Ikke la det gå inn på deg!)

Denne «regelen», som jeg liker å se det som, gjelder overalt i verden, hver eneste dag, for alle og enhver. Noen kaller det Law of Attraction. Noen prøver å pakke det inn som en stor hemmelighet. Men for folk flest, er ikke denne «hemmeligheten» egentlig så stor. Bevisene finnes overalt i samfunnet. Oppegående mennesker med omløp i hodet vet dette. Handlinger har konsekvenser, og når du kringkaster visse handlinger på visse frekvenser, vil du sikkert og visst få visse resultater tilbake.

Eller sagt på en annen måte: La oss tenke oss at vi har flere frekvenser:

  • Negativ-frekvensen
  • Midt i mellom, alt-er-tilfeldig,-jeg-er-trolig-medlem-av-middelklassen-frekvensen
  • Positiv-frekvensen

Folk flest er innom alle disse frekvensene. Noen er innom alle hver dag. Disse menneskene (altså folk flest) kringkaster faktisk på den mellomste frekvensen oftest. De tror at alt som skjer i livet er tilfeldig. De er hjelpeløse ofre i en verden hvor alt skjer rundt dem og de har liten innflytelse, mener de selv. De kaller seg ofte rasjonelle, men med tanke på å oppnå de resultatene de ønsker i livet, er de kanskje «litt for» rasjonelle.

Problemet med den mellomste frekvensen er at de surrer for mye. De er for ubesluttsomme. De kringkaster stadig forskjellige ting på frekvensen sin, og dermed får de «forskjellige resultater» tilbake. Ja, noen ganger kan det virkelig gå deres vei. Andre ganger ikke. Og dessverre har folk flest en lei tendens til å fokusere mest på all «ulykken» i deres liv, nærmest intetanende om hvor mye positivt som faktisk skjer også. Det er derfor folk ikke klarer å være takknemlig for det de har. De tar det for gitt. Hvis de blir bedt om å begynne å finne takknemlighet i det de allerede har, høres det nærmest ut som en vits for dem. Noen ville syntes du var frekk! :shock:

«Alt du sender ut kommer tilbake»… Det er, som sagt, en nådeløs regel. Folk er stort sett blinde for den.

I land hvor man blir født inn i fattigdom og begrensede muligheter, vil man bare tiltrekke seg mer av fattigdom og begrensede muligheter, så lenge det er det deres verden består av. Den store misforståelsen her, er at «i følge Law of Attraction så tenker disse menneskene feil?!»… Nei… In fact, det er ikke noe «rett og galt». Det mange ikke vet, er at til tross for vanskelige kår og levestandarder vi ville sett på som et mareritt her i Vesten, skapes det ofte et sterkere bånd mellom mennesker som må klare seg med enkle midler. (Medaljens bakside i land som Norge, er at vi har blitt en kald og kynisk folkegruppe, hvor vi lar uteliggere blø ihjel på gaten uten å bry oss. Vi kan ikke engang snakke med hverandre uten et solid inntak av alkohol en fredags- eller lørdagskveld, i hvert fall ikke med folk vi ikke kjenner.)

Det fine med alt dette, er at ingen vil ha det samme. Det jeg kan tenke meg en fattig person i et U-land drømmer om, er ikke nødvendigvis det en fattig person i et U-land faktisk drømmer om. Det jeg drømmer om, er ikke nødvendigvis det du drømmer om, og det du drømmer om, er ikke det naboen din drømmer om. Derfor er denne «regelen», denne «loven om tiltrekning», en fin ting å spre videre og dele med så mange man kan, for å gjøre folk bevisst på den. Dette uten å prakke noe på noen. Det er ikke en «religion» vi snakker om her. Det er en regel/lov/teori/tenkemåte/effektiv ønsketenkning/definitivt ikke magi/bare sunn fornuft.

Eller forresten, dette er kanskje det nærmeste «magi» man kommer… Når man innser at det ikke finnes noe sånt som «magi». ;)

Jeg var på god vei inn i offer-rollen…

Personlig syns jeg dette er en flott tid å være i live på. Jeg føler at ikke bare jeg, men de aller fleste rundt meg, begynner å bli mer bevisst over hvor mye ens egne tanker har å si. På mange måter kan man si at denne kunnskapen… eeh, tankemåten? …Reddet meg… fra å tro at alt som skjer i verden er utenfor min kontroll (noe som forsåvidt er sant, når vi snakker om eksterne faktorer), til å innse at jeg kan oppnå jævla fuckings mye ved å bare endre måten jeg tenker på (interne faktorer).

Når dette går opp for deg, spiller det ingen rolle at du ikke kan kontrollere andre. Du kommer til å ha mer enn nok med å kontrollere deg selv. :)

På skolen var jeg en innadvendt, beskjeden gutt. Det var egentlig litt rart, for jeg kunne være det tvert motsatte blant folk jeg kjente, og av og til hendte det at jeg «glimtet til» i «ubehagelige» forsamlinger også. Jeg følte jeg hadde en fin balanse på barneskolen, men på ungdomsskolen var saken en annen…

Jeg havnet i en klasse hvor jeg ble utstøtt av nesten alle de andre guttene. Det foregikk til tider åpenlyst, men det var ingen som så ut til å merke det, eller bry seg, bortsett fra meg selv. Ingen av jentene, ingen av lærerne, ingen snakket med meg om det. Kanskje noen indirekte prøvde å hjelpe, men jeg ville gi inntrykk av at jeg hadde det bra, så kanskje folk ikke skjønte hvor ille det var. (Jeg sendte ut falske signaler på min frekvens – en oppskrift på å feile!) Men at de alle fikk med seg en hel del kommentarer og bemerkninger som ble slengt mot meg, er det ingen tvil om.

Det var bare noen få av guttene som sto i spissen for mobbingen, men de fleste andre «slengte seg på». De lo av alle vitsene på min bekostning og viste dermed støtte til de som holdt på, noe som bidro til å helle mer bensin på bålet. Det var tre år av mitt liv… Hvor jeg gruet meg til å gå på skolen, gruet meg til gymmen, gruet meg til alt. Jeg ble nærmest avlet opp til å bli en pingle. En taper. En outsider. For resten av livet…

…Det virkelig skremmende her, er at jeg fortsatt kunne ha tenkt på denne måten om de 3 årene, hvis ikke jeg begynte å tenke annerledes. Jeg kunne ha holdt «de andre» ansvarlig, og nektet for at jeg selv hadde noe med saken å gjøre. Hadde jeg hatt den kunnskapen (eh, teorien?) jeg har nå, ville de tre årene opplevdes mye lettere. Jeg ville ikke «glidd inn» med den gjengen uansett, ettersom de bare ville funnet et annet offer å trakassere hvis det ikke var meg, og jeg ville ikke utsatt meg selv for å bli smittet av den slags saueflokkmentalitet bare for å være «kul»… Men jeg ville kommet bedre ut av det, og trivdes med å være en «outsider» på sidelinjen som så muligheter ingen andre så.

Jeg fortsatte å være en (tilsynelatende) stille og beskjeden gutt de påfølgende årene, selv om klassemiljøene på videregående var langt bedre. Da spesielt VK1. :)

Men på VK2 gikk jeg på en ny smell igjen, hvor jeg mest av alt følte meg totalt utenfor. Jeg ble ikke mobbet. Jeg ble faktisk omtrent ikke lagt merke til. Jeg kom inn i et miljø hvor de fleste kjente hverandre fra før, og jeg hadde hverken særlig tro på meg selv eller lyst til å gli inn. Faktum er at jeg bare var heldig de to foregående årene. Hadde ikke noen «kommet til meg først», hadde jeg hatt store vanskeligheter med å «komme til dem».

Faktum er at jeg fortsatt bærer preg av mye av det som har skjedd opp gjennom årene. Noen ganger klaffer bare ikke tingene og jeg føler meg fortsatt utenfor. Jeg liker fortsatt ikke store forsamlinger og jeg kan fortsatt ikke se for meg at jeg kan fremføre så mye muntlig uten at det går til helvete. Superduperfaktum er at jeg er mye flinkere skriftlig enn muntlig. Hadde jeg ikke hatt mulighet til å sitte meg ned og ta meg tid til å skrive artikler som dette, hadde jeg aldri fått sagt de mange tingene jeg har sagt gjennom Glabladet, og jeg hadde fortsatt følt at ingen forstår meg. Ultragigafaktum er at jeg ofte må bruke god tid på å skrive også, fordi jeg noen ganger har problemer med ord. Jeg vet at mine tekster ville vært enda bedre hvis jeg f.eks. kunne vært flinkere til å bruke synonymer, men det er jeg faktisk ganske dårlig på. Det er sikkert mange andre måter mine tekster kunne vært bedre på også. Jeg er ikke verdens beste skribent, men noen ganger gjør jeg en jævla god jobb anyway!

(…og jeg LIKER å blande inn engelske og egen-påfunnede ord, og jeg KOMMER ikke til å gi meg med det… Sorry!)

Jeg er ikke sur pga. ting som har skjedd. Det har gjort meg til den jeg er i dag; en selvstendig tenkende skapning som følger sine egne lidenskaper, tør å ta sjanser og går sine egne veier i livet. Det er denne levemåten som vil gjøre meg rik… Så takk, fuckers. Takk for at dere hjalp til å dytte meg i riktig retning. ;)

Det handler om å godta seg selv, for den man er…

Jeg måtte akkurat rette den minioverskriften fra «den du er» til «den man er», fordi jeg begynte å blande «generelt» seg selv») med «personlig» («den du er»). På fagspråket kunne jeg forklart hva jeg akkurat sa på en bedre måte, men akkurat nå står det stille. Og jeg vet at dette neppe er første gang slike blandinger har funnet sted i mine tekster gjennom de 27 månedene jeg har drevet denne siden nå…

Men når alt kommer til alt, handler det altså bare om å godta seg selv for den man er… Hvordan kan man forvente at andre skal like deg når du ikke liker deg selv? (Blandet jeg igjen nå? Faen heller…)

Noen har gjort en solid innsats for å få meg til å ikke like meg selv opp gjennom årene. Til og med etter jeg startet Glabladet har mobbelignende «kritikk» haglet inn fra en del forskjellige kanter, dog heldigvis som et par irriterende myggstikk å regne, mot det oksekappløpet av positiv feedback jeg vanligvis får. Jeg lar meg ikke knekke. Alle forsøk på å knekke meg, ender til syvende og sist bare opp med å gjøre meg sterkere. Det er derfor jeg, på en skrudd og twisted måte, kan føle meg takknemlig for alle de opplevelsene jeg har hatt tidligere, hvor enn kjipe de var på den tiden, fordi det har gjort meg til den jeg er i dag.

Jeg kan ikke la meg knekke. Det er den beste måten å si «Fuck you» til alle de som prøvde seg… Men først og fremst gjør jeg det for meg selv.

Jeg vet at jeg kommer til å bli rik. Jeg vet at jeg kommer til å få alle ønskene mine oppfylt. Jeg er allerede på god vei. Jeg ser det for meg allerede, og jeg fokuserer stadig mer og mer på å sende ut akkurat dette signalet på frekvensen min, som i løpet av årene har tatt steget fra faretruende nær «negativ» til «midt-i-mellom» til «på-god-vei-til-skikkelig-positiv»-frekvensen, som vil gagne meg veldig godt i tiden som kommer. Jeg vet at hvis jeg kan forestille meg det i sinnet, kan jeg få det/holde det/oppleve det i real life. Bare vent!

Jeg. Sindre. En 25-åring som i følge mange butikkmedarbeidere tydeligvis ikke ser ut som fyllte 18 enda engang. Tynn og litt undervektig, langt ifra perfekt, ikke den peneste gutten i gata, men heldigvis ikke den styggeste heller, til tider aggressiv, men stadig oftere positiv, kunne alltids hatt enda bedre draget på damer, men ser stadig mer positive tendenser (og tviholder på dem), ikke så sunn som jeg burde være, men ikke så usunn som jeg kunne vært, sliter med å trene regelmessig, ha en stabil døgnrytme og fokusere på én ting av gangen, blir fortsatt redd, men kommer trolig alltid til å være litt redd, og tror at en viss grad av redsel bare er sunt, så lenge man faktisk tør å satse og utvikle seg på sine svake områder også…

Det handler om å godta seg selv for sine negative og positive sider, og ikke prøve å være noen andre enn den man er. Det handler om å finne selvtillit i de tingene man faktisk er flink til, og utnytte denne selvtilliten i andre situasjoner også, for så å oppnå stadig bedre resultater på områder av livet hvor man tidligere ikke trodde det var mulig…

Det handler om å leve og det handler om å utvikle seg. Det handler om å bli bevisst på hvor mye tankegangen har å si, og det handler om å ta ansvar selv, fremfor å opptre som et hjelpeløst offer.

Det handler om at alt du sender ut kommer tilbake… så det handler egentlig bare om å fininnstille den riktige frekvensen.

*Kringkasting slutt*…


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 29. april 2010 klokken 13:45 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Law of Attraction, Selvutvikling, Suksess, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
22 kommentarer så langt

1. Ina Synsterud
29.04.10

Hei Sindre :)

Dæven døtte!
For et superkjempebramorsomtlærerikt innlegg!
Du skal aldri si noe sånn tull om skrivemåten din mer!
Du skriver levende og helt perfekt, det er så morro at jeg ler så tårene triller noen ganger så du skal ikke si noe negativt om sånn du skriver.. .bare fortsett :)

Er jeg i dårlig humør en dag, titter jeg bare innom Glabladet og vips, så vakke dagen så dårlig alikevel. Du har det med å få folk til å skjønne at de må leve, ikke bare dilte etter den som går foran å tråkker enda dypere i den grøfta som hundrevis av føtter har gått fra før…

Tusen Takk Sindre for enda et fantastisk innlegg :)

Har du noen gang tenkt på å skive din egen bok?

Mvh Ina Synsterud

2. Sindre
29.04.10

Hei Ina! :)

Det finnes ingen smiley for å demonstrere gliset mitt akkurat nå, men dette er det nærmeste jeg kommer: :D

Du er ikke den første som nevner dette med å «gi ut bok», så jeg har definitivt tenkt på det før. Men jeg vet ikke helt hva den skulle handlet om. Ut fra dette innlegget burde det kanskje vært en selvbiografi? Jeg har mer enn nok å ta av, men jeg har liksom ikke tenkt at det kan være så interessant for andre, med mindre jeg kan vinkle det på en underholdende og lærerik måte, noe jeg tror jeg kan. Men så spørs det om jeg selv orker å dypdykke inn i fortiden igjen for å kunne skrive en sånn bok. Jeg tror ikke tiden er inne for det enda, men kanskje en gang i fremtiden. :)

3. Ina Synsterud
29.04.10

Sindre du er en kilde til inspirasjon og …

..du kan skrive en bok uten å gå dypt inn i fortiden… du kunne rett og slett sette sammen mange av de innleggene du har fra før og nøste de sammen i små råd på livets landevei :) Til glede for de som vil ha en inspirasjon i hverdagen…

Eller sånne småbøker som passer akkurat i håndflata og som det står gullkorn i… du kan tenke på å lage en tung verson Sindre på et senere tidspungt, nå kan du bruke det du har, for dæven… den som ikke får inspirasjon herifra .. får det aldri, eller er analfabet.. eller utenlandsk… må jo undskylle noen dah :p

/Ina

4. Sindre
29.04.10

Idéene dine er notert! :)

5. Mari
29.04.10

Takk for en påminning, prøver å jobber aktivt med tankeneskraft men hender av å til at jeg mister motivasjon og er ingen av vennene mine som trur på dette,(må nok tiltrekke men noen som jeg kan diskutere det med) det jeg vil fram til er at det er fin du gir meg motivasjon og insprasjon;) Et takknemlig takk for det:)

6. Sindre
29.04.10

Hei Mari! Hvorvidt folk tror på dette eller ei, har ofte mye med fremstillingen å gjøre. «The Secret» ble for det meste tatt imot som «typiskamerikanskfeelgoodpropagandamendessverrebarebullshit» av den gjennomsnittlige, typiske besserwisser-nordmann som synser og mener noe om det meste, selv om kvalifikasjonene for å mene noe «vitenskapelig» om fenomenet frafaller hos de aller fleste.

At vennene dine ikke «tror på det», får være deres sak. Bare ikke snakk med dem om dette, så du slipper å bli møtt med motstand og skepsis. Det viktigste er at du jobber med de interne faktorene, som du faktisk kan gjøre noe med, sånn som tankene dine. Deretter vil du se resultater i den eksterne verden at ting stadig mer begynner å gå din vei. Dette uten noen form for «mind control» eller «voodoo»-opplegg. Når du retter tankene dine mot det du vil ha, vil du gradvis tiltrekke deg nye muligheter og resultater relatert til dine tanker. Det kan VIRKE som «magi» (eller bullshit) når man snakker om det på denne måten, men i realiteten er det bare sånn verden fungerer. Det er mange faktorer som spiller en viktig rolle for at det skal virkeliggjøres, blant annet handling. Men i det store bildet er det faktisk så «enkelt» som The Secret får det til å høres ut.

Man må bare «hang in there» og tro på det. Det har tatt meg over to år å bli vant til denne tankegangen, selv om noe inni meg sa at dette hørtes helt 100% korrekt ut med tanke på alt jeg hadde opplevd tidligere i livet, både for min egen del og andres del… Jeg har egentlig alltid «visst» dette, men jeg driver fortsatt og fininnstiller frekvensen min for å virkelig få det jeg vil ha. Det er ingen lett sak i begynnelsen, i hvert fall ikke for alle (meg selv inkludert). Men øvelse gjør mester, og jeg ser definitivt stadig bedre resultater, så jeg har ingen planer om å gi meg! :)

7. Mari
29.04.10

Ja er helt enig, ser jo at ting fungerer og syns det er fantastsik at jeg har muligheten til å skape det livet jeg ønsker;) Skal nok få til å manifistere noe, har trua;) Takk for herlig tilbakemelding;)

Jeg har hengt opp penger over senga, (i en sokke tørke stativ ting;) haha) og har bilder av måla mine pluss at jeg hører på mp3 spilleren min om natta der jeg har lest inn at jeg kan skape det livet jeg ønsker osv;) så detta må gå rette veien;);) hehe

Ha en herlig skapende kveld:)

30.04.10

«Joda, du vil få noen som irriterer seg over at det er mulig å være så forbanna glad hele tiden også, men… (mellom deg og meg… det er de som hører på den kanalen vi snakket om vettu? Ja, den ja… Ikke la det gå inn på deg!)»

Var det første som fikk meg til å smile bredt, resten av artikkelen var en skikkelig energi pille… virker som vi har vært i samme båt og vært sjøsjuke, men endelig har funnet land (Colombus anyone)? hehe… kanskje bare jeg som skjønte den…

Ha en fortreffelig dag Sindre, me talast nok. New Orleans out…

9. Sindre
30.04.10

Hehe, godt å høre, Vegard. Jeg visste hva denne artikkelen hovedsaklig skulle handle om før jeg skrev den, men jeg begynte kanskje med et litt abstrakt eksempel i forhold til hvor personlig resten ble. Dette er det første skikkelige jeg har skrevet på en måned, så da tar det ofte litt lenger tid før jeg kommer inn i flyten. Artikkelen ble skrevet på under 2 timer natt til 29. april. Her ligger det et viktig hint til alle andre skribenter og bloggere som ønsker å komme inn i «flyten»:

Sørg for å skrive:

a) når du vet på forhånd hva du skal skrive om
b) når du vet at du ikke kommer til å bli distrahert på en stund
c) når du, på bakgrunn av at a) og b) er oppfylt, vet at du ikke kommer til å dele opp tiden du bruker på å skrive, i flere «bunter». Det er utrolig viktig å gjøre seg ferdig med førsteutkastet av innlegget i én økt, så kan du alltids finpusse og redigere det senere, som var akkurat det jeg gjorde i dette tilfellet. :)

10. Katrin Larsen
01.05.10

Jeg vil bare si til deg, Sindre, at du virkelig er en inspirerende person. Jeg har bare positive tilbakemedlinger og kommentarer å gi deg, og det er kanskje ikke så rart når du bare sender ut positiv energi. ;) For det første, så kjenner jeg meg veeeldig godt igjen i hvordan du beskriver deg selv, både når det gjelder personlighet og oppvekst, og jeg har selv minnet meg selv på at en vanskelig fortid har gjort meg ekstremt psykisk sterk. Jeg er en person som elsker å være positiv, og har dermed erfart at jeg ikke makter å omgås negative og tiltaksløse personer. Det er her jeg definitivt mener at budskapet ditt spiller inn, nettopp det at ‘alt du sender ut kommer tilbake’. Når jeg er positiv føler jeg meg vel, og jeg føler stor glede av å glede andre mennesker. Positivitet er altså den billigste og beste medisinen, som også er tilgjengelig til alle tider, bare man vil det selv. : D

Ha en flott helg!

11. Sindre
01.05.10

Tusen takk for den flotte kommentaren, Katrin! :)

Du har skjønt budskapet i innlegget og bruker det til din, og de rundt deg, sin kjempestore fordel! Det er sånn det skal være! ;)

12. Lars
02.05.10

Har en historie å fortelle om LoA;) for ca 7 måneder sida satt jeg hjemme hos
foreldrene mine å visualiserte drømmeleiligheten.toppetasjes leilighet,sentralt ved oslo.og litt senere så fant jeg leiligheten 100 % perfekt rammer rundt det jeg visualiserte intellektuellt.må ha noe med fysikk å gjøre det å visualisere..
så at thesecret fungerer det er jeg svært sikker på:)

I dag har jeg toppetasjes leilighet med terrassen,badsstue,boblebad,treningsrom,parkeringsplass i parkeringshus,
10min fra gardmoen 20min fra oslo s.alt jeg gjorde var å visualisere hva jeg ville ha:) klart jeg måtte legge noen kr på bordet tho

13. Sindre
02.05.10

Det er mye i kvantefysikken som tyder på at «LoA»/visualisering så absolutt har noe med fysikk å gjøre. Dette er selvfølgelig et kontroversielt tema og vanskelig å godta for skeptikere som blir litt for høy på pæra av sine egne overbevisninger (a.k.a. innbillinger), men det viktigste er jo uansett at folk gjør som de vil med denne «kunnskapen»…

Du må gjerne fortelle mer om hvordan du lyktes på så kort tid. Det er utrolig inspirerende å høre om folk som har lykkes så konkret med noe de fleste ser på som relativt «stort»! Nice job! :D

04.05.10

Innlegget var kjempebra skrivi..som alltid!!
Men det som fikk meg til å smile denne gangen var de fine komentarene du har fått av de andre her som har skrivd komentarer:)

Noen ganger er man sur, gretten,stressa, frustert og alt det der…
Man kan vite at det er lurt (i følge LOA ) å forte seg å bli i godt humør igjen. Det er ikke alltid like lett..egoet vøtt…
Ikke så lett å tenke seg selv glad da.
Men f.eks å lese….sånn som jeg gjorde nå funker bra…hvertfall for meg.

Husker jeg brukte prinsippene i LOA da jeg var yngre…så 10-11 år…jeg klarte ofte å få det jeg ønska meg..og jammen meg er det en hel liten «vitenskap» rundt det…

15. Eivind R
06.05.10

Hei, ville bare si at jeg liker å lese innleggene dine. Språket er artig og du treffer spikeren ganske så bra på hodet…

Når du var inne på det med loven om tiltrekning og «frekvenser» fikk jeg assosiasjoner til en del kognitiv psykologi jeg har lest en del. Vet ikke om du har lest om, eller behandlet dette her tidligere?

Uansett, here goes..

I forbindelse med depresjoner og den slags er det utarbeidet en del teori og materiale som tar sikte på å sette tanker og følelser inn i et slags system.

Det går ut på noe sånn som: I situasjoner man er tenker man, og man får følelser -positive eller negative. Poenget er å identifisere at mellom situasjon og tanke ligger det en tolkning. (Det er tildels dette du beskriver over). Slike tolkninger skjer automatisk (paralell til frekvensinstilling), tolkningene vil også være preget av hvem man er, hva man har opplevd osv. Selve disse tolkningene kan være vanskelige å gripe – det skjer automatisk.

Hele poenget med modellen er å stille spørsmål ved tanker som ikke er positivt ladet, diskutere med seg selv for å komme på bedre måter å oppfatte situasjoner. Dette vil nødvendigvis påvirke hva man føler og hvordan man handler.. Etter litt dialog med seg selv kan man komme fra negative tanker som «det nytter ikke»m «ingen liker meg» (som kanskje er et resultat av tidligere negative erfaringer som feks. mobbing) og til en helt ny og positiv måte å se ting på. Noe i gata: jeg får det til, muddaføkkas jeg har kontroll over livet mitt osv.

Når man kan imøtekomme negative tanker og egentlig alle slags utfordringer med positiv dialog med seg selv, kunnskap om sitt tolkningsmønster og så videre, vil dette føre til at det er mye lettere å være handlingsorientert . Man prøver – gir seg selv muligheter – ganske ofte vil man lykkes og man har en positiv spiral!

Skaper man muligheter for seg selv er sjansene for å bli rik atskillig større enn om man sitter på sofaen, eller på kontoret i den jobben man ikke liker, og furter over at man ble mobbet når man var liten og at man derfor ikke kan klare å gjennomføre ting man har ønske om.

Søk opp KID, kurs i depresjonsmestring, kognitiv psykologi eller lignende. Det arrangeres kurs i det opplegget her, ment for å hjelpe folk som depper til å tenke mer fornuftig, gi seg selv muligheter og komme seg videre. Opplegget er imidlertid etter mitt skjønn meget godt egnet for de aller fleste. Som du sier; de fleste av oss er innstlit på «middels frekvens».

Yes, jeg har deppa, og vært gjennom en del drit, men jeg har snappet ut av det. I’m on the roll! Tildels fordi jeg gjennomførte et slikt kurs og innså verdien positiv tenkning og tankens kraft. Kan nok også kreditere gla’ bladet for en del inspirasjon..

Jeg har tatt kontroll over tanker, tolkninger og over livet mitt. Jeg har selv trukket i diverse tråder og skapt meg den jobben jeg ønsket meg (PhD innenfor eiendomsutvikling og konsulentvirksomhet på si.. :)
Jeg har bygget nettverk, fått giv til å satse på all den kunnskapen jeg egentlig visste at jeg satt på, ordna opp i forhold til dama, fått masse cred, kastet masse baller opp i lufta – og noen av de som kommer ned vet jeg at er fylt med cash.. :D

Konklusjonen er at man med enkle grep kan forandre verden helt, man kan kalle det hva man vil; law of attraction, tankekraft, ABC-modellen, what ever..

Det hele går ut på å innse at man selv er i kontroll over livet sitt.

Finn ut hva du brenner for, hva dine svake sider er og hva dine sterke sider er. Jobb med de tingene som er vanskelig, utfordr deg selv, gi faen, kjør på, eller som noen ville sagt; følg magefølelsen! Gjør deg klar, skyt, sikt..

Oh, yeah!

Ble visst nesten en artikkel det her..

Det var dagens preken fra Eivnd – sending slutt!

16. Sindre
06.05.10

Utrolig interessant kommentar, Eivind! Tusen takk for den. Jeg er glad du formulerte det på den måten du gjorde, det var lett å forstå, og trolig noe alle kan ha nytte av, som du sier. Det å bli mer bevisst på mine egne tolkninger er herved noe som skal gjennomføres. Hvor «negativ» eller «positiv» en gitt situasjon er vil jo variere, avhengig av øyet som ser. Jeg har alltid ment at alt som skjer, alle handlinger, alt som vi vanligvis tolker som positivt eller negativt, ikke egentlig er hverken positivt eller negativt. Det er bare naturen som går sin gang, og selv vi mennesker er en del av naturen. Ja, det finnes folk som begår handlinger de fleste av oss blir kvalm av, og jeg mener på ingen måte å støtte disse, men det er viktig å være klar over at dette er vår egen tolkning, basert på årevis med biologi samt påvirkning av samfunnet vi vokser opp i.

Nå fikk jeg assosiasjoner til Hjernevask-programmet med Harald Eia, som var et utrolig genialt program… :)

Det begynte tidlig å irritere meg at folk «reagerer» så forbanna forutsigbart. Folk ser på nyhetene og banner og blir oppgitt over hvor «syk» verden vi lever i. Folk ser på fotballkamper og blir plutselig bedreviterne som kunne fortalt nøyaktig hva som skulle vært gjort i enhver situasjon. Det er greit og til en viss grad positivt å la seg engasjere, men jeg føler det er fornuftig å være bevisst over disse tingene og kanskje innse at alt dette er midlertidig. Den fotballkampen, den nyheten som er glemt om to dager, dette livet du lever… Og kanskje begynne å tenke i nye baner hva prioriteringer angår, og hva som virkelig betyr noe. Hvor det kan være enda gunstigere og mer givende, både for deg selv og samfunnet, å la seg engasjere… Som igjen blir en tolkningssak, men jeg håper noen tar poenget mitt. :P

Jeg mener at evnen til å kunne tenke før man tolker, henger sammen med evnen til å ta mer bevisste og smartere valg i livet.

17. Per
08.05.10

Viktig med takknemlighet.Man må være fornøyd med det man har og elske seg selv.Om du har mat i kjøleskapet, klær, tak over
hodet og en seng å sove i… Da er du rikere enn 75 % av jordens
befolkning. Hvis du har penger i banken, litt i lommeboken og litt mynter
i en sparegris. Da er du av de 8 % rikeste i verden. Om du våknet i
dag mer frisk enn syk. Da har du det antagelig bedre enn den millionen
mennesker som kommer til å dø denne uken. Så vi har det ikke så ille du
og jeg..

18. Sindre
08.05.10

Gode observeringer, Per! Som skrevet før; DU er allerede rik! :)

19. Vigdis
31.05.10

Tusen hjertelig takk for en nydelig post. Jeg er 15 år og har visst om «Law of Attraction» i et snaut år nå, og livet mitt har virkelig blitt FANTASTISK! Det var gjennom Louise L. Hays bok «Du kan helbrede ditt liv» jeg fikk høre om dette vidunderlige faktumet. Har du lest boka? Det anbefaler jeg deg virkelig til å gjøre. Virkelig.

Personlig liker jeg hennes uttrykking av tema og helhetlig syn mye bedre enn formidlerne av «The Secret», skjønt det skal sies at jeg har gått meget dypere inn i hennes verker enn Rhonda Byrnes. Louise er så fantastisk menneskelig, og fokuserer på KJÆRLIGHET, å elske deg selv, å elske livet ditt, at livet ditt elsker deg, å elske verden, at verden elsker deg, at alle menneskene rundt deg elsker deg. (Håper og vet at du forstår at denne kjærligheten ikke er type «vil-du-gifte-deg-med-meg-jeg-er-så-forelska-kjærlighet», men en dyp indre ro og happiness (slik du ville sagt det;)) og alt det beste i verden:D.) For KJÆRLIGHET er i bunn og grunn hva ALT godt består av, kommer av. Jeg har fått inntrykk av at i Rhonda Byrnes verker fokuseres det mest på alle de «egoistiske» (her bruker jeg «ego-» med tanke på dets latinske betydning; «jeg»), ofte materielle godene, en kan få om en lever etter «Law of Attraction». Dette er også grunnen til at så mange mennesker feiler i forsøket på å få det de vil ha – de tenker mest på den kostnadsrike, fete bilen de skal skaffe seg, vise seg frem i og imponere vennene sine med (strek under siste bisetning etter komma). Dette er ikke kjærlighet. Egoisme er ikke kjærlighet. Egoisme er redsel. Er du egoistisk og slenger deg over det siste kakestykket før vennen din, er du redd for å ikke få et kakestykke. Du er redd for at det ikke er mer igjen til deg. Alt som ikke er kjærlighet er redsel. Ergo; redsel er det som gjør at vi ikke får det vi vil ha. Kjærlighet skaper alt det beste for deg. Du trenger ikke, og kan ikke være egoistisk/redd for å få det. Det er kjærlighetsveien du må gå.

Så, det viktigste, det en først bør begynne med når en utøver «Law of Attraction» er å ikke tenke egoistisk, men med KJÆRLIGHET til seg selv og alle. Still deg foran speilet og si «Sindre, jeg elsker deg og aksepterer deg akkurat slik som du er. Jeg virkelig, virkelig elsker deg.» Send kjærlighet (gjennom dine egne følelser) til vilkårlige mennesker du ser på gata. Tenk og føl at du virkelig elsker de menneskene du ikke føler fred med. Send en dyp, indre kjærlighet til alle vanskelige situasjoner. Kjærlighet er ikke kjedelig. Kjærlighet er FANTASTISK, GØY, SPRUDLENDE!!! :D

Her er noen fantastisk nydelige videoer som jeg elsker og som gir meg fred i sjelen:
http://www.youtube.com/watch?v=Tmc0BvY96ss
http://www.youtube.com/watch?v=lhWC67A1Z1I&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=WjntHE4LJCQ&feature=related

For mer inspirasjon og ro, om hvordan elske deg selv:
http://www.morten-eriksen.no

(Bare søk mer på henne på youtube om du liker det, der er masse der ute;))
Her er også Hays strålende internettside som hun har i samarbeid med andre forfattere som står for samme teori (eller «Sannheten» som jeg liker å kalle den;)): http://www.healyourlife.com

Fantastisk inspirasjon og glede på den siden. Jeg føler en dyp indre ro og kjærlighet når jeg leser der:)

Jeg undrer meg litt over hvordan du jobber med «Sannheten»? Selv tenker og føler jeg positive tanker (affirmasjoner), kvitter meg med negative ved å affirmere dem ut (eks.: «Jeg gir slipp på alle negative tanker og følelser i kroppen og livet mitt.») Leser positive og forvandlende tekster på nettet («Healyourlife»), leser Louise L. Hays bøker. Og ikke minst lytter til forfriskende videoer på Youtube. Det gir meg en fantastisk indre ro og joy (bruker det engelske ordet formidlingsmessig bevisst, for synes det er mektigere og fyldigere enn det norske «glede»).

Det slår meg hvor like vi er, da jeg selv er midt i prosessen av Sannhetsutøving som ung. Mennesker jeg har lest om på nettet som vet om Sannheten er «ferdig» med prosessen av utrensking av negative tanker og følelser, dog dette er bare inntrykket jeg har fått. Det varmer meg å «møte» noen likesinnede (unge(!)) som er «på vei», samt som tenker at «en dag vil komme der jeg har et fantastisk liv…» Jeg velger nå å tenke på at dagen allerede har kommet for å sette fart på prosessen:)

Gratulerer så mye med bladet ditt, jeg elsker det. Og jeg elsker DEG. Du er en FULLKOMMEN skapning akkurat slik du ER. Verden og universet elsker deg. Jeg håper inderlig du elsker deg selv (eller er i prosessen;)). Håper du har en vidunderlig dag. Dette er den beste dagen i ditt liv. Life loves you. ALT er GODT. Alt det beste kommer til deg. Alt du trenger kommer til deg på rett sted til rett tid. Du FORTJENER det beste. Alt du trenger å vite åpenbarer seg for deg.

Masse kjærlighet fra Vigdis :)

20. Sindre
01.06.10

Wow… Jeg elsker deg også! Woohoo!! Send meg en mail så skal du få nummeret mitt! Legg gjerne ved et bilde også…! ;)

Okey da, så var det ikke sånn kjærlighet du mente, kanskje… *kremt*

Tusen takk for en innholdsrik og interessant kommentar. Jeg har ikke lest den boken, men jeg vet godt hvem forfatteren er. Har sett henne på Oprah også! (Vel og merke på den tiden jeg hadde en samboer som utsatte meg for sånt. Oprah, altså!)

Nå vet jeg ikke om jeg er helt enig i at egoisme trenger å være negativt. Det er jo viktig å passe på seg selv og at man har det man trenger for å leve et godt liv. Dette trenger ikke gå på bekostning av å tenke på andre også. Tvert imot vet jeg f.eks. at hvis jeg skal kunne tjene masse penger, må jeg først og fremst skape verdi for andre i form av å hjelpe dem med et problem de har. På den måten kan man slå to fluer i en smekk. Det er først når man begynner å tenke begrensninger og knapphetstanker at man kommer i fare for å tenke på den måten du nevnte i kakeeksempelet ditt. Som jeg forøvrig kjenner meg godt igjen i fra tidligere i livet, for å være ærlig, hehe. ;)

Skal sjekke ut linkene dine nå, jeg! Takk igjen for ditt kjærlighetsfylte bidrag. Love is tydeligvis in the air på Glabladet! :P

21. Anne Elin Haraldsen
02.06.10

Hei, Sindre.

Dette innlegget liker jeg. Du er modig. Og kommer nok absolutt til å nå lengre. For langt har du jo allerede nådd;-)

Anne Elin

22. Therese
04.06.10

Hei,Sindre!Har helt tilfeldig kommet meg inn på www.glabladet.no, og synes dine
innlegg er utrolig flotte og lærerike.Du har virkelig hjulpet meg med å begynne
å tenke helt annerledes.Jeg er inne på siden hver dag og for å hente inspirasjon
og kunnskap.Utrolig å høre hvordan du har klart å jobbe deg gjennom opplevelser fra skole og andre sosiale situasjoner.
Kommer til å følge ivrig med på dine innlegg i tiden som kommer og ser virkelig fram til
det.

Hilsen Therese

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere