Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

6 grunner til hvorfor ingen leser bloggen din

Skrevet av Sindre | 07. juli, 2010

Sliter du med å få lesere til bloggen din? Får du sjeldent eller aldri kommentarer? Går statistikken din omtrent i minus? Har drømmen om å tjene penger på blogging blitt til et mareritt?

Det kan være mange grunner til hvorfor du ikke får noen lesere. I dette innlegget skal jeg ta for meg 6 mulige grunner til hvorfor ingen gidder å lese bloggen din – om så alternativet var å høre på en duett mellom Cher og en hylende katt på autotune i 24 timer.

 1. Du eier ikke særpreg
  Jeg har sett en del blogger med masse god informasjon, hvor det er tydelig at forfatteren har god peiling på nisjen sin. Mange slike blogger blir oppdatert relativt ofte, men får sjeldent eller aldri kommentarer. Hvorfor? Fordi bloggen er skrevet som en brosjyre. Fordi det er bare ren informasjon, nesten ingen meninger og blottet for personlighet. Det blir for seriøst, det blir for tørt, det blir for kjedelig. Jeg kan tenke meg at eiere av slike blogger ser på Glabladet og ikke skjønner hvordan en fyr uten høyere utdanning, som kom «fra intet», som bruker masse «useriøse» sammenligninger i innleggene (noen som sa katt og Cher?) likevel kan være så ustyrtelig populær og til og med tjene opp mot en fulltidsinntekt på én måned. Vel, det er fordi jeg skriver som om det skulle bli lest av en kompis, som om leseren skulle satt på andre siden av bordet mitt, og jeg demonstrerer personlighet fremfor robothet (jeg finner til og med opp nye ord!) i innleggene…
 2. Det kryr av skrivefeil
  Én ting skal brosjyrebloggerne ha; de kan som regel skrive feilfritt. Mange wannabe-bloggere, derimot, skriver som om de fremdeles gikk i 1. klasse. Å ha dysleksi er én ting, å viss du el innvandlel så el det gjeit, men hvis du har ambisjoner om å fremstå seriøst; prøv å ta deg tid til å skrive riktig. I de fleste tilfeller er det snakk om en masse slurv som sannsynligvis kunne vært unngått. Hørt om stavekontroll?
 3. Bloggen ble sist oppdatert i 2006…
  Prøv etter beste evne å hold bloggen din oppdatert så ofte som mulig. Det skaper lang mer tillit hos nye lesere å se en nylig oppdatert blogg enn en «spøkelsesblogg». Jeg hater å komme til blogger og nettsider generelt i håp om å finne en løsning på noe, bare for å oppdage at årstallet på Åndsverkslov-notisen er 2006 og den siste «nyheten» handler om «syyyltynne Ipådd fra Æppel med hele 500MB lagringskapasitet» (som egentlig så ut som en murstein). PS. Slik får du WordPress til å automatisk oppdatere årstallet på bloggen din hvert år.
 4. Ingen «Om meg»-side (grrr!)
  Dette gjelder ikke bare bloggere, men nettsider generelt. Hvis jeg skal ta en blogg eller nettside seriøst, over tid, kan det ikke være en tryneløs, identitetsløs side uten noe personlig informasjon om innehaveren. Jeg vil til og med fraråde bloggere å være anonyme. Ting vil gå mye lettere når du opphever anonymiteten, det kan jeg nesten garantere. Folk gjør forretninger med folk, ikke logoer. Hjelp folk til å stole på deg ved å skrive om deg selv, hvorfor du gjør det du gjør og hvor lenge du har gjort det. Denne informasjonen hjelper til med å skape kredibilitet og viser at du ikke bare kommer til å stikke av med pengene til folk og flykte. Ta deg tid til å introdusere deg selv for dine lesere og potensielle kunder.
 5. Den ser ut som en template (=mal)
  En stor del av poenget med bloggen din er å vise folk hvem DU er. Jo mer av DEG SELV du kan putte inn i designet, jo bedre. Hvis du bruker det samme standard-designet som de 10 neste bloggerne vil jeg tro du ble produsert på et samlebånd, og klikke meg langt vekk for så å aldri returnere (nevnte jeg at jeg ikke liker å hanskes med roboter?). Gjør designet ditt personlig og tilpass det slik DU vil ha det. Make it personal. :cool:
 6. Ingen tredjeparti-anbefalinger
  Selv om jeg selv syns jeg er kjempekul, innser jeg likevel verdien i å ha referanser på siden. Den verdien burde du også innse, selv om du også selvfølgelig syns at du er kjempekul. Referanser er faktisk gull verdt, enten man skal selge noe eller bare for å vise «social proof» (sosial verdi). På Glabladet bruker jeg referanser på tre forskjellige sider: Nederst på Hurtigstartsblogging, nederst på informasjonssiden om bloggekurset og nederst på annonsesiden. Man kan vel kanskje si at jeg prøver å «selge noe» på alle sidene, men det er kun Hurtigstartsblogging og annonsering som koster penger, mens bloggekurset er 100% gratis. Poenget er at man «selger» alltid seg selv, uansett. Og da hjelper det for nye lesere å høre hva utenforstående personer som har kjennskap til meg fra før har å si.

Da har vi gjennomgått 6 av de vanligste tingene som driver folk vekk fra siden din, kanskje uten at du innser det selv. Hvilken nettside-«turn off» er det som får deg til å flykte fra en side som pesten (og kanskje velge en konkurrent istedet?)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 07. juli 2010 klokken 13:10 i kategoriene: Blogging, Business, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Penger, Produktivitet,

LESERNE MENER:
22 kommentarer så langt

07.07.10

7. Du tviler på deg selv og lar være å poste det innlegget du nettopp satt å filte på i en evighet.

Men så ombestemmer du deg og trykker på «publiser innlegg» mens du samtidig holder for øynene. Dagen etter er har ditt innlegg mange mange lesere og er veldig populært. :)

Jeg gjør mange av feilene nevnt oven, tror jeg. Staver ikke spesielt bra og er anonym så langt. Men det funker for meg. Jeg har da noen sjeler som stikker innom likevel, kanskje jeg er unntaket? Hehe.

2. Sindre
07.07.10

Din grunn «nr. 7″ kjenner jeg meg faktisk igjen i, men det er lenge siden det skjedde nå. Altså at jeg droppet et innlegg jeg hadde skrevet ferdig.

Mange innlegg har derimot blitt postet «under tvil» og blitt kjempepopulære, selv om jeg var veldig usikker. Så har vi de «sikre vinnerne» som plutselig får null kommentarer. Man kan aldri vite. Eller jo, med erfaring blir man klokere. :)

Har ikke lagt merke til at du staver dårlig, Formuebygging? Jeg siktet i så fall til verre tilfeller. Hvorvidt du er unntaket eller ikke, kommer vel helst an på dine egne mål. :)

Gode punkter! Hvis jeg skulle peke ut en ting vi burde bli bedre på når det gjelder Foreldremanualen, burde det kanskje være å personliggjøre innholdet mere. Det varierer nok en del fra innlegg til innlegg.

Ellers blir jeg litt frustert over en del «effekter» som snø på siden, musikk og det at man ikke kan høyreklikke (dersom noen tror det hindrer kopiering av bilder – tar de fullstendig feil!). :-)

4. Sindre
07.07.10

Gode frustrasjonsmomenter, Anette. Jeg leste en fremgangsmåte på en heller tvilsom blogg, som viste hvordan man kunne gjøre det «umulig» å høyreklikke på siden. Akk…

Noen som husker den kopisperren som kom på CD’er for noen år siden? Den som skulle gjøre det «umulig» å spille av musikken på PC’er og dermed hindre ulovlig fildeling? Noen som husker hvor lenge det varte? Så lenge man har lydkilden vil det alltid være mulig å lage kopier. På samme måte som at når man leser en blogg, kan man alltids kopiere teksten eller bilder, uansett hvor mye noen prøver å forhindre det. Den slags sikkerhetstiltak gjør deg bare mer irriterende (enten du er en blogger eller et plateselskap). Bruk tiden på noe bedre, som f.eks. å praktisere overflodsmentalitet fremfor knapphetsmentalitet. :)

Ja, det blir en falsk trygghet for noen. De legger ut høyt oppløselige, private bilder i den tro at man ikke kan kopiere pga høyreklikke funksjonen er satt ut av spill.

Jeg liker å høyreklikke når jeg surfer, og det eneste som skjer på sider hvor dette ikke går – er at de gjør det lettere for meg å gå direkte ut av siden deres.

Vet at mange ikke er så glade i «pop-up» vinduene vi har på siden vår når man klikker på linker, men det er en fin måte å holde folk lengre på siden. ;-)

[…] This post was mentioned on Twitter by Mats Holmvik. Mats Holmvik said: 6 grunner til hvorfor ingen leser bloggen din http://ff.im/-nkZpa […]

7. Michal
08.07.10

Enig med punktene dine Sindre, spesielt det med skriveleif :) Tilogmed kjente nettaviser klarer ikke aa skrive riktig. Aa kopierer de rett fra Google Translate er ogsaa en daarlig vane :p

Ogsaa domenet kan ha en liten innvirkning paa besokstallet. Jeg personlig vil heller gaa inn paa mittliv.com enn mittliv.blog.com hvis begge sidene er en blogg om livet. Men det er litt forskjellig ut i fra hva jeg soker om selvsagt :)

8. Sindre
09.07.10

Enig, Michal. Det fikk meg til å tenke på en ting til som kunne vært med på listen: Seriøse bedrifter (jeg har sett store, kjente bedrifter) som har en «blogg» på… *trommevirvel* BLOGG.NO!!

De burde virkelig tatt en prat med meg…

9. Lars Hytorc
09.07.10

Jeg vil bare si at du skulle bare visst hvor hardt jeg har prøvd, men det er liksom som om jeg gjør alt feil, vet du… Mamma sier at det er bortkastet det jeg holder på med og nå er jeg på mange måter oppgitt… Jeg vil bare at du skal forstå den smerten jeg føler inni meg. Jeg vet ikke helt, men jeg vil bare gjøre ting riktig!

10. Sindre
09.07.10

@Lars: …og da minner vi om at det er mulig å se IP’en til alle som legger igjen kommentarer, så da lurer jeg på om du har spaltet personlighet, «Lars»? ;)

Uansett så foretrekker jeg seriøse kommentarer. Bare et hint. :)

11. Anders
09.07.10

Jeg har en engelsk nettside som jeg holder på å bygge opp. Har endelig funnet meg et design jeg er fornøyd med, selvom jeg fortsatt er åpen for justeringer. Vil nå intensivere arbeidet med å bygge opp artikkelbasen til siden. Nylig fikk jeg en overraskende kommentar fra en skribent som spurte om jeg ville åpne for gjesteinnlegg fordi han gjerne kunne tenkt seg å publisere artikler på min side. Jeg var hadde ikke tenkt jeg ville få en sånn hendvendelse men synes det selvsagt er morsomt. På den andre siden er jeg en kontrollfreak :) og vil ha full styring på alt som skrives på min side – også hvordan artiklene formuleres :) Men på den andre siden er det kanskje fornuftig å være åpen for gjesteinnlegg hvis det er bra. Tenkte at det er fornuftig å åpne for lesere og skribenter. Har allerede åpnet for kommentarer på artiklene mine og får en del som sier sine meninger (90% positive :), selvom jeg har relativt lave besøkstall. Uansett er det jo fint at andre har lyst å skrive via min nettside.
Gjesteinnlegg kan kanskje være med på å øke aktiviteten?

12. Sindre
09.07.10

Ja, jeg har hatt meget god erfaring med gjesteinnlegg på Glabladet. Du kan kombinere kontrollfreakheten med gjesteinnlegg, ved at skribentene ganske enkelt sender innleggene til deg på mail, så kan du simpelthen godkjenne eller avslå. Du trenger ikke nødvendigvis lage ny bruker for hver skribent. Du kan ganske enkelt bare opplyse i begynnelsen av innlegget om at «dette er et gjesteinnlegg skrevet av x fra nettsiden xxx.com». :) «xxx.com» hørtes forresten litt nasty ut. Men du skjønner.

13. Anders
10.07.10

En annen ting som gjør at lesere forsvinner er at nettsiden går tregt. Og det har plutselig skjedd denne uken med min side. Det eneste jeg har gjort er å installere endel nye WordPress plugins. Har endelig brukt litt tid til å gjøre meg kjent med ulike WP plugins som har ulike fine funksjoner. Noen har jeg altså funnet interessante, lastet opp og aktivert via WP-admin. Nå tar det altså 1) lang tid å komme inn på nettsiden og 2) lang tid å komme inn på de ulike artiklene jeg har postet. Hva kan dette skyldes? Kan det ha med en av WP plugin’ene jeg har installert å gjøre? Bør jeg kanskje deaktivere de en og en, og delete dem igjen for å se om nettsiden kommer tilbake til normalen? Jeg har ikke gjort noen endringer i WP editor så skjønner ikke hvorfor alt går så tregt plutselig.

14. Anders
10.07.10

Tenkte nå på om noe av de innkommende kommentarene siden min har fått i det siste kan være spam? Kan kommentarer som er linket til kommentatorens nettsteder gjøre nettsiden tregere?

15. Sindre
10.07.10

Nei, kommentarer fra spammere gjør ikke nettsiden din tregere. Jeg satser mine 2 cents på at dette har direkte sammenheng med noen av dine nye plugins. Så jeg syns du skal prøve å deaktivere de igjen og se om siden går kjappere da. Så kan du legge til en og en på nytt og sjekke siden mellom hver, for å finne «synderen».

16. Anders
10.07.10

Takk for svaret! Jeg fikk deaktivert noen plugins nå og etter at den 4. eller 5. var inaktiv så fungerte siden min som normalt igjen. Hastigheten var tilbake. Tok like godt og slettet de inaktive. Da lærte jeg noe mer i dag også. I mine undersøkelser sjekket jeg også serveren og error log på HostGator og der var det ingen feilmeldinger, så fikk jeg altså lokalisert wp plugins. Fikk dessverre ikke registrert hvem av de det var, men det var trolig en «arkiv»-plugin som skulle kategorisere arkivet.

17. Rebecca
16.03.11

Jeg har stangert litt på leserfronten og prøver å finne ut litt mer hva jeg gjør galt. Jeg tror kanskje et av «problemene» mine er at jeg er den eneste i min nisje og derfor har litt vanskelig for å spre budskapet om min blogg og ikke minst går jeg glipp av eventuelle linker fra relevante sider. Har du noen tips å komme med i en slik situasjon?

18. Sindre
16.03.11

@Rebecca: Finnes det noen forum relatert til din nisje? Bli aktiv der. Kommenter på andre blogger, selv om de ikke nødvendigvis er i samme nisje. Link tilbake til bloggen din via navnet ditt, som du gjør i kommentarfeltet her. Noen ganger, hvis det er relevant, kan du også linke tilbake til et konkret innlegg du har skrevet, i kommentarfeltet til en annen blogg, eller i en forumpost.

Husk: Skriv forumposter og kommentarinnlegg av verdi, og flere og flere vil etterhvert bli oppmerksomme på dine unike innfallsvinkler, og forhåpentligvis besøke bloggen din. Dette vil nok funke best hvis du finner noen relevante steder å gjøre det på.

19. Rebecca
16.03.11

Takk for så raskt svar! :)

Jeg får vel gjøre en større innsats på forum, det finnes opptil flere som er relevante. Prøver også å legge igjen kommentarer av verdi, men det er desverre ikke så ofte anledningen byr seg. I mitt tilfelle blir det jo å kommentere på innlegg som handler om dyr, men syntes ikke det er så mye verdi i kommentarer som «å så søt hund du har». Har du noen tips til hvordan jeg kan finne andre vinklinger?

20. Sindre
16.03.11

@Rebecca: Ja, unngå drukningen i mengden ved kommentarer som «å, så søt hund du har», og fokuser på de relevante forumene, hvor du har større sjans til å skinne som den eksperten du er/kan bli. ;)

PS. Når du skriver om dagsaktuelle ting i media, som du har gjort om i ditt siste innlegg om jordskjelvet i Japan, link bloggposten din opp til VG via Twingly. På den måten kan en god del av VGs lesere finne bloggen din, fordi den linkes til fra bunnen av artikkelen. Du trenger bare å linke til artikkelen fra bloggen din først, og deretter pinge bloggen via Twingly. Etter en stund vil du se at ditt innlegg vises på VG… Prøv det! Google gjerne «Twingly» hvis du aldri har brukt det før. Det er ganske enkelt. :)

21. Rebecca
19.03.11

Tusen takk for tipset! Får ha det i bakhodet til neste aktuelle innlegg :)

22. Kim J.
19.03.11

Hvis du er den eneste i din nisje, rebecca, så må du vera den beste.. dess flere i en nisje, dess enklere er det..

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2015 | >> Personvern | >> Disclaimer |