Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Blogg deg til nye muligheter

Skrevet av Sindre | 20. juli, 2010

Når verden går oss imot og vi havner på sidelinjen av samfunnet er veien til alkoholisme, narkotika og et liv som uteligger kort for de fleste. Men i det siste har jeg oppdaget en ny og langt mer positiv trend. Takket være internett finnes det nye muligheter som aldri før har vært tilgjengelig…

I dag kan nemlig hvem som helst begynne å blogge, og man skal ikke fnyse av mulighetene det kan medføre. Jeg snakker av erfaring, da jeg driver en av landets mest leste blogger, www.Glabladet.no. Jeg startet bloggen i håp om å kunne leve av den, og siden 1. februar 2008 har jeg gjort nettopp det.

Nå som jeg har litt fartstid innen blogging kan jeg se tilbake på utrolig mange nye muligheter som har åpnet seg for min del. Muligheter jeg garantert ville vært foruten hvis det ikke var for bloggingen.

Men la oss skru tiden litt tilbake her. Etter ungdomsskolen visste jeg ikke hva jeg ville gjøre med livet. Jeg endte opp med å gå 3 år på en linje som var uinteressant for meg, fordi jeg ikke kom meg inn på mitt eneste ønske: Media og kommunikasjon. Etter 3 «bortkastede» år var heller ikke tanken på mer skole noe som fristet meg. Jeg begynte å tenke dystre tanker om at livet mitt var kaputt og jeg kom til å ende opp på en fabrikk eller bak en kasse. Eller på sosialkontoret. Det eneste jeg ville var å drive med media, men jeg manglet utdanningen.

Skru tiden frem igjen og pipen har en annen lyd: I dag er folk villig til å betale meg for å skrive for dem, og jeg tilbyr en rekke tjenester gjennom bloggen min som gjør det relativt enkelt å tjene en stabil inntekt hver måned. Jeg får regelmessige henvendelser fra annonsører som vil betale meg enda mer, og jeg har blitt omtalt og intervjuet i aviser, fått skrive for magasiner og skriver i dette øyeblikk mitt første innlegg for Avis2*. Poenget er: Ingenting av dette hadde skjedd hvis det ikke var for valget jeg tok om å begynne å blogge.

[*=Ja, det stemmer, dette innlegget ble opprinnelig skrevet i mai 2009 og publisert i juni samme år, i en nettavis ved navn Avis2.no, som nå er lagt ned. Derfor poster jeg dette innlegget på nytt, med noen få modifikasjoner, til glede for både nye og gamle lesere. Jeg vet, jeg er altfor snill. ;) ]

Blogging som springbrett

Blogging kan rett og slett fungere som springbrett for nye muligheter og i beste fall en ny karriere. Og jeg er langt ifra alene om å oppleve denne effekten.

Den kjente amerikanske bloggeren Steve Pavlina skrev så mange innsiktsfulle selvhjelpsartikler at han til slutt fikk tilbud fra 3 forskjellige bokforlag om å skrive en bok – alt takket være bloggen. Konkurransen om å få en slik kontrakt er enormt stor, spesielt når ingen har hørt om deg før. Steve tok en snarvei som førte til at forlagene henvendte seg til ham. Han «jukset» kanskje litt – eller forandret i det minste reglene.

Et norsk eksempel på dette er bloggeren Heidi Nordby Lunde, bedre kjent som Vampus. Hun driver en blogg som kombinerer politiske høyrevidde synspunkter med personlige historier, og hun tror selv at denne kombinasjonen, samt evnen til å skape debatt, er grunnen til at bloggen har fått oppmerksomhet.

- Bloggen har hjulpet meg å få en stemme i samfunnsdebatten, i forhold til å både bli invitert til å holde foredrag og delta i debatter, i tillegg til jobb som programleder i Studio 5 og i ABC Nyheter, forteller Heidi.

Hun understreker at for å lykkes med blogging må man like å skrive og advarer mot altfor høye forhåpninger:

- Det er fullt mulig å bruke bloggen som et sted å vise frem hva man er god for, men å tro at mulige arbeidsgivere saumfarer norske blogger for å finne talenter er vel i overkant naivt. Men klarer man å markere seg såpass at man blir omtalt i tradisjonelle medier eller fagmiljøer, så øker man jo mulighetene, mener hun.

Heidi har troen på at gode nisjebloggere kan bli plukket opp og nevner at det er flere som aspirerer til å bli kjent for å bli kjent, som svenske Blondinbella.

- Kvalitet og innhold henger som kjent sammen med antall lesere en avis eller blogg har.

Kom i gang med blogging

Når alt kommer til alt så viser blogging seg å være en svært god vei å gå når man ønsker å lykkes innen et felt hvor man i utgangspunktet ikke har noen kontakter. Men blogging i seg selv er ikke nok for å bli «oppdaget» i de fleste tilfeller.

Noe av det viktigste med å bygge opp en populær blogg er i hovedsak å få nye kontakter – ikke nødvendigvis å vise seg selv frem. Alle kan poste videoer av talentet sitt og legge det ut på YouTube eller i et blogginnlegg. Det skal godt gjøres å lykkes på den måten. Men hvis du deler dine synspunkter og meninger om ting innen ditt felt på bloggen, vil du etterhvert få nye kontakter, som til syvende og sist kan føre til nettopp de mulighetene du ikke hadde drømt om tidligere.

Hold fokuset på å bygge en høykvalitetsblogg med langsiktig perspektiv. Lær så mye du kan om feltet ditt og publiser ditt aller beste innhold på bloggen. Hvis skriving ikke alltid føles like motiverende, lei inn andre skribenter. Ha et heftig fokus på å trekke trafikk til siden din og etterhvert som bloggen blir større, intervjuer du andre i ditt felt. Når bloggen vokser seg virkelig stor kan du intervjue «kjendiser», noe som virkelig kan føre til at din eksistens blir gjort kjent og din blogg satt på kartet.

Hvis du leser dette og tenker at «dette høres vel og bra ut, men jeg vet ikke hvordan jeg skal begynne å blogge engang», har du flaks! Jeg har nemlig satt sammen et gratis 7 dagers bloggekurs som lærer deg alt det grunnleggende du trenger å vite for å starte en blogg og tjene penger på den. Kurset vil bli sendt i 7 deler på mail, og du kan melde deg på her:


Glabladets bloggekurs:

Navn:
Epost:


En enda enklere løsning er å benytte Glabladets «gjort-for-deg»-tilbud. Dette innebærer at jeg installerer bloggen for deg, sammen med alle nødvendige innstikk og innstillinger du trenger for å få din egen «problogg». En perfekt løsning for deg som ikke har tid eller ork til å sette seg inn i de tekniske detaljene og utfordringene det medfører å opprette en blogg.

Les mer her!

Jeg vet selv at det er mulig å komme langt med blogging, og i dag får jeg så mange tilbud at jeg må takke nei til mye av det! Kan du se for deg dette for din egen del? Det er en flott realitet å være i, og alt som trengtes var et valg…

[Da denne artikkelen ble publisert første gang, skrev jeg en "forløper" til den på Glabladet. Du kan lese den her: Blogging som springbrett til nye muligheter]


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 20. juli 2010 klokken 9:57 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Business, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Intervjuer, Jobb & Karriere, Selvutvikling, Suksess, Teknologi,

LESERNE MENER:
31 kommentarer så langt

20.07.10

Jeg signerer denne:)

Jeg begynte for knappe 5 mnd siden og har ikke skrevet mer enn noen titalls innlegg og har allerede fått jobbtilbud gjennom bloggen, fått tilbud om å skrive for andre blogger (Mer info kommer på bloggen min) og nå solgt min første annonseplass og det for et helt år:) For ikke å snakke om alle de nye kontaktene og bekjentskapene jeg har fått ved hjelp av bloggen min, deriblant deg Sindre. Og alt dette fordi jeg en kjedelig regnfull kveld bestemte meg på impuls om å starte blogg etter å ha mottat den første mailen i Sindre sitt gratis bloggerkurs. Herlig! :)

2. Sindre
20.07.10

Dette innlegget var opprinnelig skrevet lenge før jeg visste hvem du var, Aksjebloggeren, men likevel kunne det nesten vært skrevet OM deg. Du er et prakteksempel på hva jeg snakker om her, og det burde bare understreke hvor utrolig bra denne bloggmuligheten er. :)

20.07.10

Takker for gode ord Sindre ;-)

20.07.10

Jeg tror også langsiktighet er bra. Det er alt for mange som starter en blogg og etter 3 – 6 måneder blir lei. Det virker nesten som at de er ute etter en «quick fix» og ikke forstår at ting tar tid.

Man må sette de rette forventninger til seg selv. Jeg har ikke mulighet til å oppdatere mitt nettsted hver dag, og det er greit for min del. Ikke avslutter jeg bloggen for det. Jeg må kanskje leve med litt mindre besøkstall men nå er det jo slik at min inntekt kommer fra jobben min, og ikke bloggen. Hvis jeg ikke har hatt en jobb har det kanskje blitt annerledes!

Og dessuten, jeg tjener litt penger på den nå. Ligger an til over 2000 kr utbetalt kun i adsense så langt i 2010. Det inkluderer mitt andre nettsted også da.

Det er mye mulig å tjene penger på nett, bare ikke ha så travelt. Det tar TID!

5. Sindre
20.07.10

Ting tar tid. Jeg har tidligere antatt at folk flest var smarte nok til å forstå dette, og folk flest er faktisk det, men det er likevel urovekkende mange som håper på den «quick fixen». Det har ikke bare med hvor ofte man oppdaterer, men også hvordan man markedsfører, og rett og slett hvordan man skriver og hva man skriver om. Jeg vil si at i de fleste tilfeller spiller også flaks en vesentlig rolle. Mange av de som virkelig lykkes er de som aldri hadde noen store planer i utgangspunktet. Men også med målrettede planer og klare visjoner kan man lykkes. Det var sånn jeg klarte å tjene mine første 10,000,- på blogging allerede i min 5. måned; juni 2008. Så hvis du er en av de som planlegger å ha en suksessfull blogg, husk at det kreves selvdisiplin. Men så lenge du mener det, kan du faktisk komme langt. Det er faktisk egentlig ganske enkelt.

[...] This post was mentioned on Twitter by Mats Holmvik and www.Glabladet.no, Merkato Media AS. Merkato Media AS said: Blogg deg til nye muligheter http://ff.im/-nWHpi [...]

7. Anders
20.07.10

Hvordan ligger det an med besøksstatistikken på hjemmesidene deres Sindre, Aksjebloggeren og Formuebygging?
Hvor mange unike besøkende og antall klikk pr dag og pr måned har dere idag?
Og ligger tallene stabilt eller stiger det jevnt og trutt?
For min del ligger jeg helt nede på 30 besøkende pr dag så jeg har et godt stykke å gå :) Siden er relativt ny og i utviklingsfasen så den er ikke markedsført i ddet hele tatt. Men jeg kan jo legge til at antall besøk er noe økende :=)

20.07.10

Anders: Jeg ligger på ca 1 000 – 1 300 absolutt unike besøkende i måneden. Med en liten oppadgående trend fra måned til måned. Dette gjelder da formuebygging.

Ligger på ca 150 – 200 treff hver dag, men disse er ikke unike.

Det varierer en del faktisk, kommer an på hvor mye jeg skriver også såklart.

9. Sindre
20.07.10

Jeg opplever en voldsom variasjon, sannsynligvis pga. måten jeg markedsfører på. Noen ganger får jeg et boost av trafikk fordi nettsiden min blir nevnt et sted med høy trafikk, men nå i sommermånedene ligger trafikken på drøye 6000 unike, ca. 17,000 besøkende, nærmere 200,000 sidevisninger og 5-600,000 treff. Det var derimot andre boller da markedsføring av bloggen på Nettby gikk fint, uten at onde nazi-vakter kom og slettet sakene fra forsiden. Da kunne jeg få flere tusen unike på en god dag!

Nylig innså jeg også at jeg kan ha gjort en stor tabbe i november 2009, da jeg skrev innlegget om at Glabladet kom til å ta en liten pause. Overskriften lød slik: «Glabladet legger ned… eeeh… tar pause!«. Men mange leste det som at Glabladet faktisk la ned. Det fikk jeg blant annet vite av min ene tante som hadde lest det innlegget og dermed trodd jeg la ned bloggen. Jeg kan helt tydelig se i besøksstatistikken at nivået har lagt stabilt lavere etter min pause i november (som jeg opphevet allerede 1. desember) enn det gjorde før november. Jeg tror det er kombinasjonen av det dårlig døpte innlegget mitt (som var en smule misvisende, men jeg trodde jeg «oppklarte» det i samme tittel med «eeeh… tar pause!») samt at Kudos og Bloggrevyen ble lagt ned, samt at Nettby ble nazi og Twingly ikke virket like bra lenger.

Men den siste ukens begivenheter, med blant annet omtale av siden min på BA syns jeg viser at man ikke skal gi seg, selv om det kan oppleves vanskelig å nå ut til nye mennesker. Etter omtalen har jeg fått betydelig mange flere lesere enn før, så det viser bare at så lenge man står på og ikke gir seg, åpner universet muligheter for deg når du minst venter det. (Klisjéalarm?! Shit, for sent!)

Så lenge man skriver kvalitetsinnhold så vil man alltids få nye kontakter og nye dører åpner seg hele tiden. Det gjelder bare å ikke gi opp og ikke bli demotivert av laber trafikk til å begynne med.

Det fine med at de fleste markedsføringskanalene ikke virker like bra lenger, er faktisk at det maner til å skrive bedre innhold enn man gjorde da det bare var å slenge opp en suppe av et innlegg, med en teit nyhet og «morsom» video, og umiddelbart dra kjapp trafikk på den måten. Vi må kanskje kjempe litt hardere for å overleve, men det kommer oss alle til gode, til syvende og sist.

20.07.10

Jeg har hatt veldig varierende besøkstall, noe som nok har med at jeg i lengre perioder ikke blogget og at jeg i andre perioder har hatt konkurranser gående, som jo trekker en del besøkende. Men alt i alt ligger jeg på samme nivå som Formuebyggeren her og har nesten helt like tall som han. Jeg ser likevel en trend og det er at unike besøkende øker hver måned. Mens antall besøk er det som varierer mest, som jo selvsagt er naturlig når det ikke er en stabil frekvens av innlegg.

Etter alle disse kommentarene dine Anders, så må jeg si at jeg er noe nyskjerrig på siden din. Jeg håper du gir oss adressen snart ;)

11. Anders
20.07.10

Aksjebloggeren,

Foreløpig har jeg bare stilt spørsmål uten å kommentere så mye :) Synes dette er et veldig spennende felt fordi det er så mange muligheter. Men det at det er så mye å sette seg inn når man skal utvikle en nettside kan også gjøre at det nesten føles overveldende. Alt fra design av siden, HTML/CSS-koder, wp-plugins, SEO, skriveteknikk, kildestoff, bildebruk, tema og hva som funker og ikke funker. Attpåtil må man forsøke å lage en god helhet av det hele. Det skal henge sammen, det skal være troverdig, det skal se bra ut osv. Og det tar tid å gå frem steg for steg, lære nye ting, skrive artikler, tenke nytt, fornye ting osv. Man bør nok rett og slett ta en ting av gangen og ikke tro at alt skal være perfekt med engang. Heller justere mens man går veien. Det viktigste er at jeg liker dette.Trives med å jobbe med nettsiden, utvikle, lære og fornye. Gjelder å ha en side hvor det man skriver om er av interesse, at man kjenner den rette flyten når man skriver.

Bra at dere ville dele disse besøkstallene, det viser jo at det gir resultater, da vet jeg at det nytter.

Sindre, du nevner forresten dette med «unike» besøkende, deretter «besøkende», «sidehenvisninger» og tilslutt antall «treff».
De 3 første tingene tror jeg at jeg har en grei forståelse av, «unike»=antall unike besøk, dvs statistikken teller 1 unik besøkende 1 gang, «besøkende»=hvor mange ganger besøkende er innom siden, 1 unik kan være flere ganger, «sidehenvisninger»=antall sider hver besøkende har vært innom.
Men så har du det siste, nemlig «treff» eller «hits«. Et veldig stort tall, selv jeg har et forholdsvis høyt treff-tall hittil i julig, oppunder 75.000.
Hva er det denne måler/forteller?

12. Sindre
20.07.10

Jeg tror «hits» eller «treff» er en statistikk over antall forespørsler til serveren. Det er vanligvis et høyt tall, men ikke nødvendigvis noe å skryte av. En «hit» kan f.eks. bli telt for hver gang et bilde på bloggen lastes inn, en plugin-funksjon blir lastet inn, osv. Alt i alt så blir det dermed en god del hits/treff på sidene til folk flest, men det gjenspeiler ikke nødvendigvis kvaliteten/verdien i selve nettsiden din.

[...] [*=Edit 20.07.10: Avis2 er lagt ned, så jeg har postet den gjeldende artikkelen på Glabladet, til glede for nye og gamle lesere.] [...]

20.07.10

Anders: Ja, kjenner meg igjen i akkurat hvordan du beskriver det nå:) Og morsommere blir det når du ser besøkstallet øke og du får respons på det du gjør og ikke minst får nye kontakter som deler samme interesser som deg. Er veldig spennende å holde på med noe slikt :)

15. Kim J.
21.07.10

Hvorfor finner du opp nye ting å gjøre istedenfor å gjøre det du må gjøre?

Ja, det er det du gjør. Sitter fremfor pcen din og surfer etter nyheter eller blogginnlegg mens du nøler med mye av det du skulle ha gjort. Tenk etter nå hva som er nødvendig for deg og hvordan du bruker tiden din?

16. Sindre
21.07.10

@Kim J: Kjekt med en adresse på kommentarene dine i stedet for å bare slenge ut noe sånt i løse luften. Jeg ser uansett ikke relevansen på denne kommentaren i forhold til innlegget. Hva med å gå over til AdSense-innlegget og svare på det jeg spurte deg om der (se kommentar nr. 17 og 18)?

21.07.10

@Sindre: Tror Kim J. adresserte Anders, og at det kanskje var ment som et push for å få han i gang med å blogge.. Jeg bare hoppet i det jeg, alt skjedde vel ca på en dag, men det var først når kurs-mailene begynte å tikke inn (mail 3) jeg virkelig fikk fingen ut.

21.07.10

Deltidspoker: Gjorde det samme selv. Learning by doing er beste måten. Likte spesielt innlegget til Sindre om skyt-så-sikt-prinsippet. Er imponert over bloggen din, og likte designet godt, ser veldig proft ut. Kommer nok til å følge med.

19. Sindre
21.07.10

Aight. I så fall er jeg helt enig med dere, og har tenkt på å nevne det for Anders også, men nå leser han vel dette snart. ;) Samtidig syns jeg det er flott at han spør fordi det genererer mye ekstra verdi i kommentarfeltet, og kan være med å hjelpe mange andre som leser kommentarene.

Her er innlegget Aksjebloggeren nevnte: «Klar, SKYT, sikt-prinsippet«. :)

20. Anders
21.07.10

Ja, leste dette nå og kan informere om at jeg er igang med å «blogge» eller rettere skrevet; har opprettet en nettside (trodde det kom frem i mitt tidligere innlegg :) ). Jeg gjorde dette for flere måneder siden og jeg har brukt tiden frem til nå på å utvikle den, dvs learning by doing som det nevnes her. Så du kan si jeg bare hoppet idet når jeg satte igang jeg også. Fikk både valgt webhotel, installert wordpress og skrevet det første innlegget samme dag :) Så har jeg brukt tiden etterpå på å kartlegge, lære, fornye og skrive flere artikler. Men det er jo alltid spørmål som dukker opp mens man utvikler dette videre. Man tenker og lurer og vil gjøre ting bedre. Så derfor spør jeg :)

21. Sabai
23.07.10

Har bevilget meg en liten ferietur til østen og ser att her kommer det stadig vekk nye innlegg på Glabladet og det er bra :-)
Hadde kanskje tenkt jeg kunne greie å skrive litt på nettstedet mitt bortsett fra de få innleggene jeg har satt på autopublish, men ser att det er vanskelig å få til det når man er i feriemodus ;-)
Men uansett, kjekt å se att fremgangen fortsetter Sindre!

22. Anders
05.08.10

Jeg gjorde et søk på Google for noe jeg har omtalt i en av mine artikler på min nettside. Og øverst på side 2 så kommer link til min nettside. På Google.
Morsomt når siden kommer såvidt høyt opp på søkelista.

Tidligere denne uken testet jeg også noe nytt. Jeg la ut en fersk artikkel på nettsiden og kommenterte på et forum i England med link til artikkelen.
Det fikk en utrolig effekt! Besøkstallene gikk opp. Men utover dagen så økte det på! Jeg sjekket statistikken min og det viste seg at den linken jeg la ut hadde blitt kopiert av noen andre til en fotballside. Og etter det så har noen kopiert den til sin Facebook-side og atter andre til en større værside (!).
Jeg hadde altså bare lagt ut 1 link på et forum så begynte det å spre seg av seg selv. Besøkstallene på 1 dag passerte tallene jeg har for 1 hel måned.
Interessant å observere og lære. Det er mange muligheter på web!

23. Sindre
05.08.10

Jepp, Anders, sånne ting skjer ofte når du driver på nett. Utrolig digg når det skjer! :)

24. Anders
06.08.10

Her er fersk artikkel fra Aftenposten torsdag kveld som forteller at mediehusene er på «desperat jakt» etter å fange inn unge avislesere som har valgt å bruke og lese blogger istedet.
Aftenposten forteller at de store vurderer å benytte seg av blogger som en alternativ vei å gå for å nå tapte lesere. Det vises til et eksempel i VG som har knyttet til seg bloggen minMote for å nå ut til unge, kvinnelige lesere.
Det står at bloggere er blitt mye viktigere for mediene etter at papiravisene taper lesere.
Interessant artikkel.

Sosiale medier kan være redningen

25. Lars
06.08.10

Bra artikkel du linker til Anders. Skjønner godt at Aftenposten har flere lesere enn Vg i papirutgaven. Kjøpte Aftenposten en dag, og det er mye bedre journalistikk, og mye mindre sladder.

26. Anders
09.08.10

Sindre, da du startet Glabladet, hadde du skrevet mange artikler på forhånd slik at forsiden var fylt opp fra første offisielle publiseringsdato. Eller hadde du ett innlegg den første dagen og fylte på etterhvert?

27. Sindre
09.08.10

Kombinasjon. Hadde skrevet rundt 20-30 innlegg. Postet de etterhvert. Samtidig som jeg hele tiden skrev nye underveis.

28. Lars
09.08.10

Det er nok smartest. Ser litt dumt ut å ha én uke mellom hvert innlegg, og bare ett innlegg på forsiden.

[...] Det er bedre å ha prøvd enn å… la vær. Jeg håper du herved er inspirert til å prøve andre metoder for å komme deg opp og frem her i livet. :)

(Les også: Blogg deg til nye muligheter) [...]

30. Sabai
15.10.10

Mulig du har skrevet om det tidligere Sindre, men hvordan markedsfører du nye innlegg bortsett fra Facebook og lignende?

[...] Bloggen er et velegnet utgangspunkt for å tilby de tjenestene jeg vil tilby. Samtidig er den et springbrett til nye muligheter. Hele verden er min lekeplass, enten jeg jobber, slapper av i ensomhet eller er ute og finner på sprell. Bottom line: Jeg er lykkelig! [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere