Abonner via RSS | epost

Gi en donasjon (hvorfor?) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Epostmarkedsføring = penger i banken

Skrevet av Sindre | 23. juli, 2010

Tenk deg at du kunne trykke på en knapp… og dermed tjene penger! For godt til å være sant? Ikke egentlig…

I dette innlegget skal jeg fortelle deg hvordan jeg tjente 5500,- i går, kun ved å trykke på «den magiske knappen».

Her er bakgrunnshistorien:

Min lille internettvirksomhet har vokst i det siste. I takt med at jeg har tjent mer penger, har også utgiftene blitt større. Jeg har alltid vært flink til å spare, men i løpet av de siste to årene har jeg tilegnet meg tankegangen av at man ikke må være redd for å bruke pengene sine heller. Hvis du tviholder på pengene som om du var fattig og desperat, vil Law of Attraction sørge for at du forblir på det nivået hele livet. ;)

Anyway, nok om det. Jo, jeg har hatt en del utgifter. Jeg har investert i en rekke programmer fra utenlandske «guruer» innen internettmarkedsføring og pengetjening. Hvem trenger høyere utdanning innen markedsføring når man kan lære av folk som har lykkes med det i det virkelige liv – i motsetning til grå professorer og eplekjekke selgerdudes med fettsleik? :)

I tillegg var jeg hos tannlegen forleden og hadde en del utifter i den forbindelse. I tillegg til alt det andre (man skal leve, betale for å bo, osv.)

Så, helgen begynte å nærme seg faretruende stygt (fant jeg ut på onsdag)… Og jeg visste at det sto dårligere til på kontoen enn det hadde gjort på et halvt år! Samtidig visste jeg at dette ble en helg med flere utgifter, så det hadde vært kjekt å ha litt ekstra penger i bakhånd. Hva skulle jeg gjøre..?

Så, like før jeg skulle en tur ut på onsdag kveld, bestemte jeg meg for å maile listen min (noe jeg skulle uansett). Epostlisten. Det er listen over alle abonnentene jeg har på Glabladets bloggekurs. Jeg visste at jeg hadde fått sinnssykt mange flere abonnenter den siste tiden enn vanlig (mer om det i et kommende innlegg). Så jeg bestemte meg for å kun maile de som hadde meldt seg på de siste 7 dagene.

Ettersom bloggekurset i skrivende stund sendes ut via 7 deler annenhver dag i løpet av 14 dager, var mottakerne av denne mailen midt i bloggekurset. Her er hva jeg skrev i mailen: Jeg svarte på et par generelle spørsmål jeg hadde fått angående kurset, og avsluttet den på følgende måte (husk, jeg hadde dårlig tid og måtte løpe!):

«Jeg tror fortsatt ikke jeg klarer/orker/gidder å lage min egen blogg, det er så mye tekniske ting å sette seg inn i. Har du en annen løsning for å komme kjapt i gang?»

SVAR: Det har jeg faktisk! Jeg tilbyr en «gjort-for-deg»-løsning
der jeg rett og slett gjør alt fra å installere selve bloggen, til å utstyre den med absolutt alle de viktigste funksjonene du trenger for å ha en suksessfull blogg.

Jeg tilbyr 3 pakkeløsninger og du kan lese alt om dem på denne siden: Hurtigstartsblogging

Jeg kan til og med registrere domenet og opprette webhotellet for deg.

Med min hjelp kan bloggen din være oppe og funksjonell innen 1-2 dager, og jeg tilbyr alltid så god service jeg kan til alle mine kunder.

Du kan også sjekke ut hva tidligere kunder har å si nederst på bestillingssiden: Hurtigstartsblogging

Takk for oppmerksomheten, og ikke nøl med å sende meg flere spørsmål hvis du har :)

Med vennlig hilsen

Sindre Låstad
www.Glabladet.no

Genialt, ikke sant? Burde jo lett vinne prisen for det beste jeg har skrevet… Men poenget er: Det funket.

Mailen ble sendt ut til 52 mottakere, og i følge Aweber (systemet jeg bruker for å sende ut disse «massemailene»), er den foreløpig bare åpnet av 20 av dem. Og jeg har allerede fått 2 salg! Det vil si at 10% av de som har lest mailen slo til på tilbudet mitt… Noe som er en ganske god konverterings-rate!

Poenget med alt dette? At det å ha en liste er det samme som å ha en pengeprinter. Selvfølgelig må jeg jobbe for disse pengene og levere tjenestene som ble bestilt, men det er jo det gøyeste av alt. Det å faktisk jobbe med kunder og hjelpe dem i gang med noe hvor jeg kan tilby en ekspertise de ikke har. En ekspertise jeg har bygget meg opp gjennom 2,5 år med blogging, og som jeg har lært av meg selv. Det å ha muligheten til å tjene slike summer på én dag, i motsetning til å følge samfunnets standardopplegg som hindrer folk flest i å yte sitt fulle potensial. Og det å jobbe med folk fra absolutt hele landet – jeg må av og til klype meg litt i armen over det hele. Jeg har skapt alt dette selv. Det er utrolig hvor langt man kan komme hvis man bare tror på det! :)

Tror du det kan være verdt det å investere skarve $19 pr. måned for å ha mulighet til å gjøre det samme som meg? «Shit, jeg trenger penger. La oss rable ned noe og trykke på en knapp og la resten ordne seg selv, mens jeg går ut og gjør andre ting». Hey, jeg kan fremdeles få flere kunder fra den samme mailen etterhvert som mottakerne kommer hjem fra sommerferie eller hva de nå driver med. I følge konverteringsraten skal jeg kunne få minst 3 kunder til, men det gjenstår jo selvsagt å se. ;)

Jeg kan i hvert fall senke skuldrene i helgen og glede meg til den er over, sånn at jeg kan fortsette å jobbe med drømmejobben min og utvide virksomheten enda mer.

PS. Visste du at du kan prøve Aweber den første måneden for kun 1 dollar? Så, hva venter du på? Jeg vil anbefale deg å skrive et lite gratis kurs eller en liten ebok om din egen nisje, som sendes ut via din egen autoresponder på Aweber. Så lenge du har noe å tilby til de som melder seg på, så vil du oppdage hvor kraftfullt dette kan være! Ikke risiker å bli en av de mange bloggerne som utsetter dette i det uendelige, for så å si «jeg skulle ønske jeg begynte mye tidligere» når du omsider prøver det og innser hvor effektivt det er. Bygg listen din NÅ; den har vært fundamentet i min egen business siden april 2009. Hvis du trodde de fleste pengene ble tjent gjennom bloggingen i seg selv, tro om igjen.

PS2. Disse tipsene er gull verdt, både for firmaer og privatpersoner. Snakk gjerne med meg for en innføring eller tips og triks til vellykket markedsføring via epost.

PS3. Og, som du vet, jo lenger du venter, jo mer penger taper du :!:


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 23. juli 2010 klokken 10:46 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Business, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Penger, Suksess, Teknologi,

LESERNE MENER:
35 kommentarer så langt

1. Christer
23.07.10

Dette er faktisk det beste og mest konkrete tipset jeg har lest her på Glabladet. Du har samlet en liste over personer som er interessert i et område for så å sende ut mail der du tilbyr hjelp mot betaling.

Veldig bra.

2. Sindre
23.07.10

Akkurat slik det skal gjøres, og noe alle internettguruene snakker om hele tiden. Det handler om å tilby noe av verdi til de som måtte trenge det, uten å være «pushy» og typisk selger. Man må fokusere på fordelene ved å investere i det man har å tilby, noe jeg ikke engang rakk å gjøre noe særlig i denne mailen. Jeg bare «nevnte» det. Likevel funket det. It’s fun. :)

23.07.10

Ja, dette tipset er bra. Jeg fikk selv mailen, men jeg fikser siden min selv ;) Noe av det første jeg gjorde var å opprette en liste, og til tross for at det bare er en annen blogger som er medlem av den, så kan jo det komme etterhvert :) Selve kurset har jeg ikke skrevet enda, men i løpet av helgen skal jeg være godt i gang :)

4. Sindre
23.07.10

Det er gutten sin som handler, Deltidspoker! Jeg pleier å anbefale å vente til man har «noen» lesere, men det at du gjorde det så tidlig, kan jo fungere som det ekstra sparket i ræven du trenger for å komme i gang så fort som f**n (mens vi var inne på drøy språkbruk her). :P

Lykke til i helgen! Kurs i å spille poker eller noe? Kanskje jeg melder meg på! :)

5. Michal
23.07.10

Vurderer (mer eller mindre) Aweber, men kan man sette inn bilder der?

6. Sindre
23.07.10

Ja, det kan man faktisk, men jeg har aldri gjort det selv. De har mange guider og brukerveiledninger for hvordan gjøre forskjellige ting, så det finner du nok ut av. :)

7. Håkon
23.07.10

Aweber er genialt, og jeg støtter konseptet med at man må ha noe å tilby. Det er ganske essensielt for at folk skal få noe igjen for å skrive seg opp på listen.

Ett spørsmål, hvor mange har du på listen din?

8. Sindre
23.07.10

Håper du gjengjelder tjenesten av å svare på samme spørsmål da, Håkon. Jeg er nysgjerrig på hvordan dere andre ligger an også. ;)

Jeg har 473 abonnenter per dags dato, 23.07.10. Hva med deg (og eventuelle andre listebyggere?) :)

23.07.10

Jeg har 149 per i dag. Men bruker bare en gratis wordpress newsletter plugin enda. Fungerer veldig fint egentlig :) Men de har fjernet noen funksjoner og muligheter på gratisversjonen nå og kommer nok til å oppgradere til pro versjonen. Koster kun 123 kr (En gang). Men det kan nok neppe måle seg med Aweber.

10. Sindre
23.07.10

Har tilsammen hatt 533+, men det vil alltid være noen som melder seg ut. Kommer til å skrive et innlegg om dette snart, hvor jeg viser litt mer statistikk.

11. Preben
23.07.10

Bra og konkret innlegg Sindre. Men jeg er litt uenig i at akkurat aweber «is the shit»…
Mulig jeg var litt for tidlig ute, men det irriterte meg så vanvittig at det ikke går an å oversette absolutt alt i mailene, til norsk.

Jeg hadde tenkt å tilby mailingliste/nyhetsbrevtjenester til bedrifter, og da funker det (etter min mening) ikke å ha igjen rester av engelsk. Det er rett og slett ikke proffesjonelt nok.

Jeg har mailet de flere ganger, men de nektet å tillate meg å oversette engelsk tekst de stedene det burde vært oversatt.

Etter dette, droppet jeg aweber helt. (Selv om det er awesome på engelsk)
Jeg jobbet LENGE med å finne en god, oversiktelig leverandør, hvor alt kunne tilpasses. Jeg prøvde mange forskjellige, og endte til slutt opp med denne leverandøren.
(Jess, det er en aff link =P)

Der kan man til og med opprette kontoer for kundene sine direkte m.m.
De har sykt bra support, og utvikler seg hele tiden. Så om noen andre har lett etter en god leverandør, sjekk dem ut ;o)

Jeg for min del kommer til å fokusere på mobilmarkedsføring fremover. Skal mekke ferdig nettsiden min, og oppdatere en del innhold der, så om noen er interessert, ta gjerne kontakt =)

– Preben

P.S. De er dessuten billigere enn aweber!

12. Sindre
23.07.10

Hehe, det du snakker om her, Preben, er altså snakk om en ørliten bit av tekst, en linje eller to i den absolutt aller første mailen som blir sendt ut når noen melder seg på en Aweber-liste. Det er det eneste man ikke får på norsk, og det er den delen som sier fra om at man må «trykke på denne linken for å bekrefte at du meldte deg på». Jeg er helt enig i at det er litt småirriterende og jeg har selv vært i kontakt med Aweber angående dette, men opplevde det samme som deg, Preben. De er håpløs på det der. Men altså, det er så absolutt til å leve med, ettersom du selv bare kan skrive hva man skal gjøre, i introduksjonen av mailen. Det er ikke til å ta feil av når du skriver en introduksjon på norsk i den mailen, samt redirecter de nye abonnentene til en side hvor du gir dem nøyaktig fremgangsmåte, sånn som jeg gjør det. :)

Hvis man planlegger å tilby nyhetsbrev for sine kunder (firmaer, etc.) så er ikke nødvendigvis Aweber det mest idéelle, men her snakker vi altså om personlige nyhetsbrev for bloggere, og ikke for et hav av firmakunder. ;)

[...] This post was mentioned on Twitter by Robert Sørensen, www.Glabladet.no. www.Glabladet.no said: Har skrevet: Epostmarkedsføring = penger i banken http://bit.ly/bdT7lz [...]

14. Håkon
23.07.10

Etter å hatt listen i fire måneder har jeg fattige 43 stk på listen. Det er en begynnelse, men jeg innser jeg må gjøre noen grep for å få flere lesere og flere subscribers.

Kanskje jeg skal si opp jobben og blogge på fulltid jeg og? ;)

Jeg har planer og visjoner om å kunne leve av siden, men ikke på samme måte som deg. Men, som med alle nettsider, trenger man flere lesere – og jeg har ikke kommet over den kneiken der jeg føler at det yrer av liv på siden – enda.

man hug fra ærlige Håkon

15. Sindre
23.07.10

Håkon, det viktigste her er jo at du har begynt, og alle begynner et sted! 43 abonnenter er kjempebra! Det er 43 levende, pustende mennesker som DIGGER siden din og det du tilbyr. Man kan alltids ta noen grep og tweake for å få flere abonnenter, som bl.a. jeg har gjort i det siste med ganske stort hell. Gjøre sign up-boksen mer synlig osv. Men alt til sin tid. Skal bli spennende å følge med deg videre og se hvilken måte du planlegger å leve av siden (ettersom det ikke skal gjøres på samme måte som meg). Men du vet, jeg har også noen planer på lur nå, så det kan jo hende at også jeg kommer til å forandre på hvordan jeg tjener penger på nettet innen nær fremtid. ;) *Hemmelighetsfullt glis og MAN-hug right back* :cool:

16. thomas
23.07.10

Over 900.000 double opt-ins fordelt på 7 forskjellige nisjer/markeder. Alle engelske.

17. Håkon
23.07.10

Ey mann, du har rett. Alle begynner et sted, og jeg gleder meg over hver gang noen melder seg på, eller når jeg ser lesertallene øke.

Går med greie planer som bør være gjennomførbare i løpet av 2011. Langsiktige mål ;)

Blir spennende å følge siden din og! Det går bare en vei, oppover!

18. Preben
24.07.10

Efr helt enig med deg Sindre, på en personlig blogg bryr ingen seg, men om man skal selge dette til bedrifter… Ja da bør det være ordentlig. Jeg ville aldri i livet solgt noe «halvveis bra» til en bedrift jeg jobbet med. Uansett bransje, bekjentskap osv.
Men uansett, aweber er kjempeenkelt og bra, men for folk som jobber mot det norske markedet anbefaler jeg heller imnica.

Har selv brukt aweber i lengre tid, og vært fornøyd uansett. – Men ikke på norsk.

Og uansett, mailinglister begynner å dø ut. Sms er det nye, og jeg er i gang. ;o) Skal litt til å ødelege folks forhold til sms tror jeg, fremfor mail.

Du kan jo kanskje bli den neste bloggeren med sms-markedsføring Sindre. Eller? Er ingen andre enn deg som vet det enda uansett ;o)

19. Sindre
24.07.10

Jeg vet at SMS-markedsføring er i ferd med å blomstre opp, men jeg tror likevel ikke det betyr at mailinglister begynner å dø ut. Tror det kommer litt an på, egentlig. Er man kul og gir bort stuff av verdi så tror jeg mailinglister kan fungere godt langt inn i fremtiden også. Hvis man derimot begynner å bedrive spamming eller dårlige produktanbefalinger i håp om raske penger, vel, da misbruker man folks tillit, og da vil trolig mailinglister dø ut for den personen. ;)

Ellers er jeg helt enig med deg – skal man selge dette til norske bedrifter, må det være 100%. Jeg har hatt dette i tankene selv vettu. Hvordan fungerer Imnica? Er det sånn at du kjøper én konto hos dem, og så kan du tilby ubegrensede mailinglister og innlogginger til individuelle kunder (det hadde vært idéelt), eller må du kjøpe en ny konto hos dem for hver kunde? Er det kundene som logger inn og skriver/sender nyhetsbrevene eller er det du? Ble mange spørsmål, men håper du kan svare. :)

24.07.10

Hva skal man egentlig skrive i et slik nyhetsbrev? Er det ikke nok med bloggen? Folk kan vel surfe på nettet selv etter nyheter?

21. Sindre
24.07.10

Hehe, du skal ikke oppdatere dine lesere med siste nytt fra VG, hvis det var det du trodde. :) Poenget med nyhetsbrev er å ha en ekstra, mer direkte måte å nå dine lesere/potensielle kunder på. Du kan tilby dem noe kult, som f.eks. et 7 dagers kurs i hvordan bygge din egen formue, eller noe annet relatert til bloggen din. Du kan også bruke det til å tipse dem om nye, relevante blogginnlegg du skriver (men ikke gjør det for hvert innlegg – kun de beste og mest relevante). Senere, hvis du utvikler et eget produkt, kan du fortelle listen din om dette, og nesten garantert få dine første kunder (de liker deg jo allerede og det du har å tilby). I mellomtiden/hvis du ikke utvikler et eget produkt, kan du en sjelden gang anbefale andre sine produkter, hvor du er knyttet opp som affiliate, noe som medfører at du tjener provisjon på salgene.

Listen er et «må-ha» når man driver internettbusiness, og det holder faktisk ikke med bare en blogg, i det lange løp. For et innblikk i hvordan det kan gjøres kan du jo se hvordan jeg gjør det i mitt bloggekurs. Det er et godt eksempel, ikke noen «fasit», men burde gi deg noen idéer. Og ja, hvis hosten din i morgen skulle finne ut at du var teit, og stenge nettsiden din (mer realistisk: Serveren din tok fyr og hosten hadde glemt å ta backup), så mister du kanskje bloggen, men du vil fortsatt ha listen.

Se på listen som et redskap til å spre masse ekstra verdi, og ikke som en måte å få noe uten å gi. Spre verdi, og what comes around goes around… ;)

24.07.10

@Sindre: Det blir et kurs ja, men jeg vurderer å peke mer i retning av hva man bør gjøre for å kunne lykkes, framfor å lære bort selve spillet. Psykologi, coaching, bøker, forum, masse spilling, bankroll managment m.m. Skal få skrevet et par av mailene allerede i morgen :) Mulig jeg starter personlig opplæring etterhvert også, der jeg tar en person gjennom startprosessen av poker (som er tøff å komme forbi)…

23. Sindre
24.07.10

Strålende idéer, Deltidsdude! Høres ut som du har gode planer på gang! :)

24.07.10

Ja, dette ser jeg frem til Deltidspoker :-) Blir spennende å få perspektiv fra en pokerspiller. Det er ikke til å legge skjul på at det er mange av de samme kvalitetene som skal til for å lykkes som både pokerspiller og aksjetrader.

25. Sindre
24.07.10

Can’t read my, can’t read my Aksjefaaaace… :D ?

24.07.10

Hahaha… Du er er vittigper du Sindre ;-)

27. Knut
25.07.10

Først vil jeg berømme deg for gode artikler, og så……

gratulere så mye med gode resultater Sindre.

Har skrevet et lite stykke om din suksess i dag, godt å se at Norge kommer etter.

Stå på :)

28. Sindre
25.07.10

Takk for omtalen, Knut! :)

29. Preben
25.07.10

Vel, er enig i at mailinglister kommer til å vare en stund til.
Men jeg er ganske sikker på at folk blir mer og mer bevisste
på hvilke lister de er på, og at de ikke kommer til å være like gjerrige
på «unsubscribeknappen» om kort tid.

Veldig mange går i fellen med å promotere crap for raske penger, og da
er det ikke en langtidsbusiness lengre.

Et godt eksempel på en god mailingliste er Shaun O’Rielly’s
«Get offline Clients» [GOC].

Enten man er interessert i offline markedsføring eller ikke, er den listen
et MUST. Utrolig lærerikt bare å se på hva han gjør, og hvordan, om man har egne lister.

Kort fortalt:
1. Han ber deg si hva du synes om mailene hans, og svarer til og med.
2. Veldig hyggelig og behjelpelig fyr.
3. Så å si bare gode tips.
4. Så å si 0 affiliate promo’s. Kun egne produkter.
5. Lærerikt å se hvordan han behandler listen sin.
6. Han kan masse, og det er tydelig at han jobber med det han skriver om.

Uheldigvis har han ingen affiliate programmer, for jeg skulle gjerne ha promotert tingene hans.

@Sindre – Ang. Imnica må jeg ærlig innrømme at jeg ikke har fått brukt det så mye enda.
MEN, det skal sies at «idêen» bak Imnica oppstod under offlineperioden, og er laget akkurat for dette.

Den er basert litt på «offline gold», som hadde som mål å selge inn mailinglistetjenester til
bedrifter, så det skal være den beste løsningen for de som ønsker å gjøre akkurat dèt.

I tillegg kan alt tilpasses (Så man kan bruke det på norsk), og de er veldig behjelpelige og hyggelige.
(Jeg synes aweberr virker ganske cocky i forhold)

Hvis du joiner, så hils Richelo fra meg ;o)

For å svare på spørsmålene:

Ja. Du kan opprette kontoer til kundene dine, eller gjøre alt selv.
Det er noe eget som heter «Client logins», der du kan lage logins til dem, og velge
hvilke(n) liste(r) de skal ha tilgang til.

Jeg har ikke prøvd det, men regner med at det funker like bra som det høres ut.

Det forklarer vel det meste =P
Har ikke prøvd det, men regner med at kundene da kan sende mailer og alt til listen selv.

Men uansett, om det skulle være noe er det bare å sende dem en mail.
Om det er funksjoner du ønsker osv.

@Formuebygging – Om du ikke ser verdien av å ha en liste, sjekk ut [GOC].
Det koster ingen ting å være på listen, og jeg vil si den er veldig givende.

– Preben

30. Sindre
25.07.10

Takk for fyldig svar, Preben. :)

Mange gode tips Sindre! :-D

Og gratulerer med oppslag i BA – vel fortjent!

[...] Husk: Abonnenter på nyhetsbrev = penger i banken. Bruk denne informasjonen på en moralsk forsvarlig måte, og med omhu. Det er lett å bli gira på «alle pengene», men husk å ikke spam listen din. Gi dem dine beste tips der, og kun anbefal ting du står inne for, og kun en gang i blant, ellers vil abonnentene skli ut av hånden din som sand mellom fingrene. [...]

33. Lars
29.07.10

Ser ut som jeg må starte med dette jeg også, for å se om det funker. Morsomt at det funker for deg ihvertfall!

[...] Så hvis du akkurat har startet, ikke bekymre deg for at ingen ser ut til å bry seg enda. Fokuser på å bidra med godt innhold, bygg epostlisten din fra dag 1, og ikke gi deg! [...]

[...] Disse tre formatene er gode måter å gi bort dine råd på. Bloggen har gjort underverker for meg, men vær obs på at det krever MYE tid og engasjement for å la bloggen vokse til et punkt hvor det hjelper businessen din. Mange bloggere kombinerer også disse tre metodene for å levere innhold, og personlig har jeg kombinert bloggingen med et nyhetsbrev (med suksess). [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere