Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan bilder nesten drepte bloggen min…

Skrevet av Sindre | 03. juli, 2010

Vel, denne overskriften lyger litt. Bilder kan selvfølgelig ikke drepe en blogg. Men valget om å ha bilder til hvert innlegg, holdt på å kjøre bloggen min dypt ned i grøften…

Etter å ha hatt bilder til hvert eneste innlegg i over et år, sier jeg herved stopp. Beslutningen jeg tok den gangen var som et ledd i min daværende plan om Glabladets fremtid. Nå er planen å fokusere på mye mer kvalitetsinnhold fremover. Så, selv om bilder bringer en ekstra dimensjon til bloggen og på mange måter får den til å se bedre ut, kan utseendet aldri måle seg med kvalitetsinnhold, slik jeg ser det.

Tiden det tar å tenke ut hvilket bilde som kan passe til hvert eneste tema man skriver om, tiden det tar å finne dem og tiden det tar å redigere og forminske dem, gjør at det bare ikke er verdt det. Bilder på bloggen fungerte til slutt som tunge fotlenker («blogglenker»?), som var med på å bidra til at bloggen ble stadig sjeldnere oppdatert. Det er altså ikke ene og alene bildene sin feil, men de var en del av kaken.

Nøyaktig hvorfor bilder har hatt denne effekten i mitt tilfelle, har mye med selve designet på Glabladet å gjøre. Å ha bilder til alle artiklene var hovedsaklig noe jeg gjorde for forsiden sin del, sånn at den skulle se bra ut. Det ville nemlig sett fryktelig teit ut hvis det var «bildehull» i noen av artiklene på forsiden. Hvis vi har to artikler ved siden av hverandre på forsiden, hvorav den ene har bilde og den andre ikke, vil artikkelen med bilde ta stooor plass, mens artikkelen uten bilde skaper et stooort tomrom, og slike tomrom ser ikke spesielt bra ut.

Så hvis du har et lignende theme som meg, og er kjent for å lide av perfeksjonist-tendenser og tvangstanker; tenk deg nøye om før du bestemmer deg for hvorvidt du skal ha artikkelbilder eller ikke. Det er ikke en beslutning å ta lett på for sånne som oss. ;)

Hvis du derimot har et theme hvor forsiden ikke ser teit ut hvis du dropper et artikkelbilde i ny og ne, så er det jo greit.

Announcement: Sindre tillater herved forsiden å se teit ut i blant!

Bare så det er sagt: Jeg slutter ikke med artikkelbilder for godt. Jeg kommer bare ikke til å ha dem til hvert innlegg lenger, selv om det kanskje blir noen «hull» på forsiden på denne måten.

Jepp… Jeg har begynt å «walk’e on the wild side». Jeg lever farlig nå! :cool:


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 03. juli 2010 klokken 11:55 i kategoriene: Blogging, Generelt,

LESERNE MENER:
9 kommentarer så langt

1. Kenneth
03.07.10

Suicide by .jpg, meget interessant :P

2. helge
03.07.10

Hva med å ha standard illustrasjonsbilde for de forskjellige kategoriene? :p

3. Sindre
03.07.10

Det er forsåvidt en god idé, har tenkt på muligheten av å ha standardbilder, gjerne noen forskjellige som kunne vekslet for hver kategori. Men problemet med det er jo at det kan rett og slett hende det ikke alltid matcher innholdet. Dessuten legger jeg mange av mine innlegg i flere kategorier, så da vet jeg ikke hvordan bildet ville bli valgt.

Kunne jo også bare hatt en del bilder liggende klare, men jeg vil som sagt at bildene skal matche innholdet, og helst ikke brukes om igjen så altfor mye. Så, tror jeg fortsetter som jeg hadde tenkt en stund til, føler meg litt lei av å stresse med bilder, rett og slett. :)

[...] This post was mentioned on Twitter by Mats Holmvik. Mats Holmvik said: Hvordan bilder nesten drepte bloggen min… http://ff.im/-n7Iix [...]

Skjønner godt valget ditt! Dumt å la være å oppdatere pga manglende bilder.

Men skjønner ikke hvorfor du synes det var slikt et stort problem? Hadde du mål om å ta bildene selv?

6. Sindre
04.07.10

Nei, jeg tok nesten ingen av bildene selv, men man skal jo finne bilder som matcher innholdet, gjøre de i riktig størrelse, etc. Blogglenker, som sagt. :P

Det er rett og slett ikke alle artikler som egner seg til å være illustrert. Kan derfor oppleves som relativt mye stress for å oppnå noe ganske lite. Spesielt på Mac hvor jeg heller ikke har Photoshop tilgjengelig (har det kun på PC).

7. Morten
04.07.10

Her er noe som kanskje vil interessere noen av leserne dine:
http://e24.no/media/article3719085.ece
http://www.fritt-ord.no/no/hjem/mer/blogg_utlysning_av_prosjektmidler/

Fritt Ord skal dele ut priser til blogger (etter søknader) – ialt 2,5 millioner kroner som skal fordeles. Det er ikke en «generell støtte» til blogging, dvs. at de har en jury som velger ut aktuelle kandidater blant søkerne. Søknadsfrist 15. september.

Såvidt jeg vet har Fritt Ord stadig blitt kritisert for valg av kontroversielle kandidater til prisene sine, dvs. at de sjelden nominerer noen som er for mye «mainstream». De bruker ord og uttrykk som «bidrag til samfunnsdebatten», «har uredd kjempet for en sak i flere år» og lignende uttrykk.

«Institusjonen Fritt Ords fremste formål er å verne om og styrke ytringsfriheten og dens vilkår i Norge, særlig ved å stimulere den levende debatt og den uredde bruk av det frie ord.»

Jeg skulle kanskje plassert kommentaren under en av artiklene som omhandler økonomi og blogging isteden?

8. Morten
04.07.10

Oops, jeg blandet sammen 2 forskjellige «bloggsaker» i det forrige innlegget. Den andre linken omtaler litt andre saker enn den første.

Hensikten min var egentlig å linke til hjemmesiden til Fritt Ord og ikke til en konkret artikkel.

9. Sindre
04.07.10

Takk for tipset!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere