Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan legge til en fancy slider til din WordPress-blogg

Skrevet av Sindre | 28. juli, 2010

Jeg har tidligere lovet å fortelle hvordan jeg klarte å legge til en slider for bilder og innlegg øverst på forsiden av bloggen. Det krevdes en hel del research, ettersom det finnes mange slider-plugins til WordPress, men jeg tror jeg landet på en av de aller beste. Den er lett å installere og lett å få til å se ut omtrent akkurat som du vil, og den heter Smooth Slider.

Du kan laste den ned fra utviklerne her.

Du laster den inn som en hvilken som helst annen plugin til WordPress og følger instruksene på siden. Den kommer med et enkelt forståelig kontrollpanel hvor du kan stille inn alle detaljer som du vil.

Her er noen av de viktigste funksjonene:

 1. Søkemotoroptimalisert (SEO) slideshow
 2. Kan tilpasses i CSS
 3. Velg innlegg eller sider til slideren med ett enkelt klikk
 4. Enkelt men lekkert slideshow
 5. Match slideshowet med ditt WordPress-theme
 6. Ingen behov for kunnskap om PHP, HTML eller CSS
 7. Lett å installere pluginen
 8. Full støtte tilgjengelig
 9. Kan leses av søkemotorer
 10. Alternativ for transparent bakgrunn, slik at avrundede hjørner kan støttes
 11. Slider-forhåndsvisning i kontrollpanelet
 12. Kan konverteres til ren bildeslider
 13. Mulighet til å sette inn egne bilder i stedet for navigasjonstall
 14. Bilder kan vises i original størrelse eller tilpasset størrelse
 15. Velg bilde fra innholdet eller Custom Fields (Tilpassede felt)
 16. Ny implementering av Tilpassede felt, for å tillate å ikke vise bilder på enkelte innlegg
 17. Mulighet for å vise kategoribestemte innlegg på slideren
 18. Støtter WPMU, så slideren kan hente innlegg fra hele WPMU-nettstedet
 19. Mulighet til å endre «Les mer»-tekst og oversette den til andre språk
 20. Mulighet for å velge hvilke brukere som har tillatelse til å sette inn innlegg i slideren
 21. Velg om du vil fjerne individuelle innlegg fra slideren eller alle på én gang, fra kontrollpanelet
 22. Mulighet til å beholde spesifikke html-koder i slider-innlegg
 23. Mulighet til å angi egen tekst eller html i stedet for navigasjonstall og knapper
 24. Avinstaller pluginen totalt ved å slette den
 25. Tilpassede felt-mulighet (slide_redirect_url) kan brukes til å omdirigere en slide til en annen URL enn permalinken til innlegget/siden
 26. Bildene vil automatisk beskjæres til størrelsen du selv har valgt

Fjuh, denne listen var forøvrig mitt første møte med Google Translate, og det tok omtrent like lang tid å korrigere den norske oversettelsen fra Google som om jeg skulle ha gjort det selv. :P

Anyway, det mangler ikke på funksjoner her, altså. Her er linken igjen. Denne slideren er genial og veldig funksjonell. Enjoy!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 28. juli 2010 klokken 12:18 i kategoriene: Blogging, Teknologi,

LESERNE MENER:
18 kommentarer så langt

1. Anders
28.07.10

Takk, takk.
Skal teste den nå :)
Jeg ser at Deltidspokeren tok den i bruk her omdagen.

2. Anders
28.07.10

Har installert den, lagt til artikler som skal vises og i kontrollpanelet til Smooth Slider vises et preview slik det skal være. Men det kommer ikke frem noen slider på nettsiden min. Blir jeg nødt til å finne ut av html-koder i et av mine php-filer likevel mon tro?

3. Anders
28.07.10

Der kom den på plass :)
Jeg måtte legge inn følgende kode i index.php-filen:

if ( function_exists( ‘get_smooth_slider’ ) ) {
get_smooth_slider(); }

4. Sindre
28.07.10

Bra jobbet, Anders! Ja, instruksene står på nedlastingssiden jeg linket til. :)

5. Anders
28.07.10

Forøvrig ble WordPress svært tregt igjen så da får jeg ikke gjort noe mer nå. utrolig frustrende hvordan dette svinger. Det tar tid å logge seg inn på WP-admin, det tar tid å gjøre en oppdatering i WP-admin og det tar tid å switche mellom feks. Settings, Appearance og Posts. I tillegg tar det tid å gå inn på nettsiden min eller refreshe den.
Tyder kanskje på det du var inne på her om dagen, nemlig at det er host’n jeg bruker og ikke WordPress som er skyld i begredeligheten og den ustabiliteten.
Vurderer å kontakte Hostgator nå, for dette blir en lite effektiv måte å jobbe på.
Regner med at man bare kan sende en e-mail og gjøre kort rede for problemet?

6. Sindre
28.07.10

Prøv det du. Jeg blir jo selv frustrert på dine vegne her. Det må jo være noe spesielt for akkurat den serveren du har blitt plassert på. Sannsynligvis deler du server med noen sider som drar inn en god del trafikk, men HostGator burde ikke la deg lide pga. det. Prøv å send dem en mail og beskriv problemet.

7. Anders
28.07.10

Igår var det helt fint, idag helt ille. Men har altså merket meg at det går tregt både i WP-admin og på nettsiden min samtidig hver gang det henger seg opp. Samtidig fungerer alt annet på internett helt perfekt, både Dagbladet og Glabladet. Så det er helt tydelig at det er noe meget spesifikt dette problemet som tydeligvis kan linkes til Hostgator. Da gjør jeg et forsøk og hører med dem :)

8. Anders
28.07.10

Hvordan fikk du forresten bort logoen til Smooth Slider?

9. Sindre
28.07.10

Jeg måtte redigere en av PHP-filene til selve pluginen for å fjerne logoen. Den var godt gjemt i en av de, men nå husker jeg ikke hvilken eller hvor i filen, ettersom det begynner å bli en måned siden jeg gjorde det. Du får bare lete. :)

28.07.10

@Anders: Det har du rett i. Synes det er en essensiell ting å ha på siden. Det neste er å få mindre (størrelse) blogginnlegg på førstesiden.. Alltid gøy å viderutvikle bloggen sin :)

11. Torunn
28.07.10

Jeg kunne så absolutt tenkt meg en liten slide på siden min, men syns ikke (dessverre) at den passer så godt inn på siden min:/ Men skulle jeg skifte themet mitt en gang så skal jeg ha en slik sliiide;)
Alltid kjekt å lære noe nytt :)

12. Anders
28.07.10

Torunn,

Jeg synes du har en ganske fin header på bloggen din så du trenger ingen slider nei. Tenker på den bilde-saken din på toppen som beveger seg når du drar musa over den. Har ikke sett andre som har den, så den gir et bra særpreg.

13. Lars
29.07.10

Jeg har allerede en slider på bloggen min, men sliter litt med at bildene kommer nendenfor slideren. Jeg bruker dog ikke den samme slideren som du.

14. Sindre
29.07.10

@Lars: Var inne og sjekket slideren din og syntes den så fin ut. Skjønte ikke helt hva du mente med at bildene kom nedenfor slideren? Det så ganske riktig ut for meg. :)

Hvilken slider bruker du?

15. Lars
29.07.10

Det gjør det noen gang, men ikke nå ser jeg. Aner ikke hvilken slider jeg bruker. Den var allerede installert på temaet jeg bruker.

16. Anders
29.07.10

Lars,

Ganske original nettside du har. Litt av hvert der gitt :)

17. Lars
30.07.10

Hehe, var det positivt eller negativt du mente det? :)

[...] Forsiden har fått seg en liten overhaling – back to stor versjon av siste innlegg, som jeg hadde i versjon 1.0 av Glabladet, mens slideren er flyttet ned et hakk. Var opprinnelig i tvil om dette ville fungere, men jeg syns det så ganske bra ut. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere