Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan tjene penger med AdSense

Skrevet av Sindre | 14. juli, 2010

AdSense er Googles eget annonseprogram som gir deg muligheten til å plassere andres annonser på din nettside eller blogg. Disse annonsene kommer fra Googles massive annonsenettverk som gir deg tilgang til tusenvis av businesser for å annonsere deres tjenester eller produkter på siden din ved hjelp av Googles AdSense-teknologi.

Her ser du et eksempel på en typisk AdSense-annonse:

(Ja, du drar kjensel på disse, eller hva? De er ikke akkurat mangelvare på internett, for å si det sånn…)

Basert på innholdet på din nettside eller blogg, identifiserer Google hvilke annonser som vil passe best på siden din. Når noen klikker på en av disse annonsene, tjener du penger. Du tjener ikke veldig mye penger pr. klikk, men hvis du har masse trafikk, kan du få noen fine månedlige utbetalinger fra Google. Selv om det kanskje ikke er den beste strategien for å tjene penger på siden din, kan det likevel fungere bra for deg, som en god kilde til passiv inntekt. Det blir penger av det til slutt, og jo flere kilder til passiv inntekt du har på din nettside, jo bedre.

Hvordan opprette en AdSense-konto

Du kan Google-søke på «google adsense» og klikke på det første treffet som kommer opp, eller du kan ganske enkelt klikke her:

Deretter trenger du bare å gå gjennom registreringsprosessen for å få din egen AdSense-konto. Bare husk at når du har sendt inn din informasjon, vil det ta Google alt fra noen dager til flere uker(!) å svare på hvorvidt din konto har blitt godkjent og hva du skal gjøre videre. Så snart AdSense-kontoen din er satt opp, er du klar til å gå videre til neste steg.

Hvordan utforme annonsene dine for maksimal ytelse

Så snart kontoen din har blitt godkjent er du klar til å lage dine egne annonser for din nettside eller blogg. Da kan du følge denne veiledningen:

1. Logg inn på din Adsense-konto på AdSense-siden.

2. Når du er innlogget på kontoen, klikk på «AdSense-konfigurering» i toppmenyen.

3. Klikk på «Adsense for content».

4. Velg «Annonseenhet» inntil videre og klikk «Fortsett».

5. Her bestemmer du hvordan annonsen skal se ut på siden din. Du kan velge farger, format, skrifttype og til og med hjørnestiler. Et tips er å sørge for at annonsen ser ut som en del av innholdet på nettsiden eller bloggen din. Ikke prøv å få annonsene til å skille seg ut i håp om at flere vil klikke på dem. Bare velg den samme skrifttypen, linkfargen og bakgrunnsfargen som du har på siden din, og du vil få bedre resultater. Når du er ferdig med designet av annonsen din, scroller du ned og klikker på «Fortsett».

6. På neste side skal du legge til en «kanal» for å spore ytelsen til annonseenheten din. For å lage en ny kanal, klikk på «Legg til ny kanal» og kall den hva du vil. Når du har gitt kanalen et navn, klikk «OK». Pass på at kanalen vises under «Dine valgte kanaler» før du klikker på «Fortsett»-knappen.

7. På neste side skal du velge et navn på annonseenheten din. Du kan velge å bruke navnet som automatisk kommer opp, eller forandre det til noe mer personlig. Klikk deretter på «Send og hent kode»

8. På siste side får du koden som du må lime inn på siden din. Klikk på koden én gang, så den blir markert. Høyreklikk og velg «Kopier». Hvis du ikke er klar for å lime den inn på siden din enda, kan du lagre den midlertidig i en Wordpad/Notepad-fil.

Hvor legger man inn koden?

Det store spørsmålet nå er selvfølgelig: Hvor legger man inn koden? Svaret kommer an på om du ønsker å plassere annonsen i en sidekolonne eller som en del av selve innlegget. Det er flere måter å gjøre det på uansett, og her er noen forslag:

I sidekolonnen:

Hvis themet ditt støtter widgets kan du lime inn koden i en tekstboks på widgets-siden. Dette gjøres via Kontrollpanel > Utseende > Widgeter. (Hvis themet ditt ikke støtter widgets får du opp en advarsel om dette på denne siden. Hvis du ikke ser noen advarsel er det bare å fortsette.) Scroll ned på widgets-siden til du ser «Tekst». Ved å bruke «drag and drop»-metoden kan du dra tekstboksen over til widgets-området i sidekolonnen til høyre på skjermen. Deretter limer du inn AdSense-koden i hovedfeltet på tekstboksen og klikker «Lagre». Nå skal annonsen vises i sidekolonnen på bloggen din.

Hvis themet ditt ikke støtter widgets må dette gjøres på den «gammeldagse» måten, og du må lime inn AdSense-koden på riktig sted i din sidebar.php-fil. Denne finner du under Kontrollpanel > Utseende > Redigering. Hvis du har noenlunde kontroll når det kommer til koding kan du prøve deg frem selv. Hvis du er usikker på fremgangsmåten anbefaler jeg at du får noen til å hjelpe deg med dette.

I innlegget:

Det finnes mange plugins som er laget for at du kan plassere AdSense-annonsene dine hvor du vil i innleggene dine. En av de vanligste er AdSense Deluxe WordPress Plugin. Følg bruksanvisningen på siden for å finne ut hvordan den brukes. Grunnen til at jeg ikke går spesifikt gjennom det i denne guiden er rett og slett at jeg aldri har brukt den selv. Til gjengjeld skal jeg fortelle deg hvordan jeg gjør det.

I dette eksempelet tar jeg utgangspunkt i at din AdSense-annonse er i størrelsen 300x250px og at du vil ha den øverst til høyre i innleggene dine (akkurat som her på Glabladet, per dags dato):

(NB! De følgende punktene er klassifisert som “relativt avansert”. Hvis du aldri har vært borti slike koder før, bør du kanskje rådføre deg med noen som kan gjøre dette for deg. Les gjennom guiden en gang før du går i gang, for å være sikker på at du kan klare det.)

 1. Logg inn på ditt kontrollpanel i WordPress og klikk på Utseende > Redigering. Her klikker du på style.css.
 2. Lim inn følgende kode nederst i style.css-filen:
  .adsense_content {
  float: right;
  background: transparent;
  color: #333333;
  width: 300px;
  text-align: right;
  padding-top: 0;
  padding-right: 0;
  padding-left: 0;
  padding-bottom: 0;
  margin-top: 21px;
  margin-bottom: 5px;
  margin-right: 0px;
  margin-left: 5px;
  }
 3. Klikk «Oppdater fil»/»Save».
 4. Deretter klikker du på single.php-filen din og lokaliserer denne koden:
 5. Lim inn følgende kode rett over koden i steg 4:

  (Lim inn din AdSense-kode her)

 6. Bytt ut den delen av koden i steg 5 hvor det står «(Lim inn din AdSense-kode her)» med selve koden du fikk fra AdSense.
 7. Klikk på «Oppdater fil»/»Save»!

Forutsatt at koden fra AdSense var i riktig størrelse (300x250px) skal den nå vises i dine innlegg på samme måte som den gjør i mine (per dags dato).

Hvis du heller vil vise koden til venstre i innlegget, forandrer du den delen av koden i style.css hvor det står «float: right;" til "float: left;".

Hvis du har en annonse du ønsker å vise helt på begynnelsen eller slutten av innlegget, hvor selve innholdet i innlegget ikke trenger å komme ved siden av annonsen som i dette eksempelet, kan du se bort fra de punktene jeg nettopp ga deg, og ganske enkelt bare lokalisere i single.php og lime inn AdSense-koden enten rett over eller rett under .

Hvor mye er det egentlig mulig å tjene på AdSense?

Jeg tenkte å avslutte denne guiden med å vise litt dokumentasjon på hva jeg selv har tjent på AdSense og dermed gi deg en pekepinn på hva du kan forvente. Jeg har aldri hatt AdSense på noen andre nettsider enn www.Glabladet.no. Jeg tjener i snitt litt over kr. 1000,- per måned på AdSense, men på det meste har jeg tjent over 2000 kroner:


Klikk for å se stort bilde (åpnes i nytt vindu)

Og her er hva det ligger på i snitt, på vanlige måneder:


Klikk for å se stort bilde (åpnes i nytt vindu)

Du kan altså forvente å tjene litt ekstra lommepenger, men ikke nødvendigvis å si opp dagjobben din med det første, så lenge du har en norsk blogg. Du skal ha rimelig bra med besøkende for å kunne leve av AdSense alene. Men som en kilde til litt ekstra lommepenger i måneden, er AdSense absolutt å anbefale!

Lykke til med inntjeningene! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 14. juli 2010 klokken 21:03 i kategoriene: Blogging, Business, Penger, Teknologi,

LESERNE MENER:
66 kommentarer så langt

10.08.10

Endelig fått godkjent adsense på bloggen min.. Og samme dag endte den på hovedstripen på «Lesernes VG» på førstesiden av vg.no.. For en fantastisk dag for bloggen min :)

2. Sindre
10.08.10

Gratulerer så mye, Deltidspoker! Tjent en del på AdSense allerede da? 😉

3. Lars
10.08.10

Grattis Deltidspoker, ble vel noen kroner på deg da 😉

10.08.10

haha, nei har stått på 6.24NoK siden første klikk egentlig…

5. Lars
10.08.10

6.24 for ett klikk? Det er ihvertfall bra!

6. Lars
10.08.10

Et lite tips til deg Deltidspoker:

Google annonsene ligner veldig på websiden rundt. Jeg tror ikke Google liker det så godt. Ha en mer markert farge som blå eller noe.

7. Sindre
10.08.10

Stemmer ikke helt, Lars. Google ville mislikt det hvis man prøvde å «lure» leseren til å klikke på annonsene, f.eks. ved bruk av grafiske elementer. Men at annonsene glir inn på siden er både lovlig og smart med tanke på å få folk til å klikke. Leserne bør få inntrykk av at annonsene er en «naturlig» del av nettsiden, og derfor bør ikke annonsene skille seg mest mulig ut.

Forøvrig er du inne på noe når du foreslår blå linker. Dette er den naturlige fargen folk forventer at linker har, og kan derfor også være en hjelp til å få flere klikk. Men det beste rådet til en som er fersk med AdSense er å bare teste. Prøv litt forskjellige ting og sammenlign resultatene.

Selv ville jeg ikke hatt rammer rundt annonsene, fordi det da blir mer åpenbart at dette er noe «eget», som skiller seg ut. Hvis annonsene skal gli mest mulig inn, har ikke rammen noe der å gjøre, og jeg vil tro klikkantallet vil øke uten den.

Men igjen: Bare test litt selv. :)

8. Lars
10.08.10

Tok visst feil der da 😮

10.08.10

Synd at man ikke kan velge transparent på adsene, så de bare kommer oppå bakgrunnen.. Må velge farge og det er ikke så lett med bakgrunnen min..

10. Sindre
11.08.10

Har hatt samme tanke, men jeg vil tro det ikke er mulig fordi folk kan jo ha hva som helst av bakgrunner, og det kan jo fort gjøre linkene utydelige. Det blir neppe annonsørene så glade for. Men de endringene du nå har gjort, Deltidspoker, syns jeg var veldig bra i forhold til sånn som det var da jeg skrev kommentar nr. 57! :)

11.08.10

Takk takk, jeg tror jeg har funnet farger som funker rimelig bra :) Er jo greit det ser bra ut når jeg er på førstesiden av vg.no 😀 Har faktisk hatt 340 visits i dag mot normale 30-40, så kan ikke klage.. Nesten 100-lappen på AdSense også + 5 nye deltakere på pokerkurset hehe.. Er gøy når ting går bra! Jeg får skjerpe meg litt nå og skrive noen flere deler til kurset..

11.08.10

Ikke verst Deltidspoker! 😀 Gratulerer så mye. En hundrelapp på en dag er jo helt sykt bra, spesielt helt i begynnelsen. Jeg har hatt Adsense i noen måneder nå og har enda ikke hatt en dag over hundrelappen. Langt derifra. Det blir helst nulldager eller småkronedager her, men nok til at det går rundt med det jeg bruker til hosting, premier og andre utgifter til bloggen. Blir spennende å følge med utviklingen av siden din videre :-)

13. Lars
11.08.10

Grattis Deltidspoker. Glad jeg har funnet en blogg som omhandler poker, det har vært en mangel! 100 kroner på Adsense den første dagen er fenomenalt!

[…] www.Glabladet.no har laget en kjapp guide om Adsense. Glabladet har mye bra artikler om blogging og inntektsmuligheter. […]

15. Henrik
06.10.10

Hos meg står det 0 kr på inntekter.
Men på samlede anslåtte inntekter står det 46kr.

Hva vil det si? Har jeg 46k kr?

06.10.10

Ja du har opptjent 46kroner. Du får ikke noen utbetaling før du når 600 kroner på adsense kontoen.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2017 | >> Personvern | >> Disclaimer |