Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan vise nummeret til hver kommentar i WordPress

Skrevet av Sindre | 02. juli, 2010

I går gjorde jeg det mulig å vise nummeret til hver kommentar jeg får på bloggen min. Dette på oppfordring fra en av Glabladets kommentatorer. Det har seg nemlig sånn at når det blir en del kommentarer på et innlegg, kan det bli vanskelig å referere til noe som har blitt skrevet i en tidligere kommentar, spesielt hvis vedkommende som skrev kommentaren har skrevet flere kommentarer til samme innlegg.

Dette er ikke en «nødvendig» funksjon hvis bloggen din ikke får så mange kommentarer enda, men hvis du er i en situasjon hvor du risikerer å få mange kommentarer til innleggene, kan det være greit å implementere denne muligheten, hvis ikke themet har det fra før.

For å gi et eksempel på hvor ille det kan bli: Min kontroversielle omtale av CarbonCopyPro har hittil fått 234 kommentarer. Det er den mest kommenterte posten jeg har skrevet på Glabladet, og dermed er den blitt milelang. Uten en mulighet for å se nummeret på hver og en kommentar nedover, kan man fort gå seg vill. Så nummeret fungerer på en måte som et holdepunkt i slike tilfeller. Du skal herved slippe å bruke kart og kompass når du besøker Glabladet. ;)

Her er hvordan du gjør det:

(NB! Denne guiden er klassifisert som «relativt avansert». Hvis du aldri har vært borti slike koder før, bør du kanskje rådføre deg med noen som kan gjøre dette for deg. Les gjennom guiden en gang før du går i gang, for å være sikker på at du kan klare det.)

 1. Det første du bør gjøre er å lage en backup av comments.php-filen i themet ditt. (Dette kan du ganske enkelt gjøre ved å logge deg på serveren din via FTP og laste ned «comments.php» til harddisken din. Skulle det skje noe galt mens du gjør de kommende forandringene, laster du dermed bare opp comments.php fra harddisken til serveren din igjen.)
 2. Logg inn på ditt Kontrollpanel > Utseende (Editor) > Redigering. Her klikker du på comments.php.
 3. Lokaliser en kode som skal se ca. slik ut:
 4. Legg følgende kode rett over koden i steg 3:
 5. Nå skal du lokalisere koden som ser slik ut:
 6. Legg inn følgende kode rett under koden i steg 5:
 7. Og så legger du inn følgende kode der du vil vise kommentarnummeret:


 8. Klikk «Oppdater fil»/Save
 9. Nå må du gå til stilarket (style.css) og legge inn denne koden hvor som helst der (for ordens skyld kan du legge den i comments-seksjonen):
  .count {
  float:left;
  margin-right: 2px;
  padding: 0px;
  font-size: 12px;
  color:#333333;
  }
 10. Klikk «Oppdater fil»/Save!

Du kan justere innstillingene i CSS til å passe til akkurat dine behov. Koden ovenfor er den eksakt samme jeg bruker for å få nummeret rett foran navnet til kommentatoren. Skriftstørrelsen min er 12px og denne ser du i koden som «font-size: 12px;». Hvis du vil ha en annen farge er det «color» du skal forandre på, osv. Hvis du er usikker på disse tingene eller støter på problemer, anbefaler jeg som sagt å rådføre deg med en ekspert.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 02. juli 2010 klokken 20:35 i kategoriene: Blogging, Teknologi,

LESERNE MENER:
14 kommentarer så langt

1. Sabai
02.07.10

Men Sindre er det ikke bedre å bruke permalink på hver kommentar da?

2. Sindre
02.07.10

Kan du utdype hva du mener med det?

3. Sabai
02.07.10

Tja vet ikke helt hvordan jeg skal utdype det, det virker som det ligger inne i flere theme som jeg bruker og da kan man jo lett linke direkte til en kommentar.
Her er link til en kommentar på BilTips http://www.biltips.net/tips-som-gjoer-bilferien-bedre/comment-page-1/#comment-33

Kanskje themet til Glabladet ikke har denne muligheten?

4. Sindre
03.07.10

Den muligheten ligger i selve WordPress, men det er ikke alle themes som er laget sånn at du kommer frem til den gjeldende kommentaren når du klikker på linken. Her er f.eks. linken til kommentaren du nettopp skrev: http://www.glabladet.no/2010/07/hvordan-vise-nummeret-til-hver-kommentar-i-wordpress/comment-page-1/#comment-14343 Men hvis du trykker på den, kommer du bare til toppen av innlegget. Jeg vet ikke helt hvordan dette legges inn i themet, men det er faktisk noe jeg har hatt lyst til å få til. Dog er jeg ikke interessert i å dele opp kommentarene over flere sider. (Det står «comment-page-1″ i linken, som antyder at det kan lages flere pages).

Uansett så syns jeg nummererte kommentarer og linker til kommentarer fungerer til to forskjellige hensikter. Når du har nummeret til en kommentar, kan du henvise til den i din egen kommentar. F.eks:


- «Ole Petrus skrev i kommentar nr. 43 lenger oppe her, at han mener det er nærliggende å tro at enkelte mennesker er i nærmere slekt med apene enn andre. Dette syns jeg mildt sagt var et meget provoserende utspill, bla bla bla.»

Det blir dermed overflødig, mener jeg, å linke til en kommentar som befinner seg i samme vindu, hvis du heller like gjerne kan skrive hvilket nummer den hadde, så kan folk eventuelt lese kommentaren selv. På den måten slipper man å begynne å linke i selve kommentaren, noe som kommer godt med for folk som ikke er så datakyndige.

Dessuten er det jo, som jeg sa, greit å ha noen holdepunkter når man har viklet seg langt ned i kommentarjungelen til et innlegg med hundrevis av kommentarer.

03.07.10

Er enig i at den kan være overflødig når det gjelder samme kommentarfelt. Men veldig nyttig når en skal referere til en tidligere kommentar i et annet innlegg.

6. Sindre
03.07.10

Yes, så «ja takk, begge deler» hadde vært fint. Jeg skal se på muligheten for å få lagt inn denne funksjonen i themet.

7. Anders
03.07.10

Bra og beskrivende fremgangsmåte. Akkurat slik man skal gjøre det :)
Alt for mange manualer og lærebøker er mangelfulle og mangler elementære steps slik at brukerne ofte blir stående fast. Her beskriver du nøyaktig hva som skal til for å få det til.

8. Sindre
03.07.10

Ooo, som jeg hater slike manualer. Derfor gjør jeg mitt beste for å forklare ting på en forståelig måte. ;)

9. Andreas
04.08.10

Glimrende, denne funksjonen har jeg leita lenge etter, og dette funka fint :D

10. Lars
04.08.10

Gratis themes kan være like gode som de man betaler for. Jeg bruker et theme fra Woothemes, og er veldig fornøyd med det.

11. Sindre
04.08.10

Øhm… Feilplassert kommentar, Lars?

12. Lars
04.08.10

Jepp, det var til et annet innlegg, beklager!

13. Anders
06.08.10

Noen som vet hvordan man får bort «Comments off» fra forsiden på en nettside?
Det har seg slik at jeg i WordPress har fjernet muligheten til å kommentere på noen av artiklene. Men da ender jeg opp med at det står «Comments off» på forsiden ved siden av «Read more»-linken. Vil selvsagt ikke la noe slikt tull bli stående.
Men jeg finner ikke hvilken php-fil jeg skal fjerne dette. Har selvsagt gått igjennom comments.php. I tillegg archive.php, index.php og home.php.
Irriterende at det skal være så vanskelig å finne ut av en tilsynelatende så enkel ting. Et eller annet sted må det jo være kodet inn i ordene «Comments off», men det finner jeg jo ikke.
Noen som har vært borti dette og har en løsning?

14. Morten
02.01.11

@Sindre:
Løsningen din kan bli «worldwide»:
http://behindmlm.com/companies/mannatech/sugarmums-com-au-whos-behind-the-business/comment-page-2/#comment-20019
[..]
I asked for the same type of solution in another blog, when a thread about “CarbonCopyPro” passed 200 comments. Here is the solution (in Norwegian):
http://www.glabladet.no/2010/07/hvordan-vise-nummeret-til-hver-kommentar-i-wordpress/
(How to display the number of each comment in WordPress)
[..]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere