Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

WordPress på norsk (selv om du installerte med Fantastico)

Skrevet av Sindre | 22. juli, 2010

Mange av mine «studenter» som har tatt mitt bloggekurs og fulgt mine instrukser, ender opp med å kjøpe webhotell gjennom HostGator og dermed installere WordPress med ett klikk gjennom cPanel -> Fantastico. Det er utvilsomt den enkleste måten å installere WordPress på, men mange ender dermed opp med en engelskspråklig installasjon av WordPress. Hvordan kan dette fikses?

[Merk at denne korte guiden kan brukes uansett hvordan du installerte WordPress. Hvis du har en installasjon i et hvilket som helst annet språk, men ønsker å skifte til norsk, følger du bare instruksene.]

 1. Logg inn på serveren din via FTP. Innloggingsinformasjoen har du sannsynligvis mottatt på mail fra din host da du bestilte.
 2. Gå til roten av din WordPress-installasjon og last ned wp-config.php-filen.
 3. Åpne den på PC’en din og erstatt linjen
  define ('WPLANG', '');
  med
  define ('WPLANG', 'nb_NO');
 4. Lagre endringene og last opp filen til serveren din igjen. Bare overskriv/erstatt den med den andre hvis den fortsatt ligger der.
 5. Logg inn på Dashboard.
 6. Du vil nå muligens se en gul linje øverst på skjermen som informerer om at en ny versjon av WordPress er tilgjengelig. Selv om den ser ut til å være samme utgave som du har, velger du likevel å automatisk oppgradere. Den eneste forskjellen på denne versjonen, er at den inneholder den norske språkfilen.
 7. Hvis du ikke ser en slik gul linje, klikker du på Dashboard -> Updates (evt. Tools -> Upgrade hvis du bruker en versjon eldre enn 3.0) og finner oppdateringen der, og installerer automatisk.
 8. Ait. Da skulle du være i mål. Gratulerer, du har nå installert WordPress på norsk!

NB! Merk at denne fremgangsmåten forutsetter at du bruker versjon 2.9.1 eller senere.

PS. Hvis du ønsker WordPress på nynorsk, følger du samme fremgangsmåte, men bytter ut koden i wp-config.php med define ('WPLANG', 'nn_NO'); i stedet.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 22. juli 2010 klokken 10:44 i kategoriene: Blogging, Teknologi,

LESERNE MENER:
16 kommentarer så langt

22.07.10

Glimrende, takker for at du skrev dette såpass kort tid etter at jeg spurte :)

2. Sindre
22.07.10

Bare hyggelig det, Deltidspoker-mann. ;) Syns det er greit å bygge opp et bloggarkiv bestående av mange av de vanligste spørsmålene fra WP-brukere, så det er bare å fortsette å spørre. :)

22.07.10

Det funket helt fint med en gang. Fikk ikke opp den gule linjen, men det lå inne på Dashboard->Updates. Gode greier!

4. Sindre
22.07.10

Supert! ;)

23.07.10

Du må ikke bruke ftp for å gjøre denne endringen. Du kan like godt bruke File Manager i cPanel.

Den store ulempen med å bruke Fantastico er at det kan ta ganske lang tid før scriptene blir oppdatert. Noe som er et sikkerhetsproblem. Derfor vil jeg heller anbefale å bruke leverandører av webhoteller som bruker Installatron eller Softaculous. Begge vil oppdatere scriptene betydelig raskere enn Fantastico.

6. Sindre
23.07.10

Det har ærlig talt null betydning, Eplebit. Hvis Fantastico ikke har installert siste versjon av WordPress, kommer det opp automatisk melding om at det finnes en ny versjon, med link til å oppdatere automatisk. Eventuelt kan man sjekke selv under Dashboard/Kontrollpanel > Updates/Oppdateringer.

Det er dermed akkurat like trygt å installere via Fantastcio som på hvilken som helst annen måte. Det er lettere enn noensinne å oppdatere en utdatert versjon. :)

7. Sabai
23.07.10

Om noen ferske wordpress brukere tror att med dette så er themet du bruker oversatt til norsk, så stemmer ikke det! Oversettelsen gjelder såvidt jeg kjenner til kun i kontrollpanelet til WP…..

Men når det gjelder nettsteder/blogger som retter seg til et norsk publikum vil det se mye mere «profesjonelt» ut om hele themet er oversatt til norsk. Oversette et theme til norsk er ikke så fryktelig komplisert, kanskje Sindre har en tutorial på gang? ;-)

8. Sindre
23.07.10

WordPress’ nye hovedtheme kan man også få ferdig oversatt på norsk med noen få, enkle grep, og det samme gjelder en rekke andre profesjonelle premium-themes. I noen tilfeller må man oversette themene selv, men det er som regel ikke snakk om mye som skal oversettes. Dette gjøres enten ved hjelp av .po/.mo-filer, eller i verste fall i themets egne PHP-filer. Kanskje jeg skriver en guide om det, kanskje ikke.. :P Men har absolutt vært borti dette i forbindelse med Hurtigstartsblogging-tjenesten min, og har personlig oversatt en del themes for både meg selv og klienter.

9. Sabai
23.07.10

Jepp,. po/.mo filer er genialt! Håper det blir en «standard» blant themes utviklerne :-)

10. Anders
25.07.10

Jeg bruker selv WordPress og synes mye er bra. Men må si at WP til tider går meget tregt. Særlig når jeg skal editere og poste innlegg. Da kommer ofte timeglasset når du skal «Save draft» eller «Update» noe. Det skjer ikke alltid, men dessverre ofte. Kjedelig når man har tekst og bilder klappet og klart og bare ønsker å få det ut på nettsiden sin. Når man opplever at arbeidet i WordPress med å poste et innlegg tar 50% av tiden det tar for å publisere noe, så er jo det litt synd. Jeg håper nye versjoner av WordPress blir raskere å bruke. Det vil heve brukeropplevelsen.
Wordpress-utviklerne bør prioritere dette. Det kommer stadig nye oppgraderinger så la oss håpe. Men jeg har mine tvil om at det blir prioritert.

11. Sindre
25.07.10

WordPress er ikke tregt! Det har garantert med hosten din å gjøre, og ikke WP. Selv byttet jeg host på Glabladet en gang, og opplevde etter byttet at alt gikk mye fortere. WP funker som en drøm, men hvis hosten din er en billig, useriøs host, deles sannsynligvis serveren din med altfor mange andre, og derfor opplever du at det går tregt av og til. WP i seg selv er bare et CMS-system, stilt inn til å fungere på en viss måte. Hvor fort/sakte det går avhenger av hosten din.

12. Anders
25.07.10

Jeg bruker Hostgator og anså de som bra.
Hastigheten ved bruk av WordPress er også varierende. Enkelte ganger er det normal hastighet, men altfor ofte er det tungt å jobbe i WP-admin. Blir litt frustrert av det for man forventer at redigering og posting av innlegg skal gå raskt og effektivt.

13. Sindre
25.07.10

Aldri hørt om slike problemer med HostGator før, men det kan vel muligens forekomme. Tenkte at det muligens kunne ha med noen plugins å gjøre (enkelte plugins krever mye ressurser), men syns det er rart at det skal virke inn på hastigheten på redigering av poster… Mystisk!

14. Anders
25.07.10

Det har alltid vært slik for min del – også før jeg installerte noen plugins. Antok at det var slik WP var. Alt annet jeg jobber med på internett går raskt og smooth. Skulle gjerne ha visst grunnen :)

15. Anne
12.08.10

Takk for tipset. Dette var sårt etterlengta :)

16. Eva
26.12.10

Ser at det kommenteres vedr. det og oversette et Theme. Har akkurat oversatt et Woothemes med; «Codestyling Localization». Det var superenkelt!! Har i to dager forsøkt oversettelse med Proedit/Notespad, gjort alt riktig etter diverse anvisninger, lastet opp osv, men lykkes ikke. Med dette plugins var det superenkelt!

Følg anvisningen her, og oversettelsen er i box!!
http://wordpress.org/extend/plugins/codestyling-localization/

PS: Fikk dog ikke Google til å oversette, så måtte gjøre det manuelt. Men det gikk bra med en annen fane, med; http://translate.google.com/?hl=no#en|no| tilgjengelig

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |