Abonner via RSS | epost

Annonsepriser og pakker: Sannhetens øyeblikk

Skrevet av Sindre | 04. august, 2010

Dette innlegget er en direkte fortsettelse av forrige innlegg. Har du ikke lest det enda, les det først.

All right. Jeg var inne på det i forrige innlegg, at jeg har utformet et “genialt” pakkesystem for annonsene, som sikrer bedre eksponering enn noensinne, og nærmest garanterer at annonsen din vil bli sett og – i det minste – legge seg i underbevisstheten til folk. Forresten, mens vi er inne på det: Repetisjon er nøkkelen til all målrettet suksess. I dette tilfellet vil du at potensielle kunder skal legge merke til annonsen, og det vil de!

La oss aller først oppfriske hukommelsen med mitt vakre kunstverk av en screenshot (hvorfor har ingen kommentert den fancy “rive-effekten” jeg har laget?! :? Hrmf!)

Hva disse plassene er verdt

Her er hva jeg mener annonseplassene mine er verdt, minimum, eks. mva:

 • Posisjon 1 og 7 – 468x60px: 3000,- pr. mnd.
 • Posisjon 2 – 300x250px: 2500,- pr. mnd.
 • Posisjon 3 – 125x125px: 2000,- pr. mnd.
 • Posisjon 4 – Flippannonse høyre hjørne: 2500,- pr. mnd.
 • Posisjon 5 – Tekstlinker m/beskrivelse: 1500,- pr. mnd.
 • Posisjon 6 – 468x400px: 1500,- pr. mnd.

Tidlig i Glabladets levetid solgte jeg flere annonser i denne prisklassen. Hvis du har noe å selge som er av interesse for Glabladets målgruppe, er dette realistiske priser å ta utgangspunkt i.

Men fortvil ikke…

Jeg vet at mange av Glabladets annonsører har vært “små” aktører som ikke nødvendigvis har noe å selge, men som bare ønsker litt ekstra eksponering for nettsiden sin. Nettopp derfor, og selv om jeg trolig kommer til å tape enormt med penger på dette, skal jeg tilby disse annonseplassene langt billigere enn det de er verdt.

Og hvis du faktisk HAR noe å selge, eller har potensiale til å tjene penger, kan du virkelig sikre deg et kupp!

[Annonser kan bestilles fra og med torsdag 5. august kl. 16:00.]

Her er hva jeg heller vil ta for annonseplassene (pr. mnd.):

 • Posisjon 1 og 7 – 468x60px: 1000,- (Totalt inkl. mva: 1250,-)
 • Posisjon 2 – 300x250px: 800,- (Totalt inkl. mva: 1000,-)
 • Posisjon 3 – 125x125px: 400,- (Totalt inkl. mva: 500,-)
 • Posisjon 4 – Flippannonse høyre hjørne: 600,- (Totalt inkl. mva: 750,-)
 • Posisjon 5 – Tekstlinker m/beskrivelse: 300,- (Totalt inkl. mva: 375,-)
 • Posisjon 6 – 468x400px: 400,- (Totalt inkl. mva: 500,-)

Men vent…! Det er nå det begynner å bli spennende. ;)

Jeg har nemlig TO måter du kan spare penger ved bestilling av annonsene:

 1. Du kjøper en annonsepakke: Kombinert annonse som vises i flere formater og garanterer kontinuerlig eksponering!
 2. Du bestiller for lengre perioder av gangen, og får derfor en billigere månedspris!

Så, i stedet for at jeg skal prøve å forklare hvordan det hele fungerer, gå til annonsesiden akkurat nå, hvor jeg har laget en fiiin oversikt over pakker og priser i forhold til varighet.

>>> Til annonsesiden!

Legg spesielt merke til Gullpakken og Über-Deluxepakken nederst. Kjøper du av disse pakkene og betaler for 6 måneder, sparer du henholdsvis 1250,- og 1625,- pr. mnd. i forhold til hvis du skulle betalt for de samme plassene individuelt for én måned.

Dette trenger du å vite

Okey, nå som prisene og pakkene er avslørt er det bare et par detaljer til som gjenstår:

 • Se på oversikten og tenk på hvilke annonser/pakker du ønsker. Fint om du kan få laget bannere til kl. 16:00 i morgen (da det braker løs!), men hvis du ikke har mulighet til det, kan jeg lage de for deg, så sant du gir meg klare instrukser. Alt dette kan du si fra om på bestillingssiden i morgen.
 • Disse prisene og pakkene er begrenset. Jeg vet ikke hvor lenge jeg kan tilby disse gode avtalene. Jeg kommer til å se litt an hvor populære de er i løpet av de neste dagene. Kanskje blir det meste utsolgt på noen timer. Uansett tenkte jeg å “lukke” annonsesiden igjen om et par dager. Det vil da ikke bli mulig å kjøpe annonser på Glabladet på en stund, og du må stå på venteliste. Skulle det åpne seg en plass så vil du få beskjed snarest. Men hvis du er nr. 3 i køen så har du to foran deg, så det kan ta litt tid. Benytt derfor sjansen på torsdag kl. 16:oo mens du enda kan.
 • Host eventuelle bannere på egen server. Send meg URL til banner(e) og destinasjonssider under bestillingsprosessen. Dette vil være lagt opp på en enkelt forståelig måte. Du bare fyller inn det jeg spør om på de respektive feltene.
 • I morgen kl. 16:00 bestiller du annonsene fra annonsesiden. Det vil dukke opp en STOR, fet bestillingsknapp like under prisoversikten. Dette er den eneste måten du kan bestille, og det vil ikke komme flere innlegg på Glabladet i forbindelse med denne annonsekampanjen. Så fra nå av er du på egenhånd. ;) Med mindre du abonnerer på Glabladets nyhetsbrev for abonnenter (da vil du få en mail av meg i morgen når annonsene kan bestilles!) Meld deg på nyhetsbrevet via annonsesiden.
 • Betaling skjer ved at du mottar faktura etter din bestilling, så det blir ikke noe PayPal denne gangen. Jeg ber om at du betaler så snart du får fakturaen, fordi jeg vil helst ikke sette opp annonsene før betaling er mottatt, så du vil se annonsen din på Glabladet tidligst på fredag. Annonseperioden begynner å gjelde fra dagen jeg setter opp annonsene, så du går ikke glipp av noe.
 • Det vil bli mulighet til å dele opp betalingen i 2 (uansett hvilken pakke du velger). Den første delbetalingen bes betales umiddelbart, mens den andre delbetalingen faktureres etter én måned.

Spørsmål? Håper alt er ganske klart og greit. :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis denne nettsiden har hjulpet deg, klikk på PayPal-knappen for å sende en donasjon. Jeg er takknemlig for din støtte.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 04. august 2010 klokken 21:11 i kategoriene: Blogging, Generelt, Internettmarkedsføring,

LESERNE MENER:
23 kommentarer så langt

1. Lars
04.08.10

Tipper at du får solgt annonseplassene rimelig kjapt. For antall sidevisninger er imponerende!

2. Anders
04.08.10

Jeg kommenterte da den fancy rive-effekten i går jeg – og du svarte :)

3. Anders
04.08.10

Oi! – Det var riveeffekten på screenshoten ja. Sorry :)

4. Lars
04.08.10

Litt off topic:

Finnes det en plug in for å vise topp kommentatorer?

5. Sindre
04.08.10

Yes it does. Torunn spurte meg faktisk om det samme tidligere i dag. Så, here you go begge to! :)

6. Lars
04.08.10

Takk skal du ha Sindre ;)

7. Lars
04.08.10

Tror du at annonsepakkene går fort unna?

8. Sindre
04.08.10

Jeg tror plassene kommer til å fylle seg opp ganske kjapt, om ikke nødvendigvis absolutt alt blir helt utsolgt. Det hele gjenstår å se i morgen kl. 16:00… Dere andre vil se det etterhvert, fordi jeg kommer ikke til å la annonsene tre i kraft før betalingene er mottatt. Men jeg kommer nok til å twitre en del i morgen, så følg gjerne med der. :)

9. Sindre
04.08.10

Fikk akkurat et spørsmål av en som lurte på om man kan forandre på annonsen etterhvert. Svaret er ja; du kan gjøre det ved å erstatte bannerfilen med et nytt banner med samme navn, eventuelt gi meg en ny URL til bannerbeliggenheten underveis. Det er bare å si fra hvis jeg skal linke til en ny side som følge av forandringen.

04.08.10

Hva med oss som allerede er annonsører?

11. Sindre
04.08.10

Det kommer helt an på hva dere evt. ønsker å bestille. Bare ta kontakt med meg på mail hvis du lurer på noe i forbindelse med dette. :)

12. Lars
04.08.10

Hvis man har en side om for eksempel fotball. Vil det lønne seg å reklamere her da? Er vel mer lønnsomt med sider som for eksempel Formuebygging, qts.no osv?

13. Sindre
04.08.10

Oppfordrer annonsørene til å bruke sunn fornuft når de velger hvorvidt de vil annonsere på Glabladet. Fotball og sport ligger langt utenfor min målgruppe (målgruppen kan man lese mer om øverst på annonsesiden). Jo nærmere det er disse temaene, jo mer vil det trolig lønne seg. Men det er umulig å gi noe fasitsvar på slike ting på forhånd. De aller fleste annonsørene jeg har hatt har annonsert over flere måneder, og noen begynner å nærme seg 1,5 år i strekk (samt mer, før den perioden begynte), så jeg tror nok det lønner seg, ja. :)

05.08.10

Hvordan gikk dette her? Jeg må se det ann litt før jeg eventuelt tar meg råd, men interessert i å se hvor stor pågang det var..

15. Sindre
05.08.10

Pågangen har vært heller laber for å være ærlig. Det tok laaaang tid før jeg så noen bestillinger, men nå ser det ut til at det begynner å åpne seg flere steder. Har 2 avtaler til nå, samt 2-3 halvveise avtaler (ikke dradd helt i land enda).

Jeg vil tro de største grunnene for at pågangen var litt slapp, var de relativt høye prisene (i forhold til før), samt at mange fortsatt er på ferie (eller i feriemodus) og jeg kanskje ikke nådde ut til like mange nye annonsører som før, denne gangen.

Men for all del, det kan fortsatt komme flere annonsører… Over de neste dagene vil det jo synes relativt godt på de forskjellige annonseplassene hvorvidt jeg har fått noen flere annonsører eller ei, så følg med der. :)

16. Lars
05.08.10

Jeg ser du har fått inn noen annonser. Siden ser faktisk mye bedre ut med annonser, enn om du ikke hadde hatt!

17. Anders
05.08.10

Jeg synes det var billig. La det gå noen dager, det er tross alt bare 1 døgn siden dette ble kjent.

18. Sindre
05.08.10

Sant det, Anders, og bare 6-7 timer siden jeg åpnet for bestilling. :)

Hadde egentlig belaget meg på å motta masse bestillinger på én gang, fordi jeg vet av erfaring at dette har skjedd tidligere, men jammen fikk jeg lite å gjøre på… Etter mine 3 hektiske dager med innspurt for å få dette nye systemet på plass. Alt har tatt tid å få til, som f.eks. funksjonaliteten på selve bestillingssiden… Og å lage bestillingsknappen, og å utforme priser og pakker… Investere i og installere “flippannonsen”… Så jeg håper selvsagt jeg får litt mer igjen for strevet etterhvert… Skulle tro det, i grunn.

19. Anders
05.08.10

Ja så at det ligger en del arbeid bak :-) Bare den detaljen med tabellen med annonseoversikt og -priser. Går jo også med en del tid til å tenke frem og konkludere dette.

20. Sindre
05.08.10

Jepp, for ikke å snakke om den ja… Men jeg lurer på om jeg skal kvitte meg med den. Selv om det på en måte ble oversiktlig, har jeg lagt merke til at den ser litt forskjellig ut i forskjellige nettlesere. F.eks. ser den ikke like bra ut i Safari på Mac her hos meg… Men i Firefox er den OK. Uansett så ser det kanskje litt overveldende ut. Det er ikke umulig at jeg gjør en del forandringer på dette.

21. Lars
05.08.10

Du får garantert penger igjen for tiden du har brukt på dette. For det ser veldig bra ut. Om noen dager er annonsene fullbooket ;)

06.08.10

Så at askjebloggeren har tatt den banneren helt øverst, men da jeg var inne på denne artikkelen i sted, stod det “Annonser her” på den.. Er dette en bug eller sånn det skal være? Nå viser den igjen etter at jeg gikk inn på nytt..

23. Sindre
06.08.10

Det er sånn det skal være. Har flere annonser i rotasjon på samme plass. :)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2011 | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer med bannere

Tekstlinksponsorer

Affiliatelenker