Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Annonsering på Glabladet – mer attraktivt enn noensinne?

Skrevet av Sindre | 03. august, 2010

Etter en suksessfull relansering av Glabladet 1. juli har jeg fått flere henvendelser fra folk som vil annonsere. Jeg tenkte jeg ville vente med å la annonsører slippe til, til jeg hadde fått «bygget opp igjen siden» litt. Men med den siste tidens høye aktivitet og mange forespørsler fra flere hold, er jeg ikke i tvil om at dette er det riktige tidspunktet for å kjøre i gang min nye kampanje.

[Annonser kan bestilles fra og med torsdag 5. august kl. 16:00. Plassene er begrenset og ikke alle vil kunne få tilgang, så vær klar!]

Jeg er heller ikke i tvil om at annonsering på Glabladet aldri har vært mer lukrativt enn akkurat nå. Hvorfor? Rett og slett fordi Glabladet tjener penger. Mine kunder og lesere, som jeg når ut til gjennom denne bloggen, har vist gang på gang at de er villig til å bruke penger. Dette er gode nyheter for enhver annonsør som vurderer Glabladet. Dette er din sjanse til å få din del av Glabladets pengekake. (Pengekake..?!)

I tillegg har Glabladet et utrolig stort antall sidevisninger i måneden. Det kan tyde på at de stadig nye folkene som oppdager Glabladet bruker lang tid på å lese gamle innlegg også. I juli hadde jeg hele 303 256 sidevisninger, og det er mer enn de fleste andre blogger jeg vet om. Hva betyr dette for deg? Jo flere sidevisninger og lenger tid hver leser bruker på bloggen, jo mer eksponering av annonsen din får du. Om ikke vedkommende klikker på annonsen og blir kunde så vil i hvert fall produktet/tjensten/firmaet feste seg godt i underbevisstheten, noe som øker sjansene for at de kan bli kunder ved en senere anledning! Antall deltagere på mitt eget bloggekurs eksploderte etter at jeg selv sørget for at leserne fikk se reklame for det på minst to forskjellige steder/måter på bloggen!

Men likevel; jeg vet hva du muligens tenker. Man kan jo tross alt aldri vite på forhånd. Det er jo litt «risky» å investere i en annonse på en nettside med flere annonseplasser. Hvordan kan du vite at akkurat din annonse vil bli lagt merke til?

Det er her jeg mener det geniale med de nye annonsepakkene kommer inn. Jeg har brukt god tid på å utforme gjennomtenkte pakker som med all sannsynlighet vil gagne deg godt på lang sikt.

Før vi går løs på annonsepakkene; her er en posisjonsoversikt over alle tilgjengelige annonseplasser:

Hva er nytt?

Legg merke til den nye, mystiske posisjon nr. 4, helt oppi høyre hjørne. Dette er et nytt annonsescript jeg har investert i, som får det til å se ut som at du kan «bla» til neste side, som om det var en papiravis. Og når man drar musepilen opp dit, åpner den seg helt opp, og avslører hvilken annonse som ligger under. Ganske kult, og jeg har stor tro på at den plassen vil konvertere bra. Du kan se den «live», i aksjon akkurat nå, oppi høyre hjørnet. :)

Så, hvordan virker det? Hva må til for å få en slik annonse?

Annonsen består av 2 komponenter:

  • 1 bildefil i 75x75px, som er den man ser før man drar pilen opp dit.
  • 1 bildefil i 500×500 som er den du ser når den bretter seg helt ut.

Her er noen filer du kan ta utgangspunkt i for å lage en slik annonse selv:

Bruk gjerne den skrå linjen i de store bildene som et holdepunkt. Alt under den linjen vil ikke kunne vises i annonsen. Du trenger ikke nødvendigvis ha en så tykk linje hvis du ikke vil, og hvilke farger du vil ha på skrift og bakgrunn er helt opp til deg. Prøv gjerne å vær kreativ på det lille bildet, både med fargebruk, ord og evt. symboler. Annonseplassen vil gå i rotasjon med andre annonsører, så det gjelder å skille seg ut.

For de av dere som ikke har lyst/tid/ork til å lage en slik annonse selv, kan jeg lage den uten noe tillegg i prisen, som takk for at du blir annonsør av Glabladet. Bare si fra under bestillingsprosessen på torsdag.

Hva er prisene?

Og så var det denne elefanten i rommet da; hva er egentlig prisen på annonsene denne gangen? Og hvilke «pakker» tilbyr jeg?

Vel, jeg kan røpe at jeg kommer til å ta meg langt mindre betalt enn jeg sannsynligvis kunne gjort. Hvorfor? Fordi jeg har hatt lang erfaring med rundt 50 annonsører på denne bloggen gjennom årenes løp, og jeg vet at kundene ikke alltid sitter i toppen av en skyskraper, kjører Ferarri og spiser biff til middag.

Jeg vet at kundene setter pris på valgmuligheter og gode avtaler, og det er nettopp det jeg kommer til å tilby denne gangen. En liten «meny» av valgmuligheter, rett og slett. Og med gunstige pakker som jeg tror vil gjøre det bedre enn noen annen type annonsering jeg noensinne har tilbudt på Glabladet før.

Priser og pakker vil avsløres her på bloggen i morgen kveld. :twisted:

I mellomtiden, hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger av noe slag, er du velkommen til å legge de igjen i kommentarfeltet.

PS. Hvis du vil være den første til å få vite når prisene blir avslørt, samt når annonsene er klar for å bestilles, bør du melde deg på nyhetsbrevet for annonsører på annonsesiden. Du vil da ha muligheten til å både bli informert om priser, samt kjøpe annonser litt før alle andre!

Jeg har hatt en del slike annonsekampanjer nå, og vet at annonseplassene pleier å forsvinne fort, så det vil lønne seg å stå på denne listen.

[Annonser kan bestilles fra og med torsdag 5. august kl. 16:00. Plassene er begrenset og ikke alle vil kunne få tilgang, så vær klar!]


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 03. august 2010 klokken 20:30 i kategoriene: Blogging, Generelt, Internettmarkedsføring,

LESERNE MENER:
40 kommentarer så langt

03.08.10

Flottings,

Jeg kan jo heller bruke penger på annonsering her, enn gadgets!

Gleder meg til å se prisene… :)

2. Sindre
03.08.10

Hehe, det høres fornuftig ut. ;)

Forhåpentligvis blir resultatet av annonsering nettopp at annonsører tjener mer penger enn det de la ut, sånn at de kan kjøpe flere gadgets til syvende og sist. :)

03.08.10

Jeg har liksom sagt til meg selv at jeg ikke skal kjøpe så mye gadgets! Jeg tror jeg skal gå i kurs hos Aksjebloggeren isteden. Investerer penger som blir til overs!

Min investering hos glabladet betalt seg tilbake, det skal mye til for at jeg skal fjerne meg selv fra deg. Eh… ja, glabladet da.

Jeg kan jo investere i selskaper som lager gadgets!

Nei nå blir det litt starcraft 2.

4. Sindre
03.08.10

Det er godt å høre, Formuebygging! :)

03.08.10

Haha.. Liker det jeg hører, ehm leser, Formuebygging ;) Invester og lev opp til navnet ditt ;)

Er forresten også nyskjerrig på prisene. Teit (men forståelig) av deg å ikke legge dem ut nå. Var egentlig det jeg letet etter når jeg leste denne artikkelen og ble littegrannse skuffet :p

6. Sindre
03.08.10

:twisted:

7. Torunn
03.08.10

Mange sidevisninger ja! Jeg sitter jo her på kjedelig kvarteret quiz, og koser meg med nye (gamle) innlegg ;)
Hadde jeg hatt noe å annonsere hadde jeg nok kommet løpende etter deg:p
Prøver du deg på en iPhone4 når det gjelder å røpe prisen?:9

8. Sindre
03.08.10

Hei Torunn! Sitter du på Kvarteret i Bergen? :)

Haha, jeg hørte noe rykter om at Apple fikk litt pepper for måten de markedsførte iPhone 4 på, uten at jeg har lest så mye mer om hva det gjaldt. Så jeg prøver meg nok ikke på en «iPhone 4″-strategi, men jeg baserer mine valg på egen tidligere erfaring, samt råd fra guruer. :P

Hva var det Apple gjorde som var så galt?

PS. Du får lov til å kommentere de gamle innleggene og, artig å vite hva du leser og hva du syns. Og på den måten kan du virkelig klatre på «Toppkommentatorer»-listen. ;)

9. Anders
03.08.10

Stilig den flik-annonsen i øverst i høyre hjørne :) Har aldri sett noe sånt før. Hvor har du hentet ideen fra? Er det en WP-plug?
Jeg så den ikke med engang før jeg ble gjort oppmerksom på den her i artikkelen. Men ved nærmere ettertanke tenker jeg at leserne vil oppdage den når de drar musa opp mot scrollbaren for å scrolle på siden.
Nye ting er alltid morsomt.

10. Sindre
03.08.10

Hei Anders! Har tenkt å skrive et lite review av dette scriptet en gang etter jeg er ferdig med annonsekampanjen, men i mellomtiden kan du sjekke den ut her.

Det er et script som er relativt lett å installere (ikke en WP-plugin), og det koster for øyeblikket $37, ca. 232 norske kroner (da jeg betalte i går). Jeg kjøpte det etter å ha sett det på noen få andre blogger og tenkte at «dette må prøves»! :)

11. Anders
03.08.10

Sindre,

Jeg tenkte litt på den flik-annonsen din (nr. 4). Hva om å styrke potensialet på denne ytterligere? Hvis det er mulig å få til den tekniske biten da. Jeg tenkte at flik-annonsen fulgte med hele veien uansett hvor leseren er på Glabladet. Feks. nå som jeg sitter her og skriver i kommentar-boksen, helt nederst på denne siden, så ser jeg ingen flik. Det finnes jo annonser som er synlig selvom man scroller seg nedover. Hvis denne flik-annonsen hadde vært synlig hele tiden oppe i høyre hjørne selvom man scroller seg hit og dit, så tror jeg nok verdien av denne flik-annonsen vil øke ytterligere. Kanskje det er mulig å få til?

12. Sindre
03.08.10

Det er mulig å få til, Anders, men de anbefalte oss bloggere å installere den «enkle» versjonen, som var mye lettere å installere, men dog litt strippet for funksjoner. En av funksjonene den ikke har, er den du ber om. Men den kan altså fås hvis man velger å bruke litt ekstra tid og installere den mest fancy’e versjonen. Begge er inkludert i prisen når du kjøper den, og det medfølger noen instruksvideoer til hvordan det gjøres. Min «enkle» versjon var fort gjort å installere. :)

13. Torunn
03.08.10

Jess, sir! Vi har faktisk drukket øl sammen på finnegans, og jeg har noen fine bilder av deg og kompisene dine:p
Skal absolutt kommentere de gamle innleggene:)
Apple gjorde ingenting gale, men telefonselskapene utleverte ikke prisene minutter før telefonene ble lagt utpå salg slik jeg har forstått det.
Åhhgud!! No er det pornospørsmål her, så nå må jeg følge med!;p

14. Sindre
03.08.10

Har VI drukket øl sammen på Finnegans?! :P Var det før du visste hvem jeg var gjennom Glabladet? Jeg tror jeg kan tenke meg hvilken gang det kan ha vært, syns kanskje jeg husker en som kunne ligne på deg der (ut fra bildene på bloggen din) ;)

15. Sindre
03.08.10

Hehehehe! Jeg lover deg, Torunn, jeg har noen fine bilder av deg også, fra den gangen! Fant de akkurat! ;) Haha, verden er liten. Når hadde du tenkt å fortelle meg at vi hadde drukket øl sammen? Eventuelt hvor lenge har du visst det? :P

16. Torunn
03.08.10

Ååhneii! Så flaut! Send noen på mailen min;p jeg har hatt en mistanke en stund, men var ikke helt sikker siden bildene jeg har av deg.. ikke ligner helt på deg.. Høhø;) derfor ble de ikke lagt ut på bloggen som jeg lovet den gangen;)
Vi må nok ta oss en øl snart :D

17. Sindre
03.08.10

Haha… tror vi fortsetter denne samtalen på mail. ;)

18. Lars
03.08.10

Hadde jeg hatt en nettside å annonsere for ville jeg ikke nølt med å tenke på Glabladet. Får nok valuta for pengene her ja :)

04.08.10

Kanskje jeg skal vurdere det, men må se prisene først. Er litt spent på hva man må ut med for litt eksponering på en blogg som dette. Foreløpig har jeg «gratis» reklame på «Toppkommentatorer» ;)

20. Lars
04.08.10

@Deltidspoker

Hvor er toppkommentatorer på bloggen din? Ser det ikke?

04.08.10

@ Lars: Oppe på venstresiden, under utforsk Glabladet..

@Sindre: Kan jeg forresten reklamere på siden din? Er det ikke noen sånne apekattregler i dette landet her som hindrer meg i det?

22. Sindre
04.08.10

Er neimen ikke sikker. Det er jo bare en blogg om å spille poker på deltid? Det er ikke sånn at du selger noe pokerrelatert? Tror ikke jeg hadde vært altfor redd for å la deg annonsere. :)

04.08.10

Nei, ikke annet enn et gratis pokerkurs, men det er det.. Skal nå gå ann, men jeg må jobbe litt mer med siden før jeg annonserer.. Er jo litt i oppstartsfasen enda, men jeg har vel hatt 290 unike besøkende på 15 dager, ca 700 visits og 2 påmeldte på pokerkurset så det er ikke så værst :) Jeg drives også å poster bloggen min på norges største pokerforum, men kan ikke linke direkte for vi er «konkurrenter».. Men en link i profilen min fikser den biffen ;)

04.08.10

Nei, det skal ikke være noe problem vel, det kan jeg ikke skjønne. Det er en blogg, personlige meninger om et tema, og sist jeg sjekket så har vi ytringsfrihet i dette landet :-) I så fall blir jo avisene også ulovlig i og med at de skriver om kriminelle saker ;) Og dette er jo ikke ulovlig en gang. Men du bør vel kanskje ligge lavt Deltidspoker, for finner Giske ut at du blogger om poker, så finner han nok opp en lov mot det også skal du se. Vi klarer jo ikke å styre oss selv, så da er det godt å ha staten som regulerer og lager lover om hver minste detalj i våre liv, ikke sant? ;)

04.08.10

Snart må du vel enten i fengsel, få bot eller synge nasjonalsangen på åpen gate hvis du tar ordet «poker» i din munn.. Bare vent..

26. Sindre
04.08.10

:shock: …og jeg som hele tiden går rundt og nynner på «Poker Face»! Faen heller, hvis Lady Gaga indirekte sender meg i fengsel! :P

04.08.10

En kompis trodde en gang at hun sang «Poke her face»… tulling..

04.08.10

Jeg merker vi sporer veldig av her, så jeg skal la gi meg mens leken er god ;)

29. Lars
04.08.10

Ingen problemer å linke til deg Deltidspoker!

[...] Dette innlegget er en direkte fortsettelse av forrige innlegg. Har du ikke lest det enda, les det først. [...]

Det var veldig mange sidevisninger! Hvilket program bruker du for å holde styr, Google Analytics?

32. Sindre
06.08.10

Statistikken er hentet fra Awstats, et program som følger med cPanel.

Ok. :-)
Hvorfor ligger du ikke offentlig med tallene dine? (bloggurat, blogglisten osv)

34. Sindre
07.08.10

Offentlig med tall? Unike brukere og sidevisninger har jo ingenting med Bloggurat eller Blogglisten å gjøre. Det er to vidt forskjellige ting. De tjenestene benytter jeg meg ikke av fordi jeg ikke ser den helt store verdien av det. Blogglisten har jeg prøvd flere ganger, men det er noe krøll der som gjør at innleggene mine ikke alltid indekseres (uten å evt. pinge manuelt). Har rotet meg til 3 registrerte Glabladet-kontoer der, uten at jeg skjønner hvordan det har skjedd, så hvis jeg prøver å pinge manuelt, vet jeg aldri hvilken konto det havner under. Blir håpløst å bygge seg opp et momentum på den siden da, når alt blir så spredt og uoversiktlig.

Er så godt som ferdig med absolutt alle slike «tjenester». Nedleggelsen av Kudos var også slutten på pinging av mine innlegg rundt omkring, og bloggen min har aldri vært mer populær enn nå. Jeg har sett effekten av «word of mouth» og syns det er en mye bedre og langt mer «riktig» måte å «markedsføre» på, enn å pinge som en gal overalt, i håp om litt ekstra trafikk, som for det meste er bortimot verdiløs uansett.

35. Lars
07.08.10

Jeg bruker ikke tjenester som Bloggurat og Blogglisten, men holder meg til Twingly. Har du prøvd ut Twingly Sindre? Innleggene dine har som oftest ikke så mye relevanse til VG og TV2 sine saker, så da er det ikke vits.

36. Sindre
07.08.10

Jeg har prøvd Twingly med stor AdSense-suksess i april/mai 2008, samt småtwinglet litt i blant når det har passet seg. Men hvor ofte det skjer, med tanke på hva jeg skriver om her på Glabladet i forhold til hva som skrives på f.eks. VG, kan sammenlignes med hvor ofte noen stjerner og planeter står på linje med hverandre, for å si det sånn. Twingly er bortimot meningsløst for meg, men jeg har hatt god erfaring med det. Dog er jeg rimelig sikker på at det fungerte best da det var helt nytt.

37. Lars
07.08.10

Er det liten konkurranse du tenker på, eller at flere besøkte bloggene under?

07.08.10

Min mening er at twingly er en suveren tjeneste vis man bruker den rett og ikke spammer.

Jeg får fortsatt besøk fra vg.no selv måneder etter. Besøket er ikke stort, men mange bekker små.

08.08.10

Enig med Formuebygging.

Men desverre er det stort sett spammeblogger som bruker twingly nå ser det ut til, noe som gjør at en forbinder den med spammeblogger og dermed ignorerer de mer og mer. Jeg har klikket meg inn på en del av disse som har twinglet og blir så og si alltid skuffet. Det er stort sett at de har copy-pasted en nyhet og kanskje til og med skrevet et par linjer om hva de mener om nyheten. Men i bunn og grunn er det null kvalitet og en skjønner at de har twinglet bare for å få masse trafikk til siden som forhåpentligvis klikker på noen annonser. Det er synd at det skal være sånn, for det ødelegger for dem som er seriøse.

Bloggurat viser antall unike lesere per uke. Tallene er ikke helt korrekte (ikke for vår del i allefall), men det gir en god pekepinn.

Enig i at Blogglisten er en helt håpløs tjeneste, den har aldri vist riktige tall for vår side.

Men dersom du har over 300 000 sidevisninger i mnd, vil jeg anta at du har ca 150 000 besøk i måneden. Det er vanvittig mye, og hadde sendt deg rett til toppsjiktet av diverse slike lister (også dårlige tjenester som Blogglisten vil jeg anta).

Hvorfor mener du at det ikke ville ha noen verdi for deg? De gangene vi er innom topplistene, får vi straks flere henvendelser fra potensielle sponsorer.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere