Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Du er ansvarlig for alt som skjer i ditt liv

Skrevet av Sindre | 14. august, 2010

Det er noe av det mest kontroversielle ved hele «loven». Noe kritikere og skeptikere bruker som argument for at «loven» er bare tull. Det er en sannhet som kan være vanskelig å svelge. Derfor skal jeg prøve å forklare hvorfor du er ansvarlig for alt som skjer i ditt liv.

Jeg vil begynne med å si følgende: IKKE skyld på deg selv. Nei, det er ikke din skyld at du har lite penger, ble banket opp i en bakgate, veier for mye, osv. Det er ikke din skyld, men du er involvert i det.

Vi mennesker er som programmerte roboter. Hvis du tror du har kontroll over alt som skjer med deg, lurer du deg selv. Vi har milliarder av biter med informasjon i underbevisstheten, konstant, mens vi bare er bevisste på ca. 20 biter om gangen.

Hvis du så eller leste The Secret og trodde at resten av livet kom til å være som å sveve på en rosa sky, tro om igjen. Det er ikke så enkelt. For å få livet ditt over på rett spor i et gitt område, må du begynne å bli mer bevisst på programmeringen i den gjeldende delen av livet ditt.

Grunnen til at lite har endret seg etter The Secret eller åpenbaringen om Law of Attraction, er simpelthen at milliarder av programmer fortsetter å kjøre i underbevisstheten din. Du må faktisk ta tak i problemet. Det handler ikke om å overvåke alle tankene sine, men å begynne ett sted.

Det er altfor lett å tenke at noe ikke er din feil, men en annen person sin feil. - «Noen andre gjorde dette mot meg, hvordan kan jeg da være ansvarlig?» Fordi du kjører dine underbevisste programmer på autopilot. Det gjør vi alle. Inkludert meg.

Når noe skjer med deg, som du ellers ville følt var noen andre sin feil, må du heller tilgi deg selv. Du må tilgi deg selv fordi du kjørte et program i underbevisstheten din som var involvert i at det skjedde.

Har du lagt merke til at hver gang det er et problem, så er du der…? Du er der, fordi det er du som oppfatter det som et problem. Når du endrer din oppfattelse av noe som et problem, tar du samtidig bort energien bak problemet. Og da blir det bare en historie du kan fortelle, det blir «omstendigheter».

Noen av de mest vanlige programmene vi roboter kommer med, er offermentaliteten. I tillegg blir de fleste av oss kontinuerlig programmert av media. Denne programmeringen trykker på våre psykologiske knapper og utløser bestemte reaksjoner. Dette er en naturlig del av det å være robot.

Som roboter har vi utviklet våre programmer så bra at vi har forhåndsinnstilte reaksjoner på alt som skjer. Vi responderer ikke på livet, vi reagerer på det. Noe skjer og vi skriker etter personen, blir sinte, blir lei oss, blir trist på andres vegne, osv.

Vi må rett og slett våkne. Når vi har våknet opp og blitt bevisst på at vi har et valg, kan vi innse at - «Åja, det var et program… Hvilken respons kan jeg heller framheve? Hva kunne vært en klokere respons? Hva kunne vært en mer kjærlig respons?»

Når man kommer til det punktet at man virkelig har våknet opp, trenger man ikke engang tenke på disse spørsmålene. Man vil rett og slett ha den mest kjærlige responsen, i de aller fleste tilfeller. Noen ganger, hvis man ble veldig dypt såret, kan det ta litt tid, men det vil komme til slutt.

Men de aller fleste av oss, inkludert meg selv, er roboter. BAM, noe skjer, og vi slår tilbake. Folk flest ønsker som regel en form for hevn, erstatning for ødeleggelse og rettferdighet. Men løser det egentlig problemet? Eller gir det mer energi til det…?

Jeg mener at det er med på å framheve problemet enda mer. Det oppfordrer til mer hat, nedverdigelse, sinne og forvirring. Den beste responsen er å tenke tilgivelse. Det er det eneste som vil hjelpe til med å koble fra programmeringen som bare kommer til å gjøre problemet større så lenge du gir drivstoff til det.

Tenk positivt om dine medmennesker og tenk at de alle representerer en del av deg selv. Alt har med perspektiv å gjøre. Selv prøver jeg så godt jeg kan å tenke på denne måten.

Jeg vil avslutte med det samme sitatet som ga meg idéen til dette innlegget:

- «However men try to reach me, I return their love with my love. Whatever path they may travel, it leads to me in the end.»
- Bhagavad Gita


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 14. august 2010 klokken 11:16 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Law of Attraction, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
11 kommentarer så langt

14.08.10

Fantastisk innlegg! Jeg liker tankegangen din.

14.08.10

Hehe, jeg så Dag Sørås snakke om The Secret. Har du sett den, Sindre? Hylende festlig, synes jeg.

http://www.youtube.com/watch?v=PngP4asCpX0

3. Sindre
14.08.10

Hehe. Joda, han er langt ifra den første til å kødde med The Secret. Men alt han angriper er basert på typiske misforståelser, så for meg ville det bare blitt morsomt hvis jeg overhodet ikke hadde innsikt i hva han snakket om.

[...] This post was mentioned on Twitter by Mats Holmvik, www.Glabladet.no. www.Glabladet.no said: Har skrevet: Du er ansvarlig for alt som skjer i ditt liv http://bit.ly/a235mv [...]

5. Anders
14.08.10

Sindre,

Det er mange gode tanker i The Secret og The law of Attraction. Jeg har både lest boka og sett filmen. Budskapet har mye for seg. Det handler om å tenke riktig. Søke mot det gode.
Men verden er mer kompleks, det finnes mer… dessverre. I innlegget skriver du feks.»Har du lagt merke til at hver gang det er et problem, så er du der…? Du er der, fordi det er du som oppfatter det som et problem.»
Vel, det er ikke alltid slik. For eksempel er man ikke tilstede når det baksnakkes. Baksnakking kan skape store problemer for et uvitende menneske som står helt forsvarsløs. På arbeidsplassen for eksempel. Man kommer opp i en situasjon fordi et annet menneske har bakksnakket, manipulert og påvirket andre til å tro ting og handle deretter. Denne øyeblikkssituasjonen kan være vond for den som rammes. Det skaper vonde følelser det kan ta tid å komme ut av. Men der kommer det gode budskapet fra The Secret inn. Det gjelder å ha bygget seg opp en plattform med godt tankesett. Bygge seg sterkere på gode tanker. Være robust. Da vil man komme seg raskere opp igjen når noen har spent ben på deg. Poenget mitt er at det er motkrefter til det gode i livet. Krefter som forsøker å virke når du ikke er tilstede eller ikke vet det, feks. på arbeidsplassen.

Men den gode kraften er sterk når man fokuserer på den, lar den virke og lar underbevissten få vokse.. Det ligger en dybde der som kan gi alle en styrke.

6. Sindre
14.08.10

Det er mye riktig i det du skriver her, Anders. Selvfølgelig er det motkrefter til det gode i livet. Det er litt av det jeg prøver å få frem i innlegget. Dessuten vil jeg si at baksnakking også er et problem som oppfattes av deg selv. Du var der ikke da det skjedde, men når du får vite om det, er det du som står for oppfattelsen.

Det handler om hvordan du takler det. Sånne ting kan være vanskelig – det vet jeg. Ting i livet er absolutt ikke alltid lett å takle. Gi det så lang tid som det trengs, men prøv å tenk «tilgivelse». F.eks. er jeg glad jeg har hatt alle opplevelser på godt og vondt i livet fordi de har ført meg til hvor jeg er i dag, og gjort meg til den jeg er.

Det er ikke dermed sagt at det er så lett å tenke på denne måten i øyeblikket, men alt må begynne et sted. Bare det å bli bevisst på disse budskapene er en start. Det er dessverre vanlig at slike ting skjer på arbeidsplasser, og i mitt tilfelle var det en av de mange grunnene som førte meg inn på stien jeg er på nå, og som jeg er evig glad for.

7. Anders
14.08.10

Helt på linje med det du skriver der.

Er enig i det du skriver om oppfattelsen av feks. baksnakking. Det er hvordan man tar det og takler det ja. Men i selve øyeblikket, i det samme når man kommer opp i en situasjon som plutselig oppstår fordi noen aktivt har manipulert, så kan man bli overrumplet og de instinktive reaksjonsmønstrene og følelsene vil oppstå. Det er da det gjelder å ha treningen på å beholde de gode følelsene i seg. Ikke alltid lett å takle nei. Men det er faktisk sant at man vokser på motstand, selvom mye kan føles svært urettferdig underveis. Motstand gjør en mer hardhudet.
Er så utrolig enig i den siste setningen din når du forteller en av grunnene til at du valgte å skape din egen arbeidsplass. Jeg jobber med saken selv og har en drøm om å kunne bygge opp noe eget slik at jeg i større grad blir fri og uavhengig. Jeg mener noe av det viktigste kriteriet for det gode liv, det er å skape.

8. Sindre
15.08.10

Jeg vil bare forøvrig presisere at når jeg sier «tenk tilgivelse», mener jeg ikke nødvendigvis at du skal tenke, eller si «jeg tilgir deg» til personen. Her er det opp til hver enkelt å finne noe som passer for seg selv. Jeg bruker bare ordet «tilgivelse» i innlegget for å forklare hvor jeg vil hen.

Jeg er også helt på linje med det du skriver, Anders. Jeg kjenner meg helt igjen, så jeg vet hvordan dette er. Det er ikke nødvendigvis «så lett». Det tar lang tid, men hvis man rekker å reflektere litt over det før man reagerer, vil man gradvis utvikle «skills» til å takle all slags motgang. Selv etter jeg startet bloggen har jeg møtt mye motstand, men jeg har kommet meg gjennom det. Jeg har ikke alltid taklet det på best mulig måte, men jeg lærer stadig, og jeg er her fortsatt.

Å flykte fra problemene er som regel aldri en ideell løsning. Selv når man har skapt sin egen arbeidsplass vil man oppleve motgang og problemer. Det er da det er viktig å ikke klandre seg selv, som jeg sier i innlegget. Ikke skyld på deg selv, dette er bare en del av din programmering – ja, alles programmering.

Det gjelder altså å ikke være så hard mot seg selv, men heller ikke andre. Ta deg tid til å lene litt tilbake og reflektere over hendelsene og prøv å velg den mest kjærlige, eller riktige, om du vil, responsen. Omprogrammer din Matrix. :)

9. Anders
15.08.10

Ja tankekraft har uante krefter.
Jeg har lært å bli bedre på å koble ut når noen forsøker å spre negative vibber og heller sørge for å forsterke det gode. Av og til hjelper det å være følelsesløs for å gi rom for de gode følelsene.

16.08.10

Er det noe jeg skal prøve å lære mine barn så er det denne tankegangen. Man er sin egen lykkes smed som jeg kaller det. Uansett hvor mye hjelp, penger, støtte man får er det til slutt du som er ansvarlig. Helt enig! :)

Vil man oppnå noe må man tro på at det er mulig, eller se for seg at man allerede er der. Har prøvd denne tankegangen selv og det virket.

For ca 3 år siden sa jeg til fruen at innen 5 år har vi flyttet fra vår leilighet til en mye større bolig. Og nå sitter jeg her, i en mye større bolig. Snodig.

Det eneste jeg ønsker nå er at ungene mine og min samboer har det bra. Så langt går det strålende.

[...] Hvis ikke du selv utfordrer deg til dette, kommer ingen andre til å gjøre det for deg. Det er bare du som kan gjøre det! Du må ta personlig ansvar som aldri før – hvis du vil ha det beste året i ditt liv. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere