Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Farvel til AdSense og nesten 12,000,- i årlige passive inntekter på autopilot

Skrevet av Sindre | 01. august, 2010

Da har dagen endelig kommet hvor jeg sier farvel til en av de mest stabile inntektskildene og trofaste følgesvennene denne bloggen har hatt siden starten. Jeg har akkurat fjernet alle AdSense-annonsene mine fra alle sidene på bloggen. Med mindre jeg har oversett noe, skal det ikke lenger være en eneste AdSense-enhet igjen på hele Glabladet nå.

Dette har vært noen av de enkleste pengene jeg har tjent i hele mitt liv, ettersom jeg ikke egentlig trengte å gjøre noe aktivt for å holde inntekten vedlike. Jeg trengte bare å lime inn annonsekodene diverse steder på bloggen, og fortsette å blogge. Voila, så tjente jeg penger pr. klikk på annonsene fra Glabladets lesere. Nesten for godt til å være sant, eller hva? :)

Hvorfor i alle verdens dager…?!

Så hva skjer? Har det endelig klikka for meg once and for all? Neh, sagt det før og sier det igjen: Ship has sailed, dear.

Så hva er grunnen?

Tja, kanskje jeg gjør dette for å forvirre alle som tror at profitt er mitt eneste motiv for å drive denne bloggen. :)

Det er egentlig mange grunner, men ingen som utmerker seg spesielt. Et dekkende svar ville vært at jeg ser på dette som et eksperiment. Jeg har observert at nesten ingen utenlandske «probloggere» kjører AdSense på sine sider, selv om de fleste gjerne gjorde det i begynnelsen. Jeg tror «there comes a time in every blogger’s life…» – rett og slett. Man innser at det har vært kjekt å tjene de enkleste pengene ever i 2,5 år (i mitt tilfelle), men at det kanskje er på tide å prøve andre muligheter.

Hvordan vil dette påvirke inntekten min?

Mesteparten av min blogginntekt kommer fra affiliatesalg og tjenester jeg tilbyr diverse kunder. AdSense har ikke vært den største inntektskilden på denne bloggen siden de to første månedene av glarrieren min. ;)

Uansett blir jeg ikke overrasket om jeg kommer til å tjene mer som en (direkte eller indirekte) konsekvens av å fjerne AdSense. Ettersom jeg jevnlig holder liv i denne bloggen uansett, kan jeg like gjerne la de verdifulle AdSense-klikkene gå til mine private annonsører i stedet. De vil da få mer igjen for å annonsere hos meg, og kombinert med noen smart sammensatte annonsepakker, kan det fort vise seg at dette kan bli mer lønnsomt enn AdSense noensinne var.

Nå er det nemlig ikke lenge igjen før de nye annonsepakkene kommer. Etter Glabladets relansering 1. juli, har etterspørselen vært stor, med flere henvendelser i mailboksen min fra potensielle annonsører. Det var med viten og vilje at jeg midlertidig fjernet muligheten for å slippe til nye annonsører, ettersom jeg rett og slett ville «bygge siden litt opp igjen», trafikkmessig, før jeg lot dem slippe til, samt vise at jeg virkelig er aktiv igjen, og mener alvor.

Inntil videre, hvis du kunne tenke deg å annonsere på Glabladet, anbefaler jeg deg å melde deg på Glabladets nyhetsbrev for partnere, for å være sikker på at du er blant de første som får vite når de nye annonsepakkene er tilgjengelig:

Påmeldingsskjema til Glabladets nyhetsbrev for partnere:


Navn:
Epost:


Masse mer info om annonsepakkene kommer snart, og det vil være mulig å bestille fra og med neste uke (senest).

Så da gjenstår det bare for meg å si: Takk for alt, AdSense. Du har vært en fin og stabil inntektskilde og er fortsatt en av de beste måtene for nyetablerte bloggere å begynne å tjene penger på, men jeg er redd vi har vokst fra hverandre… Det er ikke deg, det er meg. Jeg håper du kan finne en plass i hjertet ditt til å… til å tilgi meg… :(

:D


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på søndag 01. august 2010 klokken 12:54 i kategoriene: Blogging, Business, Generelt, Penger, Teknologi,

LESERNE MENER:
30 kommentarer så langt

01.08.10

Jeg ser ikke noe problem med å fjerne AdSense fra bloggen din :) Du vil tape de 1000,- i mnd, men på sikt vil nok andre annonseinntekter ta over lett tror jeg.. Selv sliter jeg med å få AdSense i det hele tatt, så foreløpig er min blogg også AdSense fri :)

01.08.10

Hei Sindre.
Håper at du tar igjen det tapte. Uansett hva som skjer så kan du bare sette adsense tilbake om noen mnd hvis du vil. Men ja, noen velvalgte annonser fra TD plassert på de samme spottene vil nok gi deg mere enn 1000/mnd. Prøv spreadshirt f.eks. ;-)

3. Lars
01.08.10

Det er helt klart at Adsense er lettjente penger. Du kan sitte på dritern, være på fjellet eller være på fotballkamp mens pengene kommer inn. Jeg tror du har god mulighet til å tjene mer enn 1000 kroner i måneden via annonser fra Tradedoubler. Der får du ganske mye for hvert salg, og finner du en kampanje som passer deg bra, så vil du lett tjene over 1000 kroner i måneden. Det tror ihvertfall jeg.

Lykke til da Sindre!

4. Lars
01.08.10

Deltidspoker:

Er det lov å ha Adsense på nettsider som omhandler poker? Tror jeg har hørt noe om at det ikke er lov. Correct me if I’m wrong!

5. Lars
01.08.10

Forresten, gratulerer med at Glabladet er 2,5 år!

01.08.10

Nei det er vel det som er problemet.. De har en sånn policy på gambling.. Men så lenge jeg ikke linker direkte til gambling sider eller jeg tilbyr gambling på siden så skulle det gå klart.. Jeg ser jo absolutt at dette vil bli veldig vanskelig for meg i lengden, menmen..

7. Sindre
01.08.10

Takk for det, Lars! :) Glabladet har «halv» bursdag i dag. ;)

8. Lars
01.08.10

Blir det kake og brus på oss når Glabladet fyller 3 år? (Gleder meg)

@Deltidspoker

Det kan bli litt vanskelig i lengden ja.

01.08.10

Adsense er vel både den enkleste måten å tjene penger på, samtidig som den kan være den dårligst betalte – hvis man ser bort fra enkelte nisjer hvor det er relativt ok betalt!

Det er spennende å følge utviklingen fremover. Lykke til videre!

01.08.10

Å fjerne adsense er ikke det mest radikale du kan gjøre. Det sender et signal om at du heller vil selge annonseplass selv og da har du jo mer kontroll over hva som vises på ditt nettsted. Det er kanskje ikke like enkelt som adsense men på lang sikt kan du sikkert øke inntekten. Du får også mer målrettede annonser.

Jeg har selv tenkt på å fjerne adsense, men vet ikke helt om jeg ønsker å gjøre det da det er den eneste inntekten jeg har på nettstedet akkurat nå. Det blir kanskje framover en gang. :)

11. Lars
01.08.10

Ja, Sindre vi forventer et svar! Blir det kake og brus når bloggen din fyller 3 år? :)

12. Sindre
01.08.10

Hvis du baker og spanderer skal ikke jeg takke nei! ;)

13. Lars
01.08.10

Haha.
Litt for langt til Bergen, hvis ikke så kunne jeg kommet. Har faktisk aldri vært i Bergen. Er det en skam eller?

14. Torunn
01.08.10

Jeg skal lage ostekake til dere på 3årsdagen jeg:p

15. Anders
01.08.10

Jeg ville beholdt Adsense tror jeg.

Pussig at du gjorde det samme dag som E-24 kan fortelle at Norge er et av Googles sterkeste markeder. De gjør stor suksess i Norge og ifølge E24 omsetter Google for nesten 900 millioner kroner, viser anslag. I følge Google’s toppsjef i Norge så anslår norske mediebyråer at betalt søk, pay-per-click (PPC), vil nå 750 millioner kroner i Norge i 2010.
Jeg vil heller ha en bit av den kaka :)

Det anslås at Google har mellom 85 og 90 prosent av det totale PPC-markedet i Norge. Den norske Google-sjefen sier at «Mange norske annonsører har fremdeles ikke oppdaget mulighetene søkemotorannonsering gir dem».

http://e24.no/media/article3753055.ece

16. Sindre
01.08.10

Google kan si hva de vil til media, men som Bjørn Kenneth var inne på i kommentar 9, er AdSense en av de enkleste, men dårligst betalte inntektskildene. Så den kaken du snakker om, den kommer du mest sannsynlig ikke til å se så mye til. Jeg har i hvert fall større ambisjoner fremover, og AdSense begynte å bli altfor enkelt og lite utfordrende anyway.

Jeg har langt mer troen på Torunn sin ostekake for å si det sånn! :P

01.08.10

[Facebook] klikk klikk… snart tjener du penger uten klikk, hehe…

18. Daniel
02.08.10

jeg har tenkt å gå påbyggningsår nu før å få generell studie kompetanse, så ska jeg ta 5 år på høyskole før å få mastergrad i dynamisk webdesign.
E det ett riktig valg å ta hvis jeg har store plana om å få mye inntekter via nette?

02.08.10

Sindre kommer mest sannsynlig til å hudflette valg av 5 år med høyere utdanning ;) .. Er du interessert i dynamisk webdesign så er valg av studieretning sikkert riktig.. Har du bare «store plana om å få mye inntekter via nette» så trenger du vel kanskje ikke 5 år på skole.. Tror du kan lære deg å programmere like greit på egenhånd..

20. Sindre
02.08.10

Her er min mening om høyere utdanning, Daniel. :)

10.08.10

Kjempebra, Sindre! Bloggen din ser mye bedre ut for tiden, og det er spennende å følge med. Keep it up!

22. Sindre
10.08.10

Takk for de oppmuntrende ordene, Morten! :)

23. Sabai
14.08.10

Leste vel på et forum for noen dager siden att noen hevdet att du fikk stengt adsense kontoen din? Men det stemmer vel ikke….
Håper du oppdaterer om hvordan det går uten adsense.

24. Sindre
14.08.10

Hehe, what?!? Hvor i all verden leste du dette? Jeg har IKKE fått stengt kontoen min. Dette var et frivillig valg fra min side som jeg hadde planlagt lenge. Jeg er nesten fristet til å bevise at den ikke er stengt, ved å midlertidig putte opp annonsene igjen. :)

25. Magnus II
16.08.10

Mulig at du kan hente inn mer på å skaffe annonsører og avtaler selv. Du og annonsør «sparer» jo da et mellomledd, men samtidig krever det mer arbeid av deg å administrere «butikken». For mine nettsteder (og ved kun å bruke fritiden på nettsider) er Adsense en velsignelse ettersom det ikke krever vedlikehold og man dermed kan bruke all tid på å skape innhold og drive SEO. Blir spennende å høre hvordan det går med deg, og om Adsensen evt. dukker opp igjen :)
Lykke til!

26. Anders
16.08.10

Magnus, hvor mye tjener du i måneden på webinntekt-siden din?

27. Magnus II
16.08.10

:) webinntekt.com er et gammelt, statisk nettsted, men det drar fremdeles noen hundrelapper i måneden. Det morsomste er at slik har det vært i flere år, og det krever egentlig ikke vedlikehold. De siste årene har jeg jobbet med helt andre nettsider, men bruker gamle webinntekt i signaturen ettersom det er det eneste av mine nettsteder som har en relevans til det Sindre skriver om (og jeg synes Sindre tar opp spennende ting – selv om jeg ikke alltid er enig). I dag er det jo ganske mange slike nettsider/blogger, og det er lenge siden jeg har publisert noe som har med temaet (penger-Internett) å gjøre. Det er nok av andre (bla. Sindre) som har motivasjon, erfaring og skrivekunnskap til å omtale og modernisere temaet.
Å tjene mye på et enkelt nettsted i Norge ser jeg som vanskeligere enn å tjene»litt» og «litt mye» på 10-15 blogger/nettsteder. «Mange bekker små»….er vel et bedre råd enn det svaret jeg skrev i de to første linjene.

28. Marius
20.08.10

Angående adsense… Hvorfor er det 18 års grense?

[...] Glabladet har mye bra artikler om blogging og inntektsmuligheter. Du bør også lese at han har kuttet ut Adsensen på nettsiden sin! [...]

[...] Som du kanskje husker, valgte jeg å fjerne AdSense fra Glabladet 1. august. Så hvordan kan jeg ha AdSense-inntekt for august, lurer du kanskje på? Dette er rett og slett pga. betalingsutsettelsen de opererer med. Beløpet ble dermed «tjent» i juli, men ikke utbetalt før 31. august. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere