Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Folkenytt.no – DIN avis (bokstavelig talt)

Skrevet av Sindre | 06. august, 2010

Dette innlegget er en betalt omtale. Hvis du vil ha ditt produkt, tjeneste eller nettside omtalt på Glabladet, vennligst se annonsesiden for mer informasjon.

Glem VG, Dagbladet og alle andre aviser med velutvalgt skremselspropaganda av et knippe journalister i fancy’e kontorbygninger i Oslo. Hadde det ikke vært bedre med en avis som reflekterte virkeligheten litt bedre? Hadde det ikke vært bedre med et nettsted hvor absolutt alle steder i landet hadde sine egne «avisområder», basert på innhold fra deg eller noen andre fra ditt sted?

Ja, du leste riktig. På den nye storsatsingen Folkenytt.no, er det nettopp du som skriver innholdet. Når det skjer noe i ditt nærområde som du føler du vil dele med andre fra samme sted, kan du nå gjøre nettopp det. For la oss bare innse det; det er mye som aldri når medienes søkelys. Folkenytt.no gir deg muligheten til å dele dine egne nyheter med andre, samtidig som du kan holde deg oppdatert på andres nyheter i ditt nærområde.

Hvordan det virker

For å dele dine nyheter, klikker du på den sorte «Skriv artikkel»-knappen og fyller ut feltene. Du velger kategori og sted, og hvis ikke avisen for ditt sted eksisterer fra før, vil avisen bli opprettet så snart du sender inn ditt bidrag. Du kan også sende inn nyheter som ikke er stedstilknyttet (mote, hobby, bil og motor, etc.) ved å ikke velge stedstilhøring i listen. Du finner en kort innføring i hvordan skrive en artikkel under «Tips»-lenken øverst på siden.

På hovedsiden av Folkenytt.no vil man kunne se artikler fra hele nettstedet (alle fylker, kommuner og tettsteder) og hovedkategoriene vil etterhvert få et bredt spekter av underkategorier.

Hvem som står bak

Mannen bak idéen er Lars Erik Oppedal fra Bergen. Selve nettsiden er utviklet av det kritikerroste selskapet Keyteq som blant har laget den mye omtalte siden brann.no, som stakk av med «Den gyldne hane» for Norges beste interaktive design. I tillegg står de bak chess.no, bkk.no, nordea.no og andre nettsider i den klassen.

Folkenytt.no er kodet fra bunnen av, for å gi deg en unik og god opplevelse, samt muligheten til å legge til avanserte funksjoner etterhvert.

Hva jeg synes

Dette er en glimrende idé og konseptet virker lovende. Jeg har personlig hatt lignende idéer i tankene, så da må det jo være bra. ;)

Designet er lyst og trivelig og skiller seg positivt fra andre nettaviser som ofte har overdrevet mye aggressiv reklame som både distraherer og ødelegger for design. Så snart registreringsmuligheten er på plass og automatikken er der, kommer dette til å bli bra!

Det eneste som gjenstår for å skape liv på Folkenytt.no er personer som meg og deg. Lars Erik har tatt et viktig førstesteg og strukket seg ut for å annonsere og reklamere for siden sin. Det, og det faktum at de har investert tungt i dette prosjektet, forteller meg at de er seriøse og ønsker å se dette prosjektet lykkes. Jeg håper så mange som mulig av Glabladets lesere vil strekke seg ut og gi en hjelpende hånd, en liten starthjelp – rett og slett, og begynne å gi liv til denne unike og nyskapende avisen. Spre gjerne budskapet i sosiale medier!

Så kan du skryte av det om noen år, når Folkenytt.no er et velkjent begrep på folks lepper, at du var blant de aller første som bidro med innhold og hjalp nettsiden i gang. :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 06. august 2010 klokken 11:30 i kategoriene: Kultur & Media, Omtaler, Teknologi,

LESERNE MENER:
14 kommentarer så langt

1. Lars
06.08.10

Jøss samme navn som meg gitt, Lars Erik.

For meg er dette ihvertfall uaktuelt. Da er det bedre å opprette sin egen blogg å publisere artiklene sine på enn å skrive gratis artikler for Folkenytt. Men et bra konsept!

2. Michal
06.08.10

Interessant side. Der vil jeg nok titte innom i ny og ne :)

3. Sindre
06.08.10

@Lars: Selv om jeg er stor tilhenger av at folk oppretter sine egne blogger, så er jo bloggene spredt rundt omkring på nettet, og ofte mer personlige enn en «folkets» avis med lesernes nyheter ville vært. En side som Folkenytt.no vil fungere som et samlingspunkt med egne aviser for alle steder i landet. Så for meg blir det to forskjellige ting.

4. Lars
06.08.10

Man skulle i det minste fått en link til bloggen sin hvis man skrev ett innlegg. Blir det mulig?

5. Lars Erik Oppedal
06.08.10

Hei Lars,

Ja, særdeles flott navn :)

Inntil videre kan du sette inn en manuell link til bloggen din i artikkelen din på Folkenytt. Senere kommer det et bedre innsendingskjema med flere muligheter og funksjoner. Mer om dette vil vi legge ut på nettsiden vår om litt.

Mvh, Lars Erik,

Hvis jeg var opphavsmannen bak denne siden ville jeg nok gjøre den litt mer «ferdig» før jeg begynte å reklamere mye for siden.

Så vidt jeg kan se, mangler det en ganske viktig beskrivelse av hvordan man går frem for å skrive artikler. Dette burde være på plass.

Men liker konseptet og er spent på om det slår an.

7. Anders
06.08.10

Er det ikke bare å skrive da :=)

8. Lars
06.08.10

Tror ikke det er så avansert, er vel bare å skrive :)

9. Håkon
06.08.10

Håper dette prosjektet går bra. Digger nye ideer og nye konsepter på nett. Man blir inspirert og kreativ av det, ikke minst får man en feeling av hva som funker og hva som ikke funker.

07.08.10

[Facebook] Gratulerer med nok en betalt omtale. Godt jobbet!

11. Sindre
07.08.10

[Facebook] Takk for det, Marius! :)

12. Anita Oppedal
09.08.10

Synes det er en kjempeide. Gleder meg til fortsettelsen og er helt sikker på at Folkenytt. no slår an.

13. Marius
28.08.10

Lykke til med denne siden! Ser du markedsfører mye på glabladet ;)

28.08.10

Men så er Glabladet også et godt sted å markedsføre seg selv ;-) Liker forøvrig konseptet med Folkenytt. Så lykke til med nettsiden ja :-)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere