Abonner via RSS | epost

Hvordan bli populær: Få andre til å føle seg bra

Skrevet av Sindre | 15. august, 2010


For en stund siden hadde jeg en periode hvor jeg tenkte det ville være artig å ha noen “kjendisvenner” på Facebook. Kjendiser får mange forespørsler fra folk de ikke kjenner, fordi folket kjenner dem. Dette har også skjedd med meg, men på en langt mindre skala (foreløpig).

Jeg sendte bare noen få venneforespørsler, og det var ikke nødvendigvis til de kjendisene jeg hadde mest forhold til. Jeg husker ikke engang hvordan jeg kom inn på ham, men jeg hadde tydeligvis prøvd å legge til et av medlemmene i gruppen a1, ved navn Mark Daniel Read.

Jeg er definitivt ikke spesielt fan av a1, men jeg har ingenting imot dem heller. Mitt inntrykk er at de virker hyggelige, og at de har et sterkt forhold til fansen.

Vel, tiden gikk og jeg ble “venn” med noen kjendiser, mens det skjedde ingenting hos andre. Plutselig, for noen dager siden, fikk jeg følgende beskjed i meldingsinnboksen på Facebook… Den var fra Mark Read, og i emnefeltet stod det “hi Sindre”:

Thanks for your friend request, unfortunately my personal profile is full now, you can still message me on here if there’s a particular question or request.

Otherwise feel free to check out my fan page for updates and all things relating to myself and a1.

http://www.facebook.com/pages/Mark-Read/105388970909?ref=ts

Hope to see you on there.
Many thanks
Mark

Wow. Det syntes jeg rett og slett var litt kult gjort. Her har en verdenskjent popartist tatt seg bryet med å svare sine mange “fans” på Facebook individuelt, mens det sikkert var mange andre ting han heller kunne gjort.

Selv om dette selvsagt var en “copy and paste”-standardtekst, hadde han i det minste tatt seg tid til å skrive navnet mitt i emnefeltet. Og det spiller liksom ingen rolle om han har fått noen andre til å gjøre dette for seg. Det er tanken som teller, og denne tanken var veldig positiv.

Jeg har tenkt litt på hva det er med a1 som gjør at de er så populære og “aksepterte” også hos de som ikke er blodfans. De startet jo som “enda et annet boyband”, men har etterhvert bygget seg opp respekt i flere baser, virker det som.

Og jeg tror noe av hemmeligheten ligger i akkurat det Mark Read gjorde. Jeg har jo tidligere skrevet et innlegg om “hvordan være kul“, hvor konklusjonen min var at den kuleste personen i rommet alltid er den som får andre til å føle seg bra.

a1 er et prakteksempel på dette. Uten at det er meningen å høres ut som en nybakt homofan av a1 her… Men jeg mener at de har skjønt noe essensielt, som veldig mange andre artister og kjendiser kan ta lærdom av.

Og selvfølgelig benyttet han anledningen til litt ekstra markedsføring også, ved å henvise til fansiden sin (som jeg dessverre ikke kommer til å bli medlem av). Jeg liker det! :)

Som blogger prøver jeg å være aktiv i mitt eget kommentarfelt også. Noen ganger er det vanskelig å bedømme hvorvidt jeg skal svare noen eller ei. Noen ganger har jeg kanskje ikke så mye å tilføye. Men jeg innser verdien av å faktisk bare tilføye “det lille” likevel. Noe lite som f.eks. en “takk”. Det kan være “det lille ekstra” som er med på å skille meg ut fra mange andre bloggere.

Generelt sett prøver jeg å få andre til å føle seg bra, men det er ikke alltid jeg klarer å være bevisst på den tankegangen. Ved å skrive innlegg som dette, programmerer jeg underbevisstheten min til å bli stadig mer oppmerksom på det, så jeg er sikker på at jeg vil oppfattes kulere, jo eldre jeg blir. 8)

Så bruk litt ekstra tid på å få andre til å føle seg bra. Du vil ikke angre på det.

Og forresten: Du kan bli venn med meg på Facebook her, samt bli medlem av Glabladets fangruppe her. Håper å se deg der!

| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis denne nettsiden har hjulpet deg, klikk på PayPal-knappen for å sende en donasjon. Jeg er takknemlig for din støtte.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på søndag 15. august 2010 klokken 12:46 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Inspirasjon, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
12 kommentarer så langt

15.08.10

For et fantastisk innlegg! Jeg ble virkelig inspirert nå, tusen takk!

2. Sindre
15.08.10

Vær så god! ;)

[...] This post was mentioned on Twitter by www.Glabladet.no, Merkato Media AS. Merkato Media AS said: Hvordan bli populær: Få andre til å føle seg bra http://ff.im/-ph5RG [...]

4. Einar
16.08.10

Denne posten får meg til å tenke på det gamle ordtaket “It’s nice to be important, but it’s more important to be nice”. Aner ikke hvem som skrev de ordene, men de stemmer ihvertfall på en prikk!

5. Sindre
16.08.10

Hehe, det stemmer. Scooter brukte det bl.a. i klassikeren Move Your Ass, men hvem som sa det først aner jeg ikke.

6. Sabai
17.08.10

Hvordan har du markedsført din egen FaceBook side Sindre? Sikker på att potensialet er mye større enn det er nå!

7. Marius
19.08.10

Noen ganger er det så lite som skal til for å glede andre :)

8. Sondre Lrc
19.08.10

På meg virker det som du ønsket å få kjendisvenner på Facebook for å bli kul eller som et ønske om at andre skal oppfatte deg som kul. Du er ikke fan av denne pop gruppen. Du sier det ville vært artig, men jeg tror det egentlige motivet er at du vil at andre skal like deg mer pga av dette. At det er artig er bare et vikarierende motiv. Hvorfor er det artig? Du vil at andre skal se dette på FB siden din? Det er dette jeg leser mellom linjene. Det er viktig å se etter motivene for våre handlinger og prøver å være selvransakende i forhold til dem.

Ellers enig i at en person utstråler noe attraktivt ved å løfte frem andre, særlig hvis denne personen allerede blir sett opp til, f.eks som en kjendis gjerne blir.

9. Sindre
20.08.10

Du henger deg opp i en liten detalj som ikke var poenget med innlegget overhodet. Det var derfor jeg brukte ordet “artig”; fordi mine grunner ikke var poenget. Jeg tillater meg forsåvidt å bruke ordet “artig” om din kommentar og… Så kan du kose deg med denne artikkelen for å få et innsyn i hvor opptatt jeg er av å bli “likt” av andre, og forhåpentligvis innse hvor totalt på jordet du var med “linjelesingen” din. :)

PS. Jeg er allerede kul!

10. Morten
05.09.10

Det finnes alltid muligheter og morsomt å lese om dine erfaringer her.

11. Åge
05.10.10

Strålende! Veldig inspirerende side dette :)

12. Linnea
13.10.10

Samme beskjeden fikk jeg og :D

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2011 | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer med bannere

Tekstlinksponsorer

Affiliatelenker