Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Inntektsrapport august 2010: 17,727,6 kr.

Skrevet av Sindre | 18. september, 2010

Lite oppdateringer fra min side om dagen, og det beklager jeg. Jeg prøver å balansere mellom ca. 100,000 prioriteringer samtidig, så da går det litt i sneglefart med det meste, fordi fokuset er så spredt. Dog liker jeg å ha valgmuligheter, fremfor å være stuck i en A4-jobb. :)

Det er på tide med en ny blogginntektsrapport. Den eneste grunnen til at det er så lenge siden sist, er at jeg rett og slett ikke har tatt regnskapet siden mai i år. Og jeg har fortsatt ikke tatt hele regnskapet siden mai. Jeg har på en måte jobbet meg bakover, og kun tatt det for august foreløpig, for å skrive dette innlegget akkurat nå. Kanskje jeg kommer med en «sommerinntektsrapport» når jeg har full oversikt over hva jeg tjente i sommer.

Anyway, i august tjente jeg, etter å ha trippelsjekket alle tall og utregninger: 17,727,6 kroner.

Min forrige inntektsrapport viste at jeg tjente nesten 19,000,- i april. Men da tjente jeg mesteparten på diverse bloggtjenester jeg tilbyr gjennom Hurtigstartsblogging. I august derimot, tjente jeg nesten ingenting på slike tjenester. Det betyr at inntektsrapporten for august virkelig er så nær en «ekte» blogginntektsrapport som jeg nesten kunne kommet. Jeg har tjent det aller meste på selve bloggingen i seg selv, og kun bittelitt på tjenester jeg tilbyr.

Her er en nærmere oversikt:

  • AdSense: 984,12,-
  • Annonseinntekter: 13,521,48,-
  • Affiliateinntekter: 2,097,-
  • Div. tjenester: 1,125,-
  • Tilsammen: 17,727,6

Dette var ikke like mye som i april, men april slo alle mine tidligere rekorder. Hadde det ikke vært for april, hadde august vært min mesttjenende måned noensinne. Og rent bloggmessig, så er det det. Selv om jeg mener at det å tilby tjenester gjennom bloggen må kunne regnes som «blogginntekt» det også, uten at jeg gidder å forklare noe nærmere om hvorfor jeg mener det. Er du smart, er du enig, og trenger ingen forklaring. ;)

Hva hver enkelt inntekt innebærer:

  • AdSense: Som du kanskje husker, valgte jeg å fjerne AdSense fra Glabladet 1. august. Så hvordan kan jeg ha AdSense-inntekt for august, lurer du kanskje på? Dette er rett og slett pga. betalingsutsettelsen de opererer med. Beløpet ble dermed «tjent» i juli, men ikke utbetalt før 31. august.
  • Annonseinntekter: I august kjørte jeg også en ny annonsekampanje med nye pakker og priser. (Dette tilbudet gjelder fortsatt. Mer informasjon på annonsesiden). Ting tok tid i starten og interessen virket laber. Men det tok seg kraftig opp etter en stund med litt tålmodighet og is i magen. Den ene av disse annonsørene, er en annonsør som bestilte for 12 måneder, noe som medførte at jeg tjente over 9,000,- på kun én annonsør. Det resterende beløpet under «annonseinntekter» er tjent på opptil flere andre annonsører, som ikke bestilte for like lang tid på forhånd.
  • Affiliateinntekter: Under denne kategorien kommer annonsenettverk som TradeDoubler inn, samt enkelte andre affiliateprogram som jeg har tjent litt på. (Hvis du ikke har hørt om affiliate før, så er det bare et fancy ord for «partner». Man tjener penger på å promotere et produkt, og får som regel en liten provisjon av kjøpesummen.) Forøvrig tjener jeg mer på TradeDoubler for tiden enn jeg har gjort før. Anbefaler alle bloggere og andre som vil tjene penger på nett å melde seg inn her (gratis), og dermed få muligheten til å promotere velkjente aktører som Bokkilden, CDON, Gymgrossisten, Tele2, osv.
  • Div. tjenester: I tillegg til Hurtigstartsblogging, tilbyr jeg også en del andre tjenester under min såkalte «Lei meg«-side. (Note to self: Denne siden trenger en liten oppdatering… Må få vekk det gyselige bildet, for så å oppdatere prisene på enkelte av tjenestene, samt hvilke tjenester jeg overhodet gidder å tilby lenger…)

***

Det kunne lignet meg å avslutte med å nærmest «unnskylde» for at jeg tjener penger på blogging, men fuck it. Jeg er stolt av å kunne tjene penger på blogging. Nærmere 18,000,- er ikke så fryktelig mye å få utbetalt i måneden uansett, spesielt ikke hvis du tar i betraktning at nærmere halvparten forsvinner bort i skatter og avgifter.

Hvis du også vil begynne å se slike resultater på bloggingen din, er bloggekurset det beste stedet å begynne. Du mottar 7 mail som tar for seg det mest grunnleggende, fra hvordan du oppretter en blogg, til hvordan du kan gjøre akkurat som jeg gjør, som til syvende og sist gjør at disse pengene blir tjent. Det er ikke rakettforskning. Hvis jeg kan gjøre det, kan du gjøre det. Okey, det er ikke nødvendigvis sant. Men hvis du tror du kan klare det, nettopp fordi jeg klarer det (med ikke så mye innsats engang… Jeg kunne vært rik hvis jeg hadde jobbet mye hardere enn jeg gjør nå for tiden, men det er hovedsaklig pga. andre baller i luften, som jeg skrev i begynnelsen av innlegget…) …så go for it!

Jeg har hjulpet hundrevis av mennesker med blogging, og jeg ELSKER å se andre lykkes!! Og skulle du lure på noe underveis, er du på rett sted. Jeg er her for å hjelpe! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 18. september 2010 klokken 11:18 i kategoriene: Blogging, Business, Generelt, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Jobb & Karriere, Penger, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
64 kommentarer så langt

1. ståle
18.09.10

Hvis en anonsør betaler deg 9000 kroner i august for anonsering i et år burde du dele dette beløpet opp i 12 like store deler og fordele dem utover månedene. Totaltsett gjør det ingen forskjell, men det gir deg en jevnere inntjening og også mer realistisk.

2. Sindre
18.09.10

@Ståle: Dette var annonsørens ønskede måte å betale på. At det hadde blitt en jevnere og mer stabil inntjening å dele det opp er helt riktig, og det er sånn det gjøres for de aller fleste annonsører… Men jeg har blitt vant til at det går litt i rykk og napp når det gjelder blogginntekter, så det gjør meg ingenting.

3. Sabai
18.09.10

Fint med en oppdatering :-)
Men går det bort så mye i skatt? Fører du regnskap og slikt selv?

4. Sindre
18.09.10

@Sabai: Okey, jeg trekker riktignok litt mer skatt enn jeg trolig trenger, men jeg vil heller trekke for mye enn for lite. Deretter settes skattepengene inn på egen konto, og venter på å bli innbetalt. I tillegg er jeg jo momsregistrert, noe som medfører at 25% av mine norske inntekter går til moms. Dette i tillegg til skatt. Med de prosentsatsene jeg bruker, sitter jeg dermed igjen med litt over halve inntekten (fra norske inntekter). Utenlandske inntekter trekker jeg bare skatt fra, ikke noe moms. Hvor inntektene mine kommer fra er ekstremt blandet, og varierer fra måned til måned, men av disse 17,727 kronene tipper jeg at jeg kanskje sitter igjen med rundt 10,000,-.

18.09.10

Imponerende som vanlig :-) Og jeg vet alt om å ha mange baller i luften.

Imponerende, og godt å høre at du har mange baller i luften. Utnytter man tiden godt, så fortjener man en belønning.

Litt enig med @ståle, du må periodisere ut inntektene, selv om inntektene kommer inn på konto i August så bør inntekten periodiseres på de månedene beløpet gjelder for. på den måten vil annonseinntekten fra denne annonsøren gi et bidrag hver eneste måned i 12 måneder, det blir mer riktig, også regnskapsteknisk.

Soon to be a billionaire

Jeg skal etter hvert gi inntektsrapport fra bloggen, men så langt genererer adsense mellom 1000-1200 kr pr 14. dag. I tillegg har jeg inntekter fra private annonser, så på en god måned vil bloggen generere en solid slump penger.

18.09.10

Ikke dårlig Sindre!

Morsomt å se at du lykkes så bra med bloggingen ++, virkelig en inspirasjon til alle «småbloggere» der ute :)

18.09.10

Dette viser nok en gang at det er mulig å leve på en blogg i Norge, helt klart. Uten at man nødvendigvis må være ei blond jente på 14 år. Man må bare gå inn for det og da finnes det ingen grenser for hvor langt man kan nå.

Har alltid likt å følge med på deg Sindre, og har alltid hatt stor tro på at du vil nå langt. Tror fortsatt at dette bare er begynnelsen.

To our long-term success! :D

18.09.10

@Soon to be a billionaire: Tuller du? Det er jo helt ekstremt bra, spesielt med tanke på at bloggen din er så ny som den er. Du imponerer stadig! :)

18.09.10

@Aksjebloggen: Når man skriver en million gode artikler hver dag er det ikke så merkelig … ;)

12. Sindre
18.09.10

@STBAB: Gratulerer med svært gode AdSense-resultater. Men jeg er ikke enig i pirkingen til deg og Ståle angående fordelingen av inntekten på 9000,- for 12 måneder. Regnskapsteknisk? Jeg mener det blir mye mer rett og oversiktlig å føre dette beløpet opp i regnskapet én gang, og dermed aldri mer trenge å tenke på det, enn å skulle huske å skrive opp delbeløpet for hver fremtidige måned i 12 måneder. Det mener jeg blir bare stress. Jeg fører opp mine inntekter etterhvert som jeg får de. Sender jeg en faktura på 9000, fører jeg de inn, uavhengig av hva slags avtale jeg hadde med annonsøren/kunden.

Dog ser jeg poenget deres hvis vi snakker om selve inntektsrapportene. Grunnen til at jeg skriver det slik, er at folk alltid spør meg «hvor mye har du tjent denne måneden?», og da føler jeg det blir riktig å meddele det jeg faktisk har tjent, as in fått inn på kontoen. Når jeg da i tillegg opplyser om akkurat dette faktumet i inntektsrapporten, som jeg faktisk gjorde her, så ser jeg ikke problemet. Jeg kjører full åpenhet rundt detaljer de fleste holder kjeft om, og skriver det på den måten det føles riktig for meg.

Jeg kan jo når som helst få inn slike annonsører som betaler meg for flere måneder. Da vil det samlede beløpet alltid inngå i den gjeldende (eventuelle) inntektsrapporten (hvor jeg også opplyser om det er bestilt for flere måneder).

Om noen vil regne på det og finne ut hva det egentlige beløpet blir fordelt på antall måneder, er det ingenting i veien for det. :)

13. Sabai
18.09.10

Ja STAB dette var gode adsense tall, er ikke bloggen din nokså ny også?

18.09.10

@Formuebygging: Hehe, sant det ;-) Han er dyktig på å skrive mye kvalitetslesning på kort tid og samtidig er veldig flink til å promotere bloggen blant annet ved å være rask ute med aktuelle artikler som han twingler. Merkelig er det ikke, så dyktig som han er, men likefullt imponerende. Spår han en lysende fremtid i møte, kanskje han til og med oppfyller tittelen ;-)

Så så.. det er ikke sååå fantastisk. Men det er klart jeg er bevist på hva jeg skriver og hvordan jeg promoterer bloggen, noe annet ville være en løgn.

16. Sabai
18.09.10

@STAB du er jo godt i gang med å bygge en «autoritets nettside» men å bruke twingly gir bare kortsiktig gevinst. Mitt råd er å slutte med det og heller satse på å skaffe seg innlenker det vil lønne seg i det lange løp.

17. Sindre
18.09.10

Å skaffe seg innlinker er et godt råd, men det skader jo ikke å «twingle» litt i blant, hvis det passer seg sånn. Men å ha for mye fokus på Twingly blir feil, og vil bare gi kortsiktig gevinst, som Sabai sier. Fokuser på gode, langsiktige løsninger.

Takk for gode råd, jeg suger det til meg. Som fersk blogger så er det mye å sette seg inn i, og råd fra folk med erfaring skal man lytte til :)

18.09.10

Eller ja takk begge deler? Ser jo ut til at STBAB også er flink til å skaffe seg innlinker. Dessuten vil jeg ikke si at Twingly kun gir kortsiktig gevinst slik han bruker det. Han skriver stadig om aktuelle temaer, så han får twinglet ganske ofte ser det ut til. Dermed bil stadig flere oppdage bloggen, og med kvalitetsinnhold som bloggen jo har, så kommer nok mangen av dem tilbake igjen.

Og jo stbab, det er ganske fantastisk egentlig. Har ihvertfall ikke hørt om noen som har tjent i nærheten av det på Adsense, og det at bloggen kun har levd i måneds tide er det som gjør det så bra. Ikke engang Glabladet som har holdt på i 2,5 (+) år tjener vel i nærheten av dette på Adsense.

De fleste må vente i laaaaaang tid før de i det hele tatt får den første utbetalingen, så du er nok inne på noe som fungerer, og det pleier ikke å være slik at trafikken reduseres med tiden akkurat.

20. Sindre
18.09.10

@Aksjebloggeren: Nå har ikke jeg lest på bloggen til STBAB, ei heller fått med meg hans/hennes Twingly-strategier, men jeg står for det jeg sa ang. Twingly. Og jeg er ganske sjokkert over at du ikke har fått med deg at jeg har fjernet AdSense?! Det er vanskelig å tjene i nærheten av noe som helst på AdSense, når man ikke bruker det engang. :P

Jeg sier det jo til og med i dette innlegget, med link tilbake til innlegget hvor jeg proklamerte Adsense-fjerningen første gang. I det innlegget sier jeg også at jeg tjente ca. 12,000,- på AdSense i året. Min største AdSense-utbetaling noensinne var på drøye 2,000,- for en måned. Dermed ikke like bra som det STBAB påstår å tjene, og som også Formuebygging sier han tjener på AdSense for tiden, men ganske nærme likevel.

Forøvrig klør jeg meg litt i hodet over hvorfor alle har begynt å tjene så mye på AdSense først etter at jeg fjernet det… Nesten fristende å prøve det igjen!

21. Altberger
18.09.10

Godt jobba Sindre! Du viser at det er mulig.

Men det er jo uten sammenlikning annonseinntekter du tjener mest på. Driver du aktivt salg av annonser eller kun via skjemaet ditt?
AdSense gir forsvinnende lite. Affiliate er mer interessant.

Håper å kunne få til noe likende med tiden på min splitter nye sportsblogg selv. Også der ser jeg på annonsører som viktigste potensielle inntektskilde, sportsforretninger, osv. Men da må bruk dokumenteres først. Selv får jeg mest fra Google søk og fra diverse debattforum jeg bruker aktivt opp mot bestemte poster.

Å skaffe gode innlenker uten no-follow er jo et slit. Men det kommer man ikke utenom og da er det lite hjelp å få fra forum.
Bortsett fra bloggposter, noen tips her?

PS: Hadde faktisk hele 13.500 hits den dagen Island Norge spilte landskamp…. :)
-Men det tallet var unikt sammenliknet med normalen…

22. Sindre
18.09.10

@Altberger: Denne måneden var det mest på annonsesalg ja, men det varierer fra måned til måned. I august ble jeg nærmest bombardert med annonsører fra alle kanter, som ville annonsere på Glabladet. Dette skjedde som sagt ikke med en gang jeg lanserte nye pakker og priser, men etter en stund begynte det virkelig å komme seg. De fleste tar kontakt med meg direkte via mail når de bestiller annonser. Jeg gjør ikke noe direkte for å oppsøke annonsørene selv. Hadde jeg faktisk gjort det, og kontaktet et visst antall potensielle annonsører daglig, hadde jeg sikkert kunnet skrevet den mest vanvittige inntektsrapporten noensinne. Hvorfor jeg ikke bare gjør det? Fordi jeg holder på å bygge opp andre businessmodeller som på sikt skal tjene meg mer penger, på totalt autopilot, så jeg aldri trenger å oppsøke annonsørene selv.

18.09.10

En av grunnene til at vi gjør det brukbart med adsense er nok målgruppen bloggen retter seg mot. Finans relaterte annonser gir som regel ganske bra inntekt per klikk.

18.09.10

@Sindre: Joda, jeg er nok fullt klar over at du har fjernet Adsense, så jeg tenkte mer på de inntektene du hadde fra Adsense inntil du fjernet dem ;-) Hvis det er noe trøst har ikke jeg tjent noe særlig mer på Adsense etter du fjernet dem.

@Formuebygging: Ja, der har du nok helt rett. Jeg får ikke særlig mange klikk, men jeg får godt betalt per klikk, ihvertfall i forhold til hva jeg hører andre får for sine klikk. Så det kan ha nok ha en del med både din og Stbab sin Adsense suksess. og kanskje også grunnen til at Adsense inntektene på Altberger sin sportsblogg er forsvinnende liten.

25. Sindre
18.09.10

…og ettersom Glabladet alltid har hatt fokus litt her og der, på alt fra de dypeste selvutviklingsartiklene til tekniske bloggeguider, så havnet antageligvis mine AdSense-inntjeninger litt «midt på treet» mellom f.eks. Altberger og STBAB/Formuebygging… Finans/økonomi er tydeligvis veien å gå, det har jeg selv merket nesten hver eneste gang jeg har skrevet om penger og relaterte ting. Så dette stemmer faktisk med min egen opplevelse. :)

26. Altberger
18.09.10

Finans kan i alle fall jeg bare glemme. Ser ingen sammenheng mellom finans og et tema som sport.

Konkurranser og affiliate derimot. Langt mer tro på den biten. Mailinglister er et nøkkelord her.

18.09.10

@Altberger: Det jeg tror hadde vært et stort inntektspotensialet for deg hadde vært å få noen private annonsører, og da særlig noe sånt som sportsgambling nettsider.

18.09.10

Hadde egentlig ikke tenkt å tjene noe særlig på Formuebygging, men det har endret litt på seg. Bare morsomt synes jeg. :)

29. Sabai
18.09.10

Dere som driver økonomi nettsteder, hvor mye sånn ca kan dere få pr adsense klikk?
Min rekord er vel ca 10 kr :-)

18.09.10

Er det lov å oppgi hva man får per klikk egentlig? Jeg kan ærlig innrømme at jeg ikke har peiling, men kanskje dere vet.

31. Sindre
18.09.10

Mener å huske at dette er imot retningslinjene. Selv har jeg i hvert fall aldri opplyst om dette til noen. Det man kan oppgi er hva man har tjent samlet, men jeg tror ikke man kan oppgi hva man får per klikk.

32. Sabai
18.09.10

Det vet jeg ingenting om og beløpet varierer jo svært fra klikk til klikk…

18.09.10

Etter det jeg har fått med meg så er det ikke lov å oppgi hva en får per klikk nei.

34. Anders
18.09.10

Jeg digger disse inntektsrapportene. Fornøyelig lesning. Det er interessant at man deler av erfaring og lærdom, mens andre kommer med tips og råd. Selv jobber jeg med å utvikle en nettside, men arbeidet har ligget i bero den siste måneden pga annet arbeid som har okkupert min tid. Dette skjer heldigvis sjelden på denne måten. Fra oktober vil jeg få tid og ro til å fortsette arbeidet med nettsiden. Gleder meg virkelig til det! Og komme skikkelig igang. Og deretter begynne å tjene litt penger som forhåpentlighvis vil vokse ettersom leserskaren øker :) Positiv må man være. Se mulighetene.

18.09.10

Det er også forbudt å oppgi CTR, så man bør være litt forsiktig med det. For å få stengt Adsense kontoen, tror jeg neppe folk vil.

36. Magnus II
19.09.10

STBA tuller nok ikke med inntjeningen. Drev selv med twinglyblogging i en periode for et par år siden. Det var fult mulig å få inn en hundring (og gjerne mer) per dag, men jeg brukte da store deler av kveldene (jeg har full jobb) til å følge med på nyhetene på vg.no og dagbladet.no (da også Dagbladet brukte twingly), og det ble rett og slett ganske altoppslukende. Gikk da også lei, og gikk tilbake til å fokusere på unikt innhold og mer langsiktig nettarbeid. Sindre har helt rett i at twinglyblogging gir svært kortsiktig profitt. Trafikken (og da også annonseinntektene) var helt avhengig av ferske linker på twingly. Det er imidlertid ikke «farlig» å twingle noen innlegg der det måtte passe, men unikt og godt innhold (tekst og bilder) er det som på sikt gir stabil og god inntekt. Jeg tjener mer per dag nå (selv når jeg er på ferie) enn da jeg drev twinglyblogging.
Synes forøvrig at slike «inntektsrapporter» er både spennende og lærerike. Ser at flere bloggere har det, og det er moro å følge med.

[...] This post was mentioned on Twitter by www.Glabladet.no, Merkato Media AS. Merkato Media AS said: Inntektsrapport august 2010: 17,727,6 kr. http://ff.im/-qM7kB [...]

38. Sabai
19.09.10

@Lars jeg snakket ikke om CTR men betaling for et enkelt klikk…

19.09.10

@Sabai: Nå tror jeg nok Lars bare ville komme med en generell advarsel siden vi var inne på temaet. Adsense er nådeløse når det kommer til stegning av kontoer. De trenger ikke en gang å komme med en konkret grunn når de stenger den, og å få opprettet kontoen igjen skal visst være veldig veldig vanskelig har jeg hørt. Så her gjelder det å ikke ta noen sjanser, og da er det greit å få klarhet i hva som ikke er lov.

På grensen til å avspore fra innleggets tema nå, tilgi meg O store Sindre ;-)

40. Sindre
19.09.10

Skjerpings, Aksjedude. :P AdSense var en del av innleggets tema, så at det utvikler seg en diskusjon rundt det i kommentarfeltet er både relevant og naturlig. ;)

21.09.10

Hei Sindre!

Siden du har brukt såpass mye tid på å bygge dette fundamentet, så synes jeg absolutt du burde ta grep i forhold til et aktivt annonsesalg selv. De automatiserte løsningene du snakker om er sikkert spennende, men er det en ting jeg har lært etter 7 år i mediabransjen så er det at det er personlig kontakt som skaper de store samarbeidene. Hvorfor ikke ta grep nå, og skape relasjoner som gir deg en flott og fast månedlig inntekt?

Ta deg en tur til Alta, så skal jeg gi deg en innføring i hvilke strategier jeg mener du burde bruke for å doble/mangedoble omsetningen din på www.Glabladet.no. Kall det gjerne en studietur i regnskapet ditt. Konsultasjonen skal du få gratis, siden du er en hyggelig og ambisiøs ung mann. :)

22.09.10

@Sabai

Det var en generell advarsel for at folk skal unngå å få Adsense-kontoen stengt. For det kan virkelig skade en inntekt for en nettside. Kanskje er det den eneste inntekten også? Men for all del, bare å oppgi hva du får per klikk Sabai, kjør på!

43. Picxx
01.10.10

Man får ikke adsensekontoen stengt ved å oppgi hva man får pr. klikk.
Men, en kan få den stengt ved å dokumentere det, slik f.eks. Jeremy gjorde i sin tid (han hadde jo da tillatelse til dette).

44. Knut
15.10.10

Sindre, du er sann og oppriktig inspirasjon! Du gikk fra standardlivet som jobbslave til å starte for deg selv med blogging og du har bevist at det er mulig, inntektene har vokst jevnt og stabilt og jeg bøyer meg i støvet over at noen fortsatt tør være så modig som deg! HATTEN AV!!! :)

45. Sindre
15.10.10

@Knut: Takk for det! Du har helt rett, inntektene har virkelig vokst jevnt og trutt med en naturlig og «fornuftig» utvikling. Jeg har akkurat tatt hele regnskapet for hittil i 2010 og ble faktisk overrasket over hvor bra jeg ligger an. Jeg kommer til å skrive et innlegg hvor jeg avslører litt mer inntektsdetaljer og hvordan det faktisk har vokst eksponentielt hvert år siden jeg startet. Sånn går det tydeligvis når man tør å satse! Men dette innlegget kommer jeg antageligvis til å skrive rundt årsskiftet, så jeg kan ta utgangspunkt i de nøyaktige tallene som foreligger… :)

46. Anders
15.10.10

Hei!
En stund siden jeg har kommentert her på Glabladet nå. Var jo i «kommentar-toppen» tidligere i sommer. Har hatt dagene fulle med gjøremål og mye å gjøre på jobben. Heldigvis begynner roen å senke seg slik at jeg kan komme igang med utviklingen av den nye nettsiden min igjen. Gleder meg som en unge :) Har jo latt tankene boble mens jeg har vært opptatt med andre ting, så jeg har en del ting jeg vil forsøke å sette ut i live.
Unner deg inntektsvekst på bloggvirksomheten din, Sindre! Når inntektene dine øker, så vokser inspirasjonen for meg. Da skjønner jeg at det er mulig.
Ser frem til din neste inntektsrapport og leser dine tips om blogging med interesse. God helg!

47. Sabai
15.10.10

Hei Anders, når får vi se den nye nettsiden din da?

48. Anders
18.10.10

Hei Sabai, jeg satser på begynnelsen av 2011.

49. Anders
18.10.10

Hei Sindre,

Jeg leste nettopp om en bloggside hvor Google bare stengte Adsense-kontoen uten videre. Med et pennestrøk rives inntektsgrunnlaget bort. Det virker som Google ikke er helt stabilt.
Jeg tror det er fornuftig som du gjør, og satse på andre typer inntektskilder enn Google. Tenker mye på det selv – hvordan man kan skape stabile inntekter uten risiko for at noen kan spenne ben på deg – slik som med Google.
Etter å ha lest om hvordan Google behandler sine hjelpere på en nådeløs måte så er det opplagt med i vurderingene alternative måter å tjene penger på nett på.

Her er link til artikkelen jeg leste:

http://www.stbab.com/hvordan-%c3%b8delegge-inntekten-for-en-blogg/#comment-500

50. Sindre
18.10.10

Ikke bra. Ut ifra at STBAB hadde tjent nesten 4000 kr (siden når?) og at bloggen oppdateres så ofte kan jeg forsåvidt skjønne at Google syns det virker mistenksomt. Dog er stenging av kontoen et drøyt steg å ta. sånn uten videre, men det nytter som regel ikke å krangle med Google heller. Hvis han har tjent 4000,- bare i oktober så er det i hvert fall helt sinnssykt, sprengt-ut-av-alle-proporsjoner-mye, i forhold til hva ca. alle andre blogger i begynnerfasen opplever. Folk har alltid sagt at JEG hadde en «klikkvennlig» side etter at jeg har presentert inntektstallene fra AdSense i diverse rapporter, men det STBAB og Formuebygging opplyser om for tiden, virker faktisk en smule mistenksomt/merkelig – det skal liksom ikke gå an (i forhold til besøkstall). Men nå kan jo disse 4000,- være tjent i løpet av lenger tid, for alt jeg vet, og det er heller ikke meningen å spekulere i besøkstall…

18.10.10

Bare venter på den dagen dette skjer meg. Altså at adsense kontoen blir lukket. Noen få ganger har jeg hatt snodig høye inntekter sammenlignet med hvor mange besøkende jeg har hatt den dagen.

Nesten at man mistenker at noen klikker bare for å være jævlig. Vet ikke jeg, liker egentlig ikke å tenke slik om folk!

Uansett, det er nok lurt å se seg etter andre alternativer allerede nå, slik som Sindre gjør. Google er ikke alt her i verden… Selv om de ønsker å være det ;)

52. Anders
18.10.10

Sindre,

Det er nok ikke bare oktober de 4.000 kommer fra. STBAB startet i august og har trolig hatt Adsense i 2 og en halv måned.
Uansett burde vel Google sendt ut en advarsel til netteierne når de fanger opp mistenkelig aktivitet på annonse-klikkingen, førde går til det drastiske verket og bare stenge en konto.
Underlig at ikke Google har bedre systemer som kan skjerme de som følger retningslinjene. De burde ha et bedre system som tar syndebukken og ikke laster «offeret». Google burde jo være opptatt av egen troverdighet og seriøsitet også. De lever jo av alle nettsidene. Men de tror de kanskje bare kan skalte og valte som de vil så lenge de ikke har konkurranse om annonsemilliardene? På lang sikt vil neppe Google tjene på denne linjen. Det funker nå, men ikke i fremtiden.

53. Sindre
18.10.10

@Anders: Siterer kommentar #7 fra STBAB:

«Jeg skal etter hvert gi inntektsrapport fra bloggen, men så langt genererer adsense mellom 1000-1200 kr pr 14. dag. I tillegg har jeg inntekter fra private annonser, så på en god måned vil bloggen generere en solid slump penger.»

Dette skrev han for én måned siden. At inntekten kan ha økt siden den gang, tror jeg på. Nettopp derfor kan faktisk de 4000,- være fra bare oktober, noe som (som sagt) er helt utrolig.

Dette er kanskje første gangen du har vært vitne til slik oppførsel fra Google, men vi som har vært i dette gamet en stund, er godt kjent med de heller tvilsomme metodene deres, som heldigvis bare rammer noen få. Men de det rammer er ille nok, og jeg er helt enig, men hva kan vi gjøre? Google har vokst seg enorme og vi har absolutt ingenting å stille opp med mot dem. Men som jeg nå også har vært innom STBAB og kommentert, anbefaler jeg han å likevel prøve å få kontakt med dem, da det KAN hende at han kan få den gjenopprettet, så sant det ikke faktisk kan bevises at han har gjort noe «ulovlig».

54. Sindre
18.10.10

Dog, når jeg tenker meg om, så må vel den summen ha vært fordelt på sept og okt, ettersom det han tjente i sept, ikke ville vært utbetalt enda uansett, så da er det nok med i beregningen. My bad. :)

55. Anders
18.10.10

Får håpe du har rett om at dette bare rammer noen få.

At det skal være nogenlunde trygge inntekter så lenge man følger Google-boka. Men det gir uansett en tankevekker, dvs at man bør ha flere inntektsstrategier og flere ben å stå på.

56. Anders
19.10.10

Fra imorgen, onsdag 20. oktober, kan vi alle finne ut hvor mye Glabladet og andre virkelig har i inntekter! Da vil norske skattemyndigheter stå på pinne for de kriminelle og mobberne i landet, og legge ut vanlige folks skattelister til spott og spe for alle kronisk nysgjerrige sjeler. Det komiske er at skattelistene ikke viser et de reelle inntektene, noe mange snokere tror…

Skattelistene er en styggedom som burde vært avskaffet i dagens form. Jeg har stor sans for Høyres forslag som ble lagt frem på nyhetene idag. Det går ut på at du får en melding med opplysninger på hvem som har klikket og søkt på deg. Akkurat på samme måte som når noen gjør en kredittsjekk av deg og du får beskjed om det.

Høyre-forslaget vil nok begrense et stort antall søk. Trolig består 90% av de sykelig nysgjerrige klikkene av svake sjeler på din arbeidsplass eller i ditt nabolag. Alle disse er nok for feige til å la deg få opplysninger om at de har snoket i skattelisten din. Så da lar de nok være.

Jeg håper det blir Høyre og Frp-flertall ved neste valg slik at forslaget blir gjennomført. Ingen andre land i verden har gått så langt som norske skattemyndigheter i å blottlegge folks privatøkonomi mot deres vilje. Ute i verden rister man på hode av norske myndigheter som neglisejerer sikkerhetsfaren ved dette, som neglisjerer den kriminelle faktoren og som neglisjerer mobbeaspektet.
Jeg trodde sosialister var opptatt av mobbing i skolen, men det er visst bare i teorien. Når det kommer til stykke vil de la barna våre få lide når klassekameratene surfer på nett i friminuttene og i timen og finner ut hva foreldrene “tjener”. Tallene gir jo ikke et riktig bilde, men det betyr selvsagt ingenting for snokerne.

Avskaff skattelistene!

[...] Jeg har skrevet flere inntektsrapporter hvor jeg detaljert har beskrevet hvor mye jeg har tjent og hvordan. Dette er ment som inspirasjon og tips til andre bloggere og nettgründere. Jeg kommer til å dele mine inntektsdetaljer i dette innlegget også. [...]

58. meg
28.10.10

Hvor mange annonsører kan man ha på bloggen sin?
hvis man for eksempel setter annonsene litt diskret. Gjerne ta en titt på bloggen min og se om jeg også kunne hatt nytte av TradeDoubler….

Hilsen meg

29.10.10

For oss som er glad i penger og tall, har du inntektsrapport for september på gang og etterhvert oktober? Synes det er interessant å følge utviklingen.

60. Sindre
29.10.10

Det vil komme flere ja, ettersom disse er populære og svært etterspurt. Litt av formålet med denne bloggen er jo nettopp å dokumentere hvorvidt det er mulig å leve av å blogge i Norge, og jeg har for lengst sagt meg villig til å gjøre dette. Det vil trolig bli presentert en ny måte å følge med på min inntekt snart, i tillegg til bare inntektsrapportene…. Mer om dette etterhvert. :P

29.10.10

Skal du linke til skattelistene ;) ?

62. Sindre
29.10.10

Ehm nei, jeg snakker om en kilde som gir et langt mer korrekt inntrykk av hva jeg faktisk har tjent enn hva man får ved å besøke skattelistene… Nemlig meg selv. ;)

Jeg har noe i tankene, men vi får se litt hvordan utfallet eventuelt blir… Det er i så fall noe jeg vil gjøre fordi folk forståelig nok er interessert i dette.

63. meg
30.10.10

Prøver meg på Trade Doubler jeg…

[...] Med dette ser det ut til at februar er den tredje mest innbringende måneden i Glabladets historie så langt. På første plass ligger april 2010, etterfulgt av august 2010. Enn så lenge… :) [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere