Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

25 kroner for annonsering!

Skrevet av Sindre | 28. oktober, 2010

Helt siden Glabladets begynnelse har det vært mulig å annonsere her. Etterhvert som besøkstall har økt, har jeg sakte men sikkert skrudd opp de gjeldende annonseprisene. Prisene jeg opererte med var fastlagt etter nøye analyser av hva andre bloggere tar og hva mindre nettaviser tok i forhold til antall besøkende. Jeg la meg et sted midt på treet og kunne f.eks. tilby en 468x60px-banner til 700,- pr. uke. Noen syns det høres dyrt ut, men i forhold til de analysene jeg utførte var ikke dette så verst pris med tanke på besøksnivået.

Men det er jo flere faktorer som spiller inn. Det prisnivået jeg kjørte inntil nylig var hovedsaklig beregnet for en relativt liten gruppe som hadde råd til det. Jeg utestengte automatisk de “små aktørene” med lavere budsjetter. Dette er det herved slutt på.

Spar penger på annonsering

Etter å ha tenkt gjennom dette en stund har jeg innsett at jeg kan skape en vinn-vinn-situasjon hvor mine sponsorer får mest mulig verdi ut av å annonsere på Glabladet, mens jeg samtidig sikrer meg en mer stabil annonseinntekt fra bloggen min. Altså kan jeg tilby:

  • God verdi til mine annonsesponsorer
  • Hjelpe de “små aktørene” med lavere budsjetter
  • Belønne de som kommer inn tidlig

For å være i stand til dette, dumper jeg bokstavelig talt annonseprisene! Det du før måtte betale opptil kr. 700,- for pr. uke, kan du nå få for kun kr. 25,- pr. uke! Dette er en prisreduksjon på nesten 97%! Og jeg tilbyr altså denne prisen på samtlige, jeg gjentar, samtlige annonseplasser – men bare i dag!

Jeg har kun kjørt én lignende kampanje tidligere. Da var det førstemann til mølla-prinsippet som gjaldt: Hvis en annonsestørrelse ble utsolgt, ble prisen automatisk doblet. Men i dag gjør jeg et unntak: Du kan kjøpe en annonse for 25 kroner selv om annonseplassen skulle bli utsolgt! Den eneste betingelsen jeg stiller, er at du gjør det i dag. Hvis du leser dette fredag 29. oktober, er du nok for sent ute.

Hvordan det fungerer? La oss ta et eksempel på 468×60-plassen som vises ved siden av Glabladet-logoen samt nederst på alle sider. I mitt annonseoppsett vil samme annonsen vises både oppe og nede. Men for at ikke bare én annonsør skal stikke av med denne (og gjøre den utilgjengelig for alle andre), tilbyr jeg flere annonser i rotasjon på samme plass. Det vil si at for hver sidevisning vil bannervisningen oppdateres, og en ny annonsør vil vises. I tillegg fungerer det slik at dersom annonsen ikke vises oppe, kan den vises nede (eller motsatt) på samme sidevisning! Det er altså ingen fare for å ikke bli sett.

Og hvis en annonsestørrelse skulle bli utsolgt, vil du stå først i kø så snart plassen blir ledig igjen, så lenge du bestiller i dag.

Annonser som kan bestilles er: 125x125px i høyre sidemeny, 300×250 i samtlige innlegg, 160×600 i venstre sidemeny, 468×400 på forsiden, flippannonse (500×500 øverst i høyre hjørne) samt mulighet for å bestille 768×150 OVER Glabladet-logoen, samt 180×150 ved siden av. (De to siste plassene finnes ikke akkurat nå, men kan tilpasses ved bestilling.) Merk at for de to plassene over logoen vil jeg måtte ta minimum kr. 50,- pr. uke, ettersom de er såpass store og fremtredende. Ellers er det 25 kr. for alt, uansett.

Dette er en ny annonseringsmodell for meg, men jeg tror rett og slett den vil være bedre for alle parter. Hvis dette ser ut til å være en god løsning kommer jeg til å ha lignende kampanjer litt oftere, men bare én dag hver gang (f.eks noen få ganger i året). Så benytt sjansen mens du har den.

Den eneste betingelsen jeg stiller for å selge annonser til kr. 25,- pr. uke er at du bestiller minimum 1 måned, toppen 6 måneder. Jeg gjør det slik fordi alt under en måned vil være litt liten tid for eksponering uansett. I tillegg tilbyr jeg ikke lenger enn 6 måneder nettopp fordi dette er såpass billig at jeg kan tape litt på det på sikt, når fremtidige annonsører melder sin interesse. Men jeg vil anbefale deg å slå til med litt flere måneder nå som prisen er på et rekordlavt nivå. Mest sannsynlig vil det aldri bli så billig igjen – med mindre jeg skulle finne på å kjøre nok en crazy kampanje en gang i fremtiden.

Hvordan skaffe seg et enkelt banner

Dersom du nå leser dette og syns det høres ut som et tilbud du vil slå til på men ikke har et banner for øyeblikket, kan du “leie meg” til å lage et enkelt banner til deg. Jeg har etterhvert laget mange bannere og har mange års erfaring med bruk av programmer som Photoshop. Ta derfor gjerne kontakt likevel, hvis du vil sikre deg billigst mulig pris, så kan jeg lage et banner til deg. Det vil bli et lite tillegg i prisen for dette, noe vi blir enig om. Jeg blir nødt til å se an hvor stor pågangen blir før jeg fastsetter noen pris.

Det vil ikke lages noen fancy flash-bannere, men en enkel banner som kun viser det den skal vise.

Gå ikke glipp av dette tilbudet.

Mitt mål er å alltid ha bannerplassene utsolgt, og å føre en venteliste over folk som prøver å komme seg inn, så jeg er villig til å tilby en utrolig pris for å kunne gjøre dette til en realitet. Ikke gå glipp av det!

Send inn ønsket plassering og varighet på sindre (at) www.glabladet.no, og jeg vil komme tilbake til deg ASAP.

Priser er eks. mva.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 28. oktober 2010 klokken 12:45 i kategoriene: Blogging, Generelt,

LESERNE MENER:
10 kommentarer så langt

Det er det jeg kaller et skikkelig røvertilbud, man kan ikke la en slik sjanse gå fra seg. Takk for omtanken mot oss små aktører. Bestilling levert, ser fram til å se resultatet.

28.10.10

Ser at det har kommet opp noen flotte og særdeles spennende annonsører her i løpet av dagen… ;)

3. Sindre
28.10.10

Åjada! And there’s plenty of more to come! :)

4. Sindre
28.10.10

Får forøvrig ikke svart på mail på noen timer nå, men bare rolig, alle som sender inn i dag, vil få til kr. 25,- pr. uke (så sant det er ledige plasser igjen).

[...] This post was mentioned on Twitter by www.Glabladet.no, Merkato Media AS. Merkato Media AS said: 25 kroner for annonsering! http://ff.im/-sMMYv [...]

29.10.10

Blir spennende å se resultatene av annonseringen. Du kan forvente deg en detaljert rapport etter endt avtale ;)

29.10.10

Yey, I has a banners! Sindre har vært veldig lett å inngå avtale med hvis noen lurer :)

[...] men jeg velger å ikke se det på den måten. Mesteparten av de annonseinntektene kom fra min 25-kronerskampanje i slutten av oktober, og hvis ikke det er inspirasjon å leve på, så vet ikke jeg! Det er min mest vellykkede annonsekampanje noensinne [...]

16.11.10

Jo er bedre å ha en lavere pris og selge ut alle annonseplassene. Så kan en heller sette opp prisen etterhvert hvis det blir en venteliste.

[...] I slutten av oktober 2010 skrev jeg et innlegg som ble postet ganske tidlig på dagen. Innen slutten av den samme dagen, hadde det gjeldende innlegget tjent meg over 11,000 kroner. Det var definitivt en ganske god dagsfortjeneste. Det viser at et virkelig godt tilbud sjeldent slår feil. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere