Abonner via RSS | epost

Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

8 tips for bruk av affiliateprogrammer

Skrevet av Sindre | 20. oktober, 2010

Dette innlegget er skrevet av Kristoffer fra bloggen *****. Hvis du sitter og ruger på et innlegg, send det inn via kontaktsiden.

Oppdatering 22.10: Linken har blitt fjernet fra Glabladet, da dette innlegget viste seg å være kopiert og oversatt fra en annen nettside. Se kommentarfelt fra kommentar nr. 8 for mer informasjon.

1. Vurder dine lesere
Dette er nesten unødvendig å si, men det vil alltid være verdt å sette seg selv i lesernes posisjon når man lager en blogg eller internettside. Vurder hva dine lesere er ute etter når de surfer rundt på bloggen din. Er de på utkikk etter bestemte produkter? Kan de være på jakt etter relaterte produkter eller tilbehør? Hva vil få dem til å kjøpe? Start med å heller ha leseren i tankene, enn produktet. Hvis du tar denne tilnærmingen kan du ende opp med å gjøre leseren din en tjeneste i tillegg til at du tjener noen kroner ved siden av.

2. Vurder plassering av linker
En av de tingene jeg konstant tenker på er om plasseringen av Adsense annonsene er optimal. Jeg hører at man skal plassere annonsene sine i hotspots på sidene (som toppen av en venstre sidebar – eller inne i innhold – eller i slutten av innleggene over kommentarer etc). De samme prinsippene gjelder for affiliate-annonsering av produkter.

3. Ekte anbefalinger og personlige vurderinger fungerer alltid best
Det er bokstavelig talt tusenvis av produkter og tjenester å velge mellom, som du kan anbefale til bloggens lesere, men å tjene penger fra dem er ikke så enkelt som å tilfeldig legge lenker til dem fra bloggen din. Bloggens lesere kommer tilbake til bloggen dag etter dag fordi noe om deg resonerer med dem. Har leserne noen som helst grad av tillit til deg er kanskje den raskeste måten å ødelegge dette på å anbefale at de kjøper noe som du ikke helt tror vil gagne dem. Link direkte til produktet du skriver om. Altså bruk dype lenker som går direkte til en kjøpsside for produktet du har anbefalt.

4. Link til kvalitetsprodukter
Vi liker å sørge for at vi kjøper de beste produktene som kan kjøpes for penger. Dine lesere er ikke noe annerledes på akkurat dette og det er heller mer sannsynlig for dem å gjøre et kjøp hvis du har funnet det beste produktet for dem. Velg produkter og selskaper med godt omdømme og som har salgssider av kvalitet. Det er ikke noe verre enn å gi en glødende anmeldelse av et produkt for så å sende leseren til en side som ser billig og dårlig ut.

5. Diversifiser uten rot
Ikke legg all din affiliate-innsats i én kurv. Det er mange produkter der ute som du kan lenke til, så det er ingen grunn til å kun jobbe med én. Samtidig skal du ikke rote til bloggen din med altfor mange affiliatelinker. Hvis du gjør så du risikerer å svekke effekten av alle lenkene dine.

6. Vær påregnelig
Ikke prøv å lur leserne dine til å klikke lenker som kan tjene deg noen kroner. Selv om det kanskje ikke alltid mulig å merke alle affiliate linker så bør du gi et forsøk på å vise leserne dine hva de faktisk klikker på. Jeg tror også det er viktig å være konsistent på akkurat dette, slik vet leserne hva de kan forvente.

7. Kombiner med andre inntektskilder
Affiliate-programmer og reklame-programmer er ikke gjensidig utelukkende. Jeg har hørt noen si at de ikke ønsker å bruke affiliatelenker fordi det vil ta fokuset av Adsense-annonsene. Dette kan selvfølgelig stemme, men det er alltid mulig å kombinere begge deler slik at ulike leserer reagerer ulikt på de forskjellige annonsene. Slik kan både reklame- og affiliatelenker jobbe hånd i hånd og slik øke din inntekt. Du burde forsøke å vurdere effekten av begge

8. Spor resultater
De fleste affiliateprogrammer har noen form for sporing eller statistikk som vil tillate deg å se hvilke lenker som er effektive. Noen av disse er bedre enn andre, men de fleste vil i det minste tillate deg å se hva som selger og hva som ikke selger. Hold styr på hvilke lenker som fungerer bra, hvilke produkter selger, hvilken ordlyd rundt linker fungerer bra osv. Bruk informasjonen du blir gitt til å forme fremtidige affiliate-strategier.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 20. oktober 2010 klokken 10:51 i kategoriene: Blogging, Business, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Penger,

LESERNE MENER:
13 kommentarer så langt

21.10.10

Har du lyst å kommentere litt på plassering av reklame Sindre? Har det virkelig så fryktelig mye å si?

2. Sindre
21.10.10

Det er et ganske godt spørsmål, Deltidspoker. I følge Joel Comm, forfatteren av boken «Adsense Secrets» (omtalt her), har plassering av AdSense mye å si. Etter at jeg leste boken hans i april 2008, innførte jeg noen forandringer i henhold til hva han anbefalte, og opplevde faktisk en merkbar forbedring. Så, når det gjelder AdSense, vil jeg si at Kristoffer treffer spikeren på hodet med det han skriver i punkt 2. Det samme gjelder alle andre annonser man ønsker at folk skal klikke på. Som regel gir en plassering høyt oppe på siden (også kjent som «above the fold»/»over bretten») bedre konverteringer enn mer «skjulte» annonser lenger nede på siden.

Når det derimot gjelder affiliatelinker i innleggene, har plasseringen av disse linkene langt mindre å si. Her er det først og fremst viktig å sette inn linkene der det passer i teksten. Så plassering av reklame gjelder hovedsaklig for vanlige tekstlinker og bannere; ikke affiliatelinker i selve innleggene.

3. Picxx
21.10.10

Hehe, så ikke denne posten før nå jeg.
Ser ut som Kristoffer har sendt oss den samme artikkelen, så den er også postet her:
Edit: *Link fjernet* (Se kommentar 8 og 9).

Det går vel sikkert greit :)

4. Sindre
21.10.10

Hehe Picxx da, du må jo joine Glabladets side på Facebook, så får du med deg slike ting! ;) Ser ut som at Kristoffer har gått hardt ut for å skaffe seg litt ekstra markedsføring, og det er jo ingenting galt i det, ettersom innlegget består av mange gode tips. Etter hva jeg har lest så bryr ikke Google seg om at samme innhold blir publisert flere steder, de bare «ignorerer» kopiene. Så det skal vel ikke slå negativt ut for noen av oss, tenker jeg. :)

5. Picxx
21.10.10

Neida, det vil ikke slå negativt ut for andre enn muligens Kristoffer selv.
Han har publisert den samme artikkelen på egen blogg, noe som betyr at han nå også konkurrerer i SERP’s med både glabladet og NP på den samme søkefrasen.

Hadde jeg visst dette litt tidligere viulle jeg nok forandret ihvertfal tittel på posten, men gjort er gjort og skutt er skutt :)

6. Sindre
21.10.10

Det er jo ikke for sent å forandre tittel, men hvor fort den oppdateringen blir registrert i Google aner jeg ikke. Uansett, har vel ikke så mye å si. :)

7. KristofferK (blogglink fjernet)
22.10.10

Ja, ble kanskje litt dumt dette :p

Men forstod fra picxx at dette ikke har noen negativ innvirkning på deres blogger..

Sendte den til NP først men så var jeg litt utålmodig og sendte den inn til Glabladet også :p Har fjernet den fra min side da så det vil bare være deres blogger som har artikkelen ;)

Takk til begge for publiseringen, har fått en god del besøkende som følge av den :D

8. Thomas
22.10.10

Noen som har funnet Google Translate…

9. Sindre
22.10.10

Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette, Thomas.

Til alle andre: Dette gjesteinnlegget viste seg å være en (mer eller mindre) kopi fra et innlegg på Problogger sin blogg. Jeg velger å la innlegget stå, nå som crediten går til riktig sted. Vi kan altså alle takke Problogger for innlegget. Jeg gjør oppmerksom på at jeg ikke ble opplyst om at dette var en kopi/oversettelse, og anser dette som et relativt skittent triks av innsenderen for å skaffe seg enkel, ekstra trafikk.

Tiltak vil iverksettes mot innsenderen i form av å fjerne alle linker til hans nettsted.

10. Picxx
23.10.10

Ja, jeg har funnet google translate, og ved forsøk på å oversette posten som er lagt inn over skilte den seg ganske tydelig ut fra «orginalposten» hos Darren.
Ikke bare er tittelen en helt annen, men posten i seg selv er også omskrevet, så jeg tviler sterkt på at noen her har benyttet Gtranslate, eller et annet oversettelsesprogram for den del.

Å hente inspirasjon fra andre bloggere, være seg både norske og engelske, gjør jeg innimellom selv også, så utover det at Kristoffer her har hentet inspirasjon fra problogger ser jeg ikke at han har gjort noe feil.
Skulle man slaktet alle poster som i større eller mindre grad ligner på poster som finnes andre steder på nett tror jeg det etterhvert hadde blitt tynt med poster både her på glabladet og på NP, for den del.

[...] Glabladet hadde for kort tid siden en gjesteartikkel fra Kristoffer som driver milliard.no. Etter at denne er godt publisert kommer det opp at samme post, bare på engelsk, tidligere også er postet på problogger. [...]

12. Thomas
24.10.10

@Picxx: Det er jo TYDELIG at Kristoffer har KOPIERT alle 8 punkter fra Problogger sin artikkel. Å påstå noe annet er bare tøv og rettferdiggjøring til hvorfor du selv ikke fjerner artikkelen fra NP. Dette er ikke inspirasjon, det er KOPI. Det er TYVERI. Heldigvis er Sindre en ærlig mann som ser dette.

13. meg
30.10.10

Takk :o )

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere