Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Glem X Factor, Idol og Norske Talenter, vi har jo internett!

Skrevet av Sindre | 15. oktober, 2010

Man trenger faktisk ikke hverken X Factor, Idol eller Norske Talenter for å gjøre seg bemerket. Det kan være en hjelp, ja, men hvor mange deltagere i hver runde slår gjennom i ettertid? Selv enkelte vinnere blir jo glemt like fort som de ble kjent. Etter mine beregninger er det maks to stk, men som regel én eller null personer som virkelig blir husket og fortsetter å slå igjennom etter en runde av et slikt program.

Sjansene, med andre ord, er mikroskopiske.

Dersom en person virkelig har et talent, vil det bli kjent før eller siden, i større eller mindre grad. X Factor (etc.) bidrar i beste fall til noen sekunder på TV, som blir mer eller mindre glemt etter 1 time. Den brutale, nådeløse sannheten er ganske enkelt at folk flest har ikke et talent som virkelig imponerer mange nok, på lang sikt, til at noen kan leve (godt) av å være artist i Norge (og dermed mindre sannsynlig: utlandet).

Sannheten er at alle som er med på slike programmer i hovedsak hjelper TV2, og deres sponsorer. TV2 tjener penger på sponsorer og reklame, og sponsorene tjener på å bli eksponert under beste sendetid fordi sånne som meg syns det er hysterisk festlig å se folk drite seg ut på TV. (Joda, jeg blir jo faktisk imponert noen ganger også!)

Jeg oppfordrer ikke nødvendigvis til å ditche slike programmer (hverken som deltager eller seer). Jeg vil bare frem til at det i dag finnes andre muligheter for å bli sett, og dermed gjøre omverdenen oppmerksom på at du finnes.

Her er oppskriften:

  1. Start en blogg. (Du er på rett sted. Meld deg på Glabladets bloggekurs, eller benytt deg av Glabladets Hurtigstartsblogging-tjeneste.)
  2. La folk få vite hvem du er gjennom bloggen. Skriv en «Om meg»-side og begynn å skrive personlige innlegg. Stikkordet er å la folk bli kjent med deg.
  3. Legg ut videoer på YouTube av deg og ditt talent. Hvis du brenner for det du gjør, burde ikke dette være mye å «forlange». YouTube-videoene kan du også implementere i dine blogginnlegg.
  4. Hvis folk liker det du gjør, vil de la deg få vite det. Fortsett med dette på en kontinuerlig basis, og skap en online tilstedeværelse, og husk også å markedsføre deg selv i tilgjengelige kanaler.

Det kan altså være like greit å gå sine egne veier med sitt talent. Hvis man tror på seg selv kan man komme langt. Innse dog at dette vil ikke funke for de fleste, akkurat som det ikke gjør det på TV heller.

De fleste blir rost opp i skyene av sin egen mor. Men husk at hun vet ikke bedre, fordi hun er inhabil! Selv om du har hørt og trodd i alle år at du faktisk har en praktfull stemme, kan det likevel hende at du høres ut som en vietnameser som får innvollene sine dradd ut gjennom munnen. Men herregud, gi det et forsøk likevel! :)

Det er bedre å ha prøvd enn å… la vær. Jeg håper du herved er inspirert til å prøve andre metoder for å komme deg opp og frem her i livet. :)

(Les også: Blogg deg til nye muligheter)

Og forresten, apropos artikkelbildet… Sjekk ut denne videoen (om du ikke har sett den før), for å se hvor bra det kan gå på en live audition! Er det rart jeg ikke kan la vær å se på?! :D


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 15. oktober 2010 klokken 22:29 i kategoriene: Blogging, Humor, Inspirasjon, Kultur & Media, Suksess, Verden & Samfunn, Video,

LESERNE MENER:
8 kommentarer så langt

1. Sabai
15.10.10

Ja, hvem vant X-Faktor i fjor? Jeg husker ikke det i farten og gidder ikke å google it :-)
Det er ikke mange som har blitt stjerner etter slike talentkonkurranser, noen unntak finnes det som feks sjefsidolet Kurt Nilsen og noen av de andre babsene som var med tidlig i Idol konkurransene…

2. Sabai
15.10.10

Hmm, jeg var litt kjapp før jeg trykte send inn på den første kommentaren. Etter å ha sett denne videoen fikk jeg meg en stor latter :-D Disse to småfeite engelske tenåringene må være et skikkelig godt eksempel på det jeg liker å karakterisere som «white trash»
Det er vel bare å fastslå att det er mye rart som stiller opp i disse talent konkurransene!

16.10.10

Ingen er white trash Sabai, det finnes eventuelt dårlige tider i personers liv.

Kom like før denne artikkelen over Kina sitt «Got Talent» vinner, ganske fantastisk vinner (med et fokus på menneskeligheten ved valg av låt og ikke nødvendig for talentet sitt). Tygg litt på den Sabai, uansett hvem du står ovenfor.

http://bit.ly/c5b568

4. Sabai
16.10.10

Jo noen kan trygt defineres som «white trash» Vegar og disse to smultblubbene er gode kandidater i så måte!
Noe helt annet er de som har satset nærmet sitt sitt liv på en talent konkurranse, de kan ikke en gang sammenlignes med disse engelske «gjygrene»

16.10.10

Det morsomme med X-Factor og Idol er jo de som dummer seg loddrett ut og ikke har noe talent for fem øre. Som disse to piene nevnt over, de har iallfall ikke sangstemme men sikkert andre gode talenter.

Jeg tror hver enkelt person har et eller annet talent bortgjemt, det gjelder bare å finne det! :)

21.10.10

2 kommentarer:

Det er ekstremt få som har lykkes etter å ha vært med i de der programmene.
Kurt Nilsen ble en suksess, men han er helt unik.
Tone Damli er vel også strengt tatt en suksess, men det har vel mye med at alle gutter mellom 12 og 94 kunne tenke seg å komme i buksene hennes.
Alejandro Fuentes gjorde det jo greit med den der Halleluja turneen.
Ehm, da husker jeg ikke flere..

Jeg har sykt lyst i å være med for å gjøre følgende:
– Gå inn og synge en sang dritbra
– Få masse skryt fra dommerne og få 4 «ja»
– Ikke gå av scenen, men si at jeg bare meldte meg på for å vite om jeg kunne synge greit eller ikke, og at jeg ikke er interessert i å være med videre og takke for meg.
– Le av det sjokkerte trynet til Karlsen.

:)

7. Hans
23.10.10

Det er så mye mangel på selvinnsikt blandt folk at de fortsetter å melde seg på hvert år, i begynnelsen var det bare morsomt men nå har disse konseptene blitt veldig forutsigbare.

8. Anonym
06.12.10

Hehehe rå video, bra tekst!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere