Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan ekskludere en kategori i WordPress

Skrevet av Sindre | 13. oktober, 2010

På grunn av måten themet til Glabladet er lagt opp, må jeg poste innlegg med artikkelbilder i en spesiell kategori. Denne kategorien heter «Featured». Hvis jeg ikke poster et innlegg i denne kategorien, kan jeg heller ikke vise et artikkelbilde øverst i innlegget eller på forsiden av bloggen.

Kategorier er ment for å poste alle innlegg som relaterer til et spesifikt tema. «Featured» er dog mer som en nødvendighetskategori, for at teknologien bak Glabladet skal fungere. Den eneste fellesnevneren for innlegg i «Featured» er at de alle har artikkelbilder.

Derfor ønsker jeg ikke å vise kategorien «Featured» i listen med de andre kategoriene. I tillegg er det noen fler kategorier jeg har valgt å skjule, fordi de ikke er like aktuell som de en gang var. Kategoriene eksisterer fortsatt, men de vises bare ikke i listen.

Så, for å ekskludere en kategori fra f.eks. kategorilisten i sidemenyen, kan du bruke følgende kode:I koden ovenfor, har jeg valgt å ekskludere to kategorier: Kategori med ID 26 og kategori med ID 38. ID’en finner du ved å logge deg inn på Kontrollpanelet, trykke på «Innlegg» > «Kategorier» og føre musepilen over kategorien du ønsker å skjule. Informasjon om kategorien vil vises i venstre hjørne nederst på skjermen, omtrent som dette:

http://www.dittdomene.com/wp-admin/edit-tags.php?action=edit&taxonomy=category&post_type=post&tag_ID=26.

Nummeret som står helt på slutten, er ID’en på kategorien, og det er dette nummeret du skal bruke i koden, der det står 26 og 38 hos meg. For å ekskludere flere kategorier, separerer du dem ganske enkelt med et komma.

Så langt alt vel. Men det finnes flere måter å vise kategorier på, som byr på større utfordringer hvis man ønsker å fjerne en av dem…

Hvordan fjerne en kategori fra forsiden eller et innlegg

I mange themes har man følgende scenario: På forsiden står det hvilken kategorier hvert innlegg hører til. Den samme informasjon står ofte inni innlegget også (på slutten eller begynnelsen). Det store spørsmålet blir da: Hvordan kan man fjerne «Featured» fra forsiden og/eller innlegget?

Eks: Skrevet av Jesus den 24.12.00, lagret i: Betlehem, Engler, Featured, Gud.

Koden som brukes for å få frem kategoriene i eksempelet over er:

Pr. dags dato er det dessverre ikke mulig å legge til en «exclude»-attributt på denne koden, så her må man ty til andre midler. Det du gjør er å slette koden ovenfor, og bytte den ut med følgende kode:

?php foreach((get_the_category()) as $cat) { if (!($cat->cat_ID=='26')) echo ''. $cat->cat_name . '' . ', '; } ?>

Husk å bytte ut cat_ID==’26′ med nummeret til kategorien du vil fjerne.

Resultat i vårt eksempel (hvis «Featured» hadde ID 26):
Skrevet av Jesus den 24.12.00, lagret i: Betlehem, Engler, Gud.

Gratulerer, nå er du endelig kvitt «Featured» eller hvilken kategori du har prøvd å fjerne. Egentlig veldig enkelt, når man bare vet koden. :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 13. oktober 2010 klokken 11:00 i kategoriene: Blogging, Teknologi,

LESERNE MENER:
4 kommentarer så langt

1. Morten
13.10.10

Kjekt å vite. Det blir noe tilsvarende med sider.

2. Picxx
13.10.10

Var kjekke den med hvordan du fjernet en kategori fra denne single.php fila. Det visste jeg faktisk ikke :)

3. Sindre
13.10.10

Jeg strevde veldig lenge med å finne det ut. «Featured» i single.php har lenge vært et irritasjonsmoment for meg. De guidene jeg fant på nettet foreslo alle mulige koder i functions.php-filen, men da gikk hele Glabladet til hel**te hver gang. :P

Så etter mye mas i diverse online forum var det noen som foreslo koden jeg presenterer her i guiden, og da var endelig problemet løst. :)

4. Laila
15.10.10

Tusen takk! Denne hadde jeg bruk for!
Som deg, har jeg en kategori som jeg opprettet bare for poster med artikkelbilde. Nå fikk jeg gjort den usynlig. Flottings!
:-)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere