Abonner via RSS | epost

Kan man overføre innhold fra Blogspot til WordPress?

Skrevet av Sindre | 02. oktober, 2010

Veldig mange har i årenes løp spurt meg om det er mulig/enkelt å overføre innhold fra sin gamle Blogspot-blogg til en eventuell ny WordPress-blogg. Og svaret er: Ja. Denne prosessen skal visstnok være så enkel at du nesten kan gjøre det med hendene bundet bak ryggen. :)

Det første du gjør, er å opprette din nye WordPress-blogg. Når dette er gjort, logger du deg inn på Kontrollpanelet (Dashboard), klikker på Verktøy (Tools) og velger “Importer” (Import). Her kan du overføre innlegg fra diverse andre bloggtjenester, deriblant Blogger (som, etter hva jeg har forstått, er det nye navnet på “Blogspot”).

Den nøyaktige prosessen videre har jeg aldri selv vært gjennom, men etter å ha pekt mange andre kunder i denne retningen, har jeg aldri fått noen henvendelser om at noe har gått galt, så jeg antar at dette fungerer. Det viktigste er at man får overført alle innlegg, kommentarer, bilder og div. innstillinger til WordPress automatisk, uten å måtte gjøre dette manuelt… Og dette kan du altså gjøre via WordPress’ import-funksjon.

Noen har også spurt meg om man kan overføre fra Blogg.no til WordPress like enkelt. Jeg har lest litt forskjellig, og det skal visstnok gå an, i følge noen, mens andre mener at dette ikke er like enkelt. Jeg har overhodet ikke peiling. Jeg har aldri hatt noe med Blogg.no å gjøre. Hvis noen som leser dette vet noe, så hadde det vært kjempefint om dere sa fra i kommentarfeltet. :)

Hvis noen har erfaringer med å overføre fra Blogspot til WordPress hører jeg gjerne fra dere også.

Uansett, det er et klokt valg å bytte fra amatørløsningene til noe proffere og mer stabilt, som du kontrollerer 100% selv, på eget domene! Gratulerer med beslutningen og lykke til! :D


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis denne nettsiden har hjulpet deg, klikk på PayPal-knappen for å sende en donasjon. Jeg er takknemlig for din støtte.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 02. oktober 2010 klokken 12:57 i kategoriene: Blogging, Teknologi,

LESERNE MENER:
17 kommentarer så langt

1. Caroline
02.10.10

Tusen takk for raskt og utfyllende svar Sindre :) Jeg gleder meg til å komme i gang.

02.10.10

Ja det er faktisk kjempeenkelt! Jeg har gjort dette selv når jeg flyttet formuebygging. Synes ikke det er rart at dine kunder har blitt stille etter at du har henvist dem dit. :)

3. Sindre
02.10.10

Enda godt at de har blitt stille av rett grunn da! :)

02.10.10

Yes! Du bor for øvrig i en veldig pen by Sindre. Likte Bergen veldig godt når jeg var på besøk forige helg. :)

5. Sindre
02.10.10

Vet jeg vel! ;) Det er en grunn til at vi er så blærete, oppblåste, bedrevitende, brautete bråkjefter. Vi er jo bortskjemte på de fleste områder. 8)

Inkludert luftfuktighet! :D

6. Picxx
03.10.10

Det er vel ganske enkelt å overføre fra blogspot til egenhosted wordpress.
Problemet er at det er en del som ønsker å overføre fra blogspot til wordpress.com
Dette har jeg søkt etter en del og faktisk kommet frem til at dette svaret var det som var mest riktig:
“You’re here, that’s it!”

7. Sabai
03.10.10

Har du sett på permalinken til dette innlegget Sindre? :-)

8. Sindre
03.10.10

@Sabai: Det har jeg. Vennligst utdyp!

9. Sabai
03.10.10

Du bruker vel ikke æ,ø eller å i linkene dine vel? Om du gjør det så er det noe du bør slutte med….

10. Sindre
03.10.10

@Sabai: Jeg har ikke gjort det før, nei. Men jeg begynte å gi faen rundt relanseringen av Glabladet 1. juli, fordi jeg ikke lenger gadd å erstatte æ med ae, ø med oe og å med aa. Jeg tror uansett ikke det har noe for seg, ettersom enkelte søkeresultater viser at ord med ae, oe eller aa ble ignorert, så selv om jeg hadde et nøkkelord i tittelen, ble det ikke nødvendigvis regnet med av Google. Samtidig så jeg at andre sine resultater faktisk ble regnet med hvis de brukte æ, ø eller å. Alt i alt konkluderte jeg med at “hvorfor skal jeg stresse med dette?”. Jeg skriver for et norsk publikum uansett, så at en eller annen fyr i Hutta Heiti ikke kommer inn på innlegg med ÆØÅ, bryr jeg meg ikke så altfor mye om.

Likevel lurer jeg på hvorfor du mener jeg bør slutte med det?!

11. Sabai
03.10.10

Jeg er kanskje ikke så flink til å forklare sånne ting men her er en artikkel om det.
http://www.kuttisme.no/2010/02/03/enda-en-grunn-til-a-ikke-bruke-norske-tegn-i-url-en/
Jeg erstatter alltid særnorske bokstaver med andre passende, men jeg bruker sjelden dobbel a eller oe osv for å simulere de norske bokstavene.
Dette tar jo veldig kort tid å fikse ikke noe stress i det hele tatt ;-)

12. Sindre
03.10.10

Relativt bra artikkel, men dog fant jeg ingen gode argumenter i den til å fortsette å la vær å skrive norske tegn. At webanalysen blir feil (unnskyld meg) driter jeg i. :)

At dette er viktig for noen andre? Klart det. Men ikke for meg… Når det kommer til slike ting er jeg først og fremst interessert i søkemotorresultatene. Og de ser ut til å bli bedre med denne fremgangsmåten. At noen gamle nettlesere gjør URL gjør “ø” om til “%C3%”, tar jeg ikke så altfor tungt. De er i fåtall, og i fremtiden tror jeg at ÆØÅ bare vil vises mer og mer riktig.

Og til slutt: Nei… Du har rett… Det er ikke noe stress i det hele tatt. Hadde det ikke vært for de ørten tusen andre tingene jeg må passe på før jeg publiserer et Glabladet-innlegg. Rettskriving, kategorigivning, tags-merking, custom fields-bilder, slider-bilder, at eventuelle koder i innlegg vises korrekt, fylle ut All In One SEO-detaljene, eventuell tidspunktinnstilling for posting… Ja, hva har jeg glemt? Så poenget er at hver minste lille ting som gjør prosessen av å poste et innlegg LITT lettere, er et pluss i margen for meg. Det at jeg slipper å tenke på å rette ÆØÅ i permalinkene mine, gjør det et lite hakk lettere og mer befriende å skrive et innlegg, fordi det er én mindre ting å passe på.

13. Tom
05.10.10

Hei Sindre,

Han kopierte denne artikkelen din også, tenkte du ville vite det :/

14. Mats
12.10.10

Ikke no problem å flytte blogg.no blogger til wordpress(husker i alle fall at jeg ikke hadde noe stort problem med det)

15. Sindre
12.10.10

@Mats: Så det går an å flytte over alle innleggene, kommentarene og bildene på en enkel måte? Husker du noe mer om hvordan dette ble gjort?

16. Mats
12.10.10

Nå flyttet jeg bare innleggene når jeg gjorde det, og mener å huske at jeg brukte RSS feed import eller xml import verktøyet til wordpress for å gjøre det(backup for blogg.no var i alle fall i en rss feed/xml når jeg brukte det.)

17. Elin
21.10.10

Ååå tusen takk, dette var akkurat det jeg trengte å vite nå!!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2011 | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer med bannere

Tekstlinksponsorer

Affiliatelenker