Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Ny poll: Fylkeskampen (og andre oppdateringer)

Skrevet av Sindre | 26. oktober, 2010

En gang i blant legger jeg ut en ny poll her på Glabladet. Forrige poll handlet om hvilke nettleser folk brukte. Etter å ha mottatt 305 stemmer er saken klar: Mozilla Firefox er den soleklare vinneren med 37% av stemmene (112 stemmer til dags dato). Hakk i hæl følger nykommeren Google Chrome med 28%, etterfulgt av gode gamle Internet Explorer med kun 15%.

Du kan se de tidligere pollresultatene på pollarkiv-siden. Pollene er ikke stengt, så det er fortsatt mulig å stemme ved å gå der.

Ny poll: Fylkeskampen

Nå har jeg lagt ut en ny poll for å finne ut hvilket fylke i landet som har flest Glabladet-lesere (eller besøkere). Denne kommer til å stå ute resten av året. Ettersom jeg er en forutinntatt bergenser, kunne jeg ikke dy meg med å velge et artikkelbildet av Bryggen i Bergen (og holde en stor knapp på Hordaland), og jeg beklager til dere i de 18 andre fylkene som føler dere støtt av dette. Som plaster på såret skal du få lov til å stemme på DITT fylke! :)

PS: Om du er utlending/innvandrer som bor i Norge, kan du stemme på det fylket du bor i. Om du er fra Norge, men ikke befinner deg i fedrelandet for øyeblikket, stemmer du på det fylket du er fra!

Fylkeskampen: Hvor er du fra...?!

Se resultater

Loading ... Loading ...

Her er det bare å holde på hatten, dette blir spennende dere!

In other news: Arkiv på boler ble tvangskrympet

Jeg har forandret på måten jeg viser arkivene på i sidebaren på Glabladet. Den stadig lengre listen over måneder begynte etterhvert å bli så stor at jeg måtte ta en alvorsprat med den. Jeg mistenkte den for å bole seg… Jeg fant noen tvilsomme medisinflasker i Kontrollpanelet, og her forleden holdt jeg nesten på å tråkke på en sprøytespiss! Jeg konfronterte arkivlisten med mine funn, men den nektet å innrømme noe. Så jeg tvangskrympet den! :twisted:

Nå har jeg plassert den i dropdown-arrest. Det innebærer at man kun kan se «Månedlig sortert arkiv»-overskriften, og for å få opp månedene må man faktisk trykke på pilen ved siden av. På denne måten har jeg spart ganske så mange piksler i høyden i min venstre sidebar. Den oppsparte plassen kan jo f.eks. brukes til, tja… annonsering? ;)

Dog riktignok utvidet jeg «Siste kommentarer»-listen min forleden (for tiden kalt «Siste røster i feltet») til å vise de 10 siste kommentarene, fremfor de 6 siste. I tillegg forandret jeg litt på selve visningen: Alle kommentarer til samme innlegg grupperes. Det gjør at listen ikke nødvendigvis er helt kronologisk, som før. De fleste skjønner sikkert hvordan det virker ved å ta en titt på listen. Forklarer jeg mer nå, mister du sikkert flere hjerneceller enn på en overfuktig bytur.

Som om ikke dette var nok, har jeg krympet enda en liste: Listen over «enda flere» sponsorer i høyre sidemeny. Men den gidder jeg ikke ta bilde av, bare se borti der et sted. ————————————————–>

Før var denne listen veldig lang, men nå har jeg elegant delt den opp i to rader. Det var jo tross alt så mye plass til overs at dette burde vært gjort for lenge siden. Jeg kan skrive en guide en gang om hvordan dette gjøres, dersom noen vil vite det. Det kreves litt CSS-redigering, så jeg gidder ikke ta det nå. Derimot skal jeg vise deg:

Hvordan sette arkivlisten DIN i dropdown-arrest

(Stakkars alle ikke-WordPress-brukere som kommer intetanende inn her på Glabladet og støter på slike undertitler…)

For å oppnå det samme, lekre smekre resultatet som meg, er det ganske enkelt bare å erstatte din gjeldende arkivkode i f.eks. sidebar.php med denne:

I den øverste linjen av koden, forandrer du bare på «width» til det som måtte gjelde i din sidemeny.

So, there you have it! :mrgreen:


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 26. oktober 2010 klokken 12:14 i kategoriene: Blogging, Generelt, Humor, Inspirasjon, Teknologi,

LESERNE MENER:
5 kommentarer så langt

26.10.10

«…Mozilla Firefox er den soleklare vinneren med 37% av stemmene …. Hakk ihjel følger nykommeren Google Chrome med 28%,….»

Ikke for å være pirkete, men bruken av soleklar vinner og hakk i hel (heter ikke hakk ihjel) blir vel en smule feil her ;)

2. Sindre
26.10.10

Haha. Jeg skrev det jo på den måten for å «skape spenning», som en sportskommentator ville gjort. Men ja, du har helt rett.

Ordet «ihjel» brukes i mange «groteske» sammenhenger: «Frøs ihjel», «slått ihjel», osv. Altså er «ihjel» synonymt med å ta kverken på noe. Å være hakk «ihjel» kunne betydd at lederplassen er i ferd med å bli tatt kverken på, altså at «ihjel» kunne vært riktig ord. «Hakk i hel» på Google ga riktignok flere treff, men i første øyekast er det pga. Kaizers Orchestra som har spilt inn et makkverk (regner jeg med) med de ordene i seg… Men ved å lete litt lenger ut i sideresultatene, ser det ut til at «hakk i hel» har blitt brukt i mange andre sammenhenger, så jeg vil tro at du hadde rett der og. Jeg er bare så vant til å skrive «ihjel» at «i hel» føltes så totalt feil på alle tenkelige måter. :)

3. Thor
26.10.10

Egentlig så er det ingen av de to variantene. Det rette uttrykker er «hakk i hæl».

Kilde: DokPro

http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=hakk&bokmaal=S%F8k+i+Bokm%E5lsordboka&ordbok=bokmaal&alfabet=n&renset=j

4. Sindre
26.10.10

Haha. Takker! Innlegget er herved oppdatert med korrekt språkbruk.

Man lærer noe nytt hver dag! :)

26.10.10

Det er vel det som gir mest mening også. Man prøver jo å beskrive at noe eller noen er rett bak noe eller noe annet/andre, så hva er vel mer naturlig da enn å tenke at noen lager hakk i hælen på deg. Da er de f**** meg nærmt!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere