Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Blogginntekt i oktober: 14,436,17,-

Skrevet av Sindre | 03. november, 2010

Pga. populær etterspørsel og for å fortsette linjen jeg har lagt meg på med full åpenhet rundt hvordan mine penger på blogging blir tjent; her har du inntektsrapporten for oktober 2010.

Jeg oppgir hva jeg fikk utbetalt i oktober fra alle mine kilder, ikke hva jeg tjente i oktober som jeg ikke får utbetalt før senere (det er mange betalingsforsinkelser i internettverdenen). I mine aller tidligste inntektsrapporter på Glabladet oppga jeg hva jeg «tjente», men ikke nødvendigvis fikk utbetalt akkurat den måneden. Ettersom tiden har gått opplever jeg det som enklere å oppgi hva jeg fikk utbetalt i stedet, fordi det er bare å sjekke nettbanken og/eller regnskapet. Det er ikke alltid man er garantert alle de fremtidige utbetalingene uansett, så jeg føler dette gir et mer riktig bilde.

Denne måten å skrive inntektsrapporter på, gjør også at jeg dermed regner med all inntekt som er forhåndsbetalt for flere måneder inn i fremtiden, fordi det rent regnskapsteknisk er lettere å holde styr på ting på den måten. I begynnelsen var det mer logisk å oppgi hva jeg tjente fordi det tar såpass lang tid å komme seg inn i en jevn inntektsflyt når man tjener penger på internett, noe som gjorde selve utbetalingene relativt små. Nå er jeg for lengst inni denne «inntektsflyten», så nå blir det mest riktig å oppgi utbetalinger altså. Og med utbetalinger mener jeg hva jeg har fått inn på kontoen, fra samtlige kilder relatert til min bloggvirksomhet.

Ulempen med denne måten å føre tingene på, er at enkelte måneder kan det komme inn relativt lite, mens andre kommer det inn mye. Men jeg mener dette reflekterer realiteten på best mulig måte akkurat som det er. Det går i rykk og napp når man driver på nett. Målet mitt er å oppnå gode utbetalinger hver eneste måned til syvende og sist, og jeg kan se at alt endelig begynner å gå riktig vei for dette nå.

Let’s look at the details:

  • AdSense: 0,- (Jeg har fjernet AdSense fra bloggen min)
  • Bloggtjenester/frilans: 1,030,-
  • Affiliateinntekter: 2,586,17,- (Fra TradeDoubler og HostGator)
  • Annonsører/sponsorer: 10,820,-
  • Tilsammen: 14,436,17,-

Som ved de to siste inntektsrapportene kan man gjerne si at dette ville vært en dårlig måned «hadde det ikke vært for (…)» (i dette tilfellet annonsører), og det er korrekt, men jeg velger å ikke se det på den måten. Mesteparten av de annonseinntektene kom fra min 25-kronerskampanje i slutten av oktober, og hvis ikke det er inspirasjon å leve på, så vet ikke jeg! Det er min mest vellykkede annonsekampanje noensinne, og jeg sender herved en stor takk til samtlige annonsører som slo til! :)

Nå er de fleste annonseplassene opptatt, så det sier seg selv at i månedene fremover vil jeg trolig tjene lite på bannerannonser. Jeg må fokusere på andre ting fremover for å tjene penger, og det passer meg utmerket. Mye av grunnen til at oktober ellers ville vært en ganske dårlig måned, er fordi jeg ikke har hatt tid til å jobbe så mye med kunder fordi jeg prøver å prioritere tid til noe som på sikt vil tjene meg mer… og nå både tror og håper jeg at disse tingene blir klart i løpet av november, så det finnes definitivt håp i andre inntektskilder for meg i nærmeste fremtid.

Oh, hvis du vil vite mer om hvordan du selv kan tjene penger på blogging, må jeg som alltid bedrive litt skamløs selvpromotering av Glabladets gratis bloggekurs som har inspirert et 3-sifret antall mennesker til å starte sine egne blogger og tjene penger på det, akkurat som jeg gjør. :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 03. november 2010 klokken 12:28 i kategoriene: Blogging, Business, Generelt, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Jobb & Karriere, Penger, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
17 kommentarer så langt

03.11.10

Flotte greier det der da. Regner med du må skatte? Har du 50% skatt?

2. Sindre
03.11.10

Slipper ikke unna skatt jeg, som noen andre. Alt dette tok jeg veldig detaljert for meg for noen innlegg siden: Sannheten om skattelistene (for næringsdrivende). En del av summen går direkte til mva, mens jeg må skatte av resten. Jeg har ikke 50% skatt nei, hvorfor skulle jeg ha det? :)

03.11.10

«Mesteparten av de annonseinntektene kom fra min 25-kronerskampanje i slutten av oktober»
Du er ikke redd for at du har solgt deg litt billig her? Hvis vi sier at du har fått 7000 kr på dette tilbudet og du har la oss si 20 plasser å selge.

20 * 25 kr = 500 kr mnd

7000kr / 500kr = 14 mnd

Hvis mine antagelser og cirkaberegninger er riktig er siden din full i 14 mnd for 500 kr mnd!

Tar jeg helt feil her?

(Tallene er seff tatt ut av luften, men illustrerer et poeng)

4. Sindre
03.11.10

Slike misforståelser kan unngås ved å lese artiklene jeg linker til. ;)

Da hadde du bl.a. sett at grensen jeg satte på bestillingen var 6 måneder, samt at toppbanneret på siden solgte for 50 kr/uken. I tillegg har jeg flere annonsører i rotasjon på de fleste plassene. Det er altså mange variabler som spiller inn som gjør at regnestykket ditt blir helt feil. Det er dessuten fortsatt ledige plasser igjen (dog bare noen ytterst få). Regnestykket blir ca. 10,000 delt på 6 måneder = 1,666,-. Altså ikke så ille som du skal ha det til, men fortsatt veldig billig, ja.

5. Anders
03.11.10

Jeg synes det er imponerende at en begrenset annonseperiode til pris kun kr. 25,- kan gi hele 10.000 kroner :)

6. Sindre
03.11.10

@Anders: Det var definitivt mye mer enn jeg hadde trodd ja. Dette er et godt eksempel på noe som (etter min erfaring) virker best når man ikke legger så mye planlegging i det, som jeg gjorde med annonsekampanjen i begynnelsen av august (til langt større priser og dårligere oppslutning). Mens 25 kronerskampanjen min var nesten ikke planlagt og gikk som en drøm. :)

Noen kan kanskje si at jeg «taper penger på dette», men hvis nesten ingen kjøper mine annonser til full pris (som forøvrig har en fornuftig CPM), er det bedre å selge annonser i det hele tatt, gjerne billigere enn planlagt, enn å ikke selge annonser i utgangspunktet. På sikt kan dette gi meg flere annonsører som betaler bedre fordi folk ser på Glabladet som en attraktiv og ettertraktet plass å annonsere på.

03.11.10

Gratulerer med nok en innbringende måned Sindre. Det er nok ikke mange blogger i Norge som kan si at de har gjort tilsvarende annonsesalg på inngående ordre, for slik jeg har forstått det så har mesteparten/alle(?) bookingene kommet ved at annonsører har kontaktet deg etter at kampanjen ble lagt inn i et blogginnlegg.

I så tilfelle tror jeg denne kampanjen kan brukes som en kjempe god referanse i forhold til salg av sponsede blogginnlegg i framtiden. At et enkelt blogginnlegg kan ha dratt inn femsifret beløp på en dag sier jo mye om lesergruppen her. Sponsede omtaler i forhold til produkter og tjenester som passer lesergruppen på Glabladet burde være spennende for en del annonsører etter dette vil jeg tro.

8. Sindre
03.11.10

Jeg er glad jeg har startet en blogg som leses av folk med så skarpe hjerner som deg, Marius. ;) Her har du et godt poeng som jeg ikke hadde direkte tenkt på selv! :)

03.11.10

Gratulerer Sindre. Du leverer gang på gang! :)

Oktober har ikke vært en så god måned for meg, men en helt ok ekstrainntekt. Lenge til jeg tar igjen deg ihvertfall!

10. Sabai
03.11.10

Flott med oppdatering Sindre!
Mange som driver på nett har gjerne flere nettsider, har du virkelig bare en blogg? ;-)

11. Sindre
03.11.10

Jeg har virkelig bare en blogg. ;)

Jeg har noen flere domener som jeg ikke bruker enda. Men Glabladet den eneste drivkraften til disse inntektene pr. dags dato. Snart vil det komme mer… ;)

12. Sabai
03.11.10

Okay, tenkte meg det ja :-)
For skal du øke inntektene dine må du ha flere bein enn Glabladet å stå på.

03.11.10

Jeg har mine tanker om hva som kommer, men det er bare spekulasjoner fra min side :D

14. Espen
04.11.10

Det var noen gode tall. Artig å lese slikt da det gir meg inspirasjon til å jobbe litt mer med mine blogger.

15. Magnus
15.11.10

Det du gjør Sindre er sinnsykt inspirerende og vanvittig fascinerende! Stå på!!!

16. Anders
12.12.10

Hei Sindre,

Planlegger du en rapport for blogginntekt for november? Er alltid spennende lesestoff.

17. Sindre
12.12.10

Har ikke planlagt det, nei. Disse rapportene har aldri vært faste månedlige innslag. Som regel gjør jeg de like etter månedsskiftet. Går det for lang tid føler jeg det ligger for langt bak i fortiden til at jeg ønsker å fokusere på det. Fokuserer helst fremover. ;)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere